Sizce şimdi ne olacak :D

Ben bu kadarına iyi niyet demem kusura bakmayın. Hayatımda böyle saçma şey duymadım.
Birbirinize yardım edeceğinize herkes kendine harcasaydı şimdi yeni evde oturup yeni arabaya binen tek maaşlı ortanca değil siz olurdunuz. Elalem için mi çalışıyorsunuz anlamadım ki.
Siz evlenirken size neden ev alınmadı?

Ayrıca yeni gelinin yerinde olsam 1 gram altın vermem size üzgünüm.
Adam daha bekar, kardeşi babası fedakarlık yapıp ev aldıysa bundan geline ne?
O evde yeni gelinin hakkı yok ki. Kimse boşanmak için evlenmiyor ama ne olacağı belli olmaz.
Boşansalar altınların gittiğiyle kalır.
Kimse kardeşine ev alırken bana sormadıysa benim kazancım ya da altınlarım üzerinden plan yapmasın bir zahmet.
Çünkü şirinler köyünde yaşamıyoruz.

Valla ben bekarken bir talibim vardı o da böyle abisi ve babası ile ortak iş yapıyorlardı, biz parayı havuzda topluyoruz her ay kim ne kadar isterse alıyor demişti. Aklıma yatmadı evlenmedim 😊 abisinin eşi çalışmıyor, annesi çalışmıyor. Eee ben çalışıyorum diye biz ordan az para mı alacağız yani... benim mantığıma uymaz.

Bu nasıl bir şey ya
Okurken sanki herkes bir evde yaşıyor da bazı ihtiyaçlar için paranın bir kısmı ortak...
Ortanca için şunu söylüyorum madem tek maaş
Evlenmeseydi banane ya

siz çift maaşsınız ya yani bana göre siz belki kendi paranızdan vermiyorsunuz ama belli miktarda sömürülüyorsunuz...

bu ortancanın yaptığı da bir akıllı o çünkü neden size alınmadı önce
İlk evlenen siz olmanıza rağmen...
Prtanca yangından mal mı çıkarıyordu....

bilmiyorum ama aşırı saçma ya
Büyük vermeyedebilir yani belli olmaz mecbur kabulleneceksınız...
Kirayı her ay kenara atın madem kira vermeyeceksınız aslında kazancınız var bu gayet guzel değil mi?

ortancadan tiksindim ya....
Bir de herkes kendi düğünü ne bıleyım evini kendi alsın....

Taa zamanında ortanca abiye verilen birikim tutulup faizde olsaydı şimdi 2 ev alırdınız belki. Gerçekten çok saçma olmuş. Her koyun kendi bacağından. Yarın bi gün çocukların olup onların geleceği için çırpınırken başını taşlara vurmazsın umarım.

Para ile aile isleri karistirirsan, sonuç daima hüsran olur. Bundan bir kaç zaman sonra, kimse kimse ile konusmaz, garantisini verebilirim.

Ha bide o altinlari asla geri alamazsin. Adam bide sormus, vay be, ne büyük adammis. Niye kendi evi için kredi çekmiyor da, madem imkani var? Tabi adam size iyi davranacak, altin yumurtlayan tavuk misali.

Ben olsam asla böyle konulara girmezdim. En basit simdi verdigin 100 liranin degeri, 6 ay sonra bile degeri fark edip atiyorum 150 oluyor. HIçbir zaman esitlik olmaz. Onu geçtim, yetiskin insanlar eger kendine ev, araba alacaklarsa, kendi imkanlari ile yapmalilar.

Yani bunu hakaret olarak degil, sirf kendin sordugun için diyorum, evet yapilan enayilik.

Bu nasıl bir şey ya
Okurken sanki herkes bir evde yaşıyor da bazı ihtiyaçlar için paranın bir kısmı ortak...
Ortanca için şunu söylüyorum madem tek maaş
Evlenmeseydi banane ya

siz çift maaşsınız ya yani bana göre siz belki kendi paranızdan vermiyorsunuz ama belli miktarda sömürülüyorsunuz...

bu ortancanın yaptığı da bir akıllı o çünkü neden size alınmadı önce
İlk evlenen siz olmanıza rağmen...
Prtanca yangından mal mı çıkarıyordu....

bilmiyorum ama aşırı saçma ya
Büyük vermeyedebilir yani belli olmaz mecbur kabulleneceksınız...
Kirayı her ay kenara atın madem kira vermeyeceksınız aslında kazancınız var bu gayet guzel değil mi?

ortancadan tiksindim ya....
Bir de herkes kendi düğünü ne bıleyım evini kendi alsın....
İlk evlenen biz değiliz.
Aynen kenara atıyoruz bir şeyler

Eşimin de abisi var. Abisi evlenirken eşim bütün maaşını eve ailesine veriyordu, bekar anne baba ver dedikten sonra tabi ki verecek ona sözüm yok.

Abisinin ev eşyalarında da düğününde de eşimin parası vardı. Onlar kendi yuvasını kurup ayrıldılar.

Sonra sıra bize geldi evlilik, ee abisi ayrı yuva kurdu maaşını verir mi.. çoluğu çocuğu var. tabi ki vermez. bir kuruş hakkı yoktur bizim düğünümüzde. Al kardeşim ben size yardım edemedim şu televizyonda benden olsun diye hiç bir şey hediye etmedi :)
Ben evlenirken kız kardeşim aynı olayı yaşadı. Bütün maaşını kuruşu kuruşuna verdi. Annem karşısına alıp konuştu. Bak sen evlenirken böyle olmaz onun ayrı yuvası olacak vercek misin maaşını dedi. Kardeşim hepsini verdi.

Şimdi o evlenirken ben verebilecek miyim tabi ki hayır. Ama bi halısını, televizyonunu hediye ederiz diye eşimle konuştuk.

İlk olanla sonra olan hiç bir zaman eşit olamıyor maalesef. Bir şey diyemiyorum o yüzden. Kimine göre yanlış kimine göre doğru. Bu kadar olmasa da bizde de aynı durum var işte.

B
Eşimin de abisi var. Abisi evlenirken eşim bütün maaşını eve ailesine veriyordu, bekar anne baba ver dedikten sonra tabi ki verecek ona sözüm yok.

Abisinin ev eşyalarında da düğününde de eşimin parası vardı. Onlar kendi yuvasını kurup ayrıldılar.

Sonra sıra bize geldi evlilik, ee abisi ayrı yuva kurdu maaşını verir mi.. çoluğu çocuğu var. tabi ki vermez. bir kuruş hakkı yoktur bizim düğünümüzde. Al kardeşim ben size yardım edemedim şu televizyonda benden olsun diye hiç bir şey hediye etmedi :)
Ben evlenirken kız kardeşim aynı olayı yaşadı. Bütün maaşını kuruşu kuruşuna verdi. Annem karşısına alıp konuştu. Bak sen evlenirken böyle olmaz onun ayrı yuvası olacak vercek misin maaşını dedi. Kardeşim hepsini verdi.

Şimdi o evlenirken ben verebilecek miyim tabi ki hayır. Ama bi halısını, televizyonunu hediye ederiz diye eşimle konuştuk.

İlk olanla sonra olan hiç bir zaman eşit olamıyor maalesef. Bir şey diyemiyorum o yüzden. Kimine göre yanlış kimine göre doğru. Bu kadar olmasa da bizde de aynı durum var işte.
Beni en iyi sen anlayabilirsin o nedenle

X