Ne güzel atmalar tutmalar olmuş, şenlenmiş buralar :) düşüncelerimin %100 ‘ü hala geçerli . Kimisi demiş ki fesat kimisi demişki başkalarının yüzüne söyleyemediğiniz şeyi burda söylüyorsunuz . Söyleyin bakalım hanımlar nerden tanışıyoruz ? Ben çıkaramadım sizi
malum beni tanıyorsunuz demek ki ; kimin yüzüne ne söylediğim ne söylemediğimi bildiğinize göre :) fesatlık anlayışı epey fark gösteriyor anlaşılan
Siz gösterin o sempatiyi , ben sempatik bulmuyorum , empati de yapmıyorum, saygıda duymuyorum çünkü saygı duyulacak bir durum göremiyorum ...
Söylediğim şeyler neden başka yerlere çekilmiş acaba ...
Tıpkı devlete bağlılık , çalışkanlık , doğruluk -olguları gibi, kitap okumakta küçüklükten gelen ailede kazandırılan bir alışkanlık ,yoksa okuduğunu anlamayıp, yanlış yorumlamanın başka açıklaması olamaz
şimdi bu saatten sonra kendimi de yırtsam birşey ifade etmez ..
Ben acaba nerede herkes kendi mesleğini bıraksın , bulaşık yıkasın , temizlik yapsın dedim ? İnsanlık hali belki demişimdir lütfen alıntı yapın özür dileyeyim hemen şimdi !
Hayretler içinde kalıyorum bazılarının ‘o kadar okumuş neden orda çalışsın’ diyip iş yok bahanesine sığınıp ‘devlete sırtını dayamanın’ masumiyetini savunmalarına (!) .. ha ama pardon dilimizde bile bir söz vardı di mi ?
‘Devlet malı deniz , yemeyen keriz’
sonuçta böyle düşünenler çok olmuş ki bu söz çıkmış ortaya . Allah’a çok şükür bu yaratılışta biri olmamışım
Birisi demiş ki ; ‘ne bu devletçilik ‘ bir diğeri ‘sosyal devlet niye var ?’
Vatandaşı olduğum, yaşadığım, çalıştığım, para kazanıp -kazandırdığım bir ülke bireyi olarak elbette devletçiyim , bununla da gurur duyuyorum , sosyal devlet ‘yardım için’ vardır , ‘sömürülmek’ için değil . En azından çok şükür (!) sorumluluklarını bilen her birey gibi devletçiyim , nasıl tırtıklarım devleti diye binbir bahane üreten bir bedavacı değil
MissCherryBlossom senin yorumlarını , olaylara bakışını gerçekten çok beğeniyorum ama burda bir yanlış anlaşılma olduğuna inanıyorum çünkü aksini düşünemem...
ben zaten ‘Almanya’da kal , temizlikçi ol’ demiyorum (bunu da küçümsediğim için değil) ama zaten iş bulamamışsın , e ısrarla milletteki İstanbul sevdası gibi sende de Almanya sevdası varsa o halde job center’a gelene kadar o kadar iş imkanı var ki! Nasıl kendine yedirebiliyorsun ? Diyorum ...
Başka işte çalışamaz çünkü okumuş kendi mesleğini yapması gerek (buna katılıyorum ) e kendi mesleğini bulamıyor ise ha o zaman başka işte yine çalışmasın devletten yardım alsın öyle mi ? Bu mudur yani ?
bu bana komik geliyor.. daha da trajikomik olanı bunu savunanlar .
Ayrıca seninle de aynı fikirdeyim; bu şartlarda bu Almanya sevdası niye ? Tabiri caizse sürünüyorsun burda .. temizliklere gidiyorsun(!) Okumuşsun , ama dilini bile bilmediğin (dil bilmediği için çalışamıyor ya (!) ) bir ülkenin devletine sırtını dayamışsın öyle yaşıyorsun . Gözlerim doldu ne büyük bir asalet !
‘Sen kimsin’ diye soran arkadaşlara da ; hayatı boyunca ‘ALNININ TERİYLE çalışarak birşeyler kazanmış , kimseye sırt dayamamış’ biriyim ...
Bunu herkes bilemez tabi ...
Sizin kim olduğunuz beni hiç ilgilendirmiyor zira kim olduğunuzdan çok nasıl biri olduğunuz apaçık belli siz de konu sahibindensiniz , bende öyle olsam ben de öfkelenirdim, siz de haklısınız.
Bazı konular vardır ki herkesin fikri başkadır . Ama bazen de kesin doğru -yanlış vardır . Ya doğrudur ya yanlıştır ... tıpkı bu konuda olduğu gibi
Neyse ... bu konu çooooookkkk uzar gider . İnsan ban yiyecekse de eşit seviyelerde- farklı görüşlerde yemeli, böyle zevk vermiyor :) hadi bakalım