Sizce normal bir çift değil miyiz?çok bireyseliz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buyrun

Çok da kimseye anlatmayın, gözü olanın totosu çıksın ben hayran kaldım şu hayata. Eh tabi çocuklu olunca odak noktası çocuk oluyor bu bireysellik kalmıyor. Çok sağlıklı bence ilişkiniz.

Bizde esimle, sizin şu anlattiklarinizdan taban tabana zıt bir hayat yaşıyoruz..
Her anımız, her aktivitemiz birlikte.. Birbirimizden ayrı olarak yalnizca; eşim yalniz balık tutmaya gider, ben de samimi olduğum tek bir arkadaşimla alişverişe ya da gezmeye çıkarim, o kadar...
Sizinle ortak oldugumuz durum ise biz de çok mutluyuz huzurluyuz. O bensiz bir şey yapmak istemez ben de onsuz, çünkü beraberken çok şükür ki mutluyuz...
Yani önemli olan sizin ne istediğiniz ve nasil mutlu oldugunuz.
Her ilişkinin dinamiği farklidir. Bence disaridan gelen elestriler sizin kafanizi karistirmis. Eger esiniz de sizin gibi düşünüyorsa, üçüncü kişilerin sizi eleştirmesine, fikir vermesine izin vermeyin

Bana biraz hayalinizden bahsediyorsunuz gibi geldi. Siz boyle yasiyor olsaydiniz normaliniz bu olurdu ve anlatma geregi duymazdiniz insanlarin sizi elestirdigi konulardan bahsederdiniz tutmamis senaryo gibi

Yorumunuz için teşekkürler. Aslında tam olarak bir derdim var dedirtmiyor bu konu bana. Daha çok acaba bir derdim var herkes farkında ben mi görmüyorum diye hissettiriyor. Bu nedenle paylaşıp fikir almak istedim, danışan hikayesi falan değil. Tamamiyle benim hayatım :)

Ideal evlilik budur. Ornek olsun bence

Size neden senaryo gibi geldi anlamadim. Hayal olsa hayalim diye paylaşırdim :)
Çevremdeki herkes istisnasız olumsuz eleştiride bulununca, başka insanlardan da yorumlar duymak istedim bu sebeple paylaştım.

Bu bakış açısı için teşekkür ederim. Bunu uzunca düşüneceğim. Aslında birlikte yaprigimiz da çok fazla şey var, doğa yürüyüşleri, takip ettiğimiz diziler, spor, özel günlerde çıktığımız yemekler...vb ama birçok çiftin birlikte yaptığı şeyleri ayrı yapıyoruz :)
Söylediklerinizi düşüneceğim

İdeal ilişki eviliğe karşı biri olarak böyle birini bulayım ben evlenme teklif ederim

Bilmiyorum hangisi doğru. Ben de eşimle genelde birlikte tatil yapmiyorum. O sevmez. Ben de zorlamak istemiyorum. O da öyle kısıtlayıcı biri değil. O da zorlamayı sevmez. Daha yakın geçmişte bir ayrılık sürecimiz oldu. 1 ay ayrı yaşadık. O dönem bunları biraz düşündüğümde aslında bunun doğru olmadığına karar verdim. Kendi ilişkimiz açısından. Tabi birini sevmediği birşeye zorlamak iyi değil ama bir süre sonra illaki ortak zevkler oluşurdu. Yani bir tatile gittiğimizde denize girmese bile akşam yürüyüşü vs bile anı kalırdı. Onunla da gittim ama daha az.

Yani ne bileyim sanki aile olmak için yetmiyor gibi bunlar. Tamam çocuklarımız oldu, birbirimizi seviyoruz vs vs. Ama aile olamadık gibi. Ben onu annesinden etkilendiği için bu evliliğe alisamamakla suçlarken aslinda baktım ki ben de tam olarak bu evliliği idrak edememisim. Tam bir aile olamamisiz. Şimdi kendi çekirdek ailemi yeniden oluşturmaya çalışıyorum. Kaç aksamdir akşam gezmesine çıkalım diyoruz çocuklardan çıkamıyoruz tabi o ayrı.

Çocuklardan önce bence bol bol ortak birşeyler yapıp bir olmaya çalışın bence. Zorlama tabiki iyi değil ama ortak noktaları çoğaltmaya çalışın.

kendinizi asla sorgulamayin. esinizin de sizin de kendinize vakit ayirmasi falan bence cok guzel. evlisiniz diye her seyi birlikte yapacak degilsiniz. iliskilerimde ben de hep boyle oldum, evlenirsem yine boyle olmaya devam edecegim muhtemelen :) ozel alan/zaman ihtiyaci cok duyuyorum ve bundan mutluyum.

hic baskalarinin yorumlarina takilmayin. her iliskinin dinamigi farklidir ve maaleaef bizim toplumun genelinde "evliysek her seyi birlikte yapmaliyiz" algisi var. bence bu iliskiyi cabuk tuketmeye ve bireysel alan yokluguna sebep oluyor.

Ailesine her gittiginde "sen de geleceksin anama danama hizmet edeceksin, sık sık anam gile gideceksin, yok bacim gelecek kalacak agirlayacaksin yok erkek kardesim haftasonu yemege gelecek agirlayacaksin, yok nerde ne halt ediyon bu saate kadar karı kısmı sabaha kadar disarda napabilir" diye ayılık yapmadığı için türk toplumuna tuhaf gelir tabi böyle yorumlar almaniz normal.

Bana sadece ayni evin icindeyken kahvaltiyi yemeği bile ayri yemeniz abarti geldi. Yani tamam her zaman olmasa bile bi seferlikte bisey dinleyerek izleyerek degil de birbirinizle oturup yiyin. Veya yine dinleyin izleyin kulakliginizla vs ama bari yanyana yiyin

Onun dışında bence olmasi gereken ideal evlilik özgürlük bu işte. Yanlis anlamadiysam evden çalışıyorsunuz sanirim (yanlis anlamista olabilirim) sürekli 7 24 ayni evin icinde olupta şu özgürlüğü birbirine tanimayan insanlar evlilik adı altinda cehennem hayati yaşıyor zaten. Eşi evden gitse de nefes alsam rahat rahat karisan olmadan kahvemi icsem diye gözünün içine bakıyorlar. Misal ben. Kahvemi alip gece pc ye geçsem o bile laf oluyor esim tarafindan. Gidip yanina neden yatmayip orda oturuyormusum. Sana ne yahu demekki ben şuan yanina yatmak değil bilgisayarda takilmak istiyorum.

Ama zaten ortak yaptiklari bir sürü sey de varmis. Öyle birbirinden kopuk iletisimsiz degillermis

Yorumunuz için tesekkur ederim çok haklısınız, bazen bu toplum baskısı insana kendini bile sorgulatiyor. Yemek yorumunuza çok güldüm :) tabi ki bunu denedik, ama biraz zorlama da oluyor, onun aklı bilgisayarında kaldı, ben yavaş yavaş yiyorum o benden Cook önce bitirip beni bekliyor, bu sefer ben acele ediyorum yemeği bitirmek için vb :))) sonra neden zorluyoruz dedik, zaten acıkma saatlerimiz de farklı. Evden çalışıyoruz, ben daha geç bitiriyorum işimi o çoktan yemiş oluyor genelde :)
Siz de umarım eşinizle bu durumu konuşup daha çok özel alana ihtiyacınız olduğunu paylaşırsınız. :)

"bağıniz yok",
Çevremdeki herkes istisnasız olumsuz eleştiride bulununca, başka insanlardan da yorumlar duymak istedim bu sebeple paylaştım.
bence yazdıklarınız çok normal ama acaba çevrenizdeki herkesin bu şekilde yorum yapmasının bir anlamı olabilir mi? Yani burada birkaç yazıdan bizim normal bulmamız çok normal olabilir ama çevremizde size hak veren var mı? Mesela bağınız yok çok iddialı bir cümle, sizce eşinizle bağlarınız nedir?

Maalesef çevremde bana hak veren hiç yok diyebilirim, insanlar yanımda onaylasa ya da saygı duyuyor gibi davransa da sürekli eleştiri modunda oluyorlar. En çok da aileler:)
Bağımizin olmadığını daha bugün bir arkadaşım söyledi. Bugün online toplantıda bir etkinlikten bahsedildi, benim için çok ilgi çekici olduğu için daha toplantı bitmeden hemen kayıt olup ödemelerini de yaptım. Bir arkadaşım, "insan bir eşine sorar, haber verir, sizin hiç bağıniz yok" dedi. O an gülüp, siz izninizi alıp gelin dedim ama sonra herkes arkadaşımi destekleyince, gecenin bu vaktinde düşünüyorum işte :)

Bence imreniyorlar size.Dipdibe vıcık vıcık ilişkilerde kıskançlık sevgi gibi bahanelerle çiftler birbirlerinin hayatını zindana çeviriyor.Sonra kadın dönüp bakıyor ki oturup dertlesecek bir dostu kalmamış dünyanın merkezi kocası olmus onun icin yıllardır.İliskiyi çok yıpratan şeyler bunlar.

Evet sizin gibi evli bir çift var arkadaşım ,15 yıllık yıpranmamış dipdiri evlilikleri var.

Mutlulugunuz daim olsun.

Benim için tek olumsuz olacak şey, habersiz olmak.
Sabahlarız haberimiz olmaz türü bir şey yazmışsınız, bence eşler birbirlerinin nerede be kimle olduklarını bilmeli.
Güvenden bahsetmiyorum dünyanın binbir türlü maalesef çok kötü halleri var.
İnsanın eşi nerede kiminle hangi adreste bulunacağını her şey için bilmeli.
Onun dışında mutluysanız ne güzel hatta imrenilesi.
Evlilik adı altında hiçbir zorunlu sorumluluğa girmeden bir sevgili edasında hayatı yaşamak, şahane olsa gerek.
Çocuk düşünmüyorsanız ebedi sürsün efendim bu düzen, çok hoşuma gitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…