- 19 Mart 2015
- 475
- 204
- 32
-
- Konu Sahibi Lookinside
Aslinda aynen oyle annem evlatlarim icin filan diyor ama ben kendimi bildim bileli bunlara goz yumuyor cocukken ayrildiklarinda beni doldururdu git babana bunu soyle sunu soyle eve dondur onu vs diye takinti haline getirmis babami yani celladina asik...Annen senin yüzünden değil de olsa olsa baban yüzünden kanser olmuştur diye düşünüyorum. Detayları bilmemekle birlikte anlattığın kadarıyla annenin babana muhtaçlığı yok. Hem ona bakıp hem ev geçindiriyor, sana 800 TL göndermesi dışına babanın sana hiç bir katkısı yok. Abin desen polis olmuş ve mesleğini eline almış. Hala babana katlanması için seni bahane ediyor gibi geldi, tipik örneğini ben yaşadım çünkü. Senin yerinde olsam alternatif olarak devlet üniversitesine geçiş durumunu araştırırdım. Gerekirse dekana kadar çıkar durumumu anlatır burs isterdim ( isteyenin bir yüzü vermeyenin .. ). Babama yaz okuluna kaldığımı söyler cuzi bir miktar söylerdim, onla da fazla muhatap olmazdım. Annem de ağlar üzülürse şimdiye kadar yaptıkları için teşekkür eder ama babamı çekmesinin nedeninin ben olmadığımı bu sorumluluğu daha fazla bana yüklememesini söylerdim. Tabi iş bulur çalışırdım. Çokta ders çalışırdım. Yaz okuluna gittim sonra olmadı 1 sene uzadı, uzadı derken bana hocam güzel bir iş ayarladı böyle böyle denerdim şansımı.
Bileğimin hakkıyla kazandım diye özel okulda okuyan kızı ezikliyorsun ama devletin de devleti var. Gelir başkasında seni ezikler, egonla ortada kalırsın.Bir önceki yorumda babam dövdü abimi kpss kursuna göndermedi diye acıtasyon yapan sizdiniz ne ara bu kadar güçlendiniz :)
Ben çok şükür iki sene hastaydım da ondan okula gidemedim diye ne kendimi ne ailemi kandırdım gayet güçlü bir şekilde bitirdim okulumu. Hem de tanıdığa güvenip de parayla gittiğim bir okulu değil bileğimin hakkıyla kazandığım bir okulu.
Şimdi biraz otur düşün empati yap annene babana yazık milyonlar döktükleri çocukları kandırmış, biraz aklın başına gelsin diye yazdım. Anlayacak kafa da değilsin belli bahanelerine kendin inanıyorsun. Vicdana gelip anlamazsın yaptığını ondan sana hadi iyi akşamlar
Ben annemi bir gün olsun üzmedim acıtasyon yapmama gerek kalmadı ondan. Acıtasyona baya ihtiyacınız olacak.
Aynen benim annem ve babam. bu yükü sırtlama kesinlikle. Şimdiye kadar çoktan aşmış olman gerekirdi gerçi. Kendileri evliliği bitirmeye cesaret edemiyor, her şey evlatlarım için martavalını okuyorlar bir çok aile gibi! Kur kendi düzenini , babandan da korkma.Aslinda aynen oyle annem evlatlarim icin filan diyor ama ben kendimi bildim bileli bunlara goz yumuyor cocukken ayrildiklarinda beni doldururdu git babana bunu soyle sunu soyle eve dondur onu vs diye takinti haline getirmis babami yani celladina asik...
Aileme bahane uydurdum diyelim burda size neden bahane uydurayim ben de bunu anlamiyorum siz beni yargilasaniz ne olacak ki zaten derdime sizden bir fikir bir akil almak icin yazmisim neden derdimi durustce yazmayayim ? Sistitten hastanede yattim raporum kabul olmadi devamsizliktan kaldim sonra okula yabancilastim bir tane bile arkadasim yoktu dersleri anlamadim ben nerdeyim noluyo moduna girdim sonra ise girdim okulu odemek icin calistim derslere yine gidemedim sonra da borderline kisilik bozukluguna bagli panik atak donemleri depersonalizasyon (kendine ve cevreye yabancilasma zaman ve yer kavramlarini algilayamama) ve daha bir cok problemden ilac tedavisi gordum geceleri sabaha kadar uyuyamadim sabahlari aksama kadar olu gibi yattim zar zor iyilestim okula bir sekilde tutundum bu sefer de vicdan azabinin agirligindan bu hallere geldim. Yani bahane degil.
