- 29 Temmuz 2018
- 2.049
- 4.345
-
- Konu Sahibi piramses1982
Bu Portekizliler uçana kaçana yazıyor sanırsam. Reddit Portekiz grubunda kiraları hayat şartlarını vb soruyordum. Profilimde de fotom var. Bir herif de yorum yapmış ne zaman gelceksin sevgilim olmak ister misinFotomu kaldırdım ama yetmedi herifin biri de chorizo ister misin yazmış Hanslardan sonra şok edici bir değişiklik oldu, adamlar beyefendi.
Portekizliler cok capkindirlar, ama onlardada pek para yok:)
Portekizde yine asgari ücret 500Euro olsa da iyi kötü bir istihdam var. İspanya'da o da yok, adamlar bitmiş. Bende para var hepimize yeter
Sen niye almanya ya gittin? Ben almanya yi severim ama para olarak dedigin gibi bir cok meslekte kazanacagin maksimum miktar belli, yuksek degil. Isvicreye gelsene:) burada hayat pahali ama cok iyi maas alabilirsin. Hemde avrupadan cikmazsin
İsviçre işi yaş kız, baktığım yerler hep önkoşul olarak AB vatandaşı arıyor çalışma izni belası yüzünden. Valla bilmyrm kafama tüküreyim niye geldim, ne zengin olabiliyorum ne eğleniyorum...Yakında basıp gidiyorum zaten Allah sonumu hayır etsin
İş başvurularımi İsviçre için de yapmaya başlıyorum. İngilizce yeterli olur mu?Sen niye almanya ya gittin? Ben almanya yi severim ama para olarak dedigin gibi bir cok meslekte kazanacagin maksimum miktar belli, yuksek degil. Isvicreye gelsene:) burada hayat pahali ama cok iyi maas alabilirsin. Hemde avrupadan cikmazsin
İş başvurularımi İsviçre için de yapmaya başlıyorum. İngilizce yeterli olur mu?
Bende üniversite mezunuyum Türkiye’de kadrolu işimi bırakıp geldim şu anda çalışmıyorum 6 aydır dil kursuna gidiyorum burda birikim yapmak yapma şansımız olmasa,devletten geçinsek bir dakika bile durmamYani benim fikrim en baştakiyle aynı. Gelmeden önce iş bulmak. Eğer şartlar iyi olmayacaksa, insan kendi mesleğinde çalışmayacaksa, maddi olanaklar iyi olmayacaksa gelmekte mana gerçekten göremiyorum. Konu sahibesinin diplomalı kalifiye bir işi olduğu halde temizlik mutfak vb alakasız işler yapmasını zaten hiç anlayamıyorum. Ben şahsen adam yerine konmadığım ve hayat kalitemin düşeceği bir yerde yaşamazdım. O yüzden konu sahibesindeki Almanya sevdasını hiç mi hiç anlayamadım. Benim şartlarım gayet iyi ama yarın öbür gün şartlarım düşse veya saygısızca davranışlar görsem basar giderim ben Alman değilim Almanyada yaşamasam da aşkımdan ölmem yani.
Yukarda birisi Berlin başkent demiş eee öyle de bir sanayi yok, ülke ekonomisine katkısı zaten % 0.01 dolaylarında, işsizlik çok insanların çoğu devlet yardımıyla yaşıyor. Doğu Almanya eyalet olarak fakir. Güney Almanyaya sevdalı olsa bir nebze anlarım çünkü hayat kalite, hava temiz, şehirler temiz, Alplere yakın, maaşlar yüksek...
Mühendis bir insanın bulaşıkçılık yapmak zorunda olduğu bir yere bu kadar sevdalı olmasını gerçekten anlayamıyorum. Konu sahibesinin ailesini aşırı baskın bulsam da, dön gel demelerini anlıyorum ben masyer mezunu çocuğumun adam gibi bir işte çalışmak dururken 36 yaşında temizlik işi yapmasını istemezdim yani.
