- 15 Ekim 2012
- 737
- 258
Önerin faydalı da arkadaşa ben sordum..O da bunun eksikliğini hissetmiş ömür boyu,hayatta erkeğinde bunu bulmak istemiş..Ben de böyle hissettiğim için(babam güçlü bir adamdı ama hep hastaydı benim ergenliğimde,gençliğimde) istediğim erkek modeli o yönde oldu özünde..Aile olarak da sahip çıkan yoktu pek bu arkadaşın gibi...Hissetmeyen anlamaz yada çok güçlü biri..
Erkek seçimimiz babayla(ve aileyle) alakalıdır genelde..Hiç hissetediysek baba korumasını evleneceğimiz kişide hissetmek isteriz..sen aslında onda bir korumacılık hissetmişsin,yaralarını sarmış o yüzden evlenmişsin.Şiddet içeren bir korumadan ziyade merhamet içeren bir koruma.Belki böylesi daha iyidir,ne diyorsun..Eşini bu merhametli korumacılığyla sevsen?
Olaki korumadı bizi hiçbir erkek güç ;;güzelim,biz kendimizi koruruz..Onu bunun haricinde ne için hayatımızda tutarız onu düşünmeli..Belki iyi bir kalp..ne bileyim..Birşeyler bulabiliyor musun?Bir süre dinlendirsen kendinini,duygularını..Zamanla belki kendiliğindne ortaya çıkacak güzel şeyler..
zaman ve fırsat ver..sen evli olduğun için bunu gönül rahatlığıyla yapabilirsin ;ama ben evli olmadığım için kararsızım..
Sizin sorununuz cinsellik değil..
Sorun sadece tutku ve sevgi eksikliği ..
Aslında itiraf edemesenızde siz bu adamı sevmiyorsunuz ,
Sizin eşinize duydugunuz sevgi : iyi ve güzel huyları olan insanlara duyulan merhamet sevgisi..
O'na bir kadın gozuyle aşık değilsiniz..
Bu yuzden arzulamıyorsunuz.
O sizin profılınıze uyan bır erkek değil.
Hıcbır zaman da olmamıs ama umut etmıs evlenmıssınız ..
Siz merhametli,kibar ama karısını sahıplenen ,
Ağırlıgını hıssettıren yarı sert,yarı romantık
Yeri geldiği zaman baba,abi
Yeri geldıgı zaman tutkulu bir aşık.
Kısaca erkekliğini her şekilde karısına yaşatan bır eş ıstıyorsunuz ..
Eşinizde bunların farkında,
Size yetemediğini,
Sizi tasıyamadıgını bılıyor ve savasmıyor.
Çünkü o sizin istediğiniz özelliklere sahip değil,Kişiliği buna musait değil.
Hayatınızda eşinizden önce yasadıgınız kotu seyler ve muhtac oldugunuz merhamet ve ıyı ınsan profılını esınızde gordugunuz ıcın onunla evlenmıssınız ama olmamıs.
Bu durumda yapılacak cok fazla bırsey yok aslında ;
Cinsel sorunları bir uzman yardımıyla hallaedebılırsınız.
Ama eşinizden sizin ıstedıgınız gb bır ınsan olmasını beklemenız bos bır umut..
İnsanlar değişmezler..Bu durumda :
Eşinizin iyi taraflarını gorup bu evlılıgı surdureceksınız ..
Yada gozunuzu karartıp belırsız bır hayata doğru adım atıcaksınız..
Kısa sürmesi onun ereksiyon probleminden değil benim onu itmemden kaynaklanıyor.
Zaten o aşamaya da dediğim gibi anca 3-4 sefer gelebildik.
ikinizi de anlıyorum hem konu sahibini hemde tulibayı.açtığım konuyu okursanız anlarsınız.Ya neden kızlar hep acı verene aşık olur, benimde ayaklarımı yerden kesen adam çok acı çektirdi ama yinede aşıktım.Şimdi sözlüm var mükemmel davranıyor bana ama ayaklarım yere basıyor.Bu konuyu okuyunca kararsızlığa düştüm, hata umudum azaldı biraz kendi ilişkime dair.Ben gerçi kendimi deniyorum bazen yakınlaşıyorum ne hissediyorum die.Bazen iyi bazen kötü.hep aradayım hep kararsız.Hep birilerinin fikirlerinden etkileniyorum.Çok mutsuz oluyorum böyle olunca.
Peki siz evlenmeden önce nasıl hissettiniz, ben söz gecesi tüm bunları düşünerek mutsuz oldum mesela..Korktunuzmu başa çıkabilirmiyim die.Benim sözlüm sizinki kadar değil çok özgüvenli, sahiplenen, iş bitirici biri.Ama benim herşeyime evet der, hiç hayırı yoktur, alttan alır.Kadınlar neden hep üstünlük ister.demişsiniz ya sizde kapıyı vurup gitse bunu bekliyoruz.Bence o erkek gücünü hissetmek hoşumuza giden.Ne yazık dimi.Halbuki bizi asıl seven adamlar bunlar..Ama aşk başka birşey kalp çarpması, şuan herşey istediğim gibi olabilecekken evlilik düğün hayallerine dalamıyorum hep bu nedenle.ayrılabilirim tabi sözlümden bu da benim kararım ama kolaymı bu kararı vermek.Ya yine aşık olamazsam ve hatta bu kadar eğlenceli üstüme düşen beni sahiplenen herşeyi iyi biri çıkmazsa.Hep korkular bende 30 yaşındayım bununda etkisi var tabi.Kafam karışık ama sizi takip edicem.Evlenmeden önce ne hissettiniz..?
Tuliba sen neler düşünüyorsun konuşalım çok isterim...
bu durum degısmez
yasadıklarınız bana cok tanıdık
3 sene surdu evlılıgım senın ıs problemınden aksamıs benım onun uremesıyle alakalı bır sorunumuz gundeme gelmıstı bebegımız olmalıydı acılınden fazla sansı yoktu tüp bebek tedavısıyle odlu
ama hıc bısey degısmedı
gay desen degıl sapkın desen degıl
cunku ıhanet yuzunden bıttı evlılıgım
cok gencsın hayatını bu sekılde yazık etme dıyebılıyorum ben sana sadece
Bu konuyu gundeminde tuttukca zihnin bu tip oyinlar oynayacaktir
Kendini suclama
Ben de bir ara hamileyken cok istekli olmama ragmen iliski yasaklandiginda abuk sabuk ruyalar goruyordum
Bir plan yap
O plani uygulayana kadar da bu konuyu dusunme
Baktin olmadi baska bir yol dene
Evlilik emek ister canim
Esin bu devirde zor bulunur derecede iyiyse emek ver
Dedigin gibi hic emek sarfetmeden dogal ve guzel de olabilirdi
Ama emin ol bu konu kendiliginden sahane gitseydi su an dogal ve guzel giden baska bir konuda skinti yasayabilirdin
Ben kendi kendime hep sunu hatirlatirim
dort dortluk hicbir sey ve hickimse yok
Beni zorlayan konular, baskalarinin kusurlari, bendeki eksiklikler basedebilecegim seviyedeyse
Birakayim kusur kalsinlar!
Basedemeyeceklerimden iyidir
belki kotu tecrubeleri oldu
Hic derinlemesine konusmadiniz mi?
Hem sadece o azina razi olmuyor ki
Sen de azina razi oluyorsun hatta azini istiyorsun daha fazlasini degil
1kere, en azindan cabaladim demek icin bir kere sonuna kadar gidin
Hadi bu aksam deneyelim seklinde olmasin
CNMlar olsun OZLEDIMler olsun
dogaclama olsun ve sen de rahat ol
Genc kizLik hayalinmis gibi dusunmeye calis
Gonulsuz davranirsa gurur yapma bence cunku senin de payin var bu duruma gelmenizde
Birbirinize her acidan yakinken ve anlasiyorken tam anlamiyla sonuna kadar yakin olmak istedigini paylas onunla
Ve en onemli tavsiyem
Sahane iliskileri karizmatik ciftleri kodummu oturtan esleri bir sure dusunme
Zihnini rahat birak
Bu tip dusunceler seni yasadigin seyin daha da dibine ceker
Kacirmis olabilirim belki. Calisiyor muydun?
eşinin karakteri bu değişmez diyen arkadaşlara benden bir cevap ;
benim eşimin flörtten bu zamana yani tam 11 yılda o kadar çok özelliği değişti ki 7 yıldır evliyim ,
her geçen yıl birbirimizi çok geliştirdik ,
kah o kah ben birbirimizde beğenmediğimiz şeyleri hep konuşarak çözümledik ,
şu anda tam benim hayalimdeki kişi durumuna geldi e tabi bende onun ,
ilk tanıdığımda sınırları olan ,konuşmayı sevmeyen ,espri yapmayan ,ulu orta gülmeyen ,sarılmayan ,insan yanında öpmeyen öptürmeyen adam şimdi taksim meydanında seni seviyoruuuuummmm diye bağıracak kıvama geldi
yani bence karakteri bu ,adam pasif ,ne yapsın ya böyle kabul et yada boşan demeyin değişir inanın ..yeterki inanın herşey olur ,yeterki sevgi olsun arada..
Eşim eşcinsel değil diye dipnot yazmışsınız ama daha bugün Ayşe Arman'ın bir röportajını okudum. 17 yıl eşcinsel biriyle evli kalan bir kadınla röportaj yapmış. üstelik çocukları da var. evlenmek, çocuk sahibi olmak böyleleri için bir kamufle olabiliyormuş. O kadının yaşadıklarını okuyunca şok oldum. üstüne de sizin konunuz gelince "olabilir mi acaba " demekten kendimi alıkoyamadım. Haddimi aştıysam affola..
Tabi başka bir sorun da olabilir. İnşallah çözülecek bir sorundur ama kesinlikle çözüm yolu aramalısınız. Cinsellik evliliğin temel noktalarından biri çünkü. Dilerim herşey yoluna girer çok mutlu olursunuz...
ikinizi de anlıyorum hem konu sahibini hemde tulibayı.açtığım konuyu okursanız anlarsınız.Ya neden kızlar hep acı verene aşık olur, benimde ayaklarımı yerden kesen adam çok acı çektirdi ama yinede aşıktım.Şimdi sözlüm var mükemmel davranıyor bana ama ayaklarım yere basıyor.Bu konuyu okuyunca kararsızlığa düştüm, hata umudum azaldı biraz kendi ilişkime dair.Ben gerçi kendimi deniyorum bazen yakınlaşıyorum ne hissediyorum die.Bazen iyi bazen kötü.hep aradayım hep kararsız.Hep birilerinin fikirlerinden etkileniyorum.Çok mutsuz oluyorum böyle olunca.
Peki siz evlenmeden önce nasıl hissettiniz, ben söz gecesi tüm bunları düşünerek mutsuz oldum mesela..Korktunuzmu başa çıkabilirmiyim die.Benim sözlüm sizinki kadar değil çok özgüvenli, sahiplenen, iş bitirici biri.Ama benim herşeyime evet der, hiç hayırı yoktur, alttan alır.Kadınlar neden hep üstünlük ister.demişsiniz ya sizde kapıyı vurup gitse bunu bekliyoruz.Bence o erkek gücünü hissetmek hoşumuza giden.Ne yazık dimi.Halbuki bizi asıl seven adamlar bunlar..Ama aşk başka birşey kalp çarpması, şuan herşey istediğim gibi olabilecekken evlilik düğün hayallerine dalamıyorum hep bu nedenle.ayrılabilirim tabi sözlümden bu da benim kararım ama kolaymı bu kararı vermek.Ya yine aşık olamazsam ve hatta bu kadar eğlenceli üstüme düşen beni sahiplenen herşeyi iyi biri çıkmazsa.Hep korkular bende 30 yaşındayım bununda etkisi var tabi.Kafam karışık ama sizi takip edicem.Evlenmeden önce ne hissettiniz..?
Tuliba sen neler düşünüyorsun konuşalım çok isterim...
Bide kocanı sevgilimi böyle yapan birazda bizlerin bence..Evet karakterleri biraz bu ama onları ezerek ciddiye almayarak vs. biz iyice kendi özgüvenlerini ellerinden alıyoruz. Ben buna dikkat ediyorum gerçi ama sende dikkat et öv onu yüreklendir burnunu havaya kaldırsın biraz.Ve iyi gözükmesini sağla...biraz sen bastırıyorsun bence farkında olmadan..Bi dene derim
üzülerek 2 şey söyleyeceğim
aynı aşamalardam geçtiğimi için
1.kesinlikle vajinismussunuz.
eşiniz ereksiyon zorluğu çekmiyor ve siz o noktaya gelince itiyorsunuz..
2. aklınızın ve kalbinizin bir parçası eski ilişkinizde kalmış
ondan aldığınız tadı eşinizden alamamışsınız..
umarım haddimi aşmadım
Allah yardımcınız olsun..
butun sayfalari okudum tek tek. ben normal yasaminizda iliskiniz nasil onu merak ettim en cok. mesela anlattiklarinizdan suanda esiniz pasif, fazla konusmayan, sessiz sakin, tartistiginizda bile sesini yukseltmeyen, bi konu hakkinda fikir beyan etmeyen.. oyle canlandi kafamda. beraber eglenir misiniz, sohbet eder misiniz, sakalar yapar misiniz, birbirinize dokunur musunuz? bunlari merak ettim ben. yani esinizi yatak odasinda pasif buluyosunuz tamam ama normal gundelik yasaminizda da mi oyle?