Sonu gelmeyen borçlar :( artık çok bunaldım

Suheda96

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
479
146
23
28
Kızlar sabah sabah bunaltmak gibi olmasın ama dünkü telefon mevzusundan sonra eşimle oturup konuştum. Hak verdi ve telefon almaktan vazgeçti. Fakat ben bütün gece yine borçları hesaplayıp düşünmekten uyuyamadım Bazen keşke evim kira olsaydıda hiç borcumuz olmasaydı diye düşünüyorum. 1 sene olucak sırf 3+1 eve sığmıyoruz artık diye geniş bir eve çıkmayı istedik. Taşındığımız evinde kredi borcu vardı 10 bin tl kadar. Kv maaşıyla odeniyordu o. Eşimin evlenmeden önce bir sürü kredi kartı varmıştı. Açmış ama kullanmamış yada aylık asgarisini ödediği.. Neyse 20 bin tl kredi çektik borçları kapattık ıvır zıvır ne varsa. Düğünfeki altın borçlarına masraflarımıza yetmedi tabi haliyle. İlk çektiğimiz 20 bin tlden kv haberi.yoktu kv borç yok diye bildiği için kredi çekelim dedi evin borcuyla onu yavas yavas öderiz dedi. Ben eşime çok yalvardım olmaz bak zaten bi kredimiz var 40 bin lira bide faizi var bunun ödeyemeyiz dedim anasının lafına baktı gitti kredi çektiler. Haliyle ödemeler çoğalıp eldeki para kısıtlanınca sıkıntılar artmaya başladı evi sattık bi süre sonra zaten satacaktık erken sattık. 5+1 dublexs aldık bütün borçlar kapanınca şimdi 1200 tl aylık ev kredisi ödeniyor. Evin boyası badanası eksikleri içinde kv maaşından ihtiyaç kredisi ödeniyor aylık 1780 lira faln. Ele kalıyor 160+500 bunun elektriği suyu interneti cep telefon faturaları tabiki bu paradan çıkıyor. Aylık 300-400 arası. Eşimi işten çıkarmışlardı 2 ay iş bulamadı kredi borcu geldikçe her ay elindeki telefonunu sattı tabi geçen ayda elindeki yeni telefonu sattı. Çok şükür şimdi çalışıyor ama bu borçlara telefon borçlarıda eklenince gelin görünkü elde bişicik kalmıyor. Harçlık bile olmuyor bazen. Ben gizli bi kumbara yaptım ağzına kadar dolunca parayı tümletip borç nerdeyse eline sayıyordum götürüp veriyor. Fakat buda olmuyor anası en ufak bi şeyde sırtını çeviriyor oğluna ben her koşulda yanında oldum destek oldum ve bu sayede eşim bunalıma girmedi kötü bir yola başvurmadı. Elimden geldikçe destek oluyorum ki artık düşünmekten yoruldum çok şükür aç değiliz açıkta değiliz yemeğimiz aşımız pişiyor başımızı sokacak evimizde var her ne kadar belli etmesede oda çok bunaldı. Hamile olmasaydım çalışırdım hiç değil anasının laflarına maruz kalıp kendini işe yaramaz hissetnezdi. Annesi çok sigara içiyor o da içiyor ama anası kadar değil. O iki günde bir paket bitiriyorsa anası günde iki paket bitiriyor hemen hemen. Haliyle sigara bitincede eşime gelip para istiyor cepte yok neyle alıyım deyincede bir tomar laf sayıp canını sıkıp gidiyor. evi sattırmayı bile düşündüm ama ancak kredinin parasını kapatıyor gene yetmiyor gene yetmiyor... Çaresizlik ne zormuş ya eşime sürekli destek olmaya çabalıyorum buda geçecek bitecek bu borçlar geriye dönüp güleceğiz diye... Çözüm nerde nasıl benmi göremiyorum kapıyımı çalmıyor bilemedim beni üzülecek diye içine atıyor söylemiyor sıkıntısını biliyorki üzülürüm onu öyle görüp çaresiz görünce sizce bitermi geçermi bugünlerde..

