• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz ve Nişandan Sonra Çok Değişti ... :(

CamdanKalp

Mayınlarda sessizdir..Taki üstüne basana kadar..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
489
346
23
5 yıllık sevgililik döneminde 2 yılı farklı şehirlerde diğer yıllar aynı şehir ama farklı ilçelerdeyiz.1 saatlik bir mesafe var.Şubat ayında sözlendik ve Mayısın 7 sinde nişanımız oldu. onun ailesi değilde benim ailem başta çok sıkıntı yaptı. Çünkü annem ilk başta nişanlımı istemiyordu. çok sorun yaptı ama ben nişanlıma belli etmedim. Sonra ailesiyle tanıştığımızda annem ailesini beğenmemişti.Çünkü biraz düşünmeden konuşuyorlar hani en son söyleyeceğini en başta söylüyorlar. Ama ben yinede bunların hiç birini nişanlıma belli etmedim. Söz olmadan önce 2 hftaya bir görüşürdük çarşıda felan son 3 ay annem artık böyle olmaz ya gelip bir söz hani en azından bir tanışma olsun artık dendi diye görüştürmedi.belki ayrılırla mı diye yapmışta olabilir. Yani öyle böyle sözümüzü yaptık. Sıra nişana geldiğinde ilk başta mevlütlü istedi karşı taraf bizde evde aile arası mevlütlü olsun dedik. bunu konuştuğumuzda subat sonuydu. Ondan sonra pek fazla gidip gelme olmadı. Nişanlımda o zamanlar güvenlikti.Bizimde oturup konuşma fırsatımız olmadı. Öyle olunca annem de iyice sinirlendi. Çünkü nişanı hemen yapılsın diyen onlardı. bize yazın yapacaktık. ailesi hemen olsun diyince tamam dedik. Ama doğru düzgün konuşulmadan ortanca kardeşine isteme işine yöneldiler. akraba olrakta baya geniş olduklarını öğrendik yani bize net bir sayı vermediler. Annem şeker hastası onun verdiği sinir var. O da madem böyle yapıyorlar demiş benim bile haberim olmadan mahalleden düğün salonuyla anlaşmış.tabi bende bozuldum sonuçta karşı tarafa ve nişanlıma ne diyeceğim diye ama oln olduydu.Nişanlımla önce kredi çektim evin bir takım borçları vardı onun için kavga çıkardı üstüne birde düğün salonunu duyunca daha beter sinirlendi bir süre konuşmadık. sonra ikimiz oturup durumu anlattım ailesinin nişan yapılsın dedikten sonra öteki kardeşiyle daha fazla ilgilenmelerini bize nişan ile konuşmak için geldiklerinde bile kardeşinin şiyle ilgili konuşup bizim işi ayaküstü konuştuklarını söyledim o da bana hak verdi. tabi hala soğuk davrandı.en güzel geçecek zamanım kavga gürültü geçti. nişan günü bizim aileden daha kalabalık geldiler. evde olsa sığılmazmış yani. Nişandan sonrada bu sefer beni sürekli kendi yaşadıkları köye çağırmaya başladılar. benim ailem böyle gitgellere izin verecek aile değil öyle olunca yine tartıştık. en son biz artık nişanlandık sen hala izin alamıyorsun diye kavga ettik. Bana dediği evlendiğimizde bile sen ailenden izin alırsın herhalde diyip duruyor bana. zaten 2 aileyede uzak yerde tutacağız evi. ailelerimize 1 ayda bir gidecekmişiz bana öyle dedi hatta 2 ayda birde olabilir diyor. bende öyle şey olur mu 1 ay bile fala yani dedim hem senin annen hem benim annem için dedim o da benim annemi her zaman göreceksin zaten ki dedi. ben şok oldum iyi dedim senin anneni göreceğim kendi ailemi 1 ayda bir mi göreceğim yani dedim sadece güldü ama çok sinirliyim ya kendi hiçbirşey olmamış gibi konuşuyor. Benim annem ona tanıdıklarından iş yardımcı olurken o bunları söylüyor.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama anlatmazsam içimde bunalacaktım.

ben 24 nişanlım 27 yaşında, eğitim durumu ikimizde ön lisans mezunu nişanlım bu sene lisans olacak ama. ben belediye kurumunda taşeron olarak calışıyorum o yeni güvenlik işinden çıktı kpss ye hazırlanıyor

Bu konularda herhangi bir tecrübem yok.Fakat bir hocamız "ailesiyle anlaşamadığınız kişiyle evlenmeyin." demişti.Buradaki konuları gördükçe hocama hak vermeye başladım.Yanlış anlamayın size evlenmeyin demiyorum.Çünkü bunu söylemeye hakkım yok.

