- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.685
- 248
Eşimin ablasının. Annesi çalışıyor gececi bakacak olduktan sonra her şekilde baksr ama rahatlığa alışık. Kv ben ömrüm ywttikçe bakarım diyor.
ben anlamadım sizin hayatlarınızı??? abla yalnız yaşıyorsa neden annesi ve kızı beraber yaşamıyorlar da ,kv ve kız siinle abla yalnız yaşıyor???
Bak abla. Ben iki senedir evliyim. İki senedir tanıyorum bu insanları. Ablam eşinden boşanalı çok olmuş ve sorumluluk sahibi bir insan değil. İki kızı bir oğlu var. Oğlu en büyük o şehir dışında okuyor. Benden bi yaş küçük kızı babasıyla kalıyor. En küçük 10 11 yaşında bizimle kalıyor. Kv dayanamazmış kızı olmadanben anlamadım sizin hayatlarınızı??? abla yalnız yaşıyorsa neden annesi ve kızı beraber yaşamıyorlar da ,kv ve kız siinle abla yalnız yaşıyor???
tamam kuzum anladım bunları...diyorum ki abla yalnız yaşıyorsa,kızı ile annesi neden sizin evde yaşıyorlar?? mantıksız değil mi? hepberaber yaşamaları mantıklı olan..abla çalışıyor,annesi de kızıyla ilgileniyor...Bak abla. Ben iki senedir evliyim. İki senedir tanıyorum bu insanları. Ablam eşinden boşanalı çok olmuş ve sorumluluk sahibi bir insan değil. İki kızı bir oğlu var. Oğlu en büyük o şehir dışında okuyor. Benden bi yaş küçük kızı babasıyla kalıyor. En küçük 10 11 yaşında bizimle kalıyor. Kv dayanamazmış kızı olmadan
evt neden beraber yaşamıyorlar ki.gtamam kuzum anladım bunları...diyorum ki abla yalnız yaşıyorsa,kızı ile annesi neden sizin evde yaşıyorlar?? mantıksız değil mi? hepberaber yaşamaları mantıklı olan..abla çalışıyor,annesi de kızıyla ilgileniyor...
siz de rahata eriyorsunuz gidip kendinize uygun ev alıyorsunuz borç dert kalmıyor..
Sizde calisinKızlar sabah sabah bunaltmak gibi olmasın ama dünkü telefon mevzusundan sonra eşimle oturup konuştum. Hak verdi ve telefon almaktan vazgeçti. Fakat ben bütün gece yine borçları hesaplayıp düşünmekten uyuyamadımBazen keşke evim kira olsaydıda hiç borcumuz olmasaydı diye düşünüyorum. 1 sene olucak sırf 3+1 eve sığmıyoruz artık diye geniş bir eve çıkmayı istedik. Taşındığımız evinde kredi borcu vardı 10 bin tl kadar. Kv maaşıyla odeniyordu o. Eşimin evlenmeden önce bir sürü kredi kartı varmıştı. Açmış ama kullanmamış yada aylık asgarisini ödediği.. Neyse 20 bin tl kredi çektik borçları kapattık ıvır zıvır ne varsa. Düğünfeki altın borçlarına masraflarımıza yetmedi tabi haliyle. İlk çektiğimiz 20 bin tlden kv haberi.yoktu kv borç yok diye bildiği için kredi çekelim dedi evin borcuyla onu yavas yavas öderiz dedi. Ben eşime çok yalvardım olmaz bak zaten bi kredimiz var 40 bin lira bide faizi var bunun ödeyemeyiz dedim anasının lafına baktı gitti kredi çektiler. Haliyle ödemeler çoğalıp eldeki para kısıtlanınca sıkıntılar artmaya başladı evi sattık bi süre sonra zaten satacaktık erken sattık. 5+1 dublexs aldık bütün borçlar kapanınca şimdi 1200 tl aylık ev kredisi ödeniyor. Evin boyası badanası eksikleri içinde kv maaşından ihtiyaç kredisi ödeniyor aylık 1780 lira faln. Ele kalıyor 160+500 bunun elektriği suyu interneti cep telefon faturaları tabiki bu paradan çıkıyor. Aylık 300-400 arası. Eşimi işten çıkarmışlardı 2 ay iş bulamadı kredi borcu geldikçe her ay elindeki telefonunu sattı tabi geçen ayda elindeki yeni telefonu sattı. Çok şükür şimdi çalışıyor ama bu borçlara telefon borçlarıda eklenince gelin görünkü elde bişicik kalmıyor. Harçlık bile olmuyor bazen. Ben gizli bi kumbara yaptım ağzına kadar dolunca parayı tümletip borç nerdeyse eline sayıyordum götürüp veriyor. Fakat buda olmuyor anası en ufak bi şeyde sırtını çeviriyor oğluna ben her koşulda yanında oldum destek oldum ve bu sayede eşim bunalıma girmedi kötü bir yola başvurmadı. Elimden geldikçe destek oluyorum ki artık düşünmekten yoruldum çok şükür aç değiliz açıkta değiliz yemeğimiz aşımız pişiyor başımızı sokacak evimizde var her ne kadar belli etmesede oda çok bunaldı. Hamile olmasaydım çalışırdım hiç değil anasının laflarına maruz kalıp kendini işe yaramaz hissetnezdi. Annesi çok sigara içiyor o da içiyor ama anası kadar değil. O iki günde bir paket bitiriyorsa anası günde iki paket bitiriyor hemen hemen. Haliyle sigara bitincede eşime gelip para istiyor cepte yok neyle alıyım deyincede bir tomar laf sayıp canını sıkıp gidiyor. evi sattırmayı bile düşündüm ama ancak kredinin parasını kapatıyor gene yetmiyor gene yetmiyor... Çaresizlik ne zormuş ya eşime sürekli destek olmaya çabalıyorum buda geçecek bitecek bu borçlar geriye dönüp güleceğiz diye... Çözüm nerde nasıl benmi göremiyorum kapıyımı çalmıyor bilemedim beni üzülecek diye içine atıyor söylemiyor sıkıntısını biliyorki üzülürüm onu öyle görüp çaresiz görünce sizce bitermi geçermi bugünlerde..
