Sizce normal bir çift değil miyiz?çok bireyseliz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkürler yorumunuz için. Ama herkes bize "siz ev arkadaşı misiniz", "çok ayrisiniz", "bağıniz yok", çok özgürsünuz.... Vb yorumlarında o kadar çok bulunuyor ki, artık kendimizi sorgulamaya başladım.
Ya aslinda ince bir çizgi mesela sabaha kadar ayrı kalıp aramamak bana çok umursamazca geldi. Normal bir insan sabaha kadar kim gelmezse merak eder. Tatiller, oyunlar falan normal.

Merhaba,
Eşimle huzurlu, stabil, sorunsuz ve mutlu bir evliliğimiz var. 6 yıl mesafe ilişkisi sonrası yaklaşık 2 yıldır evliyiz. Biz çok mutlu ve hiç tartismasiz yasamamiza rağmen çevremdeki herkesten negatif yorum-elestiri alıyoruz. Sizce bizim değişmemiz gerekir mi? Normal değil miyiz? Bir şeyler eksik mi, bir şeyleri mi kaçırıyoruz?
Sorun şu ki, biz çok bireysel yaşayan bir çiftiz ve böyle çok mutluyuz. Örnekler: mesela akşam yemeğinde ben bir şey dinlemekten yavaş yavaş yemekten hoşlanıyorum, eşim hızlı ve çalışırken ya da bir şeyler izlerken bu sebeple çoğunlukla ayrı yemek yiyoruz. Uyuma ve uyanma saatlerimiz farklı, bu sebeple ikimiz de evden çalışmamıza rağmen farklı saatlerde kahvaltı yapıyoruz ya da yatağa gidiyoruz. Tabi günaydın iyi geceler sarilmalarimiz var :) evden çalışsak bile kahve molalarimiz vb farklı.
Tek tatile gitmekten hoşlanıyorum Ben, sanat tarih seviyorum bu sebeple bu tarz yerlere yalnız ya da arkadaşlarımla ailemle gidiyorum. Eşim bilgisayar oyunlarını çok seviyor, tatilde bekar arkadaşlarıyla villa vb kiralayıp sabaha kadar oyun oynuyorlar turnavalar düzenliyorlar, ben tabi ki katılmıyorum :) bana komik de geliyor kocaman adamların saatlerce oyun oynaması :) teknolojik gelişmelerle ilgili bu konferansları fuarları takip eder farklı şehirde ülkede olsa bile katılır, benim ilgimi cekmedigi için gitmem :) müzik tarzlarimiz farklı, o yüzden yalnız gittigimiz konserler çok oluyor. Ben tiyatro severim o sinema, ortak çok nadir gideriz. Benim misafirlerim geldiğinde o zaman geçirmek istemezse nazik bir bahaneyle evden gider, hatta ona dışarıda zaman geçireceği keyifli aktiviteleri ben bulurum. Aynı şekilde geçen hafta onun bir arkadaşı geldi, ben bir saat falan sohbet edip alışverişe çıktım... Buna benzer binlerce örnek verebilirim. Evde sorumluluklarimiz net bellidir, bu sorumlulukları asla aksatmayiz, is bölümümüz %50-50.
İkimiz de iyi maaşlarda çalışıyoruz, hem ortak hesabımız var ev giderleri tatil birikim vb için. Hem de tutarı keyfimize göre degismekle birlikte bireysel hesaplarımız var, ona asla parasını sormam o da bana sormaz. Ben ailemi sık ziyarete giderim canı aile ortamı isterse gelir, istemezse asla ısrar etmem o da bana aynı şekilde. Gece kız kıza ya da erkek erkeğe çıkarız/çıkarlar kimse o gece nerdesin bile yazmaz bazen sabahladigimiz bile olur. Birbirimizden tatlı söz güler yüzden başka hiçbir beklentimiz yok. Eşim olsa bile benim hoslandigim ama onun çok ilgilenmediği konularda ona ısrar etme hatta davet etme haddini kendimde bulmuyorum. O da benim sınırlarıma çok saygılı, geçen haftalarda mesela yıllık iznimin %70'ini onun olmadığı bi seyahatte çok da tanımadığı insanlarla geçirdim. ben yokken evde hasta olmuştu, keyfim bozulmasın diye bana söylememiş bile.
Her konuda çok özgür hissediyoruz ve gül gibi geçiniyoruz, ama çevremden sürekli eleştiri alıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Son olarak, duygusal anlamda da çok yoğun hislerimiz var, aşık olarak evlendik hala da öyleyiz. Bazen saatlerce sarmaş dolaş oluruz göz göze oluruz, dizi izleriz, spor yaparız, .... Bazen saatlerce yalnız zaman geçiririz. Onu çok derin çok farklı seviyorum, aşığım. O da aynı şekilde.
Hem çok farklıyız, hem de başka çok ortak yönümüz var. Sizce biz diğer çiftlerin bildiği/hissettiği bir şeyleri kaçırıyor muyuz? Cevrenizde var mı bizim gibisi?
Siz mutlusunuz gerisi hikaye bence çok tatlı bi ilişki

Bana pek evlisiniz gibi gelmedi..evlilik bu değil bence....neredeyse hayatınızda ortak hiçbir şey yok .diyeceksin ki ortak olanlar çok mu mutlu? Belki de bu yüzden mutsuzlar...ama her ne olursa olsun bu yaşam bana çok uzak mesela...böyle yaşasam kendimi evli gbi hissetmezdim. Sizin tercihiniz sonuçta kimse karisamaz

Bence imreniyorlar size.Dipdibe vıcık vıcık ilişkilerde kıskançlık sevgi gibi bahanelerle çiftler birbirlerinin hayatını zindana çeviriyor.Sonra kadın dönüp bakıyor ki oturup dertlesecek bir dostu kalmamış dünyanın merkezi kocası olmus onun icin yıllardır.İliskiyi çok yıpratan şeyler bunlar.

Evet sizin gibi evli bir çift var arkadaşım ,15 yıllık yıpranmamış dipdiri evlilikleri var.

Mutlulugunuz daim olsun.

Bence imrenmekle alakası yok.
Konu sahibinin evliliği yaşama tarzı bana uygun değil mesela.
Ona karşı saygı duymak zorundayım ama kendi kendime düşünürken yaşadığı evlilik saçma geldi bana.
Birbirinden çok kopuk eşler. Bence evlilik böyle bir şey değil.
E şimdi bunları düşünüyorum diye imreniyor muyum? Asla.
Yaşamak istemezdim bu şekilde.
sendeki rahatlığa sahip olamadıkları ve olamayacaklarıno bildikleri içün öyle konuşuyorlar. Nerde kimde görmüş kayınvalideye gelmeyen gelin ısrar etmeyen koca. Belli ki eşinizde sizde hem çok sosyalsiniz hem de kendinizi yetiştirmişsiniz. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o yüzdem hiç dert etmeyin. O insanlara bir kere ağzınızı açın, ya bende sevmiyorım onsuz gitmeyi vs vs deyin, bakın nasıl akıl yağıyor
Sizin düşünceniz de saçma geldi bana.
Neden rahatlığa sahip olamadıkları için öyle konuşsunlar ki?
Herkesin normali kendine. Ben bu kadar rahat bir evlilik istemezdim mesela.
Neden zıt düşüncelerde "imrenme, kıskanma" duygusuna bağlanır ki olay?
Eşine koala gibi yapışıp yaşamak isteyen olamaz mı?

Bana göre en önemlisi akşam yemeğinde birlikte olmak. Konuşmak, günü tartışmak, yarını planlamak falan. Aile olduğumu hissediyorum. Zaten günlük telâşalardan vakit bulduğumuz bi akşam yemeği. Belki de kendi ailemde öyle gördüğüm için sürdürüyorumdur bu geleneği.
Ama siz öyle mutluysanız; çevreye kulak asmayın.

Bence hiç sorun yok
Bizim de benzer yanlarımızm çok, ama bu yüzden bebek düşünemiyorum🤣

Bence kişinin özel alanlarının olması çok önemli. Mesela akşam eşim bir caz konserine gidiyor arkadaşıyla ben evde kızıma bakıyor olucam. Aynı şekilde haftaya bende film festivaline gidicem bu sefer evde kalan eşim olacak. Bunlar gayet sağlıklı durumlar bence. Herkesin istediği gibi yaşamaya ve nefes almaya hakkı var. Sizin duyduğunuz gibi bende eleştiri alıyorum mesela eşini nasıl yalnız tatile gönderiyosun diye ama neden gitmesin ki. 😅 en çok söylenen şeyde ya aldatırsa lafı 🤦🏻‍♀️ ay aldatacak adam tasma da taksan aldatır.

Ayrı tatil olayı ve bazı geceler sabahlama bana fazla geldi
Onun dışında böyle mutluysanız kimin ne dediğini umursamayın.
Yakın zamanda çocuk düşünmüyorsanız sıkıntı değil ancak çocuk olduktan sonra ki aile kavramı ne olursa olsun şekil değiştiriyor.

Merhaba,
Eşimle huzurlu, stabil, sorunsuz ve mutlu bir evliliğimiz var. 6 yıl mesafe ilişkisi sonrası yaklaşık 2 yıldır evliyiz. Biz çok mutlu ve hiç tartismasiz yasamamiza rağmen çevremdeki herkesten negatif yorum-elestiri alıyoruz. Sizce bizim değişmemiz gerekir mi? Normal değil miyiz? Bir şeyler eksik mi, bir şeyleri mi kaçırıyoruz?
Sorun şu ki, biz çok bireysel yaşayan bir çiftiz ve böyle çok mutluyuz. Örnekler: mesela akşam yemeğinde ben bir şey dinlemekten yavaş yavaş yemekten hoşlanıyorum, eşim hızlı ve çalışırken ya da bir şeyler izlerken bu sebeple çoğunlukla ayrı yemek yiyoruz. Uyuma ve uyanma saatlerimiz farklı, bu sebeple ikimiz de evden çalışmamıza rağmen farklı saatlerde kahvaltı yapıyoruz ya da yatağa gidiyoruz. Tabi günaydın iyi geceler sarilmalarimiz var :) evden çalışsak bile kahve molalarimiz vb farklı.
Tek tatile gitmekten hoşlanıyorum Ben, sanat tarih seviyorum bu sebeple bu tarz yerlere yalnız ya da arkadaşlarımla ailemle gidiyorum. Eşim bilgisayar oyunlarını çok seviyor, tatilde bekar arkadaşlarıyla villa vb kiralayıp sabaha kadar oyun oynuyorlar turnavalar düzenliyorlar, ben tabi ki katılmıyorum :) bana komik de geliyor kocaman adamların saatlerce oyun oynaması :) teknolojik gelişmelerle ilgili bu konferansları fuarları takip eder farklı şehirde ülkede olsa bile katılır, benim ilgimi cekmedigi için gitmem :) müzik tarzlarimiz farklı, o yüzden yalnız gittigimiz konserler çok oluyor. Ben tiyatro severim o sinema, ortak çok nadir gideriz. Benim misafirlerim geldiğinde o zaman geçirmek istemezse nazik bir bahaneyle evden gider, hatta ona dışarıda zaman geçireceği keyifli aktiviteleri ben bulurum. Aynı şekilde geçen hafta onun bir arkadaşı geldi, ben bir saat falan sohbet edip alışverişe çıktım... Buna benzer binlerce örnek verebilirim. Evde sorumluluklarimiz net bellidir, bu sorumlulukları asla aksatmayiz, is bölümümüz %50-50.
İkimiz de iyi maaşlarda çalışıyoruz, hem ortak hesabımız var ev giderleri tatil birikim vb için. Hem de tutarı keyfimize göre degismekle birlikte bireysel hesaplarımız var, ona asla parasını sormam o da bana sormaz. Ben ailemi sık ziyarete giderim canı aile ortamı isterse gelir, istemezse asla ısrar etmem o da bana aynı şekilde. Gece kız kıza ya da erkek erkeğe çıkarız/çıkarlar kimse o gece nerdesin bile yazmaz bazen sabahladigimiz bile olur. Birbirimizden tatlı söz güler yüzden başka hiçbir beklentimiz yok. Eşim olsa bile benim hoslandigim ama onun çok ilgilenmediği konularda ona ısrar etme hatta davet etme haddini kendimde bulmuyorum. O da benim sınırlarıma çok saygılı, geçen haftalarda mesela yıllık iznimin %70'ini onun olmadığı bi seyahatte çok da tanımadığı insanlarla geçirdim. ben yokken evde hasta olmuştu, keyfim bozulmasın diye bana söylememiş bile.
Her konuda çok özgür hissediyoruz ve gül gibi geçiniyoruz, ama çevremden sürekli eleştiri alıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Son olarak, duygusal anlamda da çok yoğun hislerimiz var, aşık olarak evlendik hala da öyleyiz. Bazen saatlerce sarmaş dolaş oluruz göz göze oluruz, dizi izleriz, spor yaparız, .... Bazen saatlerce yalnız zaman geçiririz. Onu çok derin çok farklı seviyorum, aşığım. O da aynı şekilde.
Hem çok farklıyız, hem de başka çok ortak yönümüz var. Sizce biz diğer çiftlerin bildiği/hissettiği bir şeyleri kaçırıyor muyuz? Cevrenizde var mı bizim gibisi?
Siz mutlu olduktan sonra herkesin dediği niye bu kadar ilgilendiriyor sizi?

bizizm evliliğimiziz anlatmışsınız :))))))) biz akşam yemeklari ayrı yiyoruzzz, eşim geç geliyor 8 civarı . benim için çok geç bi saat , 5-6 arası yiyorum . büyük oğlum okuldan aç geliyor 4.30 da yiyor. hafta sonu eşim sabah 7 de uyanır ben 9 da .))))) sabah kahvesini içer acıktıysa ekmek arası yapar yerr . özgürlüğüme çok düşkünüm .

