- 11 Haziran 2015
- 386
- 273
-
- Konu Sahibi Lookinside
Hahahah bizde de universite sinavindan sonra okullar aciklaninca bu tip krizler cok yasanmisti, su an liseden kimse birbiriyle konusmuyor sanirimAy bide aklima sey geldi lisedeyken universite yerlestirme sonuclari aciklandiginda bir arkadasim ankarada bir ozel unide istedigi bolumu %100 burslu kazanmisti ve ben de hem maddi durumum yok hem 368 gibi bir puan almistim esit agirliktan tm3'ten (%50 burslu tutuyordu ama kontenjan yetmez acikta kalirim nasil olsa bedava okuyacagim riske atmayayim diye yazmadim aptal gibi) yani puanim yok param yok ona ragmen istedigim sehirde istedigim bolumu okuyacagim allahim bu nasil bir nimet diye sevinip o arkadasimin boynuna atlamistim ve kiz bana nefretle bakip ben o kadar calistim bunun icin sen neyine seviniyorsun bunu haketmedin bile ama benden daha guzel bir sehirde okyacaksin diye bagirip sinir krizleri gecirmisti kanim donmustu bu mutlu gununde gozunu nasil bir hirs burumustu kalakalmistim iste bu bana sallayip duran ablamizin mesajlarini okuyunca bu geldi aklima sizinle de paylasayim dedim :)
BU yorumların faydası ne ?Ha bir de ben bunlari yumurta dayaninca dusunmeye baslamadim daha ilk donemimden beri napicam babama nasil anlaticam annemin hakkini nasil oduycem bu durumu nasil toparliycam diye dusunmekten senelerce kafayi yedim psikolojik problemlerim de o donemde basladi zaten yani hicbir sey bahane degil ama bir olay baska bir problemi dogurdu hep. Sizin hic icinden cikamadiginiz ugrastikca battiginiz bir doneminiz olmadi mi allah askina ne kadar guclu bir kadinsiniz takdir ettim ama malesef herkes sizin kadar guclu olamiyor. Sizin hic esneyemediginiz oldu mu ? Hani insanlarin istemsiz refleksleri vardir nefes almak gozlerimizi acip kapatmak yutkunmak esnemek ? Siz hic diliniz agzinizda fazlalikmis gibi hissedip oturdugunuz yerde boguldunuz mu ? Bir kalabaligin icerisindeyken herkes sizden konusuyor sizi izliyor sizinle dalga geciyor gibi kahkahalari beyninizde yankilandi mi hic? Tanimadiginiz binlerce insanin yaninda yerlere dusup kendinizi kaybettiniz mi ? Ben neden boyleyim normal insanlar gibi okuluma gidemiyorum evimden cikamiyorum insanlara yaklasamiyorum dus bile alamiyorum bu genc yasimda tek basima isemeye gidemiyorum diye kendinizi duvardan duvara vurdunuz mu ? Benden yasca buyuksunuz ama size benden bir kardes tavsiyesi ne olursa olsun insanlari once anlamaya calisin empati yapmaya calisin ve kimin ne yasadigini bilmeden asla onlara acitasyon yapma demeyin.. Beddua degil bu ama kimse kinadigini yasamadan olmez.
Annen konusundaki hassasiyetini okuyunca da bogazima bir sey dugumleniyor resmen, cok iyi anliyorum. Ama kendini uzme. Anneler cocuklari hep bahane ediyorlar. Annen ekonomik ozgurlugu olan guclu bir kadin. Babani istemese ayrilabilirdi. Suclusu sen degilsin. Ama yine de okul masrafini cikarmayi dene cok zor gibi amaEvet yine de cok korkuyorm tabi olacaklardan.. Benim yasayacaklarimdan ziyade annecimin yasayacaklarindan.. Beni anlayan insanlarin oldugunu bilmek guzel ve ben de sizi anliyorum.. Umarim seneler sonra bunlari hatirlayip gulumseriz ikimiz de islerimizin basina gectigimizde :)
Cok sagolun oncelikle.. Ingilizce psikoloji bolumu yalnizca bogazici uni de var devvlette diye biliyorun ben arastirmistim cunku.. Turkce olursa okul derslere denklik vermiyor malesefCanım sakın üzme kendini bol bol dua et
Çok uzuldum durumuna Allah yardımcın olsun biraz daha sabret mutlaka bir çıkış yolu karşına çıkacaktır.
Bide şu var yaz okulundaki dersleri başka devlet üniversitesinde verebiliyorsun düşük ücret karşılığı
3 tane dersi yaz okulunda verebiliyorsun
Eyer bilgin yoksa sorarayım ögreniyim?
Ben derdimi anlatirken israrls beni suclayan her lafimi yanlis anlayip dinlemeden bana sorumsuz yaftasi yapistirip kendi basarilarini anlatan bir kadin vardi burada, ona yazdim sinirle...BU yorumların faydası ne ?
Ismini soylemiyim zaten dershane gibi kucucuk bir okul ifsa olmak istemem yanlis anlamayin ;(Sizin okulunuzun adı nedir?
Çok merak ettim nasıl oluyorda saglık raporşarınızı kabul etmiyor ben üniversite sadece sınavlarda raporu kabul etmez diye biliyorum
Arastiricam cok tesekkur ederimTatlım merkezi yerleştirme puaniyla yatay geçiş diye bir şey var bi arastirsana?
Daha ucuz bi üniversiteye geçiş yapabilirsin veya devlet universitesine
bi araştır derim
Ismini soylemiyim zaten dershane gibi kucucuk bir okul ifsa olmak istemem yanlis anlamayin ;(
özel üniversiteye giden bir gencin ailesini böylesine sömürmesi şımarıklık bence..babanızın tutumu çok yanlış,tamamen parayı keserim olur biter..iki sene uzatmak nedir..kardeşim sizinle bir benzer durumda gerçi yarım dönem uzattı ama,o paraları nasıl gönderdiğimiz hakkında fikriniz mi yok ben anlamıyorum kiSelamlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum.. Ben istanbulda özel bir üniversitede %100 ingilizce psikoloji bölümü okuyorum annem babam öğretmen okul biizm uzaktan akrabamızın okulu memleketlimiz bize söz verdi burs vereceğine bedava okuyacağıma dair ancak ben tercih yapıp gelince işler böyle olmadı bizi tanımazdan geldi dilenci muamelesi yaptı ilk sene hazırlıkta 3 bin tl ödedik ikinci sene yani birinci sınıfta da aynı fakat sonraki seneler bursu %50 ye indirdi ve her sene 15 bin tl civarı para ödemeye başladık daha doğrusu annem ödüyor babam da aylık harclığımı gönderiyor.. Ben hazırlıktan sonraki ilk iki senemde okula gitmedim hep devamsızlıktan kaldım psikolojik ve fiziksel bir çok rahatsızlık yaşadım hastanede yattım okula uyum sağlayamadıö başını kaçırdım sonunu getiremedim vs derken 2 buçuk sonunda ilk dersimi verdim yani iki buçuk sene hiç ders veremedim.. Şu anda benimle başlayanlar mezun oluyor babam beni hep bir dersten bile kalırsan seni öldürürüm okuldan alırım para yollamam vs gibi şeylerle korkuttuğu için gerçeği söyleyemedim ve şu an mezun oluyorum sanıyor bir iki hafta sonra istanbula geliyor annem de okulu bir sene uzattım sanıyor ve ben arkandayım üzülme diyor ama babam anneme senelerce şiddet uygulamış eve beş kuruş hayrı olmayan bir tl nin kavgasını eden ben başarısız olsam bana küfürler edip el kaldıran anneme yüklenen al işte senin kızın diyen bir adam .. Çok kötüyüm çok korkuyorum aslında aptallık bende bir okul nasıl iki sene uzatılır of ne yapıcamı bilmiyorum uyku uyuyamıyorum ağlıyorum sürekli stresten yüzüm gözüm yara oldu kıyamet kopucak .. Babam öğretmen dedimya öğrencilerine gelince anlayışlı saygılı yol gösterici ailesine gelince ise bir katilden psikopattan farkı yok .. Ben ne yapıcam çalışsam kendim ödesem okulu senelik ücret 25 bint tl oldu ödeyemem de.. Okulu asla bırakamam çünkğ beş senem boşa gitmiş olacak ve bu mesleği yapmayı çok istiyorum ama bölüm ingilizce olduğu için çok da zorlanıyorum vs vs çok kötüyüm ya içimi dökmek istedim belki benimki gibi bir durum yaşayan olmuştur şimdidenn teşekkürler yorumlarınız için
Ben de ruyamda babama anlatiyordum sabahin korunde uyandim sikintimdanNasıl etkilendiysem rüyamda seni gordum :))
beraber annene açıklamaya çalışıyorduk
Merkezi yerleştirme puaniyla yatay gecisi arastirdin miBen de ruyamda babama anlatiyordum sabahin korunde uyandim sikintimdan
Bende de kronik sistit var ama diger mesajlarda uzunca acikladim onun disinda psikolojik rahatsizliklar yasadim ilac tedavisi gordum.bir sorun baska bir sorunu dogurdu icinden cikilmaz bir hal aldi tabi ki iki yil kalmamin sebebi sistit degil yani..ama hastanede yatmadigim gunler de sabah okula gitmek icin kalkip damla damla cisimi yapip agridan oldugum okula gidemedigim gunleri de hatirliyorum ya da dersten tuvalete diye cikip yurda zar zor dondugum veya avm nin tuvaletinde saatlerce kalip agladigim.. Zor bir hastalik mesane iltihabina cevirmisti artik bendeki.. Tabi ki bunlar bahane degil olan oldu .. Annem bir yil uzattim saniyor babama da soyleyecegim ne olacaksa olacak kendimi sikmaktan deli divane oldum daha fazla sikarsam olecegim sanirim. Artik ne olursa olsun ben elimden geleni yapayim gerisi icin bir sey yapamam demem gerek sanirim..Dün annenize üzüldugumuz icin tepki gosterdiniz. Bu gun duygusal degil mantik cercevesinde yorum yapiyorum.
Sistit bendede yillardir olan bi rahatsizlik doktor kroniklestigini soyledi. 15 gun hastanede bu rahatsizliktan yatip 2 yil okulun uzamasi mantiksiz geliyor.
Okula gitmediginiz zamanlarda nasil vakit geciriyordunuz bilemiyorum insan boslukta oluyor iyice bunalima giriyor. Babanizin suclu oldugu taraflar var annenizde babaniza sizin egitim hayatiniz icin katlaniyor.
15 gun okula gitmeyince 2 hafta devamsizlik olur yasal sinir 4 haftadir. 4 hafta gitmeyince sizi dersten birakabilirler.
Bende psikoloji okudum bolum zor evet ama kendi cabanizla basarabileceginiz bir bolum. Hocalar kendi yazdiklari kitabi aldirirlar o kitap uzerinden konu islenir. Birde sunum ve slaytlar uzerinden derste tekrar edilir. Ders icin gerekli materyalleri elde etmek zor degil.
Alttan derleriniz oldugu icin yatay gecis ihtimaliniz olmuyor.
Okul ucretini tek basina odemeniz cok zor daha fazla saklamaktansa en azindan annenizle konusun.
Bu yil elinizden geldigi kadar dersleri gecmeye calisin. Seneye lys de sansinizi deneyin. Turkce bir psikoloji bolumune girin. Bu okulunuzda gectiginiz dersleri orada saydurirsiniz daha rahat edersiniz.
Bende özel okuldan mezun oluyorum. Okuldaki cafelerin pahaliligi, kiyafet icin harcanan para, orjinal kitaplara odenen miktar, yaz okulunda 1 dersin 1500tl'den fazla olmasi yani okul ucreti disinda extra bircok masraf daha oluyor.
Lutfen kendinizi toparlayin yeni egitim donemine guzel bir baslangic yapin.
Evet baktim internetten ama ben bu mevzuyu pek anlayamadim benim puanim 368 civariydi ve zaten devlet uni tutmuyordu ki girdigim sene? Ancak ozel unilerde %50 burslu tutuyordu. Simdi devlet uni olmadiktan sonra baska bir ozel uniye gidip fazladan para odememin ne anlami olur ki? Benim bu okulda %50 bursum var zaten kaldi ki bu yil mutevelli heyetiyle gorusup yardim isteyecegim durumumu anlatip baska okulda bu sansim da yok..Merkezi yerleştirme puaniyla yatay gecisi arastirdin mi