• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ile tatili kabul eder miydiniz?

Mesele tatilden cikmis, kendi minnos annesi icin babaya hakaret edilmis.

O tatile gitmek demek, "evet babam **** ve beni yetistirememis, cok haklisin kocacim" demek.

Ayrica fevriligi de kalmamis artik adam yuvayi yikmis zaten.
Tatile giden yok ki. Gideyim mi gitmeyeyim mi de diyen yok. Konu yanlış anlaşıldı😭

Tatil konusunu belki tartisirdim, ama bak babama laf etmis. Sahsen birak onunla tatile gitmeyi, cidden evliligimi gözden geciririm. Insan dese ki: "Canim annem son zamanlarda cok yalniz kaldi, sıkıldı bu seferligine onu da götürsek olur mu?" Kadin da belki kabul eder. Ama böyle evliliginin temeline bomba koydu. Gerizekali birini ariyorsa aynaya baksin eniste🫠

Tatil konusunu belki tartisirdim, ama bak babama laf etmis. Sahsen birak onunla tatile gitmeyi, cidden evliligimi gözden geciririm. Insan dese ki: "Canim annem son zamanlarda cok yalniz kaldi, sıkıldı bu seferligine onu da götürsek olur mu?" Kadin da belki kabul eder. Ama böyle evliliginin temeline bomba koydu. Gerizekali birini ariyorsa aynaya baksin eniste🫠
Ya gerçekten şöyle söylese ne olurdu sanki. Bu erkeklerden boşa nefret etmiyorum.

Yok bebiş öyle değil aslında konu, Allah Allah ben mi yanlış aktardım acaba😭 Sanırım başlığı hatalı attım. Olay şu an gidip gitmemek değil, ne yapayım dedi bana (bu aşağılık kocasına nasıl bir tepki versin) . Ben de şu an uyu,yarın sağlıklı düşün dedim. Yarın da konuşuruz illa ki , ne diyeyim diye açtım konuyu.
Valla şimdi belki linçlerler ama ben sizin önerinizi mantıklı buldum. Tamam dışardan bakınca b.k gibi bi adam ve babasına kadar hakaret etmiş kesinlikle boşanmalı. Ama siz bu tepkiyi verseniz ve yarın öbür gün onlar barışsa hande zaten en ufak bi şeyde boşan diyo derler. İnsanlar çok kötü niyetli. Yarın da aradığında ortadan konuşun bence. Tabi ki sen haklısın vs deyin ama karar vermesinde bi etken olmayın.

sonra da evden çıkan olduğun için o avukat da boşanma davanda seni kurtaramazdı falan. bazen akıl vermeye ya da etik açıdan doğru noktada durmaya çalışıyorsunuz ama hukuk önünde yanlışız.
Bu bilginin böyle şiddet ihtimali olan durumlarda yanlış olduğuna hemen hemen tamamen eminim. Hatta çok yakın zamanda hakim bi arkadaşımlayken ortamda konusu açılmış orda bilgilendirmisti. Çok genel yazmış olabilir misin?

Bu bilginin böyle şiddet ihtimali olan durumlarda yanlış olduğuna hemen hemen tamamen eminim. Hatta çok yakın zamanda hakim bi arkadaşımlayken ortamda konusu açılmış orda bilgilendirmisti. Çok genel yazmış olabilir misin?

Genel yazdım. Eşiyle şiddetli geçimsizlik ve sonucunda örnekte olduğu gibi sözlü dalaş yaşayan bir kadın maalesef akıl verdikleri gibi çantasını toplayıp kapıyı vurup çıkamıyor.
Ancak kanıtlanabilir şiddet durumunda aile konutunu terk etmiş olması makul sayılıyor maalesef.
El ibette bu açıdan bakınca durum git gide daha tatsızlaşıyor. Bekle ki dayak yiyesin gibi nokta hiç hoş değil. Ama öyle işte.

Benim de tehdit, şiddet durumlarında can güvenliğin için terk edilebilir diye aklımda kalmış. Tabii hukukçular daha iyi bilirler.

Genel yazdım. Eşiyle şiddetli geçimsizlik ve sonucunda örnekte olduğu gibi sözlü dalaş yaşayan bir kadın maalesef akıl verdikleri gibi çantasını toplayıp kapıyı vurup çıkamıyor.
Ancak kanıtlanabilir şiddet durumunda aile konutunu terk etmiş olması makul sayılıyor maalesef.
El ibette bu açıdan bakınca durum git gide daha tatsızlaşıyor. Bekle ki dayak yiyesin gibi nokta hiç hoş değil. Ama öyle işte.
Şey olmuyo mu peki bana bi şeyler fırlattı ya da üstüme yürüdü zor kaçtım filan desek?

Şey olmuyo mu peki bana bi şeyler fırlattı ya da üstüme yürüdü zor kaçtım filan desek?
Kanıtlanabilir şiddet diyor Merve. Fırlattığını nasıl kanıtlayacak? Artı bir şey fırlatmadıysa da yalan beyan olur.

Valla şimdi belki linçlerler ama ben sizin önerinizi mantıklı buldum. Tamam dışardan bakınca b.k gibi bi adam ve babasına kadar hakaret etmiş kesinlikle boşanmalı. Ama siz bu tepkiyi verseniz ve yarın öbür gün onlar barışsa hande zaten en ufak bi şeyde boşan diyo derler. İnsanlar çok kötü niyetli. Yarın da aradığında ortadan konuşun bence. Tabi ki sen haklısın vs deyin ama karar vermesinde bi etken olmayın.
Evet, maalesef yakınımız da olsa derler ya onlar iyi olur ben kötü olurum. Var böyle bir şey.
Zaten şiddet yok, can güvenliği tehlikede değil. Şu an en iyisi üstüne düşünerek hareket etmek bence. Haklıyken haksız duruma düşmesin.

Kanıtlanabilir şiddet diyor Merve. Fırlattığını nasıl kanıtlayacak? Artı bir şey fırlatmadıysa da yalan beyan olur.
Eve hırsız girerse yatak odasında hırsıza bir şey olursa nefs-i müdafaa ama başka yerde olursa cıss işte öyle bir şey 💔

Her kv aynı değil ki. Misal ben benimkiyle giderim ki zamanında gittim de. Benimki başına buyruktur,bizi bir yere bağlamaz biraz bizimle takılır biraz kendi takılır. Kızım küçükken gitmiştik beraber. Çocuksuz gibi tatil yapmıştım kendi odasına almıştı kızımı onlar ikisi tatil yaptı biz karı koca 😃
Burada kv ile tatilden daha önemli bir konu var. İletişim kabiliyeti olmayan,saygısız bir koca (!) bence bu çok daha önemli.

Lütfen şiddet görürseniz (inşallah olmaz) karşılık vermek yerine o ortamdan kendinizi kurtarmaya bakın. Çünkü elim armut toplamıyor diye bir erkeğe karşılık verirseniz, bunu çok ağır şekilde ödetecek kadar güçlü maalesef bazı psikopatlar. Hiç dokunmadan gidip darp raporu alınmalı. Siz karşılık verince karşıdaki manyak daha da acımasız olabiliyor çünkü.
Bu yatırım tavsiyedir, tecrübeyle sabittir maalesef:)
Sorunun kaynağı siz değilsiniz ancak yazdıklarınız üzere aklıma gelen bir konunuz oldu.
Eşinizin bencil ve düşüncesiz olduğunu düşünmüştüm çünkü söz verişinizi öne sürüp hiç bir çözüme yanaşmıyordu.
O günkü kararınız ve hisleriniz isabet olmuş.
Yaşadıklarınız için üzüldüm.
Geçmiş olsun.

kayınvalide kafasına göre takılan veya uyumlu biriyse, önceden planlanmış özel bir plan yoksa, ilk tatil değilse, son tatil de olmayacağına göre tamam gelsin tabii ona da iyi gelir derim. benim annem öyle biri, 3 kişi geziler vs. yapıyoruz zaten herkes memnun. ileride kocamla plan yapsam ben de geleyim demez, şuan o kendisi için plan yapıp bize gelmek istiyor musunuz diyor, gelmezsek de kendi arkadaşlarıyla gidiyor zaten. herhalde bu sorunlu kayınvalidelerin problemi kendilerine hayat kurmayı bilmiyor olmaları, babadan kocaya, koca ölünce varsa oğluna veya kızına yanaşması çok doğal. sistem böyle..

şimdi bu kadın affedip o tatile gitse bütün tatili zehir olacak ya da kendini kandıracak. sonra başka zaman başka konudan gene aynısı. madem evden kovmuş geri adım atmayacak.

ben dayanamam illa konuşmak isterim. hele hakaret varsa konuşmaktan yorulmam dinlemekten yorarım öyle söyleyeyim. ama öyle hayat mı geçer be :/ benim yaşadıklarımdan sonra tahammülüm kalmadı. iyi ki de kalmadı. insanlar hata yapabilir ama affedilmeyecek şeyler var. adamın dışarıda uyuması da çözüm değil. anlaşamıyorlarsa bitecek hayat çok kısa kimse bu kadar önemli değil. annem de aynen böyle tavsiye verirdi..

Selam hanımlar. Sorum başlıkta.
Kardeşim gibi sevdiğim bir kuzenim var. Beni aradı biraz önce ağlayarak. Eşiyle bayramda gitmek üzere birkaç günlüğüne tatil planı yapmışlar. Eşinin annesi tek yaşıyor, kp vefat etmiş. Gidecekleri il kv’nin yaşadığı ile yakın. Tatil beldesi. Eşi de ‘annemi de alıcam’ demiş. Asla sormak yok, alalım mı vs. Kuzenim de ‘ne işi var annenin bizimle tatilde, karı koca olarak gitmek istiyorum’ demiş. Bunun üzerine eşi sinirlenmiş birden hakaret etmeye başlamış. ‘İleride çocuğun olursa sana da o böyle yapsın, seni tek bıraksın o zaman anlarsın’ vs demiş. Anlayışsız, m*l, saygısız, g*rizekalı gibi hakaretlerde bulunmuş. Asla konuyu sakince konuşmak yok. Bir de kuzenimin babasına ağır bir laf etmiş,’seni yetiştirememiş bilmem ne baban’ demiş. Kuzenim de şok olmuş tabi.
Ben de ne diyeceğimi bilemedim. Şu an için fevri hareket etme, kendini tehlikeye atma çünkü gözü dönmüş hayvanın dedim.
Siz olsanız nasıl bir tepki verirsiniz eşinize? Fikirlerinizi merak ediyorum. Ben nasıl bir akıl vereceğimi bilemedim.
(konu bana ait değil gerçekten kuzenim, ben evli değilim zaten)
Muhtemelen kayınvalide duygu sömürüsü yaptı, beynini elinde gezdirip ilk gördüğü çöpe atan koca da bunu görev bildi.
Ben olsam tamam o zaman sen annenle takıl bende ailemin yanına gidiyorum derdim.

Sorunun kaynağı siz değilsiniz ancak yazdıklarınız üzere aklıma gelen bir konunuz oldu.
Eşinizin bencil ve düşüncesiz olduğunu düşünmüştüm çünkü söz verişinizi öne sürüp hiç bir çözüme yanaşmıyordu.
O günkü kararınız ve hisleriniz isabet olmuş.
Yaşadıklarınız için üzüldüm.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim🫶🏻 İşin içine şiddet de girdi en sonunda. Tabi kaçınılmaz son oldu.

Back
X