Tabiki su anda ailene soracaksin ondan izin alacaksin fikir alacaksin onlar senin ailen bu zamana kadar onlar bakmis nisanlinin tavri savma geldi

bir tür seni tehdit ediyor yani. sen evlenmek istiyor musun bu adamla?
çok seviyorum 5 yıl o kadar iyiydiki sonrdan böyle oldu. ben onla o da benle yuva kurmayı çok istiyoruz

Tabiki su anda ailene soracaksin ondan izin alacaksin fikir alacaksin onlar senin ailen bu zamana kadar onlar bakmis nisanlinin tavri savma geldi
banada öyle ben bunu anlatamıyorum nişanlanmadan önce daha çok görüşorduk sözlendik azaldı nişan olunca iyice azaldı diyor.

Canım bence biraz bekleyin. Eğer seviyorsanız borç ödeyin, para biriktirin.

Aileler para ve duygularla bu dönemi sönürüyor ne yazıkki. Oğlumun düğünü, biricik prensesimi böylemi gelin edecegim Sözleri aslında kendi içlerindeki egoları. Kpss yada başka bi iş buluna kadar beklemeye alın.

Söz nişan olmuş kişilerin karşı tarafa ziyarete gitmesi çok olursa laçkalaşır. Az olursa istenmiyor olur. Ama izin konusu ayrı. Artık izin olarak değilde, ailelerin haberin olarak belirli saatte gidip gelinmeli

Arkana bakmadan kaç dicezde boşa dicez.
Nasılsa nişan el-gün diyip evleniceksiniz :süslü:
kafam çok karışık çok şey atlattık aslında bunu da atlatırmıyız bilmiyorum

Bence kosarak uzaklas o adamadan ne demek hep benimkini gorcen sanki o doğurdu büyüttü seni de hep ona gitcen herkes yerini bilecek ne kadar kocanin annesi de olsa

balık baştan kokmuş canım,ya lades diyiceksin yada tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..
aile bu neticede insan nasıl uzak kalır..

balık baştan kokmuş canım,ya lades diyiceksin yada tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..
aile bu neticede insan nasıl uzak kalır..

Canım bence biraz bekleyin. Eğer seviyorsanız borç ödeyin, para biriktirin.

Aileler para ve duygularla bu dönemi sönürüyor ne yazıkki. Oğlumun düğünü, biricik prensesimi böylemi gelin edecegim Sözleri aslında kendi içlerindeki egoları. Kpss yada başka bi iş buluna kadar beklemeye alın.

Söz nişan olmuş kişilerin karşı tarafa ziyarete gitmesi çok olursa laçkalaşır. Az olursa istenmiyor olur. Ama izin konusu ayrı. Artık izin olarak değilde, ailelerin haberin olarak belirli saatte gidip gelinmeli
zaten kpss yi bekliyoruz daha sonra askere gidecek bekleyeceğiz ama böyle nasıl olur bilmiyorum onun ailesi çok hevesli ama her şeye çağırıyorlar nişanmış düğünmüş annem de çağırıyorlar madem arabayla alsınlar koca kız yollarda rezil oluyor diyor

Bence kosarak uzaklas o adamadan ne demek hep benimkini gorcen sanki o doğurdu büyüttü seni de hep ona gitcen herkes yerini bilecek ne kadar kocanin annesi de olsa
kendide ailesini pek sevmez bunalttılar beni farkı şehire taşınalım felan der hep o gün niye böyle dedi anlamadım

Nişanı at bence
Psikoya benziyo
Benim annemi hep göreceksin hahah demek normal mi
Sen ayda bir 2 ayda bir görürsün kendi aileni demiş
Yürü git, senin ki aile de bizimkiler bostan korkuluğu mu desene şuna
dedim öyle şey mi olur seninkiler ailede benimkiler aile değil mi dedim bir şey demedi

hem uzakta ev tutup hem onun ailesini sürekli nasıl görecekmişsiniz?
sizinle mi yaşayacaklar sordunuz mu bunu?
Bi nevi 'senin artık ailen biziz, kendi aileni unut sendromu' bu
Ha açık açık sinyaller vermiş
Yersen sen bilirsin konu sahibi
Yemezsen paçayı yırtar kurtulursun yol yakınken

Annen fazla atarlı geldi bana ama demek ki haklılık payı var
Nişanlın pek masum değil sinsi gibi

Back