Sonunda o gün geldi..

Yahu bu nasil terbiyesizce bir cevaptir. Zor sartlarda okumus ve basarili olmus bir insanin kendini anlatmasi acitasyon. Ama seninki degil oyle mi...Sana hersey mubah demek geliyor icimden ama annene uzuldugum icin yine de birsey demiyorum.

Yaziklar olsun sana !
Farkindaysaniz yalnizca onun yazdigi sekilde geri yazdim kendisine yani ustune bir ekleme yapmadim onun benim acimi durumumu kucumsemesini ayni seyi yaparak nasil oldugunu gostermek istedim amacim saygisizlik degildi benim kendi dusuncelerim bile degildi bunlar tabi ki yaptigi cok guzel bir sey okumasi tirnaklariyla kazimasi ama beni anlamak istemedi o yuzden o sekilde yazdim sadece.

Bu ayda 330 tl olarak alinan mi burs gibi geri odemeli olarak yoksa direk kredi mi ? Bundan haberim yoktu tesekkur ederim
Direk kredi mesela diyelim ki okul paran senelik 25 bin onlar o kadarı okula ödüyor. sen sonra mesela 3 yıl ötelediler diyelim 3 yıl sonra faiziyle ödüyosun.

Cok iyiymis bunu ben arastirayim umarim olur sagolun tekrar
Rica ederim umarım olur. Bide öğrenci işlerine söylesen baban gelirse sistemde arıza var transkript veremiyoruz deseler. Baban kaç gün kalacaksa bir kaç gün fazlasını söyleyip en erken o tarihte düzelir deseler inanmaz mı? Tabi öğrenci işlerinizdeki insanlar nasıl kişilikteler bilmiyorum ama bizim okulda olabilecek bişey olduğu için aklıma geldi :)

Rica ederim umarım olur. Bide öğrenci işlerine söylesen baban gelirse sistemde arıza var transkript veremiyoruz deseler. Baban kaç gün kalacaksa bir kaç gün fazlasını söyleyip en erken o tarihte düzelir deseler inanmaz mı? Tabi öğrenci işlerinizdeki insanlar nasıl kişilikteler bilmiyorum ama bizim okulda olabilecek bişey olduğu için aklıma geldi :)
Umarim babam gelmeye kalkismaz okula ama bu fikir de mantikli geldi bana en kotu denerim cok tesekkurler :KK51:

Yazdıklarım umrunda olur mu bilmiyorum ama hakkaten yazmak istiyorum..
Ben birdahaki aya 19um. Geçen yıl hiç dershane yüzü görmeden, kendi çabalarımla ygs girdim. Benim de hâyâlim psikolojiydi devlet olmadı özel de %75 burslu oldu. Dönem başı 3bin demekti. Gücümüz yetmedi kendi şehrimde, devlette öğretmenliğe gittim..

Neden başka şehirde iyi bir bölüme gidemedim, çünkü ailem kız çocuğu gidemez dedi. çünkü benim ailem bana her ay para gönderemezdi hele de 800 ne demek.. Babam göndermedi işte..
Bunlardan banane diyeceksin, haklısın. Babana o kadar saydirmissin ki.. Normal hayatta kötü biri olabilir, ama seni okutmuş mu?Evet. Ayrıca "batıyo" kelimesi çok çirkin hele de babaya.. Benim hayalimi yaşıyorsun ama kıymet bilememissin. Annecigine üzüldüm..

Bence yaz.okuluna git ve dünyayla baglantini kes.. Çalış çalış ve çok çalış

Ben birdahaki aya 19um. Geçen yıl hiç dershane yüzü görmeden, kendi çabalarımla ygs girdim. Benim de hâyâlim psikolojiydi devlet olmadı özel de %75 burslu oldu. Dönem başı 3bin demekti. Gücümüz yetmedi kendi şehrimde, devlette öğretmenliğe gittim..

