Oncelikle evlenmeden önce borç, iş meselelerini halletmenizi öneririm.
İkincisi, nişanlılık döneminde karşı taraf ile çok sık görüşmeyi ben tercih etmezdim doğrusu. Ama bunu nişanlınıza, siz çok istiyorsunuz da aileniz izin vermiyor gibi yansıtmanız ilk hatanız. Düşünün ki nişanlınız sizin ailenizle görüşmesini anne babasının engelledigini söylese karşı tarafa olumsuz şeyler hissetmez miydiniz? Mesafenizi dilediğiniz gibi ayarlayın, ama bunun sizin kararınız/tercihiniz olduğunu nişanlınız bilsin.
Ote yandan, annenizin size danısmadan nisan yeri tutması bana ailenizin fazla mudahil olduğunu düşündürdü. Siz yetişkinsiniz, ailenizin fikrini muhakkak alın ama kaderinizi ellerine bırakmayın derim. Gerçi bu nisan yerinin neden mesele olduğunu anlayamadım. Masrafları erkek ailesi mi karşılayacaktı?
Ama tüm bunlardan daha önemli gördüğüm noktalar var konunuzda. Eşinizin ailesinin sizle görüşmeye geldiğinde diğer kardeşin evliliğine dair hususları anlatması hoş olmamış. Ayrıca nisanlinizin kendi ailesi ile sizin ailenize farklı muameleler uygulanacağına dair alttan alta verdiği mesajları ciddiye alın derim. Eşinizin ailesinin öncelikli olmasını, onlarla sık sık görüsürken ailenizi istediginizde goremeyecek olmanızı kabullenebilecek misiniz, iyi tartın. Sonuçta nişanlılık bir tanıma, ölçme/tartma evresidir.