3 ü anlayamadm canımm yaaCanim 3 yontem var 3 unude kombine yapiyorum..1. ates ölçme yöntemi 2- akintiyi takip etme yontemi 3 - rahim agzini yani serviksi kontrol etme yontemi..
1 ates olcme yontemi : her sabah yataktan kalkmadan en az 3 saatlik uyku sonrasi yatagin icinde atesini olcuyorsun..yumurtladiktan sonraki gun atesin yarim derece artiyor ve adete kadarda yuksekte kaliyor.adete yakin tekrar yarim derece dusuyor gebelik testi yapmana bile gerek kalmiyor dustuyse adet oluyorsun gebelikte dusmez doguma kadar
2 akinti yontemi : yumurtlama gunleri yaklasinca akinti seffaflasiyor ve yumurtlama gunu geldiginde o akinti uzayan akinti okuyor 2 parmaginin arasinda 5 6 cm uzuyor akinti o akintili gunleri degerlendirmek gerekiyir
3 rahim agzi kontolu : rahim agzimiz parmak gibidir vajenin icinde dogurgan olmayan donemde parmagimizi vajene soktugumuzda asagi yakindir yani giristen az ilerdedir ve ucu sert oluyor..dogurgan donem yaklasinca yukari dogru cikiyor daha zor ulasiyoruz ve ucu yumusuyor giris deligi hissedilir oluyor..dudagimizin ic kismi gibi yumusacik oluyor..dogurgan donem bitince ucu tekrar asagi dogru iniyor ve sertlesiyor.hamile kalirsan yumusama tekrar basliyor adete yakin.ordanda hamileligi anlayabiliyorsun.eger adet donemi cok sert ve giriste kolayca hissediliyorsa yuzde 90 gebelik yoktur adet gelcektir
Gec dollenme degilse eger kanda 5 6 gun kala cikabikiyor diye biliyorum bebegimKan testinde Çıkmaz miydi
Canım burda karışmasın hatim için başka topik açarsan daha iyi olur kim kaç cüz istiyorsa alır işimiz daha kolay olur bence bitanemOnayladiginiza göre başlayalım bugünden canım ama herkes kesinlikle okusun hatimimz tam olsun kim kaç cüz okumak istiyorsa yazsin canlarım ayarlayalım Rabbim onun sevabına bizlerin yüzünü güldürsün insallh
Haklisin kuzum ama ben parmaklayamam galiba kendimi :)))Ya elleri yikayip tuvalette her aksam yatmadan once bakiyorsun.alistinmi kolay.ve en net o..zamanla ogreniyorsun kiyaslayarak.dogurgan donem gekince farkli cok net goruyirsun rahim agzi iyice yukari cikiyor
Haklısın canmm insan öyle oluyo ama erken daha boşa stres yapma az daha sabretDayanamiyorum yaa bacaklarim agriyor 1 saattie acabaa misafor vardi cok ayaktaydim o dan mi anlamadim ki herseyi belirtiye yormaktan biktim
Sizlerle konusunca rahatliyorim da bebegim dayanirim 2 3 gun daha kuzummmHaklısın canmm insan öyle oluyo ama erken daha boşa stres yapma az daha sabret
1.cüz u ben okurum kuzumm
Yazalim sende ayarla siraya koy ki unutmayalim kim hangi cuzu okuyacak
Esksik varsa tamamlariz
Canim tuvalette parmagini vajinaya sokuyorsun.orda parmak gibi bisey var.onu hergun kontrol ediyorsun.ucu yukseldikce parmagin zor ulastiginda ve ucu yumusacik oldugunda dogurgan donem demek oluyor.yumurtlama donemi yani o donem gecince tekrar asagi girise kadar iniyor ve sertlesiyor bu adetin habercisi oluyor.hamilelikte sertlesmiyor yumusak oluyor ayni yum donemi gibi3 ü anlayamadm canımm yaa
Oncelikle hosgeldin kuzummmKızlar ben yeni üyeyim yardımcı olursanız çok sevinirim 1 yıldır evliyim çocuk çok istiyorum ilk denemede olmadı bu ikinci adetime 12 gün var ama göğüsümde şişme ve ağrı var ve sağ kaşığım ara ara ağriyo sağ ayağımda sanki romatizma var sizce hamilemiyim
Yumurtlama gününden dolayı olablr canmmm yakı yapışştr belineKızlar ben yeni üyeyim yardımcı olursanız çok sevinirim 1 yıldır evliyim çocuk çok istiyorum ilk denemede olmadı bu ikinci adetime 12 gün var ama göğüsümde şişme ve ağrı var ve sağ kaşığım ara ara ağriyo sağ ayağımda sanki romatizma var sizce hamilemiyim
Olur kuzumm benimmNasıl not edelim isterseniz Bn kendim not tutuyum okuyacak olanlar bildrsin okuduktan sonrada dediğin gbi eksik kalan warsa tamamlarız olurmu
İnşalllaahh gelirr canımmmBu ay belki yaramaz girer göbüşe he ne dersiniz kızlar bu ay gelirmi
Olur canımmmOlur kuzumm benimm
Rabbim kabul etsin simdiden
Insallahh neden olmasinBu ay belki yaramaz girer göbüşe he ne dersiniz kızlar bu ay gelirmi
Aynen burda msjlar arasnda karışıbliyo yada herkz tel nosunu versn özelden vatzap grubu olşturalm hatm içinCanım burda karışmasın hatim için başka topik açarsan daha iyi olur kim kaç cüz istiyorsa alır işimiz daha kolay olur bence bitanem
İnş tatlim ya valla benim iki uç hormon biraz orantısız ilaç verdi dokotr yine deneyin dedi inş bu ay olur ua 5.ayim evlilikte erken diyen çok ama bende çok istiyorumİnşalllaahh gelirr canımmm
Hoş bulduk canim İnşallah bende pek umutlanmamaya çalışıyorum ama elimde değilOncelikle hosgeldin kuzummm
Basta diyeyim belirti arama sakin vucudumuz oyunuyor bize az sabret kan verirsin
Bugun benimde bacagim romatizma varmi gibi agriyor ama
Emin degilim pek
Ama insallah hamissindir