• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonu gelmeyen borçlar :( artık çok bunaldım

Normal şartlarda size 3+1 eve yetermiş aslında, bir odası size bir odası çocukları diğer odası da kayınvalide ve torununa. Sığmıyorduk diyorsunuz ama ben inanın 10 yıl 70 metre kare evde oturdum. Bir yatak odası küçücük bir çocuk odası ve yine küçük bir salonu vardı. Sığıyormuyduk sığmıyorduk ama kredi ödüyorduk ve onu satıp başka bir eve çıkmak tekrar kredi çekmek üstüne o evin kredi bitmediği için o miktarı da çekmek bizi fazlasıyla zorlardı o yüzden dişimi sıktım. Bu ay evimin kredisi bitti çok şükür. 5-6 ay önce taşındım kiraya çıktım 3+1 eve. Kendi evimi kiraya verdim çocukların okuluna yakın taşındım servise verecektim normalde yakına taşınınca servis olayı da kalktı servis ücretini de kendi evimin kirasının üstüne ekleyip kiraya çıktım.

3 aylıkken çalışmaya başlayabilirsin sütü sağıp bırakırsın bi mesleğin var mı ?
düzgün bi yerde işe girersen 1 yaşına kadar cuma günleri de süt izni verirler sana 3 gün evde olursun.
Var yiyecek içecek hizmetleri bölümü mezunuyum. Diplomam var abla.

düzenli şekilde hap kullanırken hamile kaldınız yani...üstelik de aletji yapsa da iğne olmuşsunuz koruyuculuğu var yani ....hap kullanırken neden iğne oldunuz onu anlamadım.. hatta bir de üstüne spiral..
ya neyse sorun değil de bir kere çıkıp da korunmadım arkadaş ya da çok istedim hamile kaldım diyen olsun öpüp başıma koyacağım :):)

Alt tarafı kocası kondom takacaktı. O kadar dolambaçlara lüzum yoktu.

o evde yaşayan herkes çalışmalı yazık eşinize ,kaç kişisiniz diye kaç kere soruldu 1 cevap vermediniz ben tahmin edeyim 3 bayan,1 eşiniz,1 küçük çocuk ,bir de sizin bebeğiniz devlet sırrı mübarek
ay kardes butun sayfayi gectim bu kadinin kac kisi yasadigini sagolsun pembesu pembesu soyledi
5 kisilermis 5+1 evde yasiyolarmis
bende cevaben 5kisiydik 2+1 evde yasadik gayette yasadik yani nebilim

Var yiyecek içecek hizmetleri bölümü mezunuyum. Diplomam var abla.

diplomanda varmış bak boşuna heba ediyorsun kendini ben söyliyim sana. konuş eşinle sat evi kendinize göre küçük bi yer alın kvninde hakkı var onada verin para. böyle cümbür cemaat olmaz bu iş.

ayrıca eşine de üzüldüm yazık adama. kim bilir nasıl uğraşıyor hepinizle birden

Normal şartlarda size 3+1 eve yetermiş aslında, bir odası size bir odası çocukları diğer odası da kayınvalide ve torununa. Sığmıyorduk diyorsunuz ama ben inanın 10 yıl 70 metre kare evde oturdum. Bir yatak odası küçücük bir çocuk odası ve yine küçük bir salonu vardı. Sığıyormuyduk sığmıyorduk ama kredi ödüyorduk ve onu satıp başka bir eve çıkmak tekrar kredi çekmek üstüne o evin kredi bitmediği için o miktarı da çekmek bizi fazlasıyla zorlardı o yüzden dişimi sıktım. Bu ay evimin kredisi bitti çok şükür. 5-6 ay önce taşındım kiraya çıktım 3+1 eve. Kendi evimi kiraya verdim çocukların okuluna yakın taşındım servise verecektim normalde yakına taşınınca servis olayı da kalktı servis ücretini de kendi evimin kirasının üstüne ekleyip kiraya çıktım.

yeğen ayrı oda istemiş. kvninde döküntü odası varmış

döküntü ne bilmiyorum :KK51: yani mesela kv ve yeğen. onlardan ayırsa evi bu kıza eşinin maaşıda 2+1 evde pek güzel yeter.

ay kardes butun sayfayi gectim bu kadinin kac kisi yasadigini sagolsun pembesu pembesu soyledi
5 kisilermis 5+1 evde yasiyolarmis
bende cevaben 5kisiydik 2+1 evde yasadik gayette yasadik yani nebilim

7 kişi 3+1 de yaşadık. Oluyor yani mecbur kalınca. Şimdi 5+1 evi olan kıza mı üzülelim. Konu saçma.

yeğen ayrı oda istemiş. kvninde döküntü odası varmış

döküntü ne bilmiyorum :KK51: yani mesela kv ve yeğen. onlardan ayırsa evi bu kıza eşinin maaşıda 2+1 evde pek güzel yeter.

İşte öyle herkes ayrı oda isteyip lüsk yaşamak isteyince böyle bunalıma girilebiliyor maalesef. Herkes ister lüks ve rahat yaşamayı ama şartlara göre yaşamak zorundayız.

diplomanda varmış bak boşuna heba ediyorsun kendini ben söyliyim sana. konuş eşinle sat evi kendinize göre küçük bi yer alın kvninde hakkı var onada verin para. böyle cümbür cemaat olmaz bu iş.

ayrıca eşine de üzüldüm yazık adama. kim bilir nasıl uğraşıyor hepinizle birden
Aynen abla. Ben en çok ona üzülüyorum.

İşte öyle herkes ayrı oda isteyip lüsk yaşamak isteyince böyle bunalıma girilebiliyor maalesef. Herkes ister lüks ve rahat yaşamayı ama şartlara göre yaşamak zorundayız.
aynen katiliyorum evde 2 kisiyiz 2+1 evde yasiyoruz haa bide dokuntu odamiz var pembesu pembesu
Allahima bin sukur olsun cokda yetiyoda artio bile

kv abla ile neden yaşamıyor.
bunu yazmadın sanırım.
en güzeli üçü bi arada yaşasa olmuyo mu.
abla neden başına buyruk bi hayat sürüyo da siz eziyet çekiyosunuz.
önce bunu bi halledin derim
Temennim bu abla.

7 kişi 3+1 de yaşadık. Oluyor yani mecbur kalınca. Şimdi 5+1 evi olan kıza mı üzülelim. Konu saçma.
Sen üzülmeyebilirsin kimseden acıma merhamet beklemiyorum bak burda fikir alıyorum saçma olan sizsiniz kusura bakmayın da

Temennim bu abla.
eebu olabilecek bişeydiyse nedne kendinize küçük bi ev almadınız ki.
kv ile ilelebet yaşayacakmış gibi kocaman bi ev aldınız.
şimdi bu büyük evi satın.dardayız batıyoruz deyin kv ye.
gidin kafanıza göre bi 2+1 alın.
kv de bi zahmet kızının evine geçsin

Eşimle konuştum abla. Akşam yemeğe çıkıcaz ikimiz. Bi süprizş varmış. Huyunu yakalayıp konuşurum artık bugün :)

Ben gercekten anlamiyorum bunca borca harca neden girdiniz? Artik odeyeceksiniz yapacak birsey yok hatalari gecmiste yapmissiniz attiginiz her adimda sorun var, Allah bundan sonrasi icin akil fikir ve borclari odeyecek guc versin

aynı ebim gibi yaşar ne yaşar ne yaşamaz biter borçlar biter de kafada tüy kalmaz moruklayıp gebeririz bitene kadar:skandal::KK59:

Çok genç yaşta büyük sorumlulukların altına girmişsiniz. Sizin sıkıntınız borçların yanında para yönetiminden bihaber bir eş ve kv sahibi olmanız. Bu kadar borç varken evin içini yaptırmaya gerek yoktu. Onlar zamanla yapılırdı. Eğer evin içi kötü durumda değilse. Bu kadar borcun içinde sanırım bir de telefon mevzusu olmuş zor vazgeçirmişsiniz eşinizi. Evde sizin dışınızda bu borç olaylarını önemseyen kimse yok gibi. Siz de hamilesiniz. O yüzden siz de takmayın. Bırakın onlar dertlensin. Siz hamileliğinize konsantre olun. Bebeğiniz gelecek yakında. Tabi anlamsız harcamalar olursa onlara müdahale edin ama mevcut duruma daha fazla canınızı sıkmayın. Çözümü bırakın da birazcık onlar düşünsün, onlar kafa patlatsın uykusuz kalsın. Siz zaten 15 güne daha tatlı sebeplerden uykusuz kalacaksınız.

Back