konu baya karışık olmuş.
sanırım kv ile birlikte yaşıyorsunuz. zira kadıncağız da baya yüklü kredi ödüyormuş.. bir kere kv suçlamaktan vazgeçin öpüp başınıza koyun.
2. siz de çalışıp destek olun. anlatımınızdan çalışmadığınızı düşünüyorum.
3. elde avuçta zaten yok, hangi mantıkla evi büyütmeyi düşündünüz ki.. insan bir önünü görür nefes alır, ya işsiz kalırsam ya bir problem olursa neler yapabilirim diye düşünür öyle adım atar..
şu an için en mantıklı çözüm evinizi küçültüp borçları kapatmak. sıfır borç haline gelince tekrar ev düşünmek..

eve sığmıyoruz diye 5+1 nedir ben bunu anlayamadım,bakın ya evinizi satıp 3+1 sığdığınız kadar bir ev alıp oturacak kalan parayla borçlarınızı hafifleteceksiniz yada yakınmaktan vazgeçeceksiniz.benim genellikle eğer altımda arabam var ama cebimde harçlığım yok gibi konular açıldığında asla haklısınız lafı çıkmaz ağzımdan bu bir örnekti tabi.kusura bakmayın.bizim tanıdığımız birisi erkenden emekli oldu kocası evde, ömrünü çürütüyor emekliyim diye çalışmıyor,yazları 5000 bin tl yazlık kiralarlar ,arabaları var,evleri var,ama hiçbir zaman ceplerinde para olmaz,ben kiradayım evim yok ,arabam yok ,ama ne evimde boğazımdan kısarım ,ne gezmemden geri kalırım,ne tatilimden aslında zengin olan benim ,cebim ise asla parasız kalmaz hatta bu bahsettiğim kişilere harçlık bile vermişimdir yani.

Son düzenleme:
Yani neden eviniz varken karı+koca toplamda 2 kişisiniz 3+1 eve sığmayıp 5+1 eve çıktınız ki ?
Kendinize bu zorlukları çektirdiniz.
Hani sonra gene çık ama tüm borçlarını baştan sıfırlayıp çıksaydınız !

3+1 paranız yokken neyinize yetmedi?
Ortalama 3+1 evde yaşayan herkes iyi bir evde yaşıyor sayılır.
Kocanız kendi başına karar verdi madem bırakın o düşünsün. Olan olmuş zaten.
İlla çözüm arıyorsanız satın 5+1 i krediyi kapatın kalanıyla bulursanız tekrar 3+1 alın eminim çok rahat sığacaksınız top sahası gibi ev diyeceksiniz

