Sorum sadece Almanya'da yaşayanlara

Sanirim bilgisayar muhendisisiniz. Su an Amerikada Oracleda calisan bir arkadasim var, maasi inanilmaz....bence siz Turkiyeye degil Amerikaya gidin.

++++
Valla panpa bizim sektördeysen ABDde hayatını yaşıyorsun. Valla bir gidemedim kaldım uyuz AlmanyadaArkadaşımı ziyarete gidicem yakında olmazsa evlenme teklif edicem artık

++++
Valla panpa bizim sektördeysen ABDde hayatını yaşıyorsun. Valla bir gidemedim kaldım uyuz AlmanyadaArkadaşımı ziyarete gidicem yakında olmazsa evlenme teklif edicem artık
Turkiyeye geri donunce daha da mutsuz olursunuz gibime geliyor, neticede turkiyede de maaslar belli.
Gercekten hirslisiniz, amerika tam size gore. Ben kendi halimdeyim, belki sansim yaver giderse ortanin ust citalarinda bir gelirim olur, bu durumda su almam gereken egitim vs neyse alip almanyada, daha dogrusu avrupada is bulup kalabilsem mukemmel hayati yakaliycam. Of off....cok ugrasmam lazim cok....

Yok kız Türkiye'ye dönme fikrim pek yok gibi zaten. Tam şu anda elimde daha iyi seçenekler yok sadece. Londra seçeneği var ama yani onu da bilemedim habire yağmur yağmur bayar mıyım diye. Ziyaret edip yine de bir bakıcam :)

Ben havayi cok takmadigim icin londraya bayilmistim, ama depresyona girip donen cok var. Bu arada iskocyayi, ozellikle de edinburgu da gormenizi tavsiye ederim

Siz kimsiniz ya? Ne zannediyorsunuz böyle beylik beylik insanları rencide edici tavırlarda konuşmalar? 1)Tarz çok yanlış. 2) Saygı çerçevesinde konuşmak durumundasınız. Kaldı ki insanların ne yaşadığını bilemezsiniz. Demek ki ihtiyacı var ve alıyor. Asalak muamelesi yapmak kimsenin haddine değil yerinizi bilin.

Katılıyorum. Kaldı ki konu sahibesi uyum sağlamak için yollar arıyor ki bu konuyu açmış.

Ne güzel atmalar tutmalar olmuş, şenlenmiş buralar :) düşüncelerimin %100 ‘ü hala geçerli . Kimisi demiş ki fesat kimisi demişki başkalarının yüzüne söyleyemediğiniz şeyi burda söylüyorsunuz . Söyleyin bakalım hanımlar nerden tanışıyoruz ? Ben çıkaramadım sizi malum beni tanıyorsunuz demek ki ; kimin yüzüne ne söylediğim ne söylemediğimi bildiğinize göre :) fesatlık anlayışı epey fark gösteriyor anlaşılan

Siz gösterin o sempatiyi , ben sempatik bulmuyorum , empati de yapmıyorum, saygıda duymuyorum çünkü saygı duyulacak bir durum göremiyorum ...

Söylediğim şeyler neden başka yerlere çekilmiş acaba ...
Tıpkı devlete bağlılık , çalışkanlık , doğruluk -olguları gibi, kitap okumakta küçüklükten gelen ailede kazandırılan bir alışkanlık ,yoksa okuduğunu anlamayıp, yanlış yorumlamanın başka açıklaması olamaz

şimdi bu saatten sonra kendimi de yırtsam birşey ifade etmez ..

Ben acaba nerede herkes kendi mesleğini bıraksın , bulaşık yıkasın , temizlik yapsın dedim ? İnsanlık hali belki demişimdir lütfen alıntı yapın özür dileyeyim hemen şimdi !

Hayretler içinde kalıyorum bazılarının ‘o kadar okumuş neden orda çalışsın’ diyip iş yok bahanesine sığınıp ‘devlete sırtını dayamanın’ masumiyetini savunmalarına (!) .. ha ama pardon dilimizde bile bir söz vardı di mi ?