Yok yok çocuk hayatta yapmam. Eşim 48 ben 36 yım. Taşı siksa suyunu çıkartacak kadar sağlıklı güçlü de ama işte ama. Planlarını projelerini bekliyorum....kendime yapacağım en büyük iyilik gerekli sertifikaları da edinip bir işe kapak atmak ve çalışmak. Sonrasıni da zaman gösterecek. Hiçbir şekilde kesin konuşmayacağım zira su yasima kadar ne kadar büyük konuştuysam hepsinin tersi başıma geldi. Uzaktan konusmak meğer ne kolaymış. Zamanında anneme babam için "senin yerinde olsam boşanır sim" diyen ben, su anda boşanma arifesinde krizlere girip kocammmmm almanyaaa diye geri döndüm ya, bir daha hayatta hiçbir şekilde büyük konuşmayacağım. Herkes beni akilli basli çok efendi bilirdi, tüm tukurduklerimi yaladım. Hayatımda kendim kadar kendini değersizlestiren kimseye rastlamadım. Allah sonumu hayretsinbi yere kadar öder jobcenter, sinirsiz degil. ustelik dogru anladiysam yeni goc etmissiniz Almanya’ya. Jobcenterlardaki memurlar sizin gecmisinizi goruyor, avrupa’da sosyal devlet olayi artik ciddi anlamda minimumlasti. Simdilik vakit zaman taniyorlar size belli ki. Gozunuzun yasina bakmazlar.
Kaldi ki; calismayi sevmeyen/caliskan olmayan erkek iticiligi kadar itici bisey yok bence erkeklerde. Sizin zorunuzla olmaz. Bir is bulur, hak kazanana kadar calisir, hastalik tutturur (piskolojim bozuk/belim/omzum) derken emekli olucam diye genc yasta kirk takla atar. Ugras dursun minimal standartlarda bi hayata. Sosyalin verdigi ne tam olarak bilmiyorum tahminim 1300 euro, neye yeter bu Allah askiniza su memlekette. Hersey ates pahasi. Ise baslasa baslangic maasi nerden baksaniz normal durumlarda 1700/1800 olur, egitim seviyeniz yuksekse (doktor avukat musavir yuksek muhendisler degil tabi) her sene artar, bikac seneye 2300/2500 lerde maas alirsiniz. Dilediginiz ipotegi verir banka, guzel bir ev, araba derken hayat standartlariniz ve hayat kaliteniz yukselir. Calismayan bi koca napacak, senin sirtindan mi gecinecek? Riskli. Umuyorum cocugunuz yoktur ve azzzcik beklersiniz cocuk icin. Kocaniz kendini ispat edene kadar en azindan.
Bu durumun geçici bir durum olduğunu biliyor dayanıyor ve sabrediyorum. Amacım devlete yapışmak değil, ben buraya iyi bir gelecek kurmaya geldim.ayrica olayım benim çalışmıyor olmam değil, eşimin calismamasi.Bende üniversite mezunuyum Türkiye’de kadrolu işimi bırakıp geldim şu anda çalışmıyorum 6 aydır dil kursuna gidiyorum burda birikim yapmak yapma şansımız olmasa,devletten geçinsek bir dakika bile durmam
İş başvurularımi İsviçre için de yapmaya başlıyorum. İngilizce yeterli olur mu?
Ne güzel atmalar tutmalar olmuş, şenlenmiş buralar :) düşüncelerimin %100 ‘ü hala geçerli . Kimisi demiş ki fesat kimisi demişki başkalarının yüzüne söyleyemediğiniz şeyi burda söylüyorsunuz . Söyleyin bakalım hanımlar nerden tanışıyoruz ? Ben çıkaramadım sizimalum beni tanıyorsunuz demek ki ; kimin yüzüne ne söylediğim ne söylemediğimi bildiğinize göre :) fesatlık anlayışı epey fark gösteriyor anlaşılan
Siz gösterin o sempatiyi , ben sempatik bulmuyorum , empati de yapmıyorum, saygıda duymuyorum çünkü saygı duyulacak bir durum göremiyorum ...
Söylediğim şeyler neden başka yerlere çekilmiş acaba ...
Tıpkı devlete bağlılık , çalışkanlık , doğruluk -olguları gibi, kitap okumakta küçüklükten gelen ailede kazandırılan bir alışkanlık ,yoksa okuduğunu anlamayıp, yanlış yorumlamanın başka açıklaması olamaz
şimdi bu saatten sonra kendimi de yırtsam birşey ifade etmez ..
Ben acaba nerede herkes kendi mesleğini bıraksın , bulaşık yıkasın , temizlik yapsın dedim ? İnsanlık hali belki demişimdir lütfen alıntı yapın özür dileyeyim hemen şimdi !
Hayretler içinde kalıyorum bazılarının ‘o kadar okumuş neden orda çalışsın’ diyip iş yok bahanesine sığınıp ‘devlete sırtını dayamanın’ masumiyetini savunmalarına (!) .. ha ama pardon dilimizde bile bir söz vardı di mi ?
‘Devlet malı deniz , yemeyen keriz’sonuçta böyle düşünenler çok olmuş ki bu söz çıkmış ortaya . Allah’a çok şükür bu yaratılışta biri olmamışım
Birisi demiş ki ; ‘ne bu devletçilik ‘ bir diğeri ‘sosyal devlet niye var ?’
Vatandaşı olduğum, yaşadığım, çalıştığım, para kazanıp -kazandırdığım bir ülke bireyi olarak elbette devletçiyim , bununla da gurur duyuyorum , sosyal devlet ‘yardım için’ vardır , ‘sömürülmek’ için değil . En azından çok şükür (!) sorumluluklarını bilen her birey gibi devletçiyim , nasıl tırtıklarım devleti diye binbir bahane üreten bir bedavacı değil
MissCherryBlossom senin yorumlarını , olaylara bakışını gerçekten çok beğeniyorum ama burda bir yanlış anlaşılma olduğuna inanıyorum çünkü aksini düşünemem...
ben zaten ‘Almanya’da kal , temizlikçi ol’ demiyorum (bunu da küçümsediğim için değil) ama zaten iş bulamamışsın , e ısrarla milletteki İstanbul sevdası gibi sende de Almanya sevdası varsa o halde job center’a gelene kadar o kadar iş imkanı var ki! Nasıl kendine yedirebiliyorsun ? Diyorum ...
Başka işte çalışamaz çünkü okumuş kendi mesleğini yapması gerek (buna katılıyorum ) e kendi mesleğini bulamıyor ise ha o zaman başka işte yine çalışmasın devletten yardım alsın öyle mi ? Bu mudur yani ?
bu bana komik geliyor.. daha da trajikomik olanı bunu savunanlar .
Ayrıca seninle de aynı fikirdeyim; bu şartlarda bu Almanya sevdası niye ? Tabiri caizse sürünüyorsun burda .. temizliklere gidiyorsun(!) Okumuşsun , ama dilini bile bilmediğin (dil bilmediği için çalışamıyor ya (!) ) bir ülkenin devletine sırtını dayamışsın öyle yaşıyorsun . Gözlerim doldu ne büyük bir asalet !
‘Sen kimsin’ diye soran arkadaşlara da ; hayatı boyunca ‘ALNININ TERİYLE çalışarak birşeyler kazanmış , kimseye sırt dayamamış’ biriyim ...
Bunu herkes bilemez tabi ...
Sizin kim olduğunuz beni hiç ilgilendirmiyor zira kim olduğunuzdan çok nasıl biri olduğunuz apaçık belli siz de konu sahibindensiniz , bende öyle olsam ben de öfkelenirdim, siz de haklısınız.
Bazı konular vardır ki herkesin fikri başkadır . Ama bazen de kesin doğru -yanlış vardır . Ya doğrudur ya yanlıştır ... tıpkı bu konuda olduğu gibi
Neyse ... bu konu çooooookkkk uzar gider . İnsan ban yiyecekse de eşit seviyelerde- farklı görüşlerde yemeli, böyle zevk vermiyor :) hadi bakalım
Paylaşımlarınızdan anladığım eşiniz pek çalışacak gibi durmuyor.Yanlış anlamayın ama belli bir yaştan Sonra var olan geleceğinizi bitirip burda tekrar bişeyler yapmak anlamsız geldi bana.Eşinizin durumu iyi olsa olabilirdi belki ama size destek olacak bir eşte YokBu durumun geçici bir durum olduğunu biliyor dayanıyor ve sabrediyorum. Amacım devlete yapışmak değil, ben buraya iyi bir gelecek kurmaya geldim.ayrica olayım benim çalışmıyor olmam değil, eşimin calismamasi.
Alman vatandaşlığı için önümde uzun yıllar olduğu düşünüldüğünde, yapmam gereken belli "Almanya'da iş bul otur çalış!!!"Panpacim Isvicre calisma izni cok cok zor hicbir isveren ugrasmak istemiyor. Her kanton belirli sayida yabanci alabiliyor.
Sana donseler bile, ilk soracaklari soru calisma iznin var mi? AB vatandasi misin....konunun seninle alakasi yok yani.
