- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
-
- Konu Sahibi piramses1982
Evet maalesef öyle, kesinlikle yetmiyor. Çoğu aile aylarca et yiyemiyor asgari ücret ister 4 bin lira olsun yine yetmeyecek çünkü maaş ve fiyatlar orantılı değil, kolay kolay da olmayacak. Elektrik olayı zaten rezalet değinmiyorım bile. Nesillerin her açıdan sağlıklı olması için iyi bir beslenme şart, sadece karın tokluğuna yaşamak yetmiyor. Şu 3-4 ayda resmen alt üst olduk, Allah herkesin yardımcısı olsun.Aynen ben hep söylüyorum , burda çok büyük paralar kazanmıyoruz . Türkiye’de kazanılan para bence daha fazla ama hayat çok çok pahalı .
Geçen haberlere bakıyorum asgari ücret ne kadar olsun diye soruyorlar , millet ‘2000 -3000’ birşeyler diyor . Bir Allah’ın kulu da çıkıp ‘kardeşim bizim derdimiz maaş değil , hayatı ucuzlatın . Asgari ücret kalsın 1600 , sen eti sütü düşür’ demiyor . Değil 2000 , 20.000 olsa yine yetmez bu fiyatlar maaşla doğru orantılı artarken .
Burda asgari ücret ele kalan 1200 Euro filan . Ha bu parayla köşeyi mi dönersin ? Hayır ama bu parayla canın et çektiğinde etini yersin Ayda 2-3 restauranta gidip karnını doyurursun. Deo-şampuan alırsın ne bileyim hayatını tabiri caizde sürünmeden yaşarsın . Benim annem çoğu zaman Türkiye’de kalan bir kadın , çok şükür durumu da iyi, bu ay buradaydı 15 gün . Gitmiş 15 günlük ödediği elektrik faturası 150 lira. Bide yemin ederim ayın yarısı kesik elektrikler . Metropol(!) İstanbul’da yaşıyor ha !
Hayat pahalı kardeşim , valla kolay gelsin ne diyeyim :/
Ne kadar doğru bilmiyorum ama şöyle birşey duydum, 15 yıl sonra Türkiye ekonomisi çok ferahlayacak ve lira değerlenecek. İnanıyor muyum? Hayır. İnanmak istiyorum sadeceEvet maalesef öyle, kesinlikle yetmiyor. Çoğu aile aylarca et yiyemiyor asgari ücret ister 4 bin lira olsun yine yetmeyecek çünkü maaş ve fiyatlar orantılı değil, kolay kolay da olmayacak. Elektrik olayı zaten rezalet değinmiyorım bile. Nesillerin her açıdan sağlıklı olması için iyi bir beslenme şart, sadece karın tokluğuna yaşamak yetmiyor. Şu 3-4 ayda resmen alt üst olduk, Allah herkesin yardımcısı olsun.
Umarım gerçekten öyle olur. Ama işte bir umut...Ne kadar doğru bilmiyorum ama şöyle birşey duydum, 15 yıl sonra Türkiye ekonomisi çok ferahlayacak ve lira değerlenecek. İnanıyor muyum? Hayır. İnanmak istiyorum sadece
15 sene ..Umarım gerçekten öyle olur. Ama işte bir umut...
15 sene kim öle kim kala... Belki de milleti avutmak için böyle söylemleri ortaya atıyorlar.15 sene ..yarın belli değilken 15 sene sonrasını görmek ... sanki 15 günden bahsediyorlar. Tabii ki umut etmek güzel birşey ama .. ama işte ..
Kim bilir? Bu söylemlere inanıp da Türkiye'ye geri dönsem, ve iyiye gitmese herhalde pişmanlıktan kalp krizi geciririm15 sene kim öle kim kala... Belki de milleti avutmak için böyle söylemleri ortaya atıyorlar.
Dönenlerin çoğu pişman çünkü burdaki alım gücü Avrupa ile kıyaslanamaz. Artık orta sınıf kalmadı, ev ya da araba almak için insanlar yıllarca borç altında yaşıyor. Hele 2-3 çocuğun varsa onlara iyi bir gelecek sunmak, donanımlı insan olmaları için gerçekten zengin olmak lazım.Kim bilir? Bu söylemlere inanıp da Türkiye'ye geri dönsem, ve iyiye gitmese herhalde pişmanlıktan kalp krizi geciririm
En son Türkiye'de "mühendis" olarak çalıştığım firmada basit bir ev alabilmem için ne kadar çalışmam gerektiğini hesaplanmıştım, çıkan sonuçta neredeyse emekliye kadar borç odeyecegimi gördüm. Ey Almanya, hayallerimi gerceklestirmeme olanak tanı. Deli gibi zengin olayım hayalim yok, kendi bransimda aranılan değer verilen bir uzmanlıgim olsun, saygı duyulayim yeter.Dönenlerin çoğu pişman çünkü burdaki alım gücü Avrupa ile kıyaslanamaz. Artık orta sınıf kalmadı, ev ya da araba almak için insanlar yıllarca borç altında yaşıyor. Hele 2-3 çocuğun varsa onlara iyi bir gelecek sunmak, donanımlı insan olmaları için gerçekten zengin olmak lazım.
Siz üstünüze düşeni yapın belki eşinize örnek olursunuz, eğer yine aynı şekilde davranmaya devam ederse ona göre yolunuzu çizersiniz. Umarım istediğiniz bütün hayallere teker teker ulaşırsınız.En son Türkiye'de "mühendis" olarak çalıştığım firmada basit bir ev alabilmem için ne kadar çalışmam gerektiğini hesaplanmıştım, çıkan sonuçta neredeyse emekliye kadar borç odeyecegimi gördüm. Ey Almanya, hayallerimi gerceklestirmeme olanak tanı. Deli gibi zengin olayım hayalim yok, kendi bransimda aranılan değer verilen bir uzmanlıgim olsun, saygı duyulayim yeter.
Ve evet eşim çalışmamaya devam ederse, sonuç belli.
Amin. Hepimizin hayallerine kavuşması dilegiyleSiz üstünüze düşeni yapın belki eşinize örnek olursunuz, eğer yine aynı şekilde davranmaya devam ederse ona göre yolunuzu çizersiniz. Umarım istediğiniz bütün hayallere teker teker ulaşırsınız.
Açıkçası her sehiri bilmiyorum, ama Berlindeyiz gelirseniz illa bir Türk'e rastlarsiniz dert etmeyinKonudan çok alakasız olarak konu sahibinden özür dileyerek bi soru sormak istiyorum ayrı başlık açmak istemedim. Yeşil pasaporta hak kazandım ve Almanya'yı merak ediyorum. Orada yaşayan arkadaşlara sorum benim dil pek yok önceden kalacak yeri ayarlasam netten buradan oradaki havalimanına gittiğimde dil bilmediğim için sorun yaşar mıyım? Ya da ülkede genel olarak. Biraz panik insanımdır hani zor durumda azıcık dil biliyorsam onu da unuturum da çok zorlayıcı olmaz sanırım inşallah yani.
Konudan çok alakasız olarak konu sahibinden özür dileyerek bi soru sormak istiyorum ayrı başlık açmak istemedim. Yeşil pasaporta hak kazandım ve Almanya'yı merak ediyorum. Orada yaşayan arkadaşlara sorum benim dil pek yok önceden kalacak yeri ayarlasam netten buradan oradaki havalimanına gittiğimde dil bilmediğim için sorun yaşar mıyım? Ya da ülkede genel olarak. Biraz panik insanımdır hani zor durumda azıcık dil biliyorsam onu da unuturum da çok zorlayıcı olmaz sanırım inşallah yani.
Ya bazı ülke girişinde sorunla karşılaştım daPasaportunu uzatıp geçiyorsun kız bir şey olmaz. Polis neden geldin diye sorabiliyor bazen, İngilizcen de yoksa orda sırada bekleyen bizim elemanlar yardım ediyor çeviri yapıyor
Hangi şehire gelmeyi planliyorsunuz? Hamburga gelirseniz aşık olup, ağlaya ağlaya döneceğinize eminimKonudan çok alakasız olarak konu sahibinden özür dileyerek bi soru sormak istiyorum ayrı başlık açmak istemedim. Yeşil pasaporta hak kazandım ve Almanya'yı merak ediyorum. Orada yaşayan arkadaşlara sorum benim dil pek yok önceden kalacak yeri ayarlasam netten buradan oradaki havalimanına gittiğimde dil bilmediğim için sorun yaşar mıyım? Ya da ülkede genel olarak. Biraz panik insanımdır hani zor durumda azıcık dil biliyorsam onu da unuturum da çok zorlayıcı olmaz sanırım inşallah yani.
Şu an karar vermedim. Ayarlayacağım süreye göre değişecek bir kaç şehir de olabilir Hamburg aklımda olsun :)Hangi şehire gelmeyi planliyorsunuz? Hamburga gelirseniz aşık olup, ağlaya ağlaya döneceğinize eminim
Ya bazı ülke girişinde sorunla karşılaştım daGerçi halletmiştim ama olsun.
İnşallah bakalımm :)Yok yahhuuu Hanslar bizlere alışık :) Merak etmeyin uçaktan diğer inenler sırada arkanızda bekleyen yanınızda duranlar mutlaka yardımcı oluyor.
Hamburgu görmeden donmeyinŞu an karar vermedim. Ayarlayacağım süreye göre değişecek bir kaç şehir de olabilir Hamburg aklımda olsun :)
İnşallah bakalımm :)