Neden başka şehirde iyi bir bölüme gidemedim, çünkü ailem kız çocuğu gidemez dedi. çünkü benim ailem bana her ay para gönderemezdi hele de 800 ne demek.. Babam göndermedi işte..
Bunlardan banane diyeceksin, haklısın. Babana o kadar saydirmissin ki.. Normal hayatta kötü biri olabilir, ama seni okutmuş mu?Evet. Ayrıca "batıyo" kelimesi çok çirkin hele de babaya.. Benim hayalimi yaşıyorsun ama kıymet bilememissin. Annecigine üzüldüm..

Annem olmasaydi babam beni degil okumaya gondermek evlendirirdi zaten annem hayir ben kizimi olutucam istedigi bolumde dedi arkamda durdu hep ilk senemde alti ay babam telefonlarimi acmadi memlekete gittim yuzume bakmadi ben uni icin istanbula giderken opmeye calistim s..git ne b..k yersen ye dedi bana aylarca bir kurus yollamadi ve ben kendime soz verdim yolculuk sirasinda hep agladim sirf babamin bana olan inancsizligina inat bu okulu bitiricem ona gostericem dedim ama simdi boynum bukuk yapamadim kaldim diycem ve o da anneme bak gordun mu senkn kizin iste bu ben sana soyledim allah sizin belanizi versin kufurler kufurler biliyorum olacaklari... Inan bana kiymet bilmemezlik yapmadim yasadiklarimi benden baskasi bilemez anlayamaz hicbiri bahane degil ... :KK43:

Annem olmasaydi babam beni degil okumaya gondermek evlendirirdi zaten annem hayir ben kizimi olutucam istedigi bolumde dedi arkamda durdu hep ilk senemde alti ay babam telefonlarimi acmadi memlekete gittim yuzume bakmadi ben uni icin istanbula giderken opmeye calistim s..git ne b..k yersen ye dedi bana aylarca bir kurus yollamadi ve ben kendime soz verdim yolculuk sirasinda hep agladim sirf babamin bana olan inancsizligina inat bu okulu bitiricem ona gostericem dedim ama simdi boynum bukuk yapamadim kaldim diycem ve o da anneme bak gordun mu senkn kizin iste bu ben sana soyledim allah sizin belanizi versin kufurler kufurler biliyorum olacaklari... Inan bana kiymet bilmemezlik yapmadim yasadiklarimi benden baskasi bilemez anlayamaz hicbiri bahane degil ... :KK43:
O zaman kesinlikle yaz okuluna gidiyosun. 2 yılın kalmış ne yap et 1 1buçuk yılda bitirmeye valis. Aslinda seni üzen para ve okulun uzamasi değil babanin laflariymiş annenin hayal kirikliklariymis.. O zaman çok çalisacaksin. Biri sana kefil olsun ve kredi çek. Öğrenim kredisi. Ailenden para isteme. Psikolglar çok kazaniyor kolayca ödersin. Sen de yüksek lisans yapiyorum dersin ailene. İnanirlar

Ve seni o kadar iyi anliyorum ki ben de su an ayni durumdaydim muhtemelen arkamda annem olmasaydi ve bunu yazan birine aynen senin yazdiklarini yazardim yazik ben senin yerinde olmak icin neler vermezdim diye o konuda cok haklisin ama bazen olmayinca olmuyor iste yasanan seyler engel oluyor bazen elinde olmuyor hicbir sey... Umarim sen de mesleginde mutlu olursun hatta bellk okulun bittiginde kendin okumaya devam edersin istedigin bolumu dershaneye gitmeden bile %75 kazanmissin bak bence neden olmasin.. Sagol yorumun icin bu arada

O zaman kesinlikle yaz okuluna gidiyosun. 2 yılın kalmış ne yap et 1 1buçuk yılda bitirmeye valis. Aslinda seni üzen para ve okulun uzamasi değil babanin laflariymiş annenin hayal kirikliklariymis.. O zaman çok çalisacaksin. Biri sana kefil olsun ve kredi çek. Öğrenim kredisi. Ailenden para isteme. Psikolglar çok kazaniyor kolayca ödersin. Sen de yüksek lisans yapiyorum dersin ailene. İnanirlar
Evet yaz okuluna kesin gidicem zaten onu erkek arkadasim ayarladi parayi ve ise de giricem direk annem babam memlekete donunce onlardan da para almak istemiyorum kendim yapicam biseyler umarim basarabilirim ...

