Sizce ne yapmalıyım?

missburc

Ben kalender mesrebim
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
3.482
5.435
Meraba kızlar..İnşallah kendimi düzgün bi şekilde ifade edebilirim çünki şuan gerçekten çok sinirliyim.Daha önceki mesajlarımdan bilirsiniz belki eşimin sürekli çocuk istemesinden şikayetçiydim.Ben 24 yaşındayım o da 30 olucak önümüzdeki ay.Yaklaşık beş buçuk yıldır beraberdik bir sene önce de evlendik.Kısa özet geçmek istedim önceki mesajlarımı okumayan bayanlar olabilir.Eşim çocuk delisi.Ama öyle böyle değil çok seviyor.Ben yeni yerler görmeyi,gezmeyi çok seven biriyim.Günübirlik bile olsa haftasonları sürekli farklı yerlere gideriz eşimle dün de Ağvadaydık(bütün her şeyin başladığı yer yani)Eşim yine başladı aynı konuyu açmaya.Zaten ne zaman değişik bi yer görmeye gitsek bana sürekli çocuk konusunu açıyo.Aklı sıra keyfim yerindeyken belki fikrim değişir de yanaşırım diye.Ben de sinirleniyorum keyif falan kalmıyor ne gezdiğimden ne yediğimden ne içtiğimden bir şey anlıyorum.Akşam yemeğinden odaya dönerken zaten suratı beş karıştı bir şey soruyorum böyle cevap vermemeler falan çocuk gibi.Alıp karşıma düzgünce konuşayım diyorum yok yani dediği tek şey ''ben baba olmak istiyorum,çok istiyorum bunu neden anlamıyorsun''.Etrafında hiçbir yakın erkek arkadaşının da çocuğu yok ve hepsi bizden önce evlenmiş hemde.Eşimin ailesi de benim ailem de bi kez bile hadi artık torun sevelim,vaktiniz geldi de geçiyo vs demediler hani desem ki etrafta da baskı var anlıycam.Mesela kahvaltıya iniyoruz otelde çocuğu olan çiftlere gözü dalıyo sürekli bebeklere bakıyor falan hemen gidip seviyor hişt pişt falan çok keyifleniyor hissedebiliyorum yani ama ben hiçbir şekilde istemiyorum 28-29 yaşından önce anne olmayı hatta belki 30.Şuan böyle bana karşı oldukça mesafeli bu zamana kadar hiç böyle olmamıştı.Ne diyorsunuz yorumlarınızı çok merak ediyorum siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Sadece eşiniz istiyor diye çocuk yapmayın. Ayrıca daha gerçekten gençmişsiniz ve yeni evli sayılırsınız. Aralarındaki yaş farkı ne kadar az olursa olsun bir baba çocuğuyla arkadaş falan olamaz, kast sistemi gibi düşünün ailenin en tepesinde anne-baba, altında çocuk vardır. Ayrıca bir baba ya iyidir ya kötü, bunun da yaşla alakası yoktur.. Hazır olmadan anne olan kadınların ruhsal sağlıkları çöküşe geçