Sonunda o gün geldi..

Lookinside

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
475
204
32
Selamlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum.. Ben istanbulda özel bir üniversitede %100 ingilizce psikoloji bölümü okuyorum annem babam öğretmen okul biizm uzaktan akrabamızın okulu memleketlimiz bize söz verdi burs vereceğine bedava okuyacağıma dair ancak ben tercih yapıp gelince işler böyle olmadı bizi tanımazdan geldi dilenci muamelesi yaptı ilk sene hazırlıkta 3 bin tl ödedik ikinci sene yani birinci sınıfta da aynı fakat sonraki seneler bursu %50 ye indirdi ve her sene 15 bin tl civarı para ödemeye başladık daha doğrusu annem ödüyor babam da aylık harclığımı gönderiyor.. Ben hazırlıktan sonraki ilk iki senemde okula gitmedim hep devamsızlıktan kaldım psikolojik ve fiziksel bir çok rahatsızlık yaşadım hastanede yattım okula uyum sağlayamadıö başını kaçırdım sonunu getiremedim vs derken 2 buçuk sonunda ilk dersimi verdim yani iki buçuk sene hiç ders veremedim.. Şu anda benimle başlayanlar mezun oluyor babam beni hep bir dersten bile kalırsan seni öldürürüm okuldan alırım para yollamam vs gibi şeylerle korkuttuğu için gerçeği söyleyemedim ve şu an mezun oluyorum sanıyor bir iki hafta sonra istanbula geliyor annem de okulu bir sene uzattım sanıyor ve ben arkandayım üzülme diyor ama babam anneme senelerce şiddet uygulamış eve beş kuruş hayrı olmayan bir tl nin kavgasını eden ben başarısız olsam bana küfürler edip el kaldıran anneme yüklenen al işte senin kızın diyen bir adam .. Çok kötüyüm çok korkuyorum aslında aptallık bende bir okul nasıl iki sene uzatılır of ne yapıcamı bilmiyorum uyku uyuyamıyorum ağlıyorum sürekli stresten yüzüm gözüm yara oldu kıyamet kopucak .. Babam öğretmen dedimya öğrencilerine gelince anlayışlı saygılı yol gösterici ailesine gelince ise bir katilden psikopattan farkı yok .. Ben ne yapıcam çalışsam kendim ödesem okulu senelik ücret 25 bint tl oldu ödeyemem de.. Okulu asla bırakamam çünkğ beş senem boşa gitmiş olacak ve bu mesleği yapmayı çok istiyorum ama bölüm ingilizce olduğu için çok da zorlanıyorum vs vs çok kötüyüm ya içimi dökmek istedim belki benimki gibi bir durum yaşayan olmuştur şimdidenn teşekkürler yorumlarınız için

Eh be kardesim bunlari bile bile neden skmadn kendini veya ingilizce bir bolum yerine turkce neden secmedin.. anacigina da yazik uzuldum.. Rabbim bu ayin hurmetine babanin kalbine merhamet versin..
Çok haklısınız ama bölümün ingilizce olduğunu tercih yapıp yerleştikten yani okula başladığımda öğrendim .. Anneme oluyor olan parçalanıyor öğretmen maaşıyla özel okul parası ödeyebilmek için hatta emekli oldu benim yüzümden emekli ikramiyesi de benim okula borçlara gidiyor.. çok kötüyüm intihar etmeyi bile düşündüm elimden hiçbir şey gelmiyor ne okulu bırakabilirim ne de böyle devam edebilirim napıcam ben napıcam bilmiyorum

Şaka gibi 2 sene gitmediğiniz okulun parasını mı ödettirdiniz ailenize? Gitmiyorsanız niye dondurmadınız?
2 senen her halükarda boşa gitmiş. 5 Senem boşa gidecek diye düşünme. Türkçe eğitim veren özel okul yok mu? Daha uygunu belki? Geçiş yapıp o şekilde mezun olsan.

Şimdi neden fiyatlar her sene değişmiş anladın mı? Çünkü sen yapılan iyiliğin karşılığını verememişsin. Üzgünüm sana hak vermiyorum. Ben de ünide çok sorunlar yaşadım ama aileme yük olmamak için iki senelik okulu iki senede bitirdim. Sorumsuzluğa kızıyorum. Belki babanda kzıyordur. Şimdi ki ergenlerin hepsi hastanede benimde öyle bir kardeşim var. Okul bitmedi: ha tavsiye istiyorsan çalış hepsini veremesende yarısını verirsin... Gerçekten anlamıyorum senin yerinde olmayı dileyen ne insanlar var.

İki sene toplamda 5 bin tl ödedik ilk iki sene bursluydum çünkü sonraki sene de hatta annem üzülmesin diye burs vermediler diyemedim yarı parayı ondan alıp yarı parayı kendim çalışıp ödedim okulu dondurunca da para ödemek gerekiyor zaten ve ben böyle olacağını bilmiyordum..

Canim benim intihar etmek cozum olsa hadi et tamam ama cozum degil.. bu gecici dunya hayatinin zorlugundan kacaym derken ebedi ahiret hayatini mi mahvedeceksin yapma Her kosulda arkanda olan anneni uzme sakin.. hersey gecer duzelir olan olmus yapacak birsey yok su etapta herseyi oldugu gibi anlat rahatla sonra olanlar inan suanki izdirap kadar zor gelmicek.. her nolursa olsun o okuluda bitir tatlim.. Allah yardimcin olsun..

Bence tek çaren var. Eşek gibi gece gündüz çalışıp, o parayı kazanmak. Önünde 3 ay var. Çift mesai bile yapabilirsin. Stand Çalışanları oluyor. Günlük 100 lira alabiliyorlar. Her gün çalışırsan bayağı bir kazanırsın. Okul açılınca da yarım gün çalışmaya devam edersin.
Valla ben babama bile güvenerek özel yazmazdım kolay kolay çok çok zengin mallar mülkler olmadığı sürece yazılmamalı diyorum. Anne baba memur maaşıyla olacak şey değil özelde okumak. Hem kendine hem aileye eziyet. Bu şekilde özelde okununca aileler çok yıpranıyor.
Dediğim gibi. Elin kolun bağlanmış. Ama en azından yarım dönem Parasını kazanabilirsin Diğer yarım dönemi de hem okul hem iş yürüterek götürürsün.

En büyük tanidik hic tanimadiga bedel oluyor boyle durumlarda. Sizin parali okumanizi sağlayan tanıdığınıza da selam olsun burdan..
2 bucuk sene yani nerden baksaniz 60 bin tl. Bunu nasil odeyecek nasil kalkacak aileniz ustunden?
Ozel universitede parali okuyanlari lafim size degil de hic anlamam...

Peki ya anlattığımda bana okulu bırak derlerse ya babam bana şiddet uygulamaya kalkarsa ya beni zorla memlekete götürmeye kalkarsa saçımdan sürükleyip ? Çok kötü şeyler olacak biliyorum.. Hadi bana yapacaklarını geçtim anneme zaten kız mezun olumca boşanacağız deyip dıçuruyordu şimdi neler yapar anneme tahmin bile edemiyorum zaten başından izin vermemişti istanbula gelmeme aylarca konuşmadı para yollamadı bana.. Nasıl anlatılır ki gerçekler şimdi ?

Zaten işim içinde o allahın cezası akraba olMasa bizim neyimize özel üniversite.. Haklısınz..

Peki şöyle sorayım o zaman babama iki buçuk senenin tamamını mı söyliyim ? Ne şekilde söyliyim? Tamam sen para yollama kendim okuycam mı diyim ? Aslında çalışıcam zaten o konuda sıkıntı yok maddiyatı halledicem bir şekilde ama ben babamın gazabından ne şekilde en az yara alarak hem kendimi hem annemi kurtarırımın peşindeyim şu anda

Cidden neden dondurmadin? Ve okulu 2 sene uzattigimi bilmiyorlar diyorsun da okul yerine nereye gidiyorum diye evden cikiyordun??

Tamam sıkma canını, olan olmuş.

Çalışıp parasını ödediğine göre o kadar sorumsuz bir insan değilsin. Bundan sonrasını en zararsız nasıl kurtarırım diye bak. Türkçe eğitim veren bir okula geçişi düşün derim. Çünkü yabancı dili sevmiyorsan okumak sana eziyet gelir. Halbuki okuduğun bölümü seviyorsun sanırım. Türkçe olursa, üstten de dersler alarak daha hızlı bitirirsin belki.

Babana iki yıl demeyeceksin. Birkaç dersim kaldı, ben çalışıp ödeyeceğim sizden bir şey beklemiyorum diyeceksin. Yollamazsa da çıkıp gidip okuyacaksın başka çaren yok. Ya beş yılın çöp ya da okulu bitirmek için ayaklarının üzerine basacaksın.

Aynı durumu yaşamış bırı olarak babama dört dersten kaldıgımı soylemıstım.ve okul ucretını ders basına olacak dıye dusuk soylemıstım.hocalardan bırınınde bana ıs bulacagını ve hem ders hem okul yapacagımı soyleyıp onlardan beste bırını alıp kalanını calısarak ve para kazanarak aynı zamanda ıkı sene gıtmedıgım ve tüm kaldıgım derslerıde tek senede otuz ders vererek bıtırmsıtım.ben marketler zıncırınde çalıştım ve ıyı para almıştım parttıme olarak.aksamlarıda anketırluk yapıyor haftasonları standda calısıyordum.ders çalışıyor ve bır sene boyunca günde altı saat uyuyup ıkı ıste calısarak bıtırmıstım.hatta sonra tekrar gırıp başka bır devlet unı de çalıştım.kac dersın var pekı

Evet okudugum bolum cocuklugumdan beri hayalimdi inanin sorumsuz degilim senelerdir ne cektigimi ben bilirim psikolojim bitik durumda olan oldu ve ben iki senedir cehennemi yasiyorum gecemde gunduzumde napicam nasil yapicam diye.. Neler yasadigimi yaptigimi detayli anlatsam roman olur kisa kestim o yuzden turkce bolume gecmeyi dusundum ama bizim okul satildi el degistirdi ve okulun yeni sahipleri bana gecen sene yuzde elli burs verdi baska okula gecersem bunu da alamam ve uni sinavina girmek gerekiyor yatay gecis icin tekrardan

Notlarini yüksek tutup devlete yatay gecis yapabilirsin halen bu hakka sahipsin ama öncelikle para lazim san a biraz
Yarim dönem icin harcanacak parayi calisp kazanman gerek..
Caresiz degislsin careyi sen yaratirsin istedikten sonra olmayacak birsey yok 2 sene gercekten büyük kayip
helede özel okullar.. nese olan olmus önünde bu yol varken kendini caresiz hissetme

Bizim okulda bir sene icerisinde toplamda 10 ders alinabiliyor sadece not ortalamam uc ve uzeriyse oniki derse cikabiliyor bu yani okul bitene kadar ortalama 42 ders vermem gerekiyor sanirim ve ben su ana kadar 13 ders verdim yaz okuluna gidicem yazin da maksimum uc ders alinabiliyor onlari da versem 16 ders eder ortalama 25 dersim var yani bu da seneye de yaz okuluna gidersem minimum iki sene uzattim demek .. Keske fazladan ders alabilme imkanim olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…