Sorum sadece Almanya'da yaşayanlara

Evet maalesef öyle, kesinlikle yetmiyor. Çoğu aile aylarca et yiyemiyor asgari ücret ister 4 bin lira olsun yine yetmeyecek çünkü maaş ve fiyatlar orantılı değil, kolay kolay da olmayacak. Elektrik olayı zaten rezalet değinmiyorım bile. Nesillerin her açıdan sağlıklı olması için iyi bir beslenme şart, sadece karın tokluğuna yaşamak yetmiyor. Şu 3-4 ayda resmen alt üst olduk, Allah herkesin yardımcısı olsun.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama şöyle birşey duydum, 15 yıl sonra Türkiye ekonomisi çok ferahlayacak ve lira değerlenecek. İnanıyor muyum? Hayır. İnanmak istiyorum sadece

15 sene .. yarın belli değilken 15 sene sonrasını görmek ... sanki 15 günden bahsediyorlar. Tabii ki umut etmek güzel birşey ama .. ama işte ..
15 sene kim öle kim kala... Belki de milleti avutmak için böyle söylemleri ortaya atıyorlar.

Kim bilir? Bu söylemlere inanıp da Türkiye'ye geri dönsem, ve iyiye gitmese herhalde pişmanlıktan kalp krizi geciririm
Dönenlerin çoğu pişman çünkü burdaki alım gücü Avrupa ile kıyaslanamaz. Artık orta sınıf kalmadı, ev ya da araba almak için insanlar yıllarca borç altında yaşıyor. Hele 2-3 çocuğun varsa onlara iyi bir gelecek sunmak, donanımlı insan olmaları için gerçekten zengin olmak lazım.

En son Türkiye'de "mühendis" olarak çalıştığım firmada basit bir ev alabilmem için ne kadar çalışmam gerektiğini hesaplanmıştım, çıkan sonuçta neredeyse emekliye kadar borç odeyecegimi gördüm. Ey Almanya, hayallerimi gerceklestirmeme olanak tanı. Deli gibi zengin olayım hayalim yok, kendi bransimda aranılan değer verilen bir uzmanlıgim olsun, saygı duyulayim yeter.
Ve evet eşim çalışmamaya devam ederse, sonuç belli.

Siz üstünüze düşeni yapın belki eşinize örnek olursunuz, eğer yine aynı şekilde davranmaya devam ederse ona göre yolunuzu çizersiniz. Umarım istediğiniz bütün hayallere teker teker ulaşırsınız.

Konudan çok alakasız olarak konu sahibinden özür dileyerek bi soru sormak istiyorum ayrı başlık açmak istemedim. Yeşil pasaporta hak kazandım ve Almanya'yı merak ediyorum. Orada yaşayan arkadaşlara sorum benim dil pek yok önceden kalacak yeri ayarlasam netten buradan oradaki havalimanına gittiğimde dil bilmediğim için sorun yaşar mıyım? Ya da ülkede genel olarak. Biraz panik insanımdır hani zor durumda azıcık dil biliyorsam onu da unuturum da çok zorlayıcı olmaz sanırım inşallah yani.

Açıkçası her sehiri bilmiyorum, ama Berlindeyiz gelirseniz illa bir Türk'e rastlarsiniz dert etmeyin

Pasaportunu uzatıp geçiyorsun kız bir şey olmaz. Polis neden geldin diye sorabiliyor bazen, İngilizcen de yoksa orda sırada bekleyen bizim elemanlar yardım ediyor çeviri yapıyor

Hangi şehire gelmeyi planliyorsunuz? Hamburga gelirseniz aşık olup, ağlaya ağlaya döneceğinize eminim

İnşallah bakalımm :)

Herkes iyi kötü gideceği yere varıyor merak etmeyin. Bir gün Ankarada dış hatlarda beklerken hac kafilesine denk geldim. Gazete okuyup kahve içiyordum ki bir çift uçak nerde sordu kapıya kadar götürdüm ben de. Sonra bir grup daha geldi sorduHac organizasyonundan para isticektim valla bu nasıl yaşlı insanlarla ilgilenmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…