ayağını yorganına göre uzat diye ne güzel söylemiş atalarımız ama atalarımızdan ders almak yerine ünlü düşünür mor ve ötesinin şarkısını örnek alan bir millet olup çıktık.
Naber bak, bende dert yok tasa yok
Mutluyum artık beynim yok
Dikmişim ekrana gözlerimi
Başka da bir ihtiyacım yok
Kişisel neyim kaldı ki bir iletim olsun
Tıklana tıklana her şeyim ortada
Atın ölümü arpadan olsun
Her yiğit gibi benimki de meydanda
Tıklama konusu yeni bir dava
Mahkemelerde görülüyor hala
Namusu bacak arasında ararım
Dişi sinek bile görsem laf atarım
Çakmam bakmam, üçe beşe bakmam
Önüm,arkam, sağım solum markam
Bana pastamı verin, ekmeğe gerek yok
Ben tüketmeden var olamam
Ayna ayna, hadi söyle benden daha gamsızı var mı?
Ayna ayna, hadi söyle benden daha arsızı var mı?
Dünyanın sonuna doğmuşum
Ya da ölmüşüm de haberim yok
İyi bilirdik derler elbet ardımdan
Bundan büyük bir yalan yok
Yok,bundan büyük yalan yok
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın
Dedikodu yapar,keyfime bakarım
Ağzımda sakız, elimde çantam
Fink atarım kaldırımlarda
Bağlanmaya sonuna kadar karşıyım
Ama dizilerimden beni ayırmayın
Değişir dünyam bir tuşla uzaktan
Elimdeki kumandam hayatıma kumandan
Yeni bir kart verdi bugün bankam
Puanlarım artık en büyük kankam
Olmasa da taşla beş kuruş para
Cebimdeki telefon on numara
"Bak kızım, yedi kocalı hürmüz gibi dolan
Ama ailemizin kızı gibi davran,
Seni alacak da biri bulunur elbet
En kolay parayı hep sen kazan"
Ayna ayna, hadi söyle benden daha gamsızı var mı?
Ayna ayna, hadi söyle benden daha arsızı var mı?
Sıkıldım çok, her dakika düşünmekten, üzülmekten
Artık yok, kalmadı gücüm düşmekten, yenilmekten
Pişmanım erken vazgeçmekten kendimden
Bu alem geçmiş kendinden
Ne gelir elden?
Dünyanın sonuna doğmuşum
Ya da ölmüşüm de haberim yok
İyi bilirdik derler elbet ardımdan
Bundan büyük bir yalan yok
Herkes 5+1 cok degilmi demis cevap vermemisiniz merak ettim kac kisi yasiyosunuz oradaonun ailesinden zaten hayır yok ... Benim babannem elinden geldiğince destek oluyor yani ailem destek oluyor bi şekilde ama onun ailesinden benim evime 5 krş girdiğini görmedim ben. Para istesen kırk naz yaparlar geri parayı alana kadar da eşimin burnundam gelir zaten. En basit örnek ablası. Paraya ihtiyacı olunca çıkarır cebindeki son parasına kadar verir benim eşim saf mı deyim akılsızmı deyim... Elinde olunca ödersin ablaeşim nakite sıkışana kadar istemez istediği zamanda alana kadar ömrü biter.. Eminimki hiç akıllanmaz zaten bu konuda.. Kendi sıkışıp ablasondan para istese en basit örnek geçen ay işte krediye telefonu satınca para yetişmedi ablasından istedi ve ablası " işiniz düşğnce arayıp soruyorsunuz " demiş ve eşim kaç gün canının sıkıntısından nerde gezdiğini bilemedi... Sıkıntıdan yeme içmeden kesildi koca göbekli ayım zayıfladı iyice.. Ablamın bunu yapmasının sebebide 40 yaşına girdi ya niye benim doğumgünümü kutlamadınız. Ya o gün bi ton sıkıntımız vardı kredi günüydü sabah kahvaltıda konuştukta hatta arayalım kutlayalım diye.. Unutmuşuz kocaman kadın akşam msj atıyor " bi daha telefonlarınızı açarmıyım saolun doğumgünümü kutladığınız için "... ve açmadı biliyormusunuz o kadar sıkışık durumda kaldıkki ve böyle insanların ağıx kokusuna maruz kaldığımız için öyle sinir oldum ki.. Sen biliyosun durumlarımızı sıkıntılarımızı Allah aşkına kafada akşama kadar kırk tane borç dolanıyor bu kadar düşüncesiz olunmaz unutmuş sonradan aradı akşam işte kutlamak için sabah kutlayınca ayrı akşam kutlayınca ayrı mı doğuyorsun.. Bak yine sinirlendim eşimi o kadar yalnız bırakıyorlarki anasıda hala kıxını düşünsün kirasını nasıl ödeyecek borcu nasıl bitecek bide bunları eşimin yanında söylemiyormu deli oluyorum.. Kredi için para almıştık ablamdan ilk taşındığımız zamanlardı eşim işe yeni girdi maaşını yarım almıştı. Üstüne parayı ablasından sıkıla sıkıla istedi. Verdi. Eline para geçince eşim verecekti. Ödedide eşim. Noldu dersiniz. Maaşını aldı eşim parayı sayarkrn annesi geldi ve ne dese beğenirsiniz emre oğlum parayı sen bana verde ven ablana gmtürüyüm o borçlarını kapstsın artanıda bize getiriyim ya siz olsanız naparsınız. Hala kızını düşünüyor kendi evini düşünmüyor. eşim parayı fırlattı al götür hepsi kızının olsun bi kere evini düşün be kadın diye... Eşim artık bişey oldummu arsızlığa vuruyor. Vurdumduymazmış gibi davranıyor ama içten içe kendini yiyor görüyorum. Bide işin içine anasının tavırları eklenince off offff....
Yok boşanmış canım :)
benimde anlamlandıramadığım bir abla var ortada az önce bi mesajda evlilik falan yok demiş.
evlilik yok 3 çocuk var. kötü kadın mı acaba abla
Yok boşanmış canım :)
yani 5kisimi bunlar evde ?Allah yardımcın olsun arkadaşım ben normal misafire dayanamıyorum evde bu kadar kişi yaşayıp sen iyi sabrediyormuşsun evet 3+1 e sığılmaz ama büyük bir eve geçmek yerine herkes kendi evine gitseydi sende çekirdek ailen eşin çocuğun ve sen kalsaydın bu sıkıntılar olmazdı. 2+1 mis gibi yeterdi size..
Yok be :) alt üstü 5 kişiyiz. Kv küçük hanım.istiyor diye bir oda yaptı ona yatmıyor ama kv yatıyor iki oda öyle dolu. Birde küçük bir oda var orayada kv dökütleri doldurdu kiler gibi. Benimde yukarda bir odam bir de çocuk odası var.Herkes 5+1 cok degilmi demis cevap vermemisiniz merak ettim kac kisi yasiyosunuz orada
HEr odada 2kisi yatsa 10kisi rahat varsiniz heralde
vlh ben 5kisilik bi ailenin kiziyim avrupanin ortasinda yasiyorum 2+1 odada yasadikYok be :) alt üstü 5 kişiyiz. Kv küçük hanım.istiyor diye bir oda yaptı ona yatmıyor ama kv yatıyor iki oda öyle dolu. Birde küçük bir oda var orayada kv dökütleri doldurdu kiler gibi. Benimde yukarda bir odam bir de çocuk odası var.
Birisi lutfen bu bayanin evde kac kisi kaldigini soyleyebilirmi?
Allah razı olsun abla. Ben hepsinden bunaldım. Ayrı çok istiyorum kendi düzenim kendi çatım olsun ama borçlerı bitirmek tek hedefim doğumdan sonra çalışıcam istiyorum borçları hızlıca bitirip kurtulmak istiyorum hayırlısıyla doğum olsunda. Ne kadar zaman sonra çalışmaya başlayabilirim ablişler emzirme sürecindeanladım tatlım bak yaşın küçük evde kv var yeğen var senin bebek geliyor çocuk var böyle olmaz.
eşini al karşına konuş ablasının yaptığı normal değil kvnin de torununa çocuğu gibi davranması ve onuda geçtim sizle yaşaması hoş değil.
senin o evi ayırmaktna başka çaren yok.
ama ben böyle mutluyum sadece borçlardan bunaldm diyorsan da doğumdan sonra bebeği kv ye bırak sende çalımaya başla daha hızlı şekilde biter borçlarınız.
Allah yardımcın olsun.
Allah razı olsun abla. Ben hepsinden bunaldım. Ayrı çok istiyorum kendi düzenim kendi çatım olsun ama borçlerı bitirmek tek hedefim doğumdan sonra çalışıcam istiyorum borçları hızlıca bitirip kurtulmak istiyorum hayırlısıyla doğum olsunda. Ne kadar zaman sonra çalışmaya başlayabilirim ablişler emzirme sürecinde
ne ala memleket5bebş yolda 6 olacak. yeğen ayrı oda istemiş kv ayrı oda bide kv için döküntü odası varmış
yani bu kıza 2+1 yetiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?