• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar

Kumar yüzunden ocagı sönmeye yuz tutmuş bir insan olarak yazıyorum.
Böyle güle oynaya anlattığınız şey başınizin en büyuk belası haline gelmiş farkinda degilsiniz henüz.
Kumar oynarken neden nasıl eğleniliyor bilmiyorum ancak verdiği bir haz var ki bu kadar insan bu batağın içinde.
umarim kurtulursunuz ne diyeyim
Evet eğlenirken bir anda aslında yanlışa doğru gittiğimizi farkettim. Bu yüzden aslında sıkıldım. Yani 1 2 bin liraya ev alışverişi yaparız , ya da kenara koyar altın alırız borcu kapatırız. Böyle olmuyor. Bugün net bir kararla konuşacağım.

Burada bu konuyu o kadar çok okuduk ki, en şaşırdığım bu olmuştur herhalde; ailecek oynamak.
Bin-2Bin lira oynuyoruz diyorsonuz ama olay pek öyle değil.
Siz, tüm paranızla oynuyorsunuz. (aysonu kalan bin-2bin lira dediğiniz için)
Yani önümüzdeki ay 10bin artsa, 10bin oynayacaksınız kesinlikle.
Bu durum, ömür boyu hiç kenara para koyamayacağınız anlamına gelir.

Bebek doğduğunda kumar parasını bebeğe HES hesabı açıp ona yatirsaydiniz evladınıza bir faydası olurdu.Kumarin bağımlılık yaptığını ve israf olduğunu bile bile eğlencesine oynuyorduk demek hiç mantıklı değil.Ayda 2 bin kötü para değil siz resmen çöpe atıyorsunuz esiniz su an daha fazlasını kaybediyor ve daha da fazlasını kaybedecek.Durumun ciddiyetinin farkındasınızdır umarım bunun sonu iyi değil....
Tabii ki farkındayım bu sebeple bugün bu duruma son vermek istedim. Fakat biraz iki yüzlü davrandım bu süreçte bu yüzden eşim ciddiye almadı. Bugün itibariyle kararlıyım. Eğer olmazsa terapi alırız.

Burada bu konuyu o kadar çok okuduk ki, en şaşırdığım bu olmuştur herhalde; ailecek oynamak.
Bin-2Bin lira oynuyoruz diyorsonuz ama olay pek öyle değil.
Siz, tüm paranızla oynuyorsunuz. (aysonu kalan bin-2bin lira dediğiniz için)
Yani önümüzdeki ay 10bin artsa, 10bin oynayacaksınız kesinlikle.
Bu durum, ömür boyu hiç kenara para koyamayacağınız anlamına gelir.
Aslında fazla para kalınca altın alıyorum. Hatta kenara birikimlerden Ajda bilezik yaptım. 1 2 bin dışına cikartmadim hiç ama şu son 3 4 aydır eşimin Turkcell hesabından para çekmesiyle biraz iş ciddiye biniyor gibi geldi. O yüzden bu konu ilerlemeden durmak istedim. Dediğim gibi iki yüzlülük ve tutarsızlık yapınca oynamaya devam etti eşim. Bu konuda da net bir tavırla duzeltebilirim diye düşünüyorum olmadı terapi 🙏

Kumar yüzunden ocagı sönmeye yuz tutmuş bir insan olarak yazıyorum.
Böyle güle oynaya anlattığınız şey başınizin en büyuk belası haline gelmiş farkinda degilsiniz henüz.
Kumar oynarken neden nasıl eğleniliyor bilmiyorum ancak verdiği bir haz var ki bu kadar insan bu batağın içinde.
umarim kurtulursunuz ne diyeyim
Bu arada siz nasıl vazgeçtiniz ? Herhangi bir yöntem mi denediniz yoksa kararlılık mi oldu ?

Bu arada siz nasıl vazgeçtiniz ? Herhangi bir yöntem mi denediniz yoksa kararlılık mi oldu ?
Ben değil eşim oynamış 850 bin kadar, yakalanıpda borçlar ortaya çıkınca şimdilik oynamıyormuş bırakmış gibi yapıyor ama hiç sanmıyorum yani.
Bu öyle kendi kendine bıraktım hadi bakalım oynamıyorum diyio bırakilacak bir şey değil çünkü.
En azından eşimin durumuna gelmiş insan için öyle bir şey değil.

Arkadaşlar ilk defa bu konuyla ilgili yardımlarınızı isteyeceğim.

