Sonunda o gün geldi..

Ayrıca şunu da belirtmek gerek. Babası dünyanın en kötüsü olsa dahi her ay sekiz yüz lira göndermiş annesi bu nedenle kalmış yanında. Bunu bilerek iki sene (bakın bir sene hastalandı rapor fln dedi hadi tamam) ama koskoca iki sene devamdan kalmış. Özel okulun aidatlarını ve babasını bilerek bunu yapıyorsa sonrasında babam şöyle böyle zvallı annem demekle olmuyor. Burada bana saldırmak yerine bir düşünün siizn çocuğunuz bunu yapsa oh iyi yaptı canı sağolsun denir mi?
O sekiz yüz liraya üç yüz lira daha koyun asgari ücret. Konu sahibi sorumsuzluk etmiş. Bana ister ajitasyon yapıyorsun denilsin isterse beni "eziklemeye" çalışın dert değil. Ama özel okulun parası ortadayken iki sene uzatıp ama babam da kötüydü demeyi ben kabul etmem.

Valla ben kimseyle yarışmadım. İşi buraya siz getirdiniz. Ben sadece at tarafı sekiz yüz lira gönderdi babam demesine ve iki koca senin aidatını bırakmasına yönelik yazdım. İlk mesajımda sonrasında konu sahibi babam şöyle böyle dedi bende bunlar bahane. Aksine babanız kötüyse annenizi eziyorsa iki sene uzatmak yerine serumla okula gitseydiniz. Annenizi düşünüyorsanız zorda bırakmayın dedim.
Sonrasında da bunlar hep bahane dedim kendi hayatımdan örnek verdim. Eğer anne baba ödemede zorlanacaksa da vakıf üniversitesinde okumak da sorumsuzluk bence. Ve evet bir sene kendinizi sıkıp kazanın dedim. Bu bikbik yarıştırmaksa yarıştıyorum evet.
Benim de amcam zengindi istersen babanın hatırana sana burs vereyim dedi güvenemedim. Bugün vazgeçtim dese annem ödeyemez dedim. Ve evet bir Oxford değil ama sözel bölüm mezunu bir insan evladıyım ve matematik sıfırım. Bu aşamada sıfır matematikle halkla ilişkilerde İlefi kazanmam bence yeterli. Amcama güvenip başkent iletişimi yazabilirdim. Ama ben annemi düşündüm ve amcama güvenmedim çalıştım çok çalıştım.
Eğer bu size bikbik geliyorsa siz konu sahibini takdir etmeye devam edin. Anne olduğunuzda çocuğunuz sizin o paraları ödeme stresine bu şekilde cevap verirse sevinirsiniz sanırım. Yok ben anne olsam yemem yediririm alt tarafı sekiz yüz diyor. Ben bunları yazınca duygu sömürüsü yapıyorsam da daha da size cevap veremem.

gerçekten halkla ilişkilerin siyasaldan daha prestijli olduğuna mı inanıyorsunuz? hemde ankara siyasaldan:) yani mülkiyeden...

Nerede öyle bir şey dedim ben?
Ben konu sahibi arkadaşa dedim okumadan girdiniz sanırım konuya bir kaç sayfa geriden bir okuyun isterseniz. Ben başkasına güvenp özel okumak yerine bileğimin hakkıyla devleti kazandım dedim. O arkadaş da devletin her okulu prestijli mi biri de sizi ezer devlet okulunuzla dedi. Ben de ankara mezunuyum dedim. Hangi bölüm bende siyasalım dedi. Bende o soruya cevap verdim Öyle bir kıyasa ben girmedim beni alıntılayan arkadaş girdi.
Okumuyor musunuz yazılanları? Yoksa anlamada mı sıkıntı var?

Konu sahibine yüklenmekte hata, yaptığını maruz görmekte.

Koskoca kadınlar okul yaristiriyorsunuz. Ne Boğaziçili mülkiyeli var, iki lafı bi araya getiremeyen. Herkesin karakteri aynı da değil, bu tip olaylarda hirslanip daha da güçlü olsun. Kimi de yikiliyor işte. Pes ediyor, sorumluluklarını unutuyor. Ne yapalım asalim mi ?

Ama geç değil konu sahibi, okuldan kredi al, bankadanda çekmeyi dene. Bir şekilde çalışarak didinerek o okulu bitir.

Annende sizi bahane etmesin, bosansin artık.

okudum anladım yorumladım. şimdi sizi algılama sürecinizle başbaşa bırakıyorum. başarılar... en yüksek puanlı bölümlerin özellerin bursluları olduğunu da belirterek hoşçakalın diyorum..

okudum anladım yorumladım. şimdi sizi algılama sürecinizle başbaşa bırakıyorum. başarılar... en yüksek puanlı bölümlerin özellerin bursluları olduğunu da belirterek hoşçakalın diyorum..

