Sizce normal bir çift değil miyiz?çok bireyseliz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de esimle 5 yil sevgililik sonrasi evlendik cogunlukla uzak mesafe iliskisi surdurduk. Ikimiz de farkli ulkelerdeydik cogu zaman. Bir araya geldigimiz Her donem dunyayi unutmuscasina beraber yapardik herseyi. Tatil birlikte daha anlamli gezmek farkli ulkeler kesfetmek beraber yemek yapmak yemek yemek yapmak film izlemek oyun oynamak hepsi inanilmaz keyifli olurdu. Ayri takilmayi hic dusunmedim sevgilim de oyle.
Sonra 2 yildir evliyiz hala herseyi beraber yapmayi seviyoruz. Is sebebiyle ayri kaldigimiz donemler oluyor cok ozluyorum esimi. Normalde benim futbolla alakam yoktur esim inanilmaz ilgili bir iki israr etti milli maclari filan izledik gayet keyif aldim. Şimdi arada izliyoruz beraber. Ben yurtdışında latin dansı dersleri almıştım tr de devam etmek istedim esimin dansla alakasi olmazdi o da geldi simdi iyiki ogrendim diyor. Plansiz bebegimiz oldu ama iyiki de olmus Bebegin zor zamanlarinda ben disari cikmak ya da tatil yapmak istemezken ( yorgunluktan bebise bakamam endisesinden) biz beraber halledebiliriz deyip 7 aylik bebisle 3 ulke gezdik. Hayatim esimle olduktan sonra cok daha mutlu cok daha guzel oldu. Hayat paylasinca guzel
Sizin iliskinizin tarzi biraz farkli ama siz mutlusaniz sorun yok kimseyi dinlemeyin. Tek sorun bebek dusunurseniz. Bireysel takilmak anne icin imkansiz baba icin kacis noktasi olabilir. Bu iliskinizi yipratir. Bir de beraber anilar biriktirmek yeni yerler gormek tatil yapmak iliskinizde bagliligi artirir. En azindan yilda birkez birlikte tatil yapin bireysel alanlarinizi en aza indirin ve birlikte eglenin. Baskalari ne derse desin mutlu iseniz sorun yok.

Diğer üyelerin de dediği gibi herkesin ilişki dinamiği farklı. Bana aynı çatı altında evliliğe bağlı kalmadan sürdürülen sevgililik ilişkisi gibi geldi sizinkisi. Elbette birbirinizi seviyorsunuzdur ama aile kavramını pek yaşayabildiğinizi düşünmüyorum.Ama böyle mutluysanız sorun yok demektir :)

Evliliğimizde bunlar olmuyor ve ben tamamen Turk kulturuyle yetişmiş biri değilim. Boyle evliliklerde eşlerin her ikisi de çok mutluysa diyecek yorumum olmaz ama "ideal evlilik" olarak görmüyorum acikcasi bana da tuhaf geldi yorum yapacak olursam.

Turk toplumuyla alakasi yok bunun birlikte yemek yemek, haftasonu birlikte kahvalti yapmak başka kulturlerde de önemli ve bunlari yapmak arkasindan "anama hizmet et, kardesime hizmet et" demeyi gerektirmiyor.
Veya bir telefon acip nasıl gidiyor ne yapiyorsun demek "kari kismii evde oturur ne halt ediyon" demesini gerektirmiyor.

Bazi şeylerin ortasi var. Ha isteyen ucunda durur isteyen ortasinda o ayri.

Eleştirilir elbette çünkü her şeyi bildiğimizi sanırız hep. Ben de sizin gibi bir evlilikten yana değilim ve sağlıklı gelmiyor ama diyorsunuz işte. Gayet güzel gidiyormuş böyle evliliğiniz her zaman her şartta doğru değişir, başkaları evliliğiniz hakkında yorum yapmasın. Birimin fikrini merak ediyorsanız eşinizle konuşun o da mutluysa siz en doğru evliliktesiniz bence

sendeki rahatlığa sahip olamadıkları ve olamayacaklarıno bildikleri içün öyle konuşuyorlar. Nerde kimde görmüş kayınvalideye gelmeyen gelin ısrar etmeyen koca. Belli ki eşinizde sizde hem çok sosyalsiniz hem de kendinizi yetiştirmişsiniz. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o yüzdem hiç dert etmeyin. O insanlara bir kere ağzınızı açın, ya bende sevmiyorım onsuz gitmeyi vs vs deyin, bakın nasıl akıl yağıyor

Kimseye kulak asmayın bu sizin tarzınız. Benim evlilik anlayışıma göre eşle birlikte tatile gidilebilmeli, beraber yemek yenmeli, kahve molasî beraber verilmeli. Ama size göre böyle değil, kimse de yargılayamaz.

Sizin kadar çok konuda ayrı takılamıyoruz 2 çocuğumuz var. Fakat eşimle çok çok farklı zevklerimiz olmasına rağmen bizde iyi anlaşıyoruz

Çok benzere yakın bir evliliğimiz varmış alan bazında
bizde birbirimizin alanlarına saygı duyarız
bazen ben dozajı kaçırırım oyun oynamayı abarttığı için o da tepki gösterdiğim olur
sabahlama olayı olmaz ama ne o ne ben de
evlilik dediğin de bu olmalı her iki taraf alanına saygı duymalı sıkmamalı boğmamalı gerekli güven oluştuysa
bir ergen delisi bi manyak ufak 2 çocuk da var bu arada

İdeal, hayalimdeki evlilik , çevremndekiler seni kıskanıyor diyenler, kocası her yaz tanımadığı arkadaşlarıyla tatilinin yarısından fazlasını geçirdiğinde , gece dışarı çıkınca habersiz sabahladiginda da aynısını derler mi acaba?

Olaya kendi pencerenizden bakıyoruz ama este yapıyor, yapacak aynılarını. Eminim ideal olur öyle olunca.

Aynen insanin kendi ilişki dinamigiyle, kendi anlayisi, hayata bakisiyla alakalı bir durum bu.
Senede iki kez ailelere gidip birer hafta kalıp geliriz.(arada 2 saat mesafe var) Sen bunu yapacaksın, şöyle olacaksın, şu sözümden çıkmayacaksın gibi bir diyaloğumuz asla olmadı.
Fakat yine de ben konu sahibi gibi bir yaşam istemezdim. Baya uç noktalar benim için. Ha herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın,sen niye bu hayatı yaşıyorsun demek de kimsenin haddi değil.

Hiç kimseyi takmayın kafaya , sanki bu ülkede herkesin evliliği pek bir sahane herkes pek bir mutlu
Tatil konusu dışında biz de eşimle asagi yukari bu sekildeyiz , gerci bizim çocuklarımız olduğu için ortak geçirdiğimiz vakit daha fazla ancak birbirimize tanıdığımız özgürlük de oldukça fazla , sırf evliyiz diye 7/24 beraber olma , sevmediğim insanlarla beraber vakit geçirme, istemediğim yerlerde bulunmak zorunluluğum mu olması gerekiyor ? Hayir gerekmiyor , mutlu olduğunuz şekilde yaşayın hayatinizi

Ogullarim dogmadan kismen yasadigimiz evlilikti ama sizinki de biraz fazla geldi bana.Daha dogrusu biz yasiyor olsaydik benim kafamda acaba cok mu kopuguz belirirdi.Seviselim,sarilalim sonra hadi kendi hayatlarimiza donelim gibi.Yani herkesin farklidir tabi de benim icin gundelik hayatin en buyuk zevklerinden biri sofra muhabbetidir cunku stabil durabildigin nadir anlardan.ister aileyle,ister esle ister en yakin kiz arkadas grubuyla.O yok.Tatil de sayet beraber yeteri kadar tatilimizi yaparsak neden olmasin arkadas gruplarimizla gitmeyelim.Siz boyle mutluysaniz millete ot yemek duser tabi.Kime ne evliliginizi nasil yasadiginizdan.

Evlilik modeliniz bana göre bi evlilik değil ama “bana göre “ben gelenekselci olduğumdan benim evlilik modelimde size doğru gelmeyecek muhtemelen ama evlilikte esas sadakattir birlikte olduğunuzda mutlu huzurlu hissetmektir sizin evliliğinizde bunlar mevcut gerisi yada başka insanların fikirleri ve başkalarının fikirleri önemli değil

İşte olması gereken ideal ilişki :)

Ben ve ailemde böyleyizdir ve inanılmaz dengeli ve huzurlu bir ilişki şeklidir. Ne mutlu size uygun hayat arkadaşınızı bulmuşsunuz, diğerleri kıskanıyor hiç takmayın

Siz mutluysaniz kime ne? Bizim de birebir olmasa da evliliğimiz sizinki gibi. Arkadaşlarla Romanya ya gidelim dedik gelir misin dedim, ben gelmem sen git dedi, ya da ben dizi izlerim o oyun oynar. Böyle iyiyiz, kime ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…