esınızın yasını bılerek evlendınız
adam artık cocuk sahıbı olmak ıstıyor bu sorumluluga hazır
sırf es ıstıyor dıye kesınlıkle cocuk olmaz tabıkı ama bu fıkre sızde kendınızı alıstırabılırsınız
zıra ılk sene asla cocuk dusunmuyorum daha gencım deyıp korunan ve sımdı keske korunmasaydım nıye cocugum olmuyor dıye uzulen bı arkadasım var esıde onu sucluyor araları acıldı durduk yere...
bence o yumak ellerı ayakları sızde yemek ıstersınız totosunu mıncıra mıncıra sevmek ıstersınız :)
herseyı dusunun ıyıce enıne boyuna herseye ragmen ıstemıyorsanız acık acık esınızle son kez konusun
esınızın yasını bılerek evlendınız
adam artık cocuk sahıbı olmak ıstıyor bu sorumluluga hazır
sırf es ıstıyor dıye kesınlıkle cocuk olmaz tabıkı ama bu fıkre sızde kendınızı alıstırabılırsınız
zıra ılk sene asla cocuk dusunmuyorum daha gencım deyıp korunan ve sımdı keske korunmasaydım nıye cocugum olmuyor dıye uzulen bı arkadasım var esıde onu sucluyor araları acıldı durduk yere...
bence o yumak ellerı ayakları sızde yemek ıstersınız totosunu mıncıra mıncıra sevmek ıstersınız :)
herseyı dusunun ıyıce enıne boyuna herseye ragmen ıstemıyorsanız acık acık esınızle son kez konusun
Rica ederim:))eeeee bebiş var mı bebiş bu arada ne iş yapıyorsun? Kariyerin ne durumda?
eşiniz bir süre sonra bu durumdan bıkıp sizden ayrılmak istediğini söyleyebilir.. neden derseniz çünkü hayat görüşleriniz, ileriye dönük planlarınız farklı... eşinizin daha fazla sabır gösterebileceğini sanmıyorum. ben çocuk yapmak isteyen biriyle olmalıyım diyebilir
bence sen de takkeni önüne al bir düşün, çocuk fikri gerçekten bu kadar uzak mı sana?Ben bundan çok korkuyorum.Eğer sevmesem bunu dert etmem ama evlenmişim artık bi ömrü onunla beraber geçirmek istemişim dahası yok..Aynı şeyi sizin gibi annem de bana söyledi çok kötü oldum.Ama benim şuan buna hazır olmadığımı bile bile sırf şuan kendisi bi çocuğu olmasını istediği için benden ayrılmasın yada boşanmasın benden korkusuyla benim bunu yapmam doğru olur mu?Bilemiyorum.
Ay canım bilemedim ne diyeceğimi hayırlısı olsun tebrik ederimahh ahh nedir bu çocuk delisi...
biz evlendik ben düşünmüyordum çocuk felan biraz dursun istedim eşim başladi çocuk olsun çocuk istiyorum başladi dile tutturmaya... evliliğimin 3. ayında hamile kaldim böle işde kandirdi nolucak şimdi 2 ay kaldi doğuma
bende eşimde 26 yaşindayiz:)Ay canım bilemedim ne diyeceğimi hayırlısı olsun tebrik ederimkaç yaşındasınız peki eşin ve sen?
Ama bir de şöyle düşün, 25 yaşındasın. Seneye hamile kalma çalışmalarına başlasan, en kısa zamanda hamile kalsan bile doğurduğunda 27 yaşında olacaksın. Evinizin geliri çok iyiymiş, güvenilir firmalardan iyi bir bakıcı tut. Sen çalışırken ve eşinle gezerken baksın çocuğa. Hatta yurtdışına giderken götürebileceğin bakıcı bile bulabilirsin. Eşin için erkenden çocuk yapmanın bir avantajı, 2. çocuk için baskı yapamayacak olması. Sen de 2. çocuğu yapmazsın olur biter. İyi bir bakıcı her şeyin çözümü.
Ayrıca ben anlamıyorum bu erkeklerin çocuk sevgisini. Masraflarını ödeyip başını iki okşamaktan başka bir şey yapmıyorlar bir de çok hakları varmış gibi tutturuyorlar. Zaten çocuk babaya nimet anneye külfet.
Öncelikle geçmiş olsun çok üzüldüm..Peki siz kaç yaşında anne oldunuz? Bir de eşiniz kaç yaşında?ben de ilk çocuğumu planlı yaptım. (işim ve diğer bir sürü durum için uygun zamanı.)
