- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
-
- Konu Sahibi piramses1982
Kisaca fiziken saglikli biri "ay ben calisamam, ruhumda calismak yok, projelerim var yapacak, belki ilhamim gelir de yaparim" gibi bahaneler uretemeyecek ve calismak zorunda kalacak.Merhaba,
tabii ki eninde sonunda iş bulmak veya kabul etmek zorunda.
Jobcenter normalde eğer sağlıklı isen müsamaha göstermez, yani bir şekilde ya işe ya da maßnahme’ye yollar.
Ama duyduğum kadarı ile sorumlu olan kişiden kişiye göre fark ediyormuş, yani kuralları esnek olanlar çokmuş.
Yani kısacası bir kere der bana bir müddet zaman verin ben iş bulayım diye, ama her ay para ödeniyor eşinize bunun için Jobcentar’ın çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmek zorunda ve buna en kısa zamanda iş bulmak dahil.
Yalnız niye bu kin be nefret? Tamam siz almıyorsunuz aferin size, de insanları böyle rencide edemezsiniz ayıp.Nasil is bulamadınız anlamadım. Her 5 restaurant-cafe'den biri eleman arıyor. Ama yatarak para kazanma daha tatlı tabiikikimse 'iş bulamıyorum' diye yalandan kimseyi kandırmasın (almanya için konuşuyorum, başka ülkeleri bilmem) .
En kötü putzfrau(temizlik) olursunuz yine iş bulursunuz..ki ona gelene kadar marketler,cafeler,mağazalar var(!) Ama pardon siz, mükemmel eğitim almış biriydiniz. Öyle yerlerde çalışmaya layık değilsiniz,sonuçta bedavadan para kazanmak daha onurlu bir davranışhayatımda bir kere bile almadım ordan para ,bide karı koca ordan alıyorsunuz rezillik . Dilerim en kısa sürede kesilir paranız
Cevaba gelince ; evet kesilir bir süre sonra para . Sınırsız bir şey değil.
Evet bu tarz durumlarda çok fazla tepkiliyim çünkü hak yemek. Eleman arıyorum, 1 aydır adam bulamıyorum neden ? Çünkü neden çalışsın? Yattığı yerden para kazanılıyor. birde 'is bulamiyorum'laflari. Yok bilmesem , burda yaşamasam inancam.Yalnız niye bu kin be nefret? Tamam siz almıyorsunuz aferin size, de insanları böyle rencide edemezsiniz ayıp.
Kisaca fiziken saglikli biri "ay ben calisamam, ruhumda calismak yok, projelerim var yapacak, belki ilhamim gelir de yaparim" gibi bahaneler uretemeyecek ve calismak zorunda kalacak.
Valla gir adamakilli calis demekten ben yoruldum, demek ki benim konusmama gerek yok, job center diyecegini diyecek....
Hak veriyorum, benim tembel babam bile İngilizceyi az buçuk sökünce is buldu. Ki verdikleri para da biseye yetmiyor. Hadi yetse bile nereye kadar? O paranın bereketi bile olmaz. Bende aldım okulum vardi çalışamıyordum,ingilizcem yetersizdi ama is bulunca da bekardim sorumluluk olmamasina ragmen sabah 5 te uyanir giderdim ise. Ama bırakalım insanlar istediklerini yapsınlar,ki arkadasta mutsuz durumdan :) biz daha üstüne gitmeyelim. Hem biz hamişiz sakin olmalıyızEvet bu tarz durumlarda çok fazla tepkiliyim çünkü hak yemek. Eleman arıyorum, 1 aydır adam bulamıyorum neden ? Çünkü neden çalışsın? Yattığı yerden para kazanılıyor. birde 'is bulamiyorum'laflari. Yok bilmesem , burda yaşamasam inancam.
Benim ayıbım, devlete sırt dayayıp benim onun bunun vergisiyle dönen kurumlardan para alanlardan daha çok değil
Sanirim sunanda part time calistogimi okumadiniz ve evet temizlikcilik yapiyorum. Neden mi tum gun calisamiyorum? Cunku hergun almanca kursum var. Kursum ne zaman biter, o zaman tum gun temizlikcilik yaparim.Nasil is bulamadınız anlamadım. Her 5 restaurant-cafe'den biri eleman arıyor. Ama yatarak para kazanma daha tatlı tabiikikimse 'iş bulamıyorum' diye yalandan kimseyi kandırmasın (almanya için konuşuyorum, başka ülkeleri bilmem) .
En kötü putzfrau(temizlik) olursunuz yine iş bulursunuz..ki ona gelene kadar marketler,cafeler,mağazalar var(!) Ama pardon siz, mükemmel eğitim almış biriydiniz. Öyle yerlerde çalışmaya layık değilsiniz,sonuçta bedavadan para kazanmak daha onurlu bir davranışhayatımda bir kere bile almadım ordan para ,bide karı koca ordan alıyorsunuz rezillik . Dilerim en kısa sürede kesilir paranız
Cevaba gelince ; evet kesilir bir süre sonra para . Sınırsız bir şey değil.
Hak veriyorum, benim tembel babam bile İngilizceyi az buçuk sökünce is buldu. Ki verdikleri para da biseye yetmiyor. Hadi yetse bile nereye kadar? O paranın bereketi bile olmaz. Bende aldım okulum vardi çalışamıyordum,ingilizcem yetersizdi ama is bulunca da bekardim sorumluluk olmamasina ragmen sabah 5 te uyanir giderdim ise. Ama bırakalım insanlar istediklerini yapsınlar,ki arkadasta mutsuz durumdan :) biz daha üstüne gitmeyelim. Hem biz hamişiz sakin olmalıyız
Kisacasi benim bosuna cene yormama gerek yokmus, icim rahatladi. Hemen yarin Eingliederungsvereinbarung u okuyorum.Hayır kesinlikle!
Öyle ‘on dönüm bostan yan gel yat Osman’ olmuyor.
Kaldı ki zaten görüşmeye gittiği zaman sözleşme imzalıyor (Eingliederungsvereinbarung) orada zaten yazılı bir şekilde Sachbearbeiter en kısa zamanda işşizlik süresini bitirmek için şunu şunu yapacak diye not düşüyor, eşinizde imzalıyor.
Yani şöyle bir sözleşme yok: şahıs ... şu an için çalışmak istemiyor, sebebleri önemli değil ama biz her ay para yatırmaya devam edeceğiz...vb buyrun imza atın.
Eşinizin imzaladığı ve aynısının kopyası kendinde olan Eingliederungsvereinbarung’da ne yazıyor bakın, orada aralarında nasıl bir konuşma/anlaşma geçmiş okursunuz.
Evet bu tarz durumlarda çok fazla tepkiliyim çünkü hak yemek. Eleman arıyorum, 1 aydır adam bulamıyorum neden ? Çünkü neden çalışsın? Yattığı yerden para kazanılıyor. birde 'is bulamiyorum'laflari. Yok bilmesem , burda yaşamasam inancam.
Benim ayıbım, devlete sırt dayayıp benim onun bunun vergisiyle dönen kurumlardan para alanlardan daha çok değil
Bu yanitiniz tum "Nasil is bulamazsin yaaaa" diyenlere gelsin....ben de arzu ederim o hayallerimi susleyen firmalardan birine girebilmeyi, ben de isterim adam gibi muhendis maasi almayi, ben de isterim almanyada diger calisan sinif arkadaslarim gibi cok iyi paralar kazanmayi.Size bu durum konu sahibine saldırma hakkını yinede vermez. Kadin part time çalışıyormuş ve üstelik başvurularda bulunuyor. Bulunmazsa zaten onun parası kesilirdi, ama konu eşi. Ayrica Almanyanin sistemini biliyorsanız yüksek eğitimlileri iş verenler öyle kolay kolay saydığınız işlere almıyor. Sebeplerini bir zahmet kendiniz araştırın. Almanyanin sistemini belli ki pek bilmiyorsunuz
Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuşSize bu durum konu sahibine saldırma hakkını yinede vermez. Kadin part time çalışıyormuş ve üstelik başvurularda bulunuyor. Bulunmazsa zaten onun parası kesilirdi, ama konu eşi. Ayrica Almanyanin sistemini biliyorsanız yüksek eğitimlileri iş verenler öyle kolay kolay saydığınız işlere almıyor. Sebeplerini bir zahmet kendiniz araştırın. Almanyanin sistemini belli ki pek bilmiyorsunuz
Umudunu kırmak gibi olmasın ama senin o kocan çalışmaz gerekirse senin parana çöker yine çalışmaz 1-2 hafta gider gelir kendini kovdurur yine çalışmazBu yanitiniz tum "Nasil is bulamazsin yaaaa" diyenlere gelsin....ben de arzu ederim o hayallerimi susleyen firmalardan birine girebilmeyi, ben de isterim adam gibi muhendis maasi almayi, ben de isterim almanyada diger calisan sinif arkadaslarim gibi cok iyi paralar kazanmayi.
O diplomalari job centerdan gecinmek icin almadim. Kaldi ki dediginiz gibi olay ben degilim, esim.
Neyse ki imzalanan Eingliederungsvereinbarung'a gore o da mecburen calisacakmis. Artik kaygilanmama gerek kalmadi cok sukur, ben vidi vidi etmesem de calisacak. Oh sukur!
Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuşki ben kimseye saldırmıyorum.
Valla ben berlinde yaşıyorum . Is arayan gelsin , ben eleman bulamıyorum da
Kursum bitince tum gun calismak icin basvururum. Ancak bu sirada da kendi meslegimle ilgili is ararim. Ben calismaktan kacan biri olsaydim, turkiyede yasarken hergun tam 60 kmlik yolu tepip ise gitmezdim.Mmm vatandaşı olduğum ülkenin sistemini bilmiyorum, ama henüz yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen birisi sistemi yalamış yutmuşki ben kimseye saldırmıyorum.
Valla ben berlinde yaşıyorum . Is arayan gelsin , ben eleman bulamıyorum da
Bu yanitiniz tum "Nasil is bulamazsin yaaaa" diyenlere gelsin....ben de arzu ederim o hayallerimi susleyen firmalardan birine girebilmeyi, ben de isterim adam gibi muhendis maasi almayi, ben de isterim almanyada diger calisan sinif arkadaslarim gibi cok iyi paralar kazanmayi.
O diplomalari job centerdan gecinmek icin almadim. Kaldi ki dediginiz gibi olay ben degilim, esim.
Neyse ki imzalanan Eingliederungsvereinbarung'a gore o da mecburen calisacakmis. Artik kaygilanmama gerek kalmadi cok sukur, ben vidi vidi etmesem de calisacak. Oh sukur!