Konu sahibinden bahsediyorum ben burslu okuyanlardan değil. Sanırım siz beni anlamıyorsunuz. O kadar salak değilim burslu kazanmışa laf edeyim. Konu sahibi o özel okula birine güvenip girmiş iki sene de devam etmediği için bursu kaldırılmış Yüksek puanlarla kazanmamış. Benim dediğim de bu eğer anne baba zorlanacaksa ele güvenip özele gidilmez. Hadi gidildi iki sene devamsızlık yapılmaz. Niye bana geliyor konu bana kişiselleştiriliyor. Ben başarısız biri olayım dert değil de konu sahibine yazdığım ne sizi rahatsız ediyor?
Anne babayı yoracak maddi zorluğa sokacaksa özele gitmeseydiniz demem mi, sağlık da olsa iki kere devamsızlıktan kalıp bunu aileden saklamak vicdansızlık demem mi? Ki baba anneye zarar verir korkusu varsa neden işleri bu noktaya getirmiş diyorum ben.

Yani sırf keyfinizden okul uzatıyorsunuz, ailenize boşa para verdiriyorsunuz ve hala saklamaya çalışıyorsunuz, o yönde yorumlar geliyor. Bir hata yapıyorsunuz bari arkasında durun, cesaretiniz olsun söylemeye. Ayrıca burada sıraladığınız hastalıktı bilmem neydi bahanelerini neden ailenize söyleyemediniz, inandırıcı olmayacağı için mi?
Başka bir durum da ben babamı bu kadar yersem onun vereceği parayla okumam ya da okumuş gibi yapmam.
Kusura bakmayın ağır oldu ama benim kardeşim de sabahları kalkamadığı için 3 sene falan doğru düzgün ders veremedi, şimdi 7. yılında. Tek farkı biz durumu biliyorduk ama elden bir şey gelmiyordu, babam da annem de hem harçlığını hem okul parasını vermekten bıktı.

Arkadasimla beraber acmis buradaki konulari okuyorduk. Ve ben onun bilgisayarindan sirf sizin konunuz icin uye oldum, dayanamadim yani. Ifsa olur muyum bilmem ama acik acik yazacagim. Buralar basari hikayeleriyle dolmus. Insanlar bayiliyor basarisizligin uzerinden kendini tatmin etmeye. Ama kime gore, neye gore ? Ben Odtude bilgisayar muhendisligi okuyorum. Dereceyle girdim bilen bilir zaten Odtuyu. Muthis huzursuz bir evde yasiyorum. Babam icin hayattaki en onemli sey benim ders calisip onun ovunebilecegi bir kariyer sahibi olmam. Ama gece gunduz kavga gurultu olan bir evde bu ne kadar mumkun ? Ayni durumdayiz cunku ben de iki sene bu problemler yuzunden okula gidemedim bile. Annem birtanem benim, soyleyemedim ona da. Sadece bir senesini biliyor. Ben de calisiyorum bir taraftan, onlara yuk olmamaya calisiyorum. Toparlayamadim ama diyecegim o ki insanlarin yazdiklari seni uzmesin. Yasamayanin anlayacagi seyler degil bunlar. Universite taban puanlariyla ilgili konusan arkadasa da merhaba diyelim istedik buradan :) Insanlari ezmeden once iki defa dusunun lutfen. Siz bunu kendinizde hak gorurseniz insanlar da gelir sizi Odtuden ezer. Veya iki senelik okulla ovuneni dort senelikle ezer. Birazcik empati yani...

ççünkü herkes sizin gibi düşünmek zorunda değilde o yüzden... inanın cevap bu kadar basit. anne baba çocuğu için çalışır yemez yedirir. yemez okutur ek iş yapar okutur zaten ailenin görevi bu. ne demek gidilmez. ben kredi çeker borca girer yine gönderirim çocuğumu özele yeterki okusun. ha bu kız okumamamış muhtemelen istanbul hayatına kapılmış akmış gitmiş her şey ben onu savunmam asla. ben genelelmelerinize yorum yapıyorum şu an. devlete bileğinin hakkıyla gir ailene güvenip okunmaz onlar zorda kalcaksa okunmaz bana biraz türk filmi vari genellemeler olarak geldiği için...

Benim taktığım tek şey konu sahibine para verip okuyor diye aşağılayıcı Cümleler kurman. "Ben bileğimin hakkıyla kazandım" diyerek Paralı okuyanları aşağılaman. Sonra kibirlenip kendini anlatıp durman.
Yoksa konu sahibine aferin doğru yoldasın bravo mu dedim? Yaptığın şeyin üstünü örtüp konuyu saptırmaya çalışıyorsun ya da beni gerçekten anlamıyorsun.

Yok cidden ben anlaşılamamışım. Bakın siz başkasına güvenip anne babanızın zorlanacağı bir okula gitmemişsiniz değil mi? Konu sahibi sizin yaptığınızı yapmıyor işte. Bunun neyini anlamıyorsunuz ben neyi anlatamıyorum acaba.
Bu arkadaş o okulda bir yöneticiye güvenip girmiş o okula ve iki sene devamsızlıktan kalmış. O kadar ciddi bir sağlık sorunu olsa anne baba bilmez mi? Sonrasında da okul iki kere uzatılmış. Siz okulu uzattığınızda anne babanıza yıllık 25 bin yazmıyorlar. Eğer anne baba zor zar okutuyorsa bu borcu bilerek okul İKİ kere uzatılmaz bu sorumsuzluktur.
Sizin durumunuzdaki öğrencilerle konu sahibi arasında uzaktan yakından benzerlik yok.