Eşimle benim gezip tozmaktan oluşan bir borç silsilemiz var 😂 Ama sorun bu değil. Borç ödenir diyoruz. Şimdi benim bir bebeğim var eşim çalışıyor kendine ait dükkanı var güzelde kazanıyor. Tüm hesapları ben takip ediyorum exel üzerinden. Ay sonu aldığı tüm parayı getirip bana veriyor. Kendine ait kredi kartı da yok. Ama bu borcu ne zaman ödemeye kalksak başka bir sorun çıkıyor ve sahada artıyor. Her ay 30 bin lira kart borcu ödüyoruz döngü gibi. Bir de eşim internetten sanal kumar oynar. Ben kendi hesabıma para atayım oynayayım demem. Eşimle beraber oynuyoruz. Eğleniyoruz oynarken. Bu kumar parası da aylık ödemeleri yapıp gideri bitirdikten sonra elimize kalan bin iki bin lira ile oynuyoruz. Ama eşimin Turkcell paycell hesabında 3 bin lira çekilebilir limiti var her ay bu 3 bini de çekip oynuyor. Ve ben üç ay önce bunu yapmaması gerektiğini 1 2 bin lira ile eğleniyoruz abartmamasi gerektiğini söyledim. İki aydır yine çekiyor. Kumardan kazandığı ile kartı ödüyoruz bazen. Yani ben artık bu kumar olayından sıkıldım. Ama ben de onunla oynarken eglendigim için bunca zaman laf edemedim iki yüzlü gibi. Şimdi bu kumar olayını hayatımızdan tamamen çıkartmak istiyorum çünkü buna önceden çok inanmasamda aldığı paranın bereketi kaçıyor ve biz bu yuzden borç ödeyemiyoruz gibi geliyor artık. Ben yapma dediğim halde afedersiniz enayi gibi her oynadığını güle güle aaa şu oyun da güzel ödüyor gir dedigim için şuan benim oynama artık dememi ciddiye almıyor. Nasıl bir yol izleyeyim?

Bu arada eşim çevrede çok saygın çok iyi bilinir. Beni de çok sever sayar. Sadece su kumar olayında beni dinlemiyor. Yani tabii ki bu saatten sonra asla yanımda oynatmicam ki iki yüzlü gibi olmayayım. Ama benim yanımda oynamasa kendi kendine oynayacak. Güzel bir dille anlattım haklısın hayatım doğru diyor bı gün geliyor bir daha oynuyor. Nasıl bir yol izleyelim bu konuyla ilgili. Açıkçası ben de elimizde bin iki bin kalınca uf girsin ne var eğleniyoruz kafasına giriyorum. Bu kafadan çıkmak istiyorum. İnsanlar marketteki 100 liranın hesabını yaparken 1 2 bin de ne var demek istemiyorum ama yapamıyorum. 3 4 senedir böyle ( asla kumar borcu yapmadık , kumar için ciddi paralar hiç odemedik bu arada. ) istemsizce 1 2 bin atmanın bağımlısı olduk. Nasıl kurtulucaz bu beladan. Bir de çevremizde oynuyor toplanınca herkes para koyuyor öyle oynuyoruz. Kocamı nasıl kurtaricam diye sormak için açtım konuyu sonlara doğru kendi bağımlılığımı farkettim 😂😂 şimdiden teşekkürler
Bu olayda gülünecek ne var onu anlamadım. Maaşlı çalışan olan olsaydı eşin bu gülme emojilerinin yerine ağlama emojisi olurdu muhtemelen. Kazanç çok olunca "kumari' oyun adı altında resmileştirmişsiniz. Alışmış kudurmuştan beterdir denir. Nasıl ki emziğe alıştırılan bir çocuk sürekli emzik ister ve emziği elinden alınınca ağlarsa eşin de öyle ağlayacak.Sen de eşinin oynamasını eğlenceye vurmuşsun ve beraber onu teşvik etmişsin. Şimdi emziğini almak istesen de vermeyecek. Ağlayacak. Çünkü alıştırdın.. Sen yasaklar koysan da gizli gizli yapacak. Bu döngüyü kırman çok zor. Zaten para da var ne zaman dibe vurursanız o zaman aklınız başınıza gelir. İş işten geçer. Kumar oynayıp da hayrını görmüş insan yok. "Haramın binası olmaz" der annem. Hay'dan gelen Hu'ya gidecek. Böyle böyle devam edecek hayatın. Umarım feci bir son beklemez sizi.