Not: Konunun yarısına kadar okuyabildim. dayanamadım

onun ailesinden zaten hayır yok ... Benim babannem elinden geldiğince destek oluyor yani ailem destek oluyor bi şekilde ama onun ailesinden benim evime 5 krş girdiğini görmedim ben. Para istesen kırk naz yaparlar geri parayı alana kadar da eşimin burnundam gelir zaten. En basit örnek ablası. Paraya ihtiyacı olunca çıkarır cebindeki son parasına kadar verir benim eşim saf mı deyim akılsızmı deyim... Elinde olunca ödersin abla eşim nakite sıkışana kadar istemez istediği zamanda alana kadar ömrü biter.. Eminimki hiç akıllanmaz zaten bu konuda.. Kendi sıkışıp ablasondan para istese en basit örnek geçen ay işte krediye telefonu satınca para yetişmedi ablasından istedi ve ablası " işiniz düşğnce arayıp soruyorsunuz " demiş ve eşim kaç gün canının sıkıntısından nerde gezdiğini bilemedi... Sıkıntıdan yeme içmeden kesildi koca göbekli ayım zayıfladı iyice.. Ablamın bunu yapmasının sebebide 40 yaşına girdi ya niye benim doğumgünümü kutlamadınız. Ya o gün bi ton sıkıntımız vardı kredi günüydü sabah kahvaltıda konuştukta hatta arayalım kutlayalım diye.. Unutmuşuz kocaman kadın akşam msj atıyor " bi daha telefonlarınızı açarmıyım saolun doğumgünümü kutladığınız için "... ve açmadı biliyormusunuz o kadar sıkışık durumda kaldıkki ve böyle insanların ağıx kokusuna maruz kaldığımız için öyle sinir oldum ki.. Sen biliyosun durumlarımızı sıkıntılarımızı Allah aşkına kafada akşama kadar kırk tane borç dolanıyor bu kadar düşüncesiz olunmaz unutmuş sonradan aradı akşam işte kutlamak için sabah kutlayınca ayrı akşam kutlayınca ayrı mı doğuyorsun.. Bak yine sinirlendim eşimi o kadar yalnız bırakıyorlarki anasıda hala kıxını düşünsün kirasını nasıl ödeyecek borcu nasıl bitecek bide bunları eşimin yanında söylemiyormu deli oluyorum.. Kredi için para almıştık ablamdan ilk taşındığımız zamanlardı eşim işe yeni girdi maaşını yarım almıştı. Üstüne parayı ablasından sıkıla sıkıla istedi. Verdi. Eline para geçince eşim verecekti. Ödedide eşim. Noldu dersiniz. Maaşını aldı eşim parayı sayarkrn annesi geldi ve ne dese beğenirsiniz emre oğlum parayı sen bana verde ven ablana gmtürüyüm o borçlarını kapstsın artanıda bize getiriyim ya siz olsanız naparsınız. Hala kızını düşünüyor kendi evini düşünmüyor. eşim parayı fırlattı al götür hepsi kızının olsun bi kere evini düşün be kadın diye... Eşim artık bişey oldummu arsızlığa vuruyor. Vurdumduymazmış gibi davranıyor ama içten içe kendini yiyor görüyorum. Bide işin içine anasının tavırları eklenince off offff....

Günaydın.
Allahım kolaylık versin arkadaşım inşallah.
Evde kaç nüfussunuz da 5+1 eve taşındınız?
Ben bir çocuk eşim kv bide ablamın sürekli yanımızda olan kızı... Nufusa bir kişife bu ay ekleniyor işte. Odalar çok küçüktü sığmıyorduk.

sen eşin annesi ve doğacak bebek 5+1 de mi oturacaksınız
Kv ayrı odada küçük hanım ayrı odada biz ıkış tıkıştık bir odada. Ya bize iki oda yetiyor zaten. Bi çocuklara bide eşimle bana. İki odada aşağıda kv küçük hanım bir odada depoluk zaten

Annesi nasılsa bizim ev var diye kızına destek olmaya çalışıo aklınca.
Kızının evi varmı?

Ben çalışıyordum zaten. Hamilelik işin içine karıştı. 2 ayı geçkin öğrendim ben. Sezeryandan sonra düzensiz olunca aldırış etmedim ama meğer böyle bi durum varmış. Ayrı eve çıkmak nasip olmadı. Şimdi altlı üstlüyüz. Bazı arkadaşlar belki anlamıyor ama gerçekten öteki ev çok küçüktü beşik bile zor sığıyordu. Ben çalışırken biraz rahattık ama ağırlaştıkça çalışamaz oldum. Ben halime şükrediyorum yakınmıyorum sadece ablalarım olarak burdaki insanlardan fikir ediniyorum. Yoksa bende biliyorum evi satıp borcu bitirmeyi. Ama yine kv aynı evde ıkış tıkış olmak istemiyorum bir göz odada iki çocukla yine aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Kendi kafasına göre ev düzen kv kendi istediği gibi eşya alaıp satan kv ben bunlardan çok bunaldım. Ama böyle gidersede mecbur kalıcak gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…