ya allah aşkına eğitimde dayak daha yeni yasaklandı.öğretmen olmak için gerekenler;
yeterli puanı alıp universitede ogretmenlik okumak.
boyle eğitimci mi olur diye yargılayacaksan
okul oku mebe gir mebin başkanı filan ol artık oyle mi yapılıyo nasıl oluyosa o iş kural koy öğretmenlik bolumlerine hayatında bi kere bile kufretmiş insanlar ogretmenliğe giremez diye tabi nasıl kanıtlanıcaksa kimin küfretmediğini ki ben daha agzından kufur çıkmamış bi insana rastlamadım rastlamam da her insanın sabrı taşabilir robotsa taşmaz çocuğun olursa muhtemelen zaten böyle bir ogretmen okutuyor olacak kimsenin özel hayattaki halini bilmiyonuz çunku
ironik olduğunu anladıysan o cevabı vermen saçma değil mi.Bana "hee parası pulu için onunlayim" diye cevap yazmıştı ironik ironik. O nedenle böyle yazdım. Madem para önemli değil, kendine ev tut anlamında.
Mesleğim.. söyleyeyim mi hâlâ?
kovadaki çöp değil.def ednce gitmiyo ne yazıkki.bitmiş bir evlilik bence defet gitsin. saygı olmayan yerde ilişki olmaz sizde saygının s si kalmamış...hala niye onla oturuyosunki? bir amacın filanmı var gizliden gizliye? yada bir planın? yoksa oturulmaz yani bu ortamda..
ironik olduğunu anladıysan o cevabı vermen saçma değil mi.
biz bütün bir kış eşya taksidi kira doğal gaz ödicez diye bi tarafımızı yırtarken ben kv gittiğimde dolapta bütün et türevleri mevcuttu.sinirden doğru anlatamamış olabilirm.Ben sizin de normal olduğunuzu düşünmüyorum. Bir kere üslubunuz güzel değil, tahminen eşinizle de aynı şekilde konuşuyorsunuz.
Kayınvalidenizle ilgili konuyu hiç anlamadım, dolapta et olması neden tiksindirecek kadar problem oldu? Bana biraz hiçbir şeyden memnun olmayan biri gibi geldiniz.
Eşiniz çok saygısız, karşılıklı şiddet var. Gerçekten çok seviyesiz bir ilişki. Boşanın demekten başka bir çözüm bulamıyorum. Kpss'ye hazırlanmak için de hiç sağlıklı bir ortam değil.
Sınavınız için şimdiden başarılar.
parası için onunla evli kalıyosun demedin mi sen bana.dışarıdan öyle gözüküyor ama benim hissettiğim de bedenimden zevk almak için ev işleri görülsün diye benimle evlenmiş olması.bu yüzden parası için evlenmedim tabiki de demek istedim.ayrıca parası filan da yok.gayet meteliksiziz.Yahu ironi ne demek?
"Parası için onunla degilim, paraya ihtiyacım yok" demek ironi yapmak o konuda
aslında sorun kendilerinde ama bi türlü yediremiyolar.çünkü o kadar mükemmeller ki hata yapamazlar.ben buraya çıkmışım hatam var dedikçe insanlar anlamadan dinlemeden içinde bulunduğum şartları göz ardı edip olmayacak şeyler söylüyolar.6 aylık biri boşanırsa gözle görülür bi sebep lazım ki kendi ailemi de ikna edeyim.kendimi geri çektim şu aşamada.ilk yapabilceğim bu çünkü.sadece psikolojik desteğe ihtiyacım var.motive olmaya ihtiyacım var.bu kadar.valla planların çok güzel bunlarla uğraşırken hatırlamazsın bile o mendeburu, şahsen ben çok kolay unuttumçünkü ben de şiddet görmüştüm, her gün hakaret, küfür yemekten bıkmıştım!
seneye girsen? hangi bölümü istiyorsun, ben de istemişimdir hep 2. üniversite
teşekkür ederim de. yoluna bakmışsın kısmı biraz fazla olmuş.daha bakamadım yoluma.ama bakmak için didinip duruyorum.şu ortamda başka biri olsa pes mi ederdi kendini ev işine kocam bana geri dönsün beni sevsin diye mi uğrasırdı yoksa benim gibi mi yapardı bilmiyorm ama benm aklıma yatan yol bu.Afferim kiz sana...iyi yapmissin.kendini asla ezdirmeden yoluna bakmissin,cok hosuma gitti..biz boyle olamadigimiz icin soyleyemediklerimi yapamadiklarimizi sirta yukleyip yurumeye calisiyoruz..sonra diyoruzki neden yuruyemedik..gecmisi eşele dur..tabi is isten gecmis oluyor.