Son düzenleme:
Bu olayda gülünecek ne var onu anlamadım. Maaşlı çalışan olan olsaydı eşin bu gülme emojilerinin yerine ağlama emojisi olurdu muhtemelen. Kazanç çok olunca "kumari' oyun adı altında resmileştirmişsiniz. Alışmış kudurmuştan beterdir denir. Nasıl ki emziğe alıştırılan bir çocuk sürekli şeker ister emziği elinden alınınca ağlarsa sen de eşinin oynamasını eğlenceye vurmuşsun ve beraber onu teşvik etmişsin. Şimdi emziğini almak istesen de vermeyecek. Ağlayacak. Çünkü alıştırdın.. Sen yasaklar koysan da gizli gizli yapacak. Bu döngüyü kırman çok zor. Zaten para da var ne zaman dibe vurursanız o zaman aklınız başınıza gelir. İş işten geçer. Kumar oynayıp da hayrını görmüş insan yok. "Haramın binası olmaz" der annem. Hay'dan gelen Hu'ya gidecek. Böyle böyle devam edecek hayatın. Umarım feci bir son beklemez sizi.
Ben kendimi durdurup net bir karar aldım , çok şükür kumardan batmış durumda değilim. Eşimde bu işten vazgeçmezse terapi alırız yine de olmazsa boşanıriz. Bazı hatalar yapilmadan anlaşılmıyor diyelim. Yaptık düzeltmek için yazıyorum. Bu arada herhangi bir derdimi de gülerek anlatabilirim , gülünecek ne var kısmı sizi ilgilendirmez. Onun dışında gülerek oynuyoruz ne var yazmamışım oynuyoruz ve bunun kötü olduğunun farkındayım demişim. Mune terapi önerisinde bulunmuş mesela. Öneri için yazdım sağolsun herkes tecrübelerini anlattı

Ben değil eşim oynamış 850 bin kadar, yakalanıpda borçlar ortaya çıkınca şimdilik oynamıyormuş bırakmış gibi yapıyor ama hiç sanmıyorum yani.
Bu öyle kendi kendine bıraktım hadi bakalım oynamıyorum diyio bırakilacak bir şey değil çünkü.
En azından eşimin durumuna gelmiş insan için öyle bir şey değil.
Şükür ki şuan borç batağına girmedik ama buna devam edersek kutsal son belli sanırım.

Şükür ki şuan borç batağına girmedik ama buna devam edersek kutsal son belli sanırım.
maalesef oyle kimse kimseye durduk yere para vermez, bankaların tek basina calisan esime verdigi para 850 bin neye guvendiler eve ve arabaya.
niye cektin bile demezler o parayı, nasil olsa elinden alinacak bir seyleri var o oynadiginiz siteler paralarin alindigi bankalar hepsi dişlerini biler siz son noktaya gelene kadar.

maalesef oyle kimse kimseye durduk yere para vermez, bankaların tek basina calisan esime verdigi para 850 bin neye guvendiler eve ve arabaya.
niye cektin bile demezler o parayı, nasil olsa elinden alinacak bir seyleri var o oynadiginiz siteler paralarin alindigi bankalar hepsi dişlerini biler siz son noktaya gelene kadar.
Çok doğru. Bakalım bugünden sonra neler olacak

Ay evet sonlara doğru farkettim bahahhss kendim atıp oynamıyorum diye bağımlı değilim sanıyordum. Meğer ben de bağımlıymışım. Ya gerçekten bugün düşündüm tövbe edip birdaha oynamayayım diye ama eşimi de ikna etmem lazım ona bir yontem bulmalıyım 😂 o bereketi kaçırdığına filan inanmaz bu arada. Dini boyutu yüksek değil öyle söyleyeyim 😂
Eşinizle ciddi şekilde konusun öncelikle siz tövbe edin esinizede söyleyin beraber tövbe edip bırakalım diye, dediğiniz gibi paranın bereketi olmaz onada kararlılıkla anlatın. Bu arada ne dükkanı var ne iş yapiyor