Konu sahibini tenzih ediyorum, neden bu kadar doldugunuzu o kadar iyi anliyorum ki. +60 yasinda kadinlarin her turlu iste calistigi bir ulkede, gencecik insanlarin is yok diye yatip para yemesi cok sinir bozucu. Yillarca bedavadan ekmegini yedigi ulkenin dilini dahi ogrenmeye tenezzul etmeyen insanlar var ya, her turlu randevusuna ozel tercumanla gidip bunu devlete faturalandiranlar . Tr den tembelliginden dolayi avrupa ya kacak gelip bin turlu yalanla iltica edip, asalak gibi yasayan o kadar cok insan tanidim ki, insanin sosyalden yardim alanlara bakisi degisiyor. hele bazilari isi dolandiricilik boyutuna tasimis. Adamin aylik net 10bin frank kazandiran kebab dukkani var, ama ailecek sosyalden aldiklari maaslari kesilmesin diye kendi uzerine bile gostermiyor dukkani. Ya da kacak calisip, issizlik kurumundan isim yok diye yalan soyleyip cift maas aliyorlar. Cocuklarina verilen burs parasini kendi koylerinde mal mulk yapmak icin kullanip, cocuklarini bir cok seyden mahrum edenler mi dersin. Ama sorsalar kendi paralari, calisip kazanmislardir.Sirf emekli olup omur boyu calismadan maasa baglanabilmek icin kendini isteyken bilerek sakatlayan birini biliyorum, dusunun isin nasil suyunu cikardiklarini.
Belki oyle kotu ornekler duydum gordum diye konu sahibinin durumu bana masum geldi.
Avrupa'da yaşayıp, hayalimdeki mesleği yapabilmek için başka alternatifim yok ki....Paylaşımlarınızdan anladığım eşiniz pek çalışacak gibi durmuyor.Yanlış anlamayın ama belli bir yaştan Sonra var olan geleceğinizi bitirip burda tekrar bişeyler yapmak anlamsız geldi bana.Eşinizin durumu iyi olsa olabilirdi belki ama size destek olacak bir eşte Yok
40 yaşında emeklilik???? Peki devlet bunun deli olduğuna inandı tamam diyelim de, Türkiye'deki emeklilik durumunu vs hiç sorgulamadi mi? Bence deli ya da akıl hastası değil de, inanılmaz bir rol kabiliyeti varmış.Valla aynen öyle ..beni anlayan birileri çıkıyor çok mutlu oluyorum !uzaktan herşey çok güzel görünüyor . Ben de ço şey görüyorum burda ve açıkçası hazmedemiyorum . Ama sorduğunda hepsinin bahanesi var , hepsi hasta hepsi bişey .
Benim tanıdığım (tanımaz olaydım) deli rolü yapıp emekli oldu Yemin ederim , gerçi ben gerçekten akıl hastası olduğunu düşünüyorum normal insan böyle birşey yapmaz çünkü . 40 yaşında emekli oldu , sonra batı’dan Eşya filan getirip satmaya başladı özel ... Türkiye’den emekli oldu , evler dükkanlar .. sorgulayınca da ; haset fesat ben oluyorum ... insanların doğru -yanlış anlayışı da değişmiş ...
40 yaşında emeklilik???? Peki devlet bunun deli olduğuna inandı tamam diyelim de, Türkiye'deki emeklilik durumunu vs hiç sorgulamadi mi? Bence deli ya da akıl hastası değil de, inanılmaz bir rol kabiliyeti varmış.
Valla aynen öyle ..beni anlayan birileri çıkıyor çok mutlu oluyorum !uzaktan herşey çok güzel görünüyor . Ben de ço şey görüyorum burda ve açıkçası hazmedemiyorum . Ama sorduğunda hepsinin bahanesi var , hepsi hasta hepsi bişey .
Benim tanıdığım (tanımaz olaydım) deli rolü yapıp emekli oldu Yemin ederim , gerçi ben gerçekten akıl hastası olduğunu düşünüyorum normal insan böyle birşey yapmaz çünkü . 40 yaşında emekli oldu , sonra batı’dan Eşya filan getirip satmaya başladı özel ... Türkiye’den emekli oldu , evler dükkanlar .. sorgulayınca da ; haset fesat ben oluyorum ... insanların doğru -yanlış anlayışı da değişmiş ...