İkinci için de aynı planlamayı yaptım, hamile kaldım ancak düşük oldu, ve fiziki olarak düşüğüm çok ağır geçti. Çocuk fikriki bu sebeple yeniden ertelemek zorunda kaldım. Sonrasında çevremde hep düşük haberleri, kürtaj haberleri geldi, ya da ben algıda seçicilik yaparak onları fark ettim.
Yine başka bir arkadaşım bu düşük ve kadın hastalıkları problemlerinden, ya erteleyip çocuğum olmazsa bunu kaldıramam diye düşünerek hiç istememesine rağmen hamile kaldı.
Sizi korkutmak için değil yazdıklarım ama maalesef günümüzde çocuk sahibi olamama problemi daha da arttı, bu ihtimali de düşünerek kararınızı verin.
Kariyeriniz için gerçekten engelleyici olacak çocuk, bunun için üzgünüm. Ancak ertelediğiniz ve işlerinizi ayarladığınız zaman çocuk sahibi olma konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.
Erkekler çalışıyor sürekli, olan çalışan kadının kariyerine oluyorKonu sahibinin eşini bilemicem ama benim eşim benden iyi bakar
İlginçtir ki etrafımızdaki hiç kimseden bu tarz şeyler duymuyoruz yani ne benim ailemden ne eşimin ailesi yada akrabalarından ne bileyim ya da yakın çevremizden,arkadaşlarımızdan falan da yani.Bence herkes erken olduğunu düşünüyor daha eşim dışında.niyeyse bende senin gibi düşünüyorum insan biraz hayatı yaşamalı ya çocuk nasipse olur Allah arattırmasın tabi ama erken evlenenler olarak böyle düşünmemiz normal geliyor bana, bide aile hariç dışardaki insanların ee bebek ne zaman düşünüyorsun demesine uyuz oluyorum
Konu sahibinin eşini bilemicem ama benim eşim benden iyi bakar
Annem gibi konuşmuşsunuz :) Siz de pek çocuk düşkünü değilsiniz sanırım? Evli misiniz?Ama bir de şöyle düşün, 25 yaşındasın. Seneye hamile kalma çalışmalarına başlasan, en kısa zamanda hamile kalsan bile doğurduğunda 27 yaşında olacaksın. Evinizin geliri çok iyiymiş, güvenilir firmalardan iyi bir bakıcı tut. Sen çalışırken ve eşinle gezerken baksın çocuğa. Hatta yurtdışına giderken götürebileceğin bakıcı bile bulabilirsin. Eşin için erkenden çocuk yapmanın bir avantajı, 2. çocuk için baskı yapamayacak olması. Sen de 2. çocuğu yapmazsın olur biter. İyi bir bakıcı her şeyin çözümü.
Ayrıca ben anlamıyorum bu erkeklerin çocuk sevgisini. Masraflarını ödeyip başını iki okşamaktan başka bir şey yapmıyorlar bir de çok hakları varmış gibi tutturuyorlar. Zaten çocuk babaya nimet anneye külfet.
Kesinlikle öfkeliyim ama zorla da olmuyor. Uğraşmasaydım şimdi bile ikna olmazdı aslında.Canım öncelikle bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak nasip olsun inşallah..Sizde de durum tam tersi..Ben merak ediyorum eşine öfkeli misin peki?
Eheheheh öyle olacağını bilsem hiç düşünmem şimdi doğururumErkekler çalışıyor sürekli, olan çalışan kadının kariyerine oluyorGerçi evet bizim fosur fosur uyuyup erkeklere baktırmamız lazım 9 ay taşımak kolay mı
Değilim canım, ben geçen sene nişan attım ama şu an bir sevgilim var. 27 yaşındayım hala çocuğum yok, sevgilim de 30 yaşında. Aslında bebek yapmanın tam zamanlarındayım. Bir de öğretmen olduğum için işim sekteye uğramaz zaten bebek 7 aylık olana kadar işe gidip gelmeye devam. Doğumdan sonra izin, sonra direk iş başı ve bakıcı tutardım. Bakalım kısmetimde çocuk sahibi olmak var mıAnnem gibi konuşmuşsunuz :) Siz de pek çocuk düşkünü değilsiniz sanırım? Evli misiniz?
Eşimin ilk çocuktan sonra iki sene geçmeden bile hemen 2.çocuk konusunu açacağından eminim ben artık..Ayrıca 1 tane çocuğu olmasına rağmen 2. olmuyo diye depresyona giren erkekleri de anlamıyorum buldukça bunamak derler buna, Allah'ın verdiğiyle yetinmek diye bişey yok bu insan ırkında.