Kızlar sabah sabah bunaltmak gibi olmasın ama dünkü telefon mevzusundan sonra eşimle oturup konuştum. Hak verdi ve telefon almaktan vazgeçti. Fakat ben bütün gece yine borçları hesaplayıp düşünmekten uyuyamadım
Bazen keşke evim kira olsaydıda hiç borcumuz olmasaydı diye düşünüyorum. 1 sene olucak sırf 3+1 eve sığmıyoruz artık diye geniş bir eve çıkmayı istedik. Taşındığımız evinde kredi borcu vardı 10 bin tl kadar. Kv maaşıyla odeniyordu o. Eşimin evlenmeden önce bir sürü kredi kartı varmıştı. Açmış ama kullanmamış yada aylık asgarisini ödediği.. Neyse 20 bin tl kredi çektik borçları kapattık ıvır zıvır ne varsa. Düğünfeki altın borçlarına masraflarımıza yetmedi tabi haliyle. İlk çektiğimiz 20 bin tlden kv haberi.yoktu kv borç yok diye bildiği için kredi çekelim dedi evin borcuyla onu yavas yavas öderiz dedi. Ben eşime çok yalvardım olmaz bak zaten bi kredimiz var 40 bin lira bide faizi var bunun ödeyemeyiz dedim anasının lafına baktı gitti kredi çektiler. Haliyle ödemeler çoğalıp eldeki para kısıtlanınca sıkıntılar artmaya başladı
evi sattık bi süre sonra zaten satacaktık erken sattık. 5+1 dublexs aldık bütün borçlar kapanınca şimdi 1200 tl aylık ev kredisi ödeniyor. Evin boyası badanası eksikleri içinde kv maaşından ihtiyaç kredisi ödeniyor aylık 1780 lira faln. Ele kalıyor 160+500 bunun elektriği suyu interneti cep telefon faturaları tabiki bu paradan çıkıyor. Aylık 300-400 arası. Eşimi işten çıkarmışlardı 2 ay iş bulamadı kredi borcu geldikçe her ay elindeki telefonunu sattı
tabi geçen ayda elindeki yeni telefonu sattı. Çok şükür şimdi çalışıyor ama bu borçlara telefon borçlarıda eklenince gelin görünkü elde bişicik kalmıyor. Harçlık bile olmuyor bazen. Ben gizli bi kumbara yaptım ağzına kadar dolunca parayı tümletip borç nerdeyse eline sayıyordum götürüp veriyor. Fakat buda olmuyor
anası en ufak bi şeyde sırtını çeviriyor oğluna ben her koşulda yanında oldum destek oldum ve bu sayede eşim bunalıma girmedi kötü bir yola başvurmadı. Elimden geldikçe destek oluyorum ki artık düşünmekten yoruldum çok şükür aç değiliz açıkta değiliz yemeğimiz aşımız pişiyor başımızı sokacak evimizde var her ne kadar belli etmesede oda çok bunaldı. Hamile olmasaydım çalışırdım hiç değil anasının laflarına maruz kalıp kendini işe yaramaz hissetnezdi. Annesi çok sigara içiyor o da içiyor ama anası kadar değil. O iki günde bir paket bitiriyorsa anası günde iki paket bitiriyor hemen hemen. Haliyle sigara bitincede eşime gelip para istiyor cepte yok neyle alıyım deyincede bir tomar laf sayıp canını sıkıp gidiyor.
evi sattırmayı bile düşündüm ama ancak kredinin parasını kapatıyor
gene yetmiyor gene yetmiyor... Çaresizlik ne zormuş ya eşime sürekli destek olmaya çabalıyorum buda geçecek bitecek bu borçlar geriye dönüp güleceğiz diye... Çözüm nerde nasıl benmi göremiyorum kapıyımı çalmıyor bilemedim
beni üzülecek diye içine atıyor söylemiyor sıkıntısını biliyorki üzülürüm onu öyle görüp çaresiz görünce
sizce bitermi geçermi bugünlerde..