Olan olmus..cok buyuk hata yapmissiniz.ben olsaydim o aile tanimazdan geldigi an tekrar unv sinavlarina girer ne yapar eder devlete gecerdim.
Ama siz yalan dolanlarla ailenizi kandirip resmen soymussunuz.
Bu sizin icin donum noktasi olmali...birakip aglamayin cok calisip derslerinizi bian once verin

Ogrenim degil katki kredisiymis o simdi baktim internetten ve artik sene icin alinamazmis yani okulunu uzatanlar yararlanamiyormus :KK43: baska bir yol bulucam artik. Su babami bir atlatabilsem canimi almadan!

vay arkadaş fiyatlar o kadar uçtu mu bende özel üniversitede okudum 5400 dolardı yıllık 7 8 bin falan oluyordu tl ile, kim hangi fiyattan başladı ise öyle gidiyordu, her sene zam oluyordu ama yeni başlayanlar etkileniyodu, tabi ben alttan ders bile almadım bırak uzatmayı

vay arkadaş fiyatlar o kadar uçtu mu bende özel üniversitede okudum 5400 dolardı yıllık 7 8 bin falan oluyordu tl ile, kim hangi fiyattan başladı ise öyle gidiyordu, her sene zam oluyordu ama yeni başlayanlar etkileniyodu, tabi ben alttan ders bile almadım bırak uzatmayı
Evet simdi fiyatlar ucuk bide o baslangictaki rakamlar malesef degisiyor :KK43: anneme odetmeyecegim kendim odeyecegim artik ve harclik da almayacagim bu arada

Evet simdi fiyatlar ucuk bide o baslangictaki rakamlar malesef degisiyor :KK43: anneme odetmeyecegim kendim odeyecegim artik ve harclik da almayacagim bu arada

yıllık 25 bin nasıl ödüceksin bence sen yeniden sınava hazırlan ingilizce ir bölümü yapabilir misin fen lisesi mezunu olsan bi derece temelin olur

yıllık 25 bin nasıl ödüceksin bence sen yeniden sınava hazırlan ingilizce ir bölümü yapabilir misin fen lisesi mezunu olsan bi derece temelin olur
Anadolu lisesi mezunuyum ingilizcem cok iyi ama turkce bolumde nekadar claisiyorsan ingilizce bolumde ingilizce iyi de olsa iki kat calismak gerekiyor psikoloji sonucta kolay bolum degil sinava giremem cunku bu okuldan burs alma umidim var bu yil mutevelli heyetiyle gorusecegim en kotu %50 burs veriyorlar durumumu anlatacagim bakalim ne olacak

şans seninle olsun su akar yatağını bulur herşey de olacağına varır sen dersini aldıysan gerisi hallolur

sen kendi hayatını kendi elinle ateşe atmışsın senin 2 sene gitmeyipte para ödediğin o okulun parasıyla senelerce geçinen insanlar var senin yerinde olmak isteyen çok insan vardır eminim çoğumuz ailemize yük olmamak için istemediğimiz belkide kendimize en uzak olan bölümler tercih ediyoruz bence senin yaptığın şımarıklık

Bileğimin hakkıyla kazandım diye özel okulda okuyan kızı ezikliyorsun ama devletin de devleti var. Gelir başkasında seni ezikler, egonla ortada kalırsın.
Abisini falan durduk yere anlatmadı. Saçmasapan babana yazık yorumlarına cevaben babasının nasıl bir insan olduğunu söyledi. Ilk yoruma ajitasyonla Başlayan sizsiniz.
Ankara üniversitesinin taban puanlarina bak bence :KK66:

Son düzenleme:
X