Sizce ne yapmalıyım?

Çocuk tek tarafın istemesiyle olmaz evet ama sizinde ben 30 yaşından önce çocuk yapmam demenizde bi birliktelik için etik değil..Ikinizin oturup ortak bi karar alıp o doğrultuda hareket etmeniz doğru olanı. .Böylece ne siz yanlis yapmis olursunuz ne de esiniz sorun cikarabilir..

Ben kader kısmet bu tarz şeylere oldukça inanan bi insanım.Yani ne yazılmışsa o.Ama bazı şeyler zorla olmuyor.Hele ki çocuk gibi büyük bi sorumluluk.Ayrıca 34-35 yaş baba olmak için geç bi yaş değil diye düşünüyorum.Ama eşim öyle olduğunu düşünüyor ısrarla.Yakın bi kaç erkek arkadaşım var 33-34 yaşlarındalar daha yeni evlendiler düşünün...Yani ikisinin eşinin de yaşı 23 bu arada.Bence onların da en 2 yıl çocuk yapacaklarını sanmıyorum..

Son düzenleme:
Anlatmak istediğim şey oturun ve eşinizle bu konuyu etraflıca konuşun. .size göre başkaları da yapmıyor ama esiniz istiyor başkasının ne yaptığı ya da yapacağı değil esinizle sizin ne ortak karar alacağınız önemli olan yaparsınız ya da beklersiniz size kalmış birsey..ama çocuk fikri sandığınız kadar korkutmamali sizi..ilk evlendigimde bende sizin gibi tepkiliydim bende ki tek avantaj eşimin bi ısrarı yoktu olması için. .planlayarak hamile kaldım ama 1 hafta korkmaktan kendime gelemedim hazır değildim sanki..Ama suan yaşadığım duygunun,sevginin tarifi yok..istediğiniz ortak bi zamanda olsun ama saygı beklediğiniz kadar da gösterin bana göre de esiniz için ideal bir yaş. .

Dedem onkoloji bolumunde yatiyor karsi odasinda bir hasta var adam yillarca kendine mersedes almak istemis en kucuk cocugu universiteyi bitirince artik kendim icin yasicam demis ve bir mersedes almis arabaya 4 kez binebilmis simdi hastanede olum kalim savasi veriyo tlf ana ekranindada mersedesi ve kendinin fotofrafi var belki ne alaka diceksin simdi ama hayati erteleme luksun olmuyor bazen planlar oturmuyor yerine mesela benim arkadasim uc yil olmasi icin bebegi ugrasti hicbirseyi ertelememek lazim tatile gidince gozlerine bakip dalan bir es yerine baskalarinin cocuklarina dalan bir esle yaptigin tatilden ne anlicaksin bende yay burcuyum dehset gezmeye tozmaya merakliyim arkadas cevremde oyle ve gecen sene italyaya en yakin arkadasim esi ve bir yasindaki bebegiyle gittik cokda keyifli gecti esinin yasida var bence en fazla bi yil daha bekle

Bence yapmalısın eşin yaş itibariyle senden büyük. Baba olacak yaşta.
Bebişinizle gezersiniz ne olacak sanki..

Bir programda bir kadın bebeği kucağında ülkeleri geziyordu çok takdir ettim ben onu mesela..

Tabi karar sizin, sağlıcakla kalın!

Erkekler çalışıyor sürekli, olan çalışan kadının kariyerine oluyor Gerçi evet bizim fosur fosur uyuyup erkeklere baktırmamız lazım 9 ay taşımak kolay mı

Benim eşimin ailesinde tam tersii :):)
çocuk severler, bakımından da yüksünmezler. Çocuğu bırakıp eşime kendim ayrıca program yapabilirim.
Çok yorgunsam gece de bakar.

Ama toplumsal olarak elbette sorumluluk annenin üzerinde, bu da insanı arada geriyor.

Ayrıca çocukla gezenlerden biriyim de, küçücükken de atar arabasına gezerdik, şimdi 2 yaşında bizimle yürüyor :)
tabi ki bir çok kısıtlama oluyor gezmede falan, ama öyle eve de tıkılmıyoruz.

Konu sahibinin yurt dışı iş imkanı olmasa daha ne güzelliklerinden bahsedicem ama o iş biraz sekteye uğrayabilir.

Aslında benim aklıma bir fikir geliyor ama :))) konu sahibinin eşi zaten işi bırakacakmış o durumda, ve sanırım yüksek lisans yapacakmış, çocuğa da o baksın, konu sahibi izin kullanmasın DD

Valla canım bence de.... Yurtdışına bakıcı da götürebilirler, ailenin gittiği her yere giden bakıcılar var. Tabii kurumsal olarak bu işi yapan ajanslardan tutulursa ne rahat ederler

Evet Özlem tuncayı diyorsunuz sanırım bayılıyorum ben de o kadına hayranım vallahi

Yani adam evli ve sevdigi kadından cocuk istemesi kadar dogal bi olay daha yok..
Bizde basta istemedk ama smdi bak 1 senedr istiyoruz ve olmuyor kske en bastan düsünseydk o kadar zaman kaybetmezdk diorm..
Siz istediginzde hemen olacagni düsünmeyn belki sizinde hemn olmayacak yada hic olmayacak..bunlarida göz önünde bulundurarak karar vermenizi tavsiye ederm

Eşinizin durumuna üzüldüm ben olsam kıyamazdım sevdiğim adama.. Çocuk istemesi için birinden baskı görmesi ve ya çevresine özenmesi şart değil.. Evlenmiş ve baba olmak istiyo doğal olarak.. Ne güzel çocuk sevgisiyle dolu bi adamla evli oldğunuz için de şanslısınız bence..
Evli olup şehir şehir gezen bi çok çift var bu ailenin azmine bağlı bişey ayrıca..
Siz farklı düşünüyosunuz ama bence çocuk düşünebilirsiniz.. 4 5 sene demek o adama azap demek belki bi süre sonra siz isteyeceksiniz o kaldıramayacak çocuğu.. Çünkü yaşı çok da Küçük değil şu anda..

yorumları sonra okudum sevindim hayırlı olsun

Guncelleme olsun bu da..
Canim ikna olmadım, kaza oldu,biz de kiymadik minige :)
Haha bende eski konu olduğunu görmeden açtım sayfalar boyu okuyorum. Yahu diyorum bu kk kadınları cin gibidir 1 kişi bile muhtemel doğum tarihi yazısını sormamış. Hahaha laz aklı işte saat 02.01

Hayırlı olsun bende ilk 2 yıl bebek yapmadım ama bebek olunca tatil daha bir güzel gezmeler daha bir güzel oldu. En büyük sorunum. Nasıl oluyor da kendime bişey almak için girdiğim mağazadan sadece çocuk reyonundan alışveriş yapıp çıkıyorum. 4 yıl oldu aşamadım bunu

Canim bu konu eski, biri sormus ben de guncelledim, 6 aylik hamileyim :)

Ben de o bebek reyonlarindan cikamiyorum o minik tulumları gectim 2-3 yas grubu giysilerini bile almak istiyorum. Hala tereddutlerim korkularim yok mu var, ama artik kabullenip evladi sevmek duser cunku hep bizimle olcak insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…