E benim dediğim de bu. Hala yaptığının farkında değil. Kendine bahaneler buluyor.
Eleştirdiğim nokta sorumsuzluğu. Hala babasını suçlaması. Babası dünyanın en kötü babası olsun o zaman daha çok çalışmalı ki annesini daha fazla mahkum etmesin. Bunu diyor çünkü. Ama yumurta kapıya gelince mi annesi ve babasının kötülüğü akla geliyor?
İlk uzattığı sene o ödenecek tutarı düşünüp daha sık sarılacağına ikinci kez aynı hatayı yapıyor. Ve evet durumu ortadaysa anne babanın başkasına güvenilerek o adımı attıysa da çabalayacaktı şimdi bahanelere sığınmaması gerekiyor.
Ben bunu söylüyorum

Ozel okul konusunda elbette yok, benim ailemin beni ozel okulda okutacak maddi durumu zaten yoktu. Ben sizin goz kirpip "Ankara universitesinin taban puanlarina bi bak canim " yazmaniza takildim. Benim her meslek grubundan her insana saygim sonsuz. Hayatta basarinin okulu kac yilda bitirdigin veya okula hangi puanla girdigin olmadigini deneyimleyip gordum. Bugune dek agzima almadim "odtunun puanlarina bak canim bi, derece yapiyoruz biz " falan demek. Sizin bununla ovunmeniz garip geldi o yuzden. Yanlis anlamayin emek vermissiniz saygi duyuyorum ama her insan ayni gucte degil sorunlarla cebellesme konusunda. Bu konuda uzgun bir insani "biz de yasadik acitasyon yapma " falan diyerek suclamak ne kadar dogru ? Birebir ayni seyleri yasamis olma ihtimaliniz olmadigi gibi ikiniz ayni insan degilsiniz ve ayni sekilde atlatamayabilirsiniz bu sorunlari. Biraz daha anlayis lutfen.

Orada kimseyi aşağılamadım ben.
Siz benim ilk mesajımı okudunuz sanırım. Sonrasında bana verdiği cevap ajitasyon yapma oldu ve gayet kaba kibirli bir cevap verdi. Bende sinirlendim neyine ajitasyon yapayım bileğimin hakkıyla kazandım başkasına bel bağlamadım dedim. Çünkü tekrar ediyorum konu sahibi o okulda bir yöneticiye güvenerek yazdığını ve devamdan kalınca adamın desteğini gerki çektiğini yazmış. Yani özelde okuyacak maddi durumu yokken başkasına güvenip kendi hatasından kesilen bir bursta bile yardım eden adamda yine kabahat bulmasını kastettim. Ve en önemlisi bunlar bahane diye kendi durumumdan verdiğim örneğe direkt ters kibirli cevap verilmesine sinirlendim. Konu sahibinin üslubunda hata bulmayıp benim tek bir kelimeme takılmanızı cidden anlamadım.
Aleni hakaret etmiyorum kimseye. Sadece sinirle kırıcı sayılabilecek bir söz yazmışım. Sonrasında sizler beni burada aşağılamaya çalışsanız dahi yine üslubumu bozmadım konu sahibinin bana yaptığı gibi.
Siz hala benim üstüme geliyorsunuz ilginç gerçekten

Anlayışı size gösteririm elbette. Ama aynı empati o anne baba için yapın. Özel okulda dört sene zor okuttuğun çocuğun iki sene uzatsa ve sen bunu mezuniyete geldiğinde öğrensen ne dersin?
Tüm bu hatalarına rağmen suçlu olan yine kendi değil. Babası, bursunu kesen o yönetici, hastalığı falan.
Sorumluluk hala almıyor.
Dolayısyla bu kafada birine ben anlayışlı bakamam.

Aslinda bu epey kotu bir psikoloji. Arkadaslarin mezun olmaya basliyor ve senin daha iki senen oluyor, bir de garip bir sekilde durumu duzeltmek istiyor ama o gucu kendinde bulamiyorsun. Sıkışıp kalmak gibi. Nasil bir psikoloji oldugunu bildigim icin arkadasa karsi biraz daha anlayisli olmak veya kirici degil yapici yorum yapip yureklendirmek gerekir bence. Hata ettiginin zaten farkinda. Bazen hatayi bir defa yapinca icinden cikabilmemiz epey zaman aliyor. Hangimiz hata yapmiyoruz ki ? Konu sahibi annesi icin cok uzgun zaten. Ben de annem konusunda cok hassasimdir, burada herkes "annene yazik, senin yuzunden " tarzinda yorumlar yapsa kafayi yerdim. Olan olmus, suclayarak daha da depresyona sokmanin mantigi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…