‘Devlet malı deniz , yemeyen keriz’ sonuçta böyle düşünenler çok olmuş ki bu söz çıkmış ortaya . Allah’a çok şükür bu yaratılışta biri olmamışım

Birisi demiş ki ; ‘ne bu devletçilik ‘ bir diğeri ‘sosyal devlet niye var ?’
Vatandaşı olduğum, yaşadığım, çalıştığım, para kazanıp -kazandırdığım bir ülke bireyi olarak elbette devletçiyim , bununla da gurur duyuyorum , sosyal devlet ‘yardım için’ vardır , ‘sömürülmek’ için değil . En azından çok şükür (!) sorumluluklarını bilen her birey gibi devletçiyim , nasıl tırtıklarım devleti diye binbir bahane üreten bir bedavacı değil

MissCherryBlossom senin yorumlarını , olaylara bakışını gerçekten çok beğeniyorum ama burda bir yanlış anlaşılma olduğuna inanıyorum çünkü aksini düşünemem...
ben zaten ‘Almanya’da kal , temizlikçi ol’ demiyorum (bunu da küçümsediğim için değil) ama zaten iş bulamamışsın , e ısrarla milletteki İstanbul sevdası gibi sende de Almanya sevdası varsa o halde job center’a gelene kadar o kadar iş imkanı var ki! Nasıl kendine yedirebiliyorsun ? Diyorum ...

Başka işte çalışamaz çünkü okumuş kendi mesleğini yapması gerek (buna katılıyorum ) e kendi mesleğini bulamıyor ise ha o zaman başka işte yine çalışmasın devletten yardım alsın öyle mi ? Bu mudur yani ?

bu bana komik geliyor.. daha da trajikomik olanı bunu savunanlar .

Ayrıca seninle de aynı fikirdeyim; bu şartlarda bu Almanya sevdası niye ? Tabiri caizse sürünüyorsun burda .. temizliklere gidiyorsun(!) Okumuşsun , ama dilini bile bilmediğin (dil bilmediği için çalışamıyor ya (!) ) bir ülkenin devletine sırtını dayamışsın öyle yaşıyorsun . Gözlerim doldu ne büyük bir asalet !

‘Sen kimsin’ diye soran arkadaşlara da ; hayatı boyunca ‘ALNININ TERİYLE çalışarak birşeyler kazanmış , kimseye sırt dayamamış’ biriyim ...
Bunu herkes bilemez tabi ...
Sizin kim olduğunuz beni hiç ilgilendirmiyor zira kim olduğunuzdan çok nasıl biri olduğunuz apaçık belli siz de konu sahibindensiniz , bende öyle olsam ben de öfkelenirdim, siz de haklısınız.

Bazı konular vardır ki herkesin fikri başkadır . Ama bazen de kesin doğru -yanlış vardır . Ya doğrudur ya yanlıştır ... tıpkı bu konuda olduğu gibi

Neyse ... bu konu çooooookkkk uzar gider . İnsan ban yiyecekse de eşit seviyelerde- farklı görüşlerde yemeli, böyle zevk vermiyor :) hadi bakalım

Daha once de yazmistim bu konuda. Devlet bir hak vermis konu sahibi bu haktan faydalaniyor. Sahte hastalik durumu yok, kayitsiz calisip bir yandan da issiz gibi devletten para almak yok. Hak yemek, yalan dolan, somurme vs yok.

Bu tür yardimlarin amaci kisinin kendini idare edecek seviyeye gelene kadar yasamini surdurebilmesi degil mi? Bence bu durumda tam da amacina hizmet ediyor. Çünkü dil ogrenimini tamamlayip kendi mesleginde calismak isteyen biri var.

Bu soruya cevap vermek için almanya-da yaşamaya gerek yok.

Zira çalışmayan adami hayat boyu bakacak bir devlet yok yeryüzünde.

Bu almanya sevdasi neden?
1. Masterimi burada yaptim (ingilizce olarak) ve ulkeye duzene asik oldum ve hayalim hep geri donup calismakti
2. Esim alman vatandasi, ve en basindan birgun geri donecegini belirtmisti, evlenip 3 yil istanbulda yasadiktan sonra, bastan planlandigi gibi geldik
3. Su an meslegimle ilgili is bulamiyor olmam (evet dil problemi yuzunden), zaten yeterince moral bozan bir durum, zaten is bulacagima dair kendime guvenim yok, ayrica temizlikciligin gecici oldugunu da biliyorum, neden bana moral vermek yerime surunuyorsun deyip ozguvenimi daha da yerle bir ediyorsunuz ki? Yalandan bile olsa benim gibi yeni gelmis ve manevi destege ihtiyac duyan birine "İnaniyorum ki bu azimle inancla devam ederseniz guzel bir isiniz olacak" deseniz cok mu zor olur?

Yemin ediyorum, hele bir duze cikayim, benim gibi her yeni gelene kesinlikle yardim edecegim, maddi olmasa bile manevi her turlu destegi saglayacagim.

Yillardir geri donmeyi planladigim o yere geldim, evet isim yok, evet dil ogrenmekle bocaliyorum, hayalimi desteklemek zorunda tabi ki degilsiniz ancak lutfen elinden geleni yapmaya calisan su insana aciyin da hayallerini yikmayin

Keşke Master yaptığınız sürede , geri dönüp hayatını kurmak istediğiniz ülkenin dilini o zamandan öğrenmeye başlasaydınız .
Ya da Türkiye’deyken koskoca 3 seneyi değerlendirseydiniz sonuçta 1 yıldırda burdasınız , bayaaaa bi yol katetmiş olurdunuz
ama neyse sıktı bu konu beni .

Ha son olarak isteğiniz üzere ;
‘İnanıyorum ki bu azimle inançla devam ederseniz güzel bir işiniz olacak’

İyi akşamlar

Katılıyorum. Kaldı ki konu sahibesi uyum sağlamak için yollar arıyor ki bu konuyu açmış.
Allahim, gercekten hayalim olan biryere geldim, evet eksiden basliyorum, sifirdan bile degil, olmasi gereken o ilk ve en onemli adimi almanca ogrenerek yapiyorum, calismaya alisik biri oldugum icin dayanamayip parttime da calisiyorum, ama yetmiyor.
Olacak....hepsi birgun bitecek....o job centera muhtac kalmadigim gunler de olacak....he esim calismaya baslamazsa, uyarilariniz dikkate alinacak....
Herkesin hayallerini gerceklestirmesi dilegiyle

kiz bir seneye senin gibi konusur Almancayi, doktorali masterli aptal degil goruldugu uzere

berlin8982 heh Almanya da yaşayan birene hep sormak istediğim bi konu vardı sorayım. Önce tr den örnek vereyim sonra anlamadığım yere parmak basarım

Şimdii Türkiye de atıyorum bi mesleğe yönelince herkes kangren oluyor ve tövbe iş bulamıyosun o mesleğin çoğunluk mezunları kendi işlerini yapamıyor. İş yok

Sadece Almanya yla ilgili duyduğum için ordan örneğe devam edeyim. Almanya da okul bitiren herkes bölümü neyse mezun olunca çok rahat iş bulabildiklerini duydum. Nasıl oluyorda orda bölümlerde tıkanma olup mesleğin önü kapanmıyor?

İkinci konu ise. Jobcenter dediğiniz şeyde ayrım yapmadan dil öğrenesiye kadar maddi yardım yapıldığını konuşmuşsunuz sayfalarca. E şimdi aklıma takıldı çok fazla bu yardımı alan vardır değirmenin suyu nerden geliyor acaba diye düşündüm. Çünkü devlete ciddi bi külfet. İkincisi yeni gelenlere sağlanan bu maddi yardım olanağı asıl vatandaşlara vergi olarak mı yansıyor?

kiz bir seneye senin gibi konusur Almancayi, doktorali masterli aptal degil goruldugu uzere
Kaldi ki sifir almancali degilim, B2 seviyesinde kursa basladim. Ayrica o 3 senede tabi ki onceki konularimi bilmedigi icin neler atlattigimi bilmiyor, cok buyuk bir kaza gecirdigimi vs bilmedigi icin sormasi normal.

Panpa gel Amerikaya. Bir ufak ameliyat gereksin, 1 diş prosedürü gereksin. Binlerce dolar bayıl da bakalım ondan sonra da sevecek misin vahşi kapitalizmi. Hasta olurum, hastanelik olurum diye ödüm patlıyor, ki ben çalışan, sağlık sigortası olan bir insanım... Burada millet üniden mezun oluyor, sonrası 10 sene okul borcu ödüyor. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor sana bence. :)

Aynen katılıyorum hatta vatandaşlık sınav sorularında ekonomik sistemi nedir diye soru var ve cevap Kapitalizm :)
Amerika da asla devlet yardımı yok olsa bile çok çok düşük olmanız lazım ve yaptıkları yrdım 3 -5 kuruş. Sağlık sistemi berbat ! Sağlık sigortası (benim aylık 800 dolar) olmasına ragmen! 3000 dolar cebimden harcamadığım sürece birşey ödemiyor ve bu her sene yenileniyor!
Devlet okulu yok! Ya üstün yetenek olup burs kazanırsın ya da ortalama bir okul için senelik 40-50 bin dolar harcarsın ki ailelerde sistemden dolayı çoğu zaman birimin olmaz ve borçlanırsın!
Bu okul borçları yüzünden bir ara intiharlar arttı diye haberler falan çıkmıştı.
Sosyal devlet candır diyip kaçıyorum.

Offf, ne fenaymis. Peki çocuk fakirse ve üstün yetenekli de değilse, o zaman okuyamıyor mu?
Ve yine fakirsen ve sağlık sigortani odeyemiyorsan ? Birşeye ihtiyacın olsa noluyor?

Benim gibi olsa olsa en fazla ortanın üstü olabilecek kişiler için Almanya en iyisi sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…