Yanlis anlamayin ama anlattiklariniza gore sizi hic tanimayan biri olarak benim dusuncem beraber hic bir seyden zevk almadiginiz, sanki birbirinizden hazzetmiyorsunuz. Bizde kendi arkadaslarimizla aktiviteler yapiyoruz ama esimle yapacagim seyler cok daha fazladir ortak yonlerimiz ortak zevklerimiz vardir, beraber yaptigimiz herseyden zevk aliyoruz egleniyoruz, siz anlattiginiza gore birlikte hic biseyden zevk almiyorsunuz sanki kari koca eglenemiyorsunuz gibi, yani arkadaslarinizla zaman gecirmekten daha cok zevk aliyorsunuz esiniz yerine arkadaslarinizi tercih ediyorsunuz gibi geldi(ikiniz icinde yaziyorum sadece sizin acinizdan degil)

Siz memnunsanız kime ne ki bunlardan? Yani dışarıda sabahladığın zaman adamın sana nerelerdesin, napıyosun diye mesaj atmamasını "kocam beni umursamıyor" şeklinde yorumlamıyorsan sorun yok. Bizim millet olarak aile bağlarımızdan dolayı mıdır nedir daha birbirine bağlı ilişkilere alışığız. Mesela annem işten her zamankinden biraz geç kalsa arıyorum veya mesaj atıyorum nerelerdesin diye. Bugün beni evin yakınındaki markete giriyorum diye aradı. 30 dk geçti gelmedi merak edip aradım mesela nerde kaldın diye. Muhtemelen kocam da dışarıda sabaha kadar eğlencede olsa yine de bi arar sorardım. Ama siz memnunsanız sorun yok.
O arama mevzusu türk kültüründeki aile bağlarının kuvvetliliginden değil bence, evimizin önünde bile heran başımıza birşey gelme ihtimalinden :KK43: bilinçaltına üstüne heryerine yerleşmiş kaygimizdan ötürü..

Konu sahibi için de şunu diyebilirim. Allah mutluluğunuzu keyfinizi daim etsin. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Ben çok bireysellikten de fazlaca iç icelikten de sakınan biriyim. Özellikle çocuk sahibi olduktan sonra bireysellik kısmını %20 lere filan indirdik.

Siz mutluysaniz kime ne :)

Sizin aile düzeniniz bana göre değil mesela. Aynı evin için niye iki kişi aynı anda yemek yemesin ki ayrı tatil yapsın. Elbette özel alan olmalı ama bu kadarı da fazla bence. Hayat sizin tabi mutluysaniz sıkıntı yok.

O sizi anormal bulanlarin hayatlari nasil? Cok mutluyuz diyebiliyorlar mi siz gibi?

Siz mutluysanız kime ne ki? Evlilik tek tip mi olmak zorunda? Belirli kurallar mı var? Her çift farklı yaşar evliliği.
İkiniz de özgürlüğü seven, birbirini de seven ve birinizin isteklerine, fikirlerine saygı duyan insanlarsınız belli ki. Baya da güzel bir düzen kurmuşsunuz. Çevreye kulağınızı kapayın. Yapmak istemediğiniz şeyleri birbirinize diretip tartışmaktan daha iyidir böylesi. Ne güzel mutlusunuz da.

Yaptıklarınızin bazilari normal ve olmasi gereken ancak yine de yorumlardaki gibi ideal evlilik olduğunu düşünmüyorum. Birlikte yemek yemiyorsunuz, kahvalti yapmıyorsunuz. Gece dışarı çıktığınızda nerede olduğunuzu bilmiyorsunuz. Bilmiyorum, hic benlik degil:KK12: Ama siz mutluysaniz sorun yok çünkü sizin hayatınız :)

Asıl pek çok şeyi kaçıran onlar ama haberleri yok.
Evlenince birbirine yapışık yaşamak şartmis gibi bir algı var ne yazık ki..
Her konuda her şeyini bilmek, hesap sorma hakkını kendinde görmek, hesap vermeyi ise doğal bulmak...
Bu insanlara ilişkinizi kabul ettirmeniz çok zor.
Sizin aşk onlara xxl yani :)
Biz böyle cok mutluyuz, süperiz deyin kapatın.
Ben takdir ediyorum böyle nefes alan ilişkileri.

Merhaba,
Bence hem evliliğin güzel tarafını hem bekarlığın güzel tarafını yaşıyorsunuz tam ideal evlilik,evlilik durumu dizin yaşadığınıza evrilmeli bence

Merhaba,
Nasıl özendim maşallah diyeyim. Keşke şu kafaya bende erişebilsem. Ama şu her şeyi kontrol etme dürtüsü kendim dahil herkesten şüphe etmem beni mahvediyor. Tebrik ederim vallahi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X