Sonunda o gün geldi..

Canım sakın üzme kendini bol bol dua et
Çok uzuldum durumuna Allah yardımcın olsun biraz daha sabret mutlaka bir çıkış yolu karşına çıkacaktır.

Bide şu var yaz okulundaki dersleri başka devlet üniversitesinde verebiliyorsun düşük ücret karşılığı
3 tane dersi yaz okulunda verebiliyorsun
Eyer bilgin yoksa sorarayım ögreniyim?

Hahahah bizde de universite sinavindan sonra okullar aciklaninca bu tip krizler cok yasanmisti, su an liseden kimse birbiriyle konusmuyor sanirim Insanlardaki hirsi anlayabilmek pek mumkun degil. Ben onlari da takmiyorum acikcasi. Taktikca ruh sagligi bozuluyor insanin. Herkes kendi hayati muhtesemmis gibi baskalarini yerden yere vuruyor falan. Ama asil bu hayattaki basarisizligin, bazi seyleri hazmedemeyisin bir gostergesi. Sinir krizi geciren arkadas da boyle biriymis :)

Tatlım merkezi yerleştirme puaniyla yatay geçiş diye bir şey var bi arastirsana?
Daha ucuz bi üniversiteye geçiş yapabilirsin veya devlet universitesine
bi araştır derim

BU yorumların faydası ne ?

Annen konusundaki hassasiyetini okuyunca da bogazima bir sey dugumleniyor resmen, cok iyi anliyorum. Ama kendini uzme. Anneler cocuklari hep bahane ediyorlar. Annen ekonomik ozgurlugu olan guclu bir kadin. Babani istemese ayrilabilirdi. Suclusu sen degilsin. Ama yine de okul masrafini cikarmayi dene cok zor gibi ama En azindan calisip harcligini kendin kazansan babanin gonderdigi parayi biriktirip ciddi destek olabilirsin annene.

Bence çözümü çok basit, girin bir işe part time gece gündüz hem çalışın hem de okuyun...Hem annenize destek olur hem de okulun ücretini ödersiniz. Geçebiliyorsanız türkçe bölüme geçin ama bence derslerdeki başarısızlığın nedeni bu değil bariz çalışmamanız.
Okulun uzadığını da söyleyin bir an önce, bir süre söylenip sonra affedeceklerdir tabi çözüm odaklı olur gerçekten çalışırsanız.

Cok sagolun oncelikle.. Ingilizce psikoloji bolumu yalnizca bogazici uni de var devvlette diye biliyorun ben arastirmistim cunku.. Turkce olursa okul derslere denklik vermiyor malesef

Sizin okulunuzun adı nedir?
Çok merak ettim nasıl oluyorda saglık raporşarınızı kabul etmiyor ben üniversite sadece sınavlarda raporu kabul etmez diye biliyorum

Bir insan nasıl öyle psikolojik bunalıma girer de okulunu felan düşünmez derdim kendi arkadaşımın yaşadıklarına bizzat şahit olmasaydım eger, o da yurt dışında okuyor ve değil 25 milyar 300 milyara yakın senete imza attı gitti okuyamazsa devlet binicek tepesine kefillere mahçup olucak ama bir tırlattı kafayı kız yataktan çıkmıyor , ölü gibi yatıyor ben kalk derslerıne bak dıyorum ama yok yani kafa yerınde değil, zar zor ikna ettım psikiyatriye gitti, ilaçlar falan düzeldi biraz , Allahtan oradaki okul daha insafli raporunu kabul ettiler ve ek süre verdiler , nasıl vicdansız bir okul olabilir ki senin raporunu kabul etmediler anlamadım yani, psikolojik olarak rahatsızlığın varken bunu nasıl hastalık yerıne saymıyorlar çok tuhaf.

Nasıl etkilendiysem rüyamda seni gordum :))
beraber annene açıklamaya çalışıyorduk

özel üniversiteye giden bir gencin ailesini böylesine sömürmesi şımarıklık bence..babanızın tutumu çok yanlış,tamamen parayı keserim olur biter..iki sene uzatmak nedir..kardeşim sizinle bir benzer durumda gerçi yarım dönem uzattı ama,o paraları nasıl gönderdiğimiz hakkında fikriniz mi yok ben anlamıyorum ki

Dün annenize üzüldugumuz icin tepki gosterdiniz. Bu gun duygusal degil mantik cercevesinde yorum yapiyorum.
Sistit bendede yillardir olan bi rahatsizlik doktor kroniklestigini soyledi. 15 gun hastanede bu rahatsizliktan yatip 2 yil okulun uzamasi mantiksiz geliyor.
Okula gitmediginiz zamanlarda nasil vakit geciriyordunuz bilemiyorum insan boslukta oluyor iyice bunalima giriyor. Babanizin suclu oldugu taraflar var annenizde babaniza sizin egitim hayatiniz icin katlaniyor.
15 gun okula gitmeyince 2 hafta devamsizlik olur yasal sinir 4 haftadir. 4 hafta gitmeyince sizi dersten birakabilirler.
Bende psikoloji okudum bolum zor evet ama kendi cabanizla basarabileceginiz bir bolum. Hocalar kendi yazdiklari kitabi aldirirlar o kitap uzerinden konu islenir. Birde sunum ve slaytlar uzerinden derste tekrar edilir. Ders icin gerekli materyalleri elde etmek zor degil.
Alttan derleriniz oldugu icin yatay gecis ihtimaliniz olmuyor.
Okul ucretini tek basina odemeniz cok zor daha fazla saklamaktansa en azindan annenizle konusun.
Bu yil elinizden geldigi kadar dersleri gecmeye calisin. Seneye lys de sansinizi deneyin. Turkce bir psikoloji bolumune girin. Bu okulunuzda gectiginiz dersleri orada saydurirsiniz daha rahat edersiniz.
Bende özel okuldan mezun oluyorum. Okuldaki cafelerin pahaliligi, kiyafet icin harcanan para, orjinal kitaplara odenen miktar, yaz okulunda 1 dersin 1500tl'den fazla olmasi yani okul ucreti disinda extra bircok masraf daha oluyor.
Lutfen kendinizi toparlayin yeni egitim donemine guzel bir baslangic yapin.

Bende de kronik sistit var ama diger mesajlarda uzunca acikladim onun disinda psikolojik rahatsizliklar yasadim ilac tedavisi gordum.bir sorun baska bir sorunu dogurdu icinden cikilmaz bir hal aldi tabi ki iki yil kalmamin sebebi sistit degil yani..ama hastanede yatmadigim gunler de sabah okula gitmek icin kalkip damla damla cisimi yapip agridan oldugum okula gidemedigim gunleri de hatirliyorum ya da dersten tuvalete diye cikip yurda zar zor dondugum veya avm nin tuvaletinde saatlerce kalip agladigim.. Zor bir hastalik mesane iltihabina cevirmisti artik bendeki.. Tabi ki bunlar bahane degil olan oldu .. Annem bir yil uzattim saniyor babama da soyleyecegim ne olacaksa olacak kendimi sikmaktan deli divane oldum daha fazla sikarsam olecegim sanirim. Artik ne olursa olsun ben elimden geleni yapayim gerisi icin bir sey yapamam demem gerek sanirim..

Merkezi yerleştirme puaniyla yatay gecisi arastirdin mi
Evet baktim internetten ama ben bu mevzuyu pek anlayamadim benim puanim 368 civariydi ve zaten devlet uni tutmuyordu ki girdigim sene? Ancak ozel unilerde %50 burslu tutuyordu. Simdi devlet uni olmadiktan sonra baska bir ozel uniye gidip fazladan para odememin ne anlami olur ki? Benim bu okulda %50 bursum var zaten kaldi ki bu yil mutevelli heyetiyle gorusup yardim isteyecegim durumumu anlatip baska okulda bu sansim da yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…