Gurur duydum seninle, istemedigin seyleri sana uygulamalarina izin vermedigin icin..eminim yoluna dogru kararla devam edeceksin
aslında sorun kendilerinde ama bi türlü yediremiyolar.çünkü o kadar mükemmeller ki hata yapamazlar.ben buraya çıkmışım hatam var dedikçe insanlar anlamadan dinlemeden içinde bulunduğum şartları göz ardı edip olmayacak şeyler söylüyolar.6 aylık biri boşanırsa gözle görülür bi sebep lazım ki kendi ailemi de ikna edeyim.kendimi geri çektim şu aşamada.ilk yapabilceğim bu çünkü.sadece psikolojik desteğe ihtiyacım var.motive olmaya ihtiyacım var.bu kadar.
Bu ne şiddet bu celalarkadaşlar eşimle bi çok problem var.ve bunlar bence aşılmaz durumda artık.
ben kpss ye hazırlanıyorum.bazı arkadaşlar eleştirebilir sen mi öğretmensin şiddet uyguluyosun filan diye ama ben kendimi savunuyorum.oturup dayak yiyemem kimseden.
bu güne kadar bi gün mutlu bi gün ağlayarak bi gün umursamaz geçti günler.kaldı şurda kpss ye 3 ay.ve ben tahammül sınırımın son noktasındayım.
çünkü geçen gün eşimin annesinin terbiyesizce yaptığı bir şey anlattım- eşimin haberi vardı muhtemelen ama benim anlatmamı beklemiştir.çok şeytandır kendisi-.ben ara tatilde gidip annemde kaldım.hem çok hastaydım -bronşit- hem de onların evinde rahat edemezdim.hem sobalıydı ev.hem de açıkcası gitmek istemedim.eşim de beni aramadı.kv benim annemi arayıp sövdü saydı.ben yine gitmedim.en son 1 gün gttim.bizim eve et kıyma filan girmez.bi gittim köye bi rafta sucuk bi rafta et bi rafta kıyma bi rafta balık.abartmıyorum.sonra tiksindim iyice soğudum zaten
.ama 24 saat durmadım.çünkü nefret geliyo bana o köyde.paramız yok dedim bi bilezik bozdurdum filan.ben geldim arkamdan annemi arayıp özür dilemiş kv ve 3 mil yar para gönderdiler eşya borcunu da biz ödüyoruz bu arada.bu arada kv oğlunu arayıp direktif vermiş hemen evine gitsin annesinde kalmıcak diye.ben yne gitmedim.3 gün sonra filan gitti.işte eşim de bana msj atmış şu gün geliyosun diye.ben anladım annesi aramış belli.gazla çalışıyo ya.neyse gittim
bizimki aşka gelmiş bi ilgiler tabiki de yatak konusunda.işi bitince öküzleşti yine.bende evde öyle bir kavga cıkardım ki.deli gibiydim aynı.seni görünce içime şeytan giriyo benim dedim korkuttum onu.öyle sakinleşti.ilaç aldım uyuyabilmek için ama aşırı dozdan zehirlendim.gece 5 te geldik hastaneden.
neyse bunlar ayrıntı.yine bi kaç kez birlikte olduk.ama bikere bu beni reddetti.sen reddedilmez misin ders çalışıyorum diye beni kaç kere reddettin ben bişey dedim mi filan dedi..neyse yine büyük olay olmadı.ama ben ondan sonra bi soğudum.
çalışma masam yatak odasındaydı diğer odaya taşıdım.
en son annesinin yaptığı terbiyesizlik yüzünden bana kahpesin dedi.bi tane çaktım buna.yine dedi yine bi tane daha vurdum.ben kahpeysem sen de piç kurususun dedim.öyle anneden ancak piç doğar dedim.çok sinirlendi çekti gitti.kapıyı açmıcaktım ama açtım yine gece gelince.dudağım patlamış ağzıma kan gelince fark ettim.bi de parmağımı sıktı.baya çürüdü.kalem tutamadım bi kaç gün.
dedim kendi kendime eğer bu adamla bidaha o yatağa girersen sana her şey müstehaktır dedim.