Eşimle benim gezip tozmaktan oluşan bir borç silsilemiz var 😂 Ama sorun bu değil. Borç ödenir diyoruz. Şimdi benim bir bebeğim var eşim çalışıyor kendine ait dükkanı var güzelde kazanıyor. Tüm hesapları ben takip ediyorum exel üzerinden. Ay sonu aldığı tüm parayı getirip bana veriyor. Kendine ait kredi kartı da yok. Ama bu borcu ne zaman ödemeye kalksak başka bir sorun çıkıyor ve sahada artıyor. Her ay 30 bin lira kart borcu ödüyoruz döngü gibi. Bir de eşim internetten sanal kumar oynar. Ben kendi hesabıma para atayım oynayayım demem. Eşimle beraber oynuyoruz. Eğleniyoruz oynarken. Bu kumar parası da aylık ödemeleri yapıp gideri bitirdikten sonra elimize kalan bin iki bin lira ile oynuyoruz. Ama eşimin Turkcell paycell hesabında 3 bin lira çekilebilir limiti var her ay bu 3 bini de çekip oynuyor. Ve ben üç ay önce bunu yapmaması gerektiğini 1 2 bin lira ile eğleniyoruz abartmamasi gerektiğini söyledim. İki aydır yine çekiyor. Kumardan kazandığı ile kartı ödüyoruz bazen. Yani ben artık bu kumar olayından sıkıldım. Ama ben de onunla oynarken eglendigim için bunca zaman laf edemedim iki yüzlü gibi. Şimdi bu kumar olayını hayatımızdan tamamen çıkartmak istiyorum çünkü buna önceden çok inanmasamda aldığı paranın bereketi kaçıyor ve biz bu yuzden borç ödeyemiyoruz gibi geliyor artık. Ben yapma dediğim halde afedersiniz enayi gibi her oynadığını güle güle aaa şu oyun da güzel ödüyor gir dedigim için şuan benim oynama artık dememi ciddiye almıyor. Nasıl bir yol izleyeyim?

Bu arada eşim çevrede çok saygın çok iyi bilinir. Beni de çok sever sayar. Sadece su kumar olayında beni dinlemiyor. Yani tabii ki bu saatten sonra asla yanımda oynatmicam ki iki yüzlü gibi olmayayım. Ama benim yanımda oynamasa kendi kendine oynayacak. Güzel bir dille anlattım haklısın hayatım doğru diyor bı gün geliyor bir daha oynuyor. Nasıl bir yol izleyelim bu konuyla ilgili. Açıkçası ben de elimizde bin iki bin kalınca uf girsin ne var eğleniyoruz kafasına giriyorum. Bu kafadan çıkmak istiyorum. İnsanlar marketteki 100 liranın hesabını yaparken 1 2 bin de ne var demek istemiyorum ama yapamıyorum. 3 4 senedir böyle ( asla kumar borcu yapmadık , kumar için ciddi paralar hiç odemedik bu arada. ) istemsizce 1 2 bin atmanın bağımlısı olduk. Nasıl kurtulucaz bu beladan. Bir de çevremizde oynuyor toplanınca herkes para koyuyor öyle oynuyoruz. Kocamı nasıl kurtaricam diye sormak için açtım konuyu sonlara doğru kendi bağımlılığımı farkettim 😂😂 şimdiden teşekkürler
Arkadaşımın kardeşi yaklaşık 8 sene önce sadece 100 tl ile oynuyorum diye diye İstanbul un en işlek yerlerinden birinde ( o zaman caddenin sırf hava parası 5-6 milyondu) günlük cirosu yüzbinler olan dükkanı birkaç ayda milyonlarca lira kumar borcuyla kapatmak zorunda kaldı.

Eşinizle ciddi şekilde konusun öncelikle siz tövbe edin esinizede söyleyin beraber tövbe edip bırakalım diye, dediğiniz gibi paranın bereketi olmaz onada kararlılıkla anlatın. Bu arada ne dükkanı var ne iş yapiyor
Motor ustası servis dükkanı var

Çok doğru söylüyorsunuz. Benim nezdimde söylemediğinizi biliyorum ama birçok hayvana destek oluyoruz ikisi evimde ❤️ onun dışında gerçekten o parayla altın koyabilirdik kenara çocuğumuz için. Bu sebeple bugün bu kumar olayına son veriyorum kendi adıma. Eşimde net olduğumu anlayınca bırakır diye düşünüyorum ama bırakamazsa , dediğiniz gibi bir terapi almalıyız. Çünkü bunun sonu yok.
Daha 1-2 aylık bebeğiniz varmış Allah bağışlasın 🙏 her yere yardım da etseniz, maddi olarak bolluk içinde de olsanız, ki inşallah hiç darlık görmeyin🙏 yine de kumara giden paraya günah.
Anne babası olarak elbette maddi manevi olarak onu en çok siz düşünüyorsunuzdur ama 2 bin lira ki artık kumara giden 5 bin lira olmuş, her ay 5 bin lirayı oğlum için deyip kenara atsanız 1 yılda 60 bin lira birikir bu da TL’de kalırsanız, altın veya döviz alsanız daha da fazla birikim olur, şimdi bebek anlamıyorsunuz ama 3-4 yaşından sonra anaokulu vs okul hayatı başlayacak, özel okulların yıllığı 100-150 bin liradan başlıyor, devlete gönderseniz servisi giyimi beslenmesi kırtasiye masrafı.

