Sorum sadece Almanya'da yaşayanlara

Eşim 40 yaşında almanyada büyümüş ama Türkiye doğumlu 16 yaşında Ausbildung la iş hayatına girmiş ve bu zamana kadar farklı firmalarda hep çalıştı yani 23 - 24 yıllık sigortası var 8. Ayda en son girdiği firmadan 1 senesi dolmadan işten çıkarıldı ve biz direk Harz IV olduk 3 ay para vermediler sürekli zorluk çıkardılar almanyada bu kadar çalışmışlığı olmasına rağmen. sonunda nihayet iş bulduda kurtulduk jop Center dan Allah kimseyi düşürmesin para veriyorlar ama burnundan da fitil fitil getiriyorlar

Kisacasi temelli buraya gelmeyecek misiniz? Duzen degistireceksiniz, mutlu olabilecek misiniz?

Eşimin mühendislik diploması var ama sil yok bi süre iş ararken geçer heralde.Eğer sınavı kazanırsam ordan dediğime yakın bir ücret alınıyor bir de tr deki maaşın yatıyor. 3500 lira gibi bi rakam.

Ha deyince gelme imkanımız yok.Sınavı mülakatı var.Biyerde bi öğretmen arkadaş Paris’te geçinemiyorum,emlakçılar bu maaşla ev bile göstermiyor yazınca bilen birilerine sormak istedim.

Sağ olun cevabınız için

Kisacasi temelli buraya gelmeyecek misiniz? Duzen degistireceksiniz, mutlu olabilecek misiniz?

İnsan bazen bi değişiklik arıyor.Bu Yaşta yapılabilir geldi bize.olur da kazanırsam 5 sene içinde güzel bir düzen kurar seversek tabi isteriz daha fazla kalmak.İnsan yaşamadan da nasıl mutlu olacağını kestiremiyor .

Esiniz aileden dolayi gelebiliyor. Ona calisma izni verilmiyor

Hayirlisi olsun.
Oncelikle nerede yasamak istediginizi cok iyi tespit edin. Ben istanbuldan geldim, berlin benim gibi buyuk sehire alisik birine en uygun yer olsa bile, burada bile cildiriyorum. Ben kaosa kalabaliga alismisim, duzen sakin hayat beni deliye donduruyor

Ogretmen miydiniz? Ne sinavina gireceksiniz? İki yerden de maas gelmesi super.
Ev bulmak gercekten cok zor, hele berline gelmeye calisirsaniz evet o maas epey sorun olabilir. Size yardim edecek birisi var mi peki?

peki kira yardımı yapıyomu yada gıda cocuk var olsada yani her ay cocuk bası mı 180 euro bide söyle bisey biliyorm ben 3 senede bi cocuk yapıyolar yarı maas alıyolar varmı öyle bisey
5 cocuk ve fazlasi olunca dediginiz aynen gecerli oluyor aylik 1000euroyu 18 yil icin garantilemis oluyorsunuz .Az gelismis ulkelerden gelen gocmenler(Turkiye,Fas ve Afrika ulkeleri) en az 5er yapiyor ,cunku kadin zaten calismiyor hazir evdeyken cocuk parasi geliri oluyor birde cocuk cok olunca bir suru vergi muafiyeti oluyor.

vayy bee bizim cakal amca kızları hep böyle yaptı kız daha 23 unde 2 cini dogdu digerinde 4 er cocuk vayy bee hem cocuk yap hem para al

Ciddi misiniz? Peki ben is bulsam, otomatik olarak job centerdan cikiyorum. Peki esim calismazsa hartz 4 e devam ediyor mu? Yani eslerden biri job centerda kalabiliyor mu?

Siz is bulursaniz sizin toplam gelirinize bakilir.gecinmek icin yeterliyse esiniz para alamaz.Size tavsiyem is bulun paranizdan esinize koklatmayin.Kirayi ve faturalari ödemek zorundasiniz zaten onlari ödediginizde de yine size para kalmaz.Yani bence esinizden ayrilin.Yoksa sizi sömürecek.

Benim vizem esime bagli, unbeferistet olmasina daha var. Ayrilirsam mecburen turkiyeye donuyorum

Ben İngilterede yaşadım, şartlar neredeyse aynı. Kredi veriyorlar ama bedava değil Universite. Part-time çalıştım, tatillerde full time. Sadece Universite ücretini kredi olarak çektim.

Siyaset okuyup başka dala geçmek tamamen sizin seçiminiz. O zaman bende size gastronomi ve işletme okuyanlar boşuna mı okuyor eleştirisi getiririm. Kendi işinizi de küçük görmüşsünüz zaten "hiç bir şey yapamıyorsan restoran da çalış".

Job Center ne için var sizce? İş aramanıza ve ararken hayatınızı idame ettirmeye yardım etmek için değil mi? Bunun adı neden beleş ve gurursuzca yaşamak oldu anlamıyorum. Neden bu kadar devletçisiniz onu hiç anlamıyorum. Bence verginizi başka alanlar da sorgulayın, herkes bu duruma düşe bilir. Yasal haklarını kullanan insanlara böyle bakmanız çok enteresan.

arkadas hakli.Cünkü sosyal devlet bu ülkede sonuna kadar sömürülüyor.Sosyal devlet issiz olanlara barinma, yiyecek, saglik gibi temel ihtiyaclari karsiliyor.Ama sagolsun bazi insanlar bunu sonuna kadar kullaniyor.Sosyal yardim alip tam zamanli calisarak tüm parayi ceplerine atan bir sürü insan var.Türklerin ve diger yabancilarin bir cogunun yaptigi sey bu.Biz de gidip agir islerde calisip ayda 1000 euro bile kazanamiyoruz.Sosyal yardim alanlarin devletten oturarak aldigi parayi biz 8 saat zor kosullarda calisarak alamiyoruz.

Evet devletciyiz.Almanya gibi sosyal bir ülkdede devletci olunur.Burada yasarken vicdanliysaniz zaten devletten calmak istemezseniz.Bundan daha fazlasini söylemiyecegim cünkü malum ban yerim.

Dilerim almanca kursum bittikten sonra en kisa zamanda meslegimle ilgili is bulurum, umarim esim de kendini kovdurtmadan birseyler yapar da rahata kavusuruz.
Job centerda olmak hic de eglenceli degil, kaldi ki ben almanyaya "yetecek kadar kazanayim yeter" mantigiyla gelmedim, adamakilli kazanip birikim yapmak istiyorum, adamakilli yasamak istiyorum, kenarimda biraz param olsun istiyorum.
Ve sunu biliyorum, oncelikle Allahin izniyle bir duze cikayim, bir nefes alayim, gercekten "Almanyada yasadigimi" hissedeyim, benim gibi buraya yeni gelmis birine, benim gibi job centera mecburiyetten girmis birine kesinlikle agir elestirilere maruz birakmadan, bu durumdan cikmasi icin yardim edecegim.
Esim konusunda da yorumlarinizi dinledim. Allahin izniyle bir duzenimi kavusayim, bir bakayim o neler yapacak. Ama uyarilarinizi dikkate alacagimdan emin olabilirsiniz.

Peki bir sorum daha var. Weiterbildung yapmak istersem, para kazaniyor muyum? Ayrica weiterbildung sonunda 5 ay staj var, o zaman da is yerinden para alacak miyim? Eger bunlar olursa job centerdan zaten cikmis olurum.

Ben kesinlikle sizi düsünerek bu yorumu yazmadim.O yorum elossh adli arkadasin yazdiklarina istinaden yazilmisti.Ben sadece job centeri degil her seyi sonuna kadar sömürmek isteyen insanlari düsünerek yazdim.

Sizin icin üzülüyorum ben.Cünkü profosyenel yardima ihtiyaciniz var.Esiniz icin ayni seyleri söyleyemiyecegim.Bence önce icinizdeki kargasadan kurtulmaniz lazim.Bunun icinde kendinize inanmaniz gerekiyor.Umarim artik silkinip kendinize gelebilirsiniz.

Peki bir sorum daha var. Weiterbildung yapmak istersem, para kazaniyor muyum? Ayrica weiterbildung sonunda 5 ay staj var, o zaman da is yerinden para alacak miyim? Eger bunlar olursa job centerdan zaten cikmis olurum.

Weiterbildunga bagli.Ausbildung oldugu vakkit bazi ausbildunglarda para veriliyor.3 yil sürüyor.Belli bir maas aliyorsunuz.Onun disinda maas alinmayacak bir egitim ise job center onaylarsa egitim masrafini üstlenip yol paranizi ödüyor.

Weiterbildunga bagli.Ausbildung oldugu vakkit bazi ausbildunglarda para veriliyor.3 yil sürüyor.Belli bir maas aliyorsunuz.Onun disinda maas alinmayacak bir egitim ise job center onaylarsa egitim masrafini üstlenip yol paranizi ödüyor.
İstedigim bransta is bulma olasiligilimin artmasi icin weiterbildung sart gibi duruyor. Her is ilaninda "su konuda tecrubeli, bunu biliyor olmali vs" gibi o kadar cok kriter var ki, ek egitim sertifika olmazsa olmaz gibi bir duruma geldim. Allahim ya, turkiyede proje mudurlugu yapmis biriyim, geldim resmen eksiden basliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…