Nasil sinir bozucular ama. Zaten akli dengesi yerinde olan insanlar Boyle seyler yapmazlar, Allah gozlerini doyursun mal mulk icin nasil kendilerini alcaltiyorlar.
Mesela ben suan calismiyorum, kucuk bir cocuk, arti gebelikten dolayi. Ama hic bir zaman yardim talep etmedim. Cok sukur esim calisiyor, kit kanaat olsada geciniyoruz. Ben evime bir sey almam gerektiginde ikinci eline bakiyorum,uygun fiyatli marketlerin kampanyalarini takip ediyorum, ogluma ikinci el kiyafet aliyorum cunku hayat pahali, elde olan para kisitli. Esim disarida bir kahveye,corege para vermesin diye her sabah 6da uyanip kahvalti hazirliyorum, eski tip sefertaslari gibi yemek kaplarina onceki aksamdan kalan yemegi koyuyorum, disarida yemesin diye. En son ne zaman kendime ust bas aldim inanin hatirlamiyorum, hamilelikten dolayi bedenim buyudu esimin pijamalarini giydim hep. Ben boyle yasamaktan asla sikayet etmiyorum zaten hakkimda yok, sosyalden para almak benim hakkim degil, Ben calismayip cocuk bakmayi tercih ettiysem ve maddi imkanimda kisitliysa Boyle yasamak zorundayim. Ama sonra 10 kusur yildir hic calismamis, devletten yemis, dil bilmeyen kadinin biri Ben cocuguma ikinci el kiyafet aldigimi soyledigimde bana sanki cocuguma veba bulastiriyormusum gibi agiz yuz yapip tiksinerek konustugunda nasil zoruma gidiyor. Iste boyle insanlar yuzunden sosyalden gecindigini soyleyen insana bende onyargiyla yaklasiyorum.
Sizi devletci oldugunuz icin taktir ettim gercekten
elestirip elestirip asla donus yapmayan ikiyuzluler cok fazla malum. Devletci olup, devletin hakkini savunanlara ihtiyac var.