Eşinizin diğer hesaptan çektiği 3 bin liraya da el koyun her ay, 2 bin lirada sizin ayırdığınız, 5 binlik bir yatırım yapın bebenize😊

Daha 1-2 aylık bebeğiniz varmış Allah bağışlasın 🙏 her yere yardım da etseniz, maddi olarak bolluk içinde de olsanız, ki inşallah hiç darlık görmeyin🙏 yine de kumara giden paraya günah.
Anne babası olarak elbette maddi manevi olarak onu en çok siz düşünüyorsunuzdur ama 2 bin lira ki artık kumara giden 5 bin lira olmuş, her ay 5 bin lirayı oğlum için deyip kenara atsanız 1 yılda 60 bin lira birikir bu da TL’de kalırsanız, altın veya döviz alsanız daha da fazla birikim olur, şimdi bebek anlamıyorsunuz ama 3-4 yaşından sonra anaokulu vs okul hayatı başlayacak, özel okulların yıllığı 100-150 bin liradan başlıyor, devlete gönderseniz servisi giyimi beslenmesi kırtasiye masrafı.

Eşinizin diğer hesaptan çektiği 3 bin liraya da el koyun her ay, 2 bin lirada sizin ayırdığınız, 5 binlik bir yatırım yapın bebenize😊
Evet çok haklısınız. Bugün eşime bir mesaj yazdım , tamamen bitirmemiz gerektiğiyle ilgili, eve gelince karşıma geldi ve evet bu günden itibaren kumar hayatımızdan çıkmıştır eğer oynayacak olursam ayrıl benden dedi. Normalde büyük konuşan sözler veren yeminler eden bir adam değil. O yüzden bir tık ciddiye aldım. Bundan sonraki sürecimiz umarım daha iyi olur. Teşekkür ederim sizlere de

İki kuzenim kumar yüzünden intihara kalkıştı.aileleri elinde avucunca ne varsa sattı.sonuc önce pismaniz oynamıyoruz diyorlar sonra unutulunca tekrar oynuyorlar.o paradan ne hayır gelir ki.

İki kuzenim kumar yüzünden intihara kalkıştı.aileleri elinde avucunca ne varsa sattı.sonuc önce pismaniz oynamıyoruz diyorlar sonra unutulunca tekrar oynuyorlar.o paradan ne hayır gelir ki.
Valla hayır gelmiyor. İnanın bir ara 80 100 bin arası bişey kazandık nerde sorsanız para ortada yok. Haydan gelen huya. Bir ay sonra burayı güncellerim. Burası kumarı bıraktık konusu olsun bari 😂

Yani bağımlısınız ikiniz de yakın bir zamanda bahsettiğiniz oyunlara 150 bin tl harcamış biri olarak söyleyebilirim ki kurtuluşu baya zor ben bir süre ailemin yanına gitmiştim bırakabilmek için.Tabiri caizse bildiğiniz aptallık kaybediliyor sonra zararı çıkarayım diye tekrar para atılıyor o da gidiyor böyle böyle bir döngü eşiniz de o döngüye girmiş sanırım.Umarım bilmediğiniz başka yerlerden borcu çıkmaz.

Yani bağımlısınız ikiniz de yakın bir zamanda bahsettiğiniz oyunlara 150 bin tl harcamış biri olarak söyleyebilirim ki kurtuluşu baya zor ben bir süre ailemin yanına gitmiştim bırakabilmek için.Tabiri caizse bildiğiniz aptallık kaybediliyor sonra zararı çıkarayım diye tekrar para atılıyor o da gidiyor böyle böyle bir döngü eşiniz de o döngüye girmiş sanırım.Umarım bilmediğiniz başka yerlerden borcu çıkmaz.
Yok çıkamaz e devlet banka her şeyi bende. İş dolayısıyla takiplerini ben yapıyorum. Muhasebesi gibi düşünelim. Zaten oynadığını saklayacak bir durum olmadı beraber oynadık hep 😂 ama dün karar verdik bıraktık bundan sonra iznim olmadığı için gizli oynarsa bu dedikleriniz bugünden sonra olusabilir. O zamanda bir aileyi dağıtmış olur. Umarım oynamaz sürece bakicaz artik

Back