bi kere yanaşmaya çalıştı o da napıyon gız dedi güldü.hiç bakmadım suratına.buna bile yanaşmaya calışmak diyorum düşünün.ayrı yatıyoruz zaten.sabah kahvaltı yok.maaşını yeni aldığı için aksam dışardan yemek yiyip geliyo.bi hafta sonra ne olur bilemem.
benim derdim bu olaydan sonra ondan para istemek.harçlığımı tek seferde ver dedikçe -bence sırf bana her hafta param bitti dedirtmek için- vermiyo.az az veriyo.ben şu son üç ayda nasıl davranmalıyım ki kendim için çalışmalarım için olumsuz etkilenmiyim.çünkü bütün günüm temmuzdan sonra ne yapcam.nereye gitcem.bu evde nasıl durcam.boşlukta olcam.bu kadar şeyden sonra atanamazsam onunla aile olmak için mi uğrascam.ya yüzünü görmek istemiyorm.bu haldeyken bile ailesine etrafına iyi bir evliliğimiz varmış gibi davranıyo ya deli etcek beni.
annesi aradığında açmıyorum o günden beri.dün oğluna emir vermiş yine.açsın telefonumu diye.eşim de geldi bidaha açmazsan görürsün ne olcağını dedi.ben de aramasım ben konuşmak istersem ararım dedim.büyüğü küçüğü bu kadar ısrarla araması ne demekmiş dedim.temmuzda sınav gecince eve gitsem annem bi taraftan oraya git dicek bi taraftan onlar gel dicek.burda dursam nefret gelcek.
diyorum ya eşya taksidini biz ödemicektik.ailesi ödicekti.öyle çıkıldı yola.ama sonra ortada kaldık.eşim de ailesine bir şey söylemez.yoksa vur kafasına al ekmeğini.yoksa eşimin maaşı normal düzeyde.eşya taksidi yatırmasak ucu ucuna yetiyor.zaten biz aralık ocakta ne yedik ne içtik hatırlamıyorum ki ben.Paraya da ihtiyacınız var 6 ay önce eşinizin maaşının geçime yetmeyeceğini de hesaplamışsınızdır herhalde.
İçindeki bulunduğunuz şartları göz önünde bulundurursak en iyisi yeniden bilezik bozdurup kendinize ait paranız olması, kapatın kapınızı iletişimsiz halinizi devam ettirin, ağrı kesici alın baş ağrınız geçsin, hırsınızı başkalarından çıkarmak yerine, coğrafyadan tarihten, matematikten çıkarın, sayılı gün sonuçta çabuk geçer. 1 ay sonra hala bunları dert edip çalışmadığınızı görünce daha da dibe batarsınız. Kısır döngüye girmek yerine bir yerden başlamak şart. Ki temmuzun ilk haftası sıkıntılarınız bitmeyecek, her gün bir saat gelecek planlayın, öz eleştiri yapın, kafanızda belirlensin bundan sonraki yolunuz.
celal deme ya.babasının adı.ıyy tiksindim.Bu ne şiddet bu celal
diyorum ya eşya taksidini biz ödemicektik.ailesi ödicekti.öyle çıkıldı yola.ama sonra ortada kaldık.eşim de ailesine bir şey söylemez.yoksa vur kafasına al ekmeğini.yoksa eşimin maaşı normal düzeyde.eşya taksidi yatırmasak ucu ucuna yetiyor.zaten biz aralık ocakta ne yedik ne içtik hatırlamıyorum ki ben.
ben her zaman kenara para koyarım.ki o zehirlendiğimde gecenin bi yarısı nerden taksi parası bulup beni deli gibi kusarken hastaneye götürebilcekti.yada bronşit olduğumda yine kenara koyduğum parayla gittim ilaç aldım.böyle yapmasam zaten açlıktan ölürüm ya da hastalıktanç
takma bu tür şeyleri kafanacelal deme ya.babasının adı.ıyy tiksindim.
biri yazmıştı büyü bilmem ne olabilir diye.
benim de aklıma geldi.ben eşim için ailesi köyü için ölüp biten biriydim bir sene öncesine kdar.bir sene değil de nisan 2013 e kadar.o zaman söz taktık.ve her şey ondan sonra değişti.biz onlara gittik ailecek misafirliğe.ve ne hikmetse bunların köpeği beni ayakkabımı almış.saklamış.ayakkabı ertesi gün geldi bana.bu hep aklıma takılı kaldı.o zamanlardan sonra bende hep bir iticilik tiksinme onları sevmeme durumu başladı.görüldüğü gibi her şeyi açık yazdım zaten.belki de bana da yaptılar da ters tepti.