Demek ki cidden yasayan anlayabiliyormus sadece inanin cok mutlu oldum beni anlamaniza.. Burda millet bilip bilmeden atiyor tutuyor aciklamasni yapiyorum simarik oluyorum aciklamasini yapiyorum acitasyon diyorlar filan sastim kaldim insanlar bir degisik... Cok tepki verirse de zaten para istemiyorum en azindan annemi rahat birak yuklenme bana da psikolojik baski yapma diyip anneme de annecim okulumu ben odemeye calisacagim olmadi senden yardim isterim merak etme diyecegim zaten yaz okulumu kendim hallediyorum ve ise basliycam .. Benim tek dusuncem hepsini pesin mi soylesem kaldim diye taksit taksit uzattim mi desem buydu sadece.. Sagolun tekrar msj icinAynen benim annem ve babam. bu yükü sırtlama kesinlikle. Şimdiye kadar çoktan aşmış olman gerekirdi gerçi. Kendileri evliliği bitirmeye cesaret edemiyor, her şey evlatlarım için martavalını okuyorlar bir çok aile gibi! Kur kendi düzenini , babandan da korkma.
Evet malesef sonra da olan bizim psikolojimize oluyor.. Hicbir cocuk gecimsizlik olan siddet olan saygisiz huzursuz bir ortamda buyumeyi haketmez.. YazikM Mutlak ButlanLookinside benim annem de neymiş ben 5 yaşındayken boşanmak istemiş. Ama babam beni kandırmış, ben anneme babamla kalmak istiyorum deyince ayrılmaktan vazgeçmiş. Hem de çalışan bir kadındı. Bayılıyor anneler boşanamama bahanesini çocuklara atmaya.
Hııı ama hala evli. Şimdi de kardeşim var sağolsun, bahanesi bitmiyor.
Aynen öyle. Benim kardeşim evlenmedi hala bahane ediyor. Neymiş, evlendiği zaman eşinin ailesi boşanmış aile çocuğu diye eziklermiş kardeşimi. Kardeşim de 3o yaşında hakimlik mesleğinde yalnız. Senden benden ağır oturaklı, ne istediğini bilen bir tip. Yalan dolan sadece. Nefret ediyorum bu bahaneleri sunanlardan ya. Resmen nevrim dönüyor, kendi korkularını çocuklarına yükleyen, onları bahane eden nerede anne görsem nefret ediyorum.M Mutlak ButlanLookinside benim annem de neymiş ben 5 yaşındayken boşanmak istemiş. Ama babam beni kandırmış, ben anneme babamla kalmak istiyorum deyince ayrılmaktan vazgeçmiş. Hem de çalışan bir kadındı. Bayılıyor anneler boşanamama bahanesini çocuklara atmaya.
Hııı ama hala evli. Şimdi de kardeşim var sağolsun, bahanesi bitmiyor.
Kendi basima halledebilecegimi sandim.. Gecmis sayfalardaki uzun mesajlarimi okursaniz hepsinin bir bir aciklamasi yaziyor umarim siz de digerleri gibi beni suclamadan once okuyup anlamaya calisirsinizTamam sistit olmuşsun hadi yarım dönemin gitsin devamsızlıktan
Sonra diğer yarım dönem noluyo moduna gir hadi alışama
O senenin yaz okulunda bi nebze çabalayabilirdin hadi bunu da geçtim
2. sene nasıl heba oldu onu çözemedim
Bu arada hadi sistit bakire değilim korktum falan anlıyorum da
O kadar ağır psikolojiniz bozuk annenize neden söylemediniz??
