Arkadaşlar ilk defa bu konuyla ilgili yardımlarınızı isteyeceğim.
Eşimle benim gezip tozmaktan oluşan bir borç silsilemiz var
Ama sorun bu değil. Borç ödenir diyoruz. Şimdi benim bir bebeğim var eşim çalışıyor kendine ait dükkanı var güzelde kazanıyor. Tüm hesapları ben takip ediyorum exel üzerinden. Ay sonu aldığı tüm parayı getirip bana veriyor. Kendine ait kredi kartı da yok. Ama bu borcu ne zaman ödemeye kalksak başka bir sorun çıkıyor ve sahada artıyor. Her ay 30 bin lira kart borcu ödüyoruz döngü gibi. Bir de eşim internetten sanal kumar oynar. Ben kendi hesabıma para atayım oynayayım demem. Eşimle beraber oynuyoruz. Eğleniyoruz oynarken. Bu kumar parası da aylık ödemeleri yapıp gideri bitirdikten sonra elimize kalan bin iki bin lira ile oynuyoruz. Ama eşimin Turkcell paycell hesabında 3 bin lira çekilebilir limiti var her ay bu 3 bini de çekip oynuyor. Ve ben üç ay önce bunu yapmaması gerektiğini 1 2 bin lira ile eğleniyoruz abartmamasi gerektiğini söyledim. İki aydır yine çekiyor. Kumardan kazandığı ile kartı ödüyoruz bazen. Yani ben artık bu kumar olayından sıkıldım. Ama ben de onunla oynarken eglendigim için bunca zaman laf edemedim iki yüzlü gibi. Şimdi bu kumar olayını hayatımızdan tamamen çıkartmak istiyorum çünkü buna önceden çok inanmasamda aldığı paranın bereketi kaçıyor ve biz bu yuzden borç ödeyemiyoruz gibi geliyor artık. Ben yapma dediğim halde afedersiniz enayi gibi her oynadığını güle güle aaa şu oyun da güzel ödüyor gir dedigim için şuan benim oynama artık dememi ciddiye almıyor. Nasıl bir yol izleyeyim?
Bu arada eşim çevrede çok saygın çok iyi bilinir. Beni de çok sever sayar. Sadece su kumar olayında beni dinlemiyor. Yani tabii ki bu saatten sonra asla yanımda oynatmicam ki iki yüzlü gibi olmayayım. Ama benim yanımda oynamasa kendi kendine oynayacak. Güzel bir dille anlattım haklısın hayatım doğru diyor bı gün geliyor bir daha oynuyor. Nasıl bir yol izleyelim bu konuyla ilgili. Açıkçası ben de elimizde bin iki bin kalınca uf girsin ne var eğleniyoruz kafasına giriyorum. Bu kafadan çıkmak istiyorum. İnsanlar marketteki 100 liranın hesabını yaparken 1 2 bin de ne var demek istemiyorum ama yapamıyorum. 3 4 senedir böyle ( asla kumar borcu yapmadık , kumar için ciddi paralar hiç odemedik bu arada. ) istemsizce 1 2 bin atmanın bağımlısı olduk. Nasıl kurtulucaz bu beladan. Bir de çevremizde oynuyor toplanınca herkes para koyuyor öyle oynuyoruz. Kocamı nasıl kurtaricam diye sormak için açtım konuyu sonlara doğru kendi bağımlılığımı farkettim
şimdiden teşekkürler