Söz ve Nişandan Sonra Çok Değişti ... :(

dedim öyle şey mi olur seninkiler ailede benimkiler aile değil mi dedim bir şey demedi
Evet dese kavga çıkar
Hayır da demiyo çünkü evet senin ki aile değil bi erkeklerin ki aile sanıyolar
Sende hala öyle susup bunun ağzından çıkacak cevabı bekliyosan ayvayı yersin, benden demesi
Evlenmeden önce en kibar hali bu, sonrasını sen düşün artık

hem uzakta ev tutup hem onun ailesini sürekli nasıl görecekmişsiniz?
sizinle mi yaşayacaklar sordunuz mu bunu?
yok onların iki katlı evleri var. ilk başta kendi ailesini de katarak bizimkilere bir ayda bir görsek yeter dedi tuttu sonra görürüz felan dedi aklı sıra dalga geçiyor

Benim de kızım var daha 1,5 yaşında ama
Böyle damat adayı görsem annenden daha beter olurum
Besle büyüt böyle dangozlara yem olsun diye mi
30 undan sonra tanıdığı adam için ailesini de 2 ayda bir görecek kızım varsa da ona da tüüü yazıklar olsun derim valla
Annen haklı

herşey bu salon yüzünden oldu aslında çünkü önce bizim evden çıkmazdı haftada bir izni olur ya da sabah vardiyasında olduğunda akşam gelir bir saat oturup giderdi

Size açıkca ailene gidemezsin demiş sonuçta annenizin yaptığı yüzde yüz doğru demiyorum ama bir bakıma da haklı erken olsun diye isteyen karşı taraf sessiz kalan yine onlar birkez daha düşün bence

Oncelikle evlenmeden önce borç, iş meselelerini halletmenizi öneririm.

İkincisi, nişanlılık döneminde karşı taraf ile çok sık görüşmeyi ben tercih etmezdim doğrusu. Ama bunu nişanlınıza, siz çok istiyorsunuz da aileniz izin vermiyor gibi yansıtmanız ilk hatanız. Düşünün ki nişanlınız sizin ailenizle görüşmesini anne babasının engelledigini söylese karşı tarafa olumsuz şeyler hissetmez miydiniz? Mesafenizi dilediğiniz gibi ayarlayın, ama bunun sizin kararınız/tercihiniz olduğunu nişanlınız bilsin.

Ote yandan, annenizin size danısmadan nisan yeri tutması bana ailenizin fazla mudahil olduğunu düşündürdü. Siz yetişkinsiniz, ailenizin fikrini muhakkak alın ama kaderinizi ellerine bırakmayın derim. Gerçi bu nisan yerinin neden mesele olduğunu anlayamadım. Masrafları erkek ailesi mi karşılayacaktı?

Ama tüm bunlardan daha önemli gördüğüm noktalar var konunuzda. Eşinizin ailesinin sizle görüşmeye geldiğinde diğer kardeşin evliliğine dair hususları anlatması hoş olmamış. Ayrıca nisanlinizin kendi ailesi ile sizin ailenize farklı muameleler uygulanacağına dair alttan alta verdiği mesajları ciddiye alın derim. Eşinizin ailesinin öncelikli olmasını, onlarla sık sık görüsürken ailenizi istediginizde goremeyecek olmanızı kabullenebilecek misiniz, iyi tartın. Sonuçta nişanlılık bir tanıma, ölçme/tartma evresidir.

Siz benim annemi her zaman göreceksin zaten , senin ailene ayda 1 dediğinde tepki vermediniz öyle mi? Yazıklar olsun. Batsın böyle sevgi.

herşey bu salon yüzünden oldu aslında çünkü önce bizim evden çıkmazdı haftada bir izni olur ya da sabah vardiyasında olduğunda akşam gelir bir saat oturup giderdi
Salon şu bu fark etmez
Rahatsızlığını dile getirmenin de adabı vardır
Bi evlenelim görürsün sen gününü diyo resmen, annemi hep göreceksin kendi aileni 2 ayda bir deyip sırıtmanın anlamı budur bana göre

Evlilik kolay iş değil
Başka davranışından da rahatsız olabilir
Konuşup çözmeniz lazım
İnada binip kendince cezalar uygulayamaz, psikopat gibi

Tepki verdim tabiki de kavgalıyız şimdi

Yani ama hani kendi ailesinden kurtulmanın yolunu ararken böyle demesi biraz garip geldi halana bana şikayet eder yani

Sen niye alıntı yapıp nickimi siliyosun
Öyle bildirim gitmiyo, milletten alıntı yparsan silme diye söyleyeyim dedim kim ne demiş belli olmuyo ayrıca

Ne tepki verdin bilmem ama bence hafif kalmış gibi
Adam ayrı bi garip

banada öyle ben bunu anlatamıyorum nişanlanmadan önce daha çok görüşorduk sözlendik azaldı nişan olunca iyice azaldı diyor.

Bizde nisandan önce daha cok görüşüyorduk. Nisandan sonra ailelerimizle gidip geldik vs.. baktik bi gariplik var kendikize ceki duzen verdik. eskiden haliyle daha cok disarida gorusuyorduk. Ailelerimizin cok gönlü olmadigi belli.. öyle olunca bizde birbirimize sık gidip gemeye calisiyoruz. Ben pasta yaptim size bi ugrayim diyorum kayinvalideme. O da anne ben bi ziyaret edeyim sizi diyor. Ama sağolsunlar evde rahatiz birlikte mutfakta is bahcede cay icip takilabiliyoruz.

tipik aile-çift ve bol fikri olan büyüklerin evlenecvek çiftlere isteklerini empoze etme mevzuları
tek başınıza evlenmeyi deseneniz bunların hiç biri olamayacak?
en en cok kızıdıgım nokta : nişanlının evlenince de ailenden izin alır öyle bir yerlere gelr gidersin demesi.ne musasebet ya nişanlı kız köy köy onunla mı gezecek? neyi ima ediyor? kendi kız kardeşi olunca gönderir mi bakalım elin adamının yanında terbiyesiz...
aileler iki taratfa hem haklılar hemde kabahatliler

saçma sağan bir ailenin evladından görebileceğin en normal tepkileri görmüşsün hemen at o yüzüğü çok pişman olursun senin el üstünde tutulacağın zaman bunlar aynı şekilde nişanlın da öyle.Ayrıca annenin şekeri olabilir herkesin hastalığı olabilir hiç birşey olmasa bile senin hatırına üstesinden gelmesi gerekir böyle şeylerin

Telefonadan girdim yanlışlıkla silmisim kusura bakmayın eğer bu sorunu cozemezsek bitirecegim zaten ama inşallah duzeliriz ben ilk onda yaşadım sevmeyi felan 5 yıl yani

Telefonadan girdim yanlışlıkla silmisim kusura bakmayın eğer bu sorunu cozemezsek bitirecegim zaten ama inşallah duzeliriz ben ilk onda yaşadım sevmeyi felan 5 yıl yani

5 yıl koca bir ömrün yanında tırt kalır.Sen bu adamla aile olmayı düşünüyorsun bir olmayı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…