Hahah benim annem de ayni evlenince kocanin ailesine basimiz egik olur bak annen baban iyi olsa bosanmazlardi derlermis de vs vs :) neyse ben yine de kiyamam suclayamam annemi onun da psikolojisi iyi degil neler yasadi kadin bunca yil kahrini cekip baskasinin sefa surmesini kaldiramaz diye oyle yapiyorlar belki biz farkli dusunuyoruz ama onlar da kendilerine gore hakli iste nebileyim..Aynen öyle. Benim kardeşim evlenmedi hala bahane ediyor. Neymiş, evlendiği zaman eşinin ailesi boşanmış aile çocuğu diye eziklermiş kardeşimi. Kardeşim de 3o yaşında hakimlik mesleğinde yalnız. Senden benden ağır oturaklı, ne istediğini bilen bir tip. Yalan dolan sadece. Nefret ediyorum bu bahaneleri sunanlardan ya. Resmen nevrim dönüyor, kendi korkularını çocuklarına yükleyen, onları bahane eden nerede anne görsem nefret ediyorum.
Ben seni çok iyi anlıyorum. Benim kardeşim de ailemin çılgınlıkları yüzünden bir ara çok kötü oldu. Mutlaka bitirmesi gereken avukatlık stajını bitiremedi. Ben baktım, çalıştım. Hiç de gocunmadım. Şımarıklık yapıyorsun diyemedim çünkü nasıl bir psikoloji olduğunu çok iyi bilirim ben bunun. Böyle bir aile ortamında büyümene neden olan anne baban adına gökdelen dikse az. Ah ah anlıyorum seni hem de çok iyi.Demek ki cidden yasayan anlayabiliyormus sadece inanin cok mutlu oldum beni anlamaniza.. Burda millet bilip bilmeden atiyor tutuyor aciklamasni yapiyorum simarik oluyorum aciklamasini yapiyorum acitasyon diyorlar filan sastim kaldim insanlar bir degisik... Cok tepki verirse de zaten para istemiyorum en azindan annemi rahat birak yuklenme bana da psikolojik baski yapma diyip anneme de annecim okulumu ben odemeye calisacagim olmadi senden yardim isterim merak etme diyecegim zaten yaz okulumu kendim hallediyorum ve ise basliycam .. Benim tek dusuncem hepsini pesin mi soylesem kaldim diye taksit taksit uzattim mi desem buydu sadece.. Sagolun tekrar msj icin
Yok tabi ki yine onlardan bir beklentim yok ha kaldi ki babam tamam copunu vermez bana ama annem canini istesem dusunmeden verir gidecegi yere yurur beni parasiz birakmaz ben de ona karsi oyleyim ve ise girip onu daha fazla o adama muhtac etmemeliyim.. Gerci abim yalniz yasiyor maasi var gel anne birlikte yasayalim istanbulda ucumuz birak babami biz gul gibi geciniriz diyor ama annem asla birakamaz dedigim gibi celladina asik :) guluyoruz aglanacak halimize cogu zaman.. sonumuz ne olacak acabaBen seni çok iyi anlıyorum. Benim kardeşim de ailemin çılgınlıkları yüzünden bir ara çok kötü oldu. Mutlaka bitirmesi gereken avukatlık stajını bitiremedi. Ben baktım, çalıştım. Hiç de gocunmadım. Şımarıklık yapıyorsun diyemedim çünkü nasıl bir psikoloji olduğunu çok iyi bilirim ben bunun. Böyle bir aile ortamında büyümene neden olan anne baban adına gökdelen dikse az. Ah ah anlıyorum seni hem de çok iyi.
Kendi yolunu çizmen gerek. Ben çok acımasızım bu konuda :) Üniversite ile birlikte bağları kopardım. Annem sizin için çektim kahrını dediğinde 'BİZ YOKTUK' diyebildim. Sustu kaldı. Herkesin kendi hayatı :)Yok tabi ki yine onlardan bir beklentim yok ha kaldi ki babam tamam copunu vermez bana ama annem canini istesem dusunmeden verir gidecegi yere yurur beni parasiz birakmaz ben de ona karsi oyleyim ve ise girip onu daha fazla o adama muhtac etmemeliyim.. Gerci abim yalniz yasiyor maasi var gel anne birlikte yasayalim istanbulda ucumuz birak babami biz gul gibi geciniriz diyor ama annem asla birakamaz dedigim gibi celladina asik :) guluyoruz aglanacak halimize cogu zaman.. sonumuz ne olacak acaba
Kendi basima halledebilecegimi sandim.. Gecmis sayfalardaki uzun mesajlarimi okursaniz hepsinin bir bir aciklamasi yaziyor umarim siz de digerleri gibi beni suclamadan once okuyup anlamaya calisirsiniz
Abim de ayni sizin gibi yapti benim agirima gidiyor hatta bazen bu kadar acimasiz olmasi ama bana bile harclik vermez mesela annen baban var banane bana onlar para bile yollamadi seni ozelde okutuyorlar diye.. Annem agladiginda kahkaha atar filan deli diyor anneme tamamen ayirdi kendini ayni sehirdeyiz ama gorusmuyoruz bile hakediyor annem bunlari yasamayi uzulmuyorum ona bizi bahane edip kendini rahatlatiyior sadece diyorKendi yolunu çizmen gerek. Ben çok acımasızım bu konuda :) Üniversite ile birlikte bağları kopardım. Annem sizin için çektim kahrını dediğinde 'BİZ YOKTUK' diyebildim. Sustu kaldı. Herkesin kendi hayatı :)
Evet haklisiniz tamamen zaten anlamissiniz beni kastim buydu ben hakliyim okulu uzattim odesinler calisip demedim hicbir zaman diyemem babamin yolladigi parayi da asla begenmemezlik etmedim sadece onun tutumunu bize bakis acisini acikladim evet onlara hicbisey yansitmadim her sey yolunda sandilar hep benim psikolojim sagligim derslerim hayatim her sey cok iyi sandilar cunku soyleyemedim.. Zamaninda soyleseydim beni okuldan alacakti babam ve istemedigim bir hayat yasayacaktim evet burda bencillik yaptim ve anneme para odettim vakti gelince calisip ben oderim okulumu ama bu okulu birakmayacagim dedim kendi kendime .. Sucluyum evet ama asla simarik memnuniyetsiz degilim.. Tesekkurler yorumunz icinAnlamaya çalışmayacağım çünkü mesele gayet basit
Ortada bu kadar paragöz bir baban, zor durumda annen varken
Hala kendi başına halledirim, yapıcam edicemlerle 2 sene kaybetmek
Üstelik gayet büyük meblağlar kaybettirmek birde bunları onlardan gizlemek bence cesaret işi yani akıl işi değil
Bence suçlusun saklamak çözüm yolu olmamalıydı ailenin durumu olur çok önemsemezler bir şey demem ama
Ha şu an napabilirsin bilmiyorum,
Ama bu işin ucunda babanla papaz olacaksın adam farkedecek okulun bitmediğini.
Ay lutfen burda zor sartlarda okula gittim diye ajitasyon yapmayin bahane bunlar isteyen okul sirasinda altina s.cardi yine de ertesi gun degil s.ctigi gun giderdi okula :))) hadi iyi aksamlar
Ben israrla derdimi anlatmaya calistigimda bana bunlar bahane gec bunlari diyen bir daha anlattigimda bir daha diyen ve bana acitasyon yapiyorsun diyen bir kadina cevabimdi bu benim soylediklerimi yasadiklarimi empati kurmadan kucumseyip kendi basari oykusunu anlatmaya kalkti asil onun yaptigi ayipti ve ben de kendimi tutamadim daha fazla. Isterseniz butun mesajlari okuyabilirsinizYahu bu nasil terbiyesizce bir cevaptir. Zor sartlarda okumus ve basarili olmus bir insanin kendini anlatmasi acitasyon. Ama seninki degil oyle mi...Sana hersey mubah demek geliyor icimden ama annene uzuldugum icin yine de birsey demiyorum.
Yaziklar olsun sana !
Bu ayda 330 tl olarak alinan mi burs gibi geri odemeli olarak yoksa direk kredi mi ? Bundan haberim yoktu tesekkur ederimÖğrenim kredisi diye bişey var bi araştır istersen. Belki sevgilin yada bi yakının kefil olmayı kabul eder sana? sanırım 3-4 yıla kadar öteliyolar yani okulun bitince ödemeye başlıyosun krediyi. Ama dediğim gibi sana kefil olacak biri lazım.
Bi de ödemeyi direk okula yapıyor sanırım banka.
Bu şekilde kredi çekersen mezun olunca ödersin babana da hiç bişey demezsiniz. İstanbulda yüksek lisans yapıyorum burda yaşıycam vs dersin.