Sorun bende mi?

Sorun yaratmadan tatli tatli iyi oldm artik gidiyoruz deyip cikin o evden herkes yerini bilsin b.kunu cikarmislar resmen. Bukadari terbiyesizlik

Tabl ki sorun siz de dogum yapali 15 gun olmus ve hala annenizin evindesiniz.

Bebek bu kadar kucukken bag kurmasi icin sizin ve esinizin kokusunu bilmesi gerekiyor evinize dönün ve kendisiyle duzenli olarak ten temasi kurun, oyle alisacak.

Aileniz cok ama cok yanlis yapiyor.

sizin kayın aileniz de mi yok bizim torunumuz değil mi bu nasıl iş benim oğlum iç güveysi değil diyerek sizi bir sarsmıyor? siz en iyisi evi kapatın oraya taşının siz ev işlerini yaparsınız anneniz ameliyatlıymış, onlar da bebişi sever, hafazanallah sakın beddua almayın, kocanızla filan yatmayın derlerse de yatmayın. şunu eş ailesi oğullarına yapsa car car konu açarsınız, gelmiş burada sorun bende mi diye soruyorsunuz. TÜLAY EVE DÖN, orası senin evin değil çünkü

Bakın bir yerde okumuştum aklıma geldi Hani demişsiniz Ya onların kucağında bebek duruyor bana gelince ağlıyor diye bebek annedeki tedirginliği hissediyormuş ve bakamayacak bu bana duygusuyla strese girip ağlayabiliyormuş Ben de ilk okuduğumda çok şaşırmıştım Ama inanın tam olarak böyleymiş bakabilir miyim bakabilecek miyim gibi düşünceleri kafanızdan atın Bir de en önemlisi bakın güvenli bağlanma gerçekleşmemiş halen bu çok önemli güvenli bağlanma için hem sizin hem de babasının teninin kokusunu almalı bebek sonra gerçekten çok sorun yaşarsınız lütfen bebeğinizi alın evinize gidin

Aynısını kayın aileniz yapmış gibi okuyun bu mesajı bir de. Hemen toplanıp geçin evinize. Sezaryen ağrıları geçmiştir artık. Her türlü işinizi eşinizle yapabilirsiniz. Çocuğunuzun şu an sadece size ve babasına ihtiyacı var. Aileler saçmalayabilir. Ama siz çocuğunuzdan sorumlusunuz. İstedikleri kadar düşman olup beddua edebilirler gerekirse görüşmezsiniz. Ama çocuğunuzla anne- bebek bağını şimdi kurmazsanız sonra da kuramazsınız.

Vallaha çok doğru dedin, bende doğum yaptığımda ne annemden nede kayınvalidem den destek almadım. Kendim bakarım deyip gönderdim, açısıyla tatlısıyla büyüyor bu çocuklar. Herkes tecrübesiz üstelik. Kimse annesinin karnından çocuk bakımıyla ilgili tecrübeyle gelmiyor ki dünyaya. Şimdi yardım isteseydim bin laf eder konusurlardi, bak demiştim sana yok şöyle yap bilmem ne. Amaannn

Ben kararımdan hiç pişman değilim, zor muydu çok zordu ama eminim evde kırk kişiyle daha zor olurdu.
Öğreniyoruz yani şimdi ikinci çocuk olsa tek elimle bakarım. Bence konu sahibi de acilen bebeğini alıp evine dönmeli

Şu anda lohusa olduğunuz için düzgün düşünemiyorsunuz. Lohusa olmasanız ya da başka bir arkadaşınız bunu yaşıyor olsa daha mantıklı cevaplar verip evinize geçin dersiniz diye düşünüyorum.

Henüz iki haftalık annesiniz, çok başındasınız. Bebeğiniz ile bağ kurmanız engellenmiş, o bağı kurmak için hala yolun başındasınız. Bebeğinizi bol bol kucağınıza alacaksınız, bol bol emzireceksiniz, dokunacaksınız ki güvenli bağlanma kurabilin. Aileniz denklemden sizi çıkarıp yerine kendilerini koymuşlar. Sağlıklı bir davranış değil. Lütfen bebeğinizi de alın evinize geçin. Başlarda çok zor olabilir ama zamanla alışacaksınız.

İki bebeğimde de ilk aylar kimseyi kabul etmedik. İlk bebeğimde daha çok eşim baktı (prematürelerle çalışıyordu). Benim için inanılmaz kolaylık oldu. İkinci bebeğim ise benim dışımda kimsede durmuyordu, 16 aylık oldu hala öncelikli tercihi benim. Gece sadece bende sakinleşir hala. İkisinde de annemler ve eşimin ailesi gelmedi, gelmelerini istemedik. İkisinde de sezaryen doğum yaptım (büyüğü normal doğumdan acil sezaryene döndü). İlkini çok rahat geçirdim, ikincisi inanılmaz zordu. 6 ay dikişlerim ağrıdı. Çok huysuzdu, çok aç kaldım, hala daha çok uykusuzum. Ama hepsini bir şekilde hallettim/hallettik. 2 haftalık falandı annem geldi, 4-5 aylık olana kadar neredeyse hiç kucağına vermedim. Lohusa kafası, çok yorulsam da vermek istemiyordum. O da hiç zorlamadı, anlayışla karşıladı.

Demem o ki burada size destek olması gereken aileniz. Eğer aileniz size kötü gözle bakıyorsa gözleri kötüdür, kalpleri kötüdür. Lütfen kendinizi üzmeyin. Bakamam diye de düşünmeyin. Bebek bakımı o kadar da zor değil ki dediğim gibi ikinci bebeğim aşırı zor bir bebek. İlk 6 ay her dakika çığlık çığlığa ağladı. Ama hepsi geçti gitti. Karnını doyurdum, altını temizledim, bol bol kucağımda tuttum. Gece bile oturur pozisyonda uyudum. Kendimi yetersiz hissettiğim de oldu ama dönüp baktığımda durumun benimle değil bebeğimle alakalı olduğunu daha rahat anlayabiliyorum.

Siz de evinize geçin, başlarda zorlansanız da o bebeğin annesi sizsiniz. Bu rolü sizden çalmalarına izin vermeyin. Artık daha dişli olmanız lazım. Gerekirse eşinizin ailesinden yardım isteyin, komşularınızdan yardım isteyin ama ailenize bir şey söylemeyin. Çünkü sağlıklı davranışlarda bulunmuyorlar. Destek olmak yerine sizin doğurduğunuzu sahiplenmiş, anne-baba rolü oynuyorlar.

muhtemelen bebeğinizi her elinize aldığınızda ya da altını değiştirmek istediğinizde aileniz tarafindan eleştirileceğinizi düşünerek tedirgin oluyorsunuz. Bebeginiz bunu hisseder, aglamasi ondan. Eger orda kalmaya devam ederseniz bebeginizle guvenli bag kuramayabilirsiniz. Bebeğinizin anne ve baba kucağına, kokusuna ihtiyaci var. Anne baba da olsa herkes yerini bilmeli. O sizin ve eşinizin yavrusu dolayisiyla şu an yapmaları gereken tek şey destek olmak, cesaretlendirmek. Eşinizle beraber bebeğinizi büyütün. Aileniz de torunlarına o kadar kıymet veriyorlarsa evinize gelip yemeğinizi yapsınlar temizliğinize yardım etsinler. Hiç birini yapamiyorlarsa gölge etmesinler. Bazi insanlarin bu denli sınır bilmez olmasına katlanamıyorum, eşiniz çok üzülüyordur. Ama siz yine de canınızı sıkmayın üzülmeyin. Sadece yapmanız gereken şeyi yapın, eşiniz ve bebeğinizle evinize dönün. Hicbir sey yapmadan kötü olacaginiza, bir seyler yapip kötü olun yahu

Bugün babam eşime el kaldırdı, annem de keşke kızımı vermeseydim dedi. Sizce bu raddede sonra eşim onlarla bir daha konuşmalı mı?

Bugün babam eşime el kaldırdı, annem de keşke kızımı vermeseydim dedi. Sizce bu raddede sonra eşim onlarla bir daha konuşmalı mı?

Allah aşkına aynı mesajı 100 kere yazmayın, eşinizin konuşup konuşmamasını kk'ya sorarak mı belirleyeceksiniz gerçekten? İyi kayınvalideniz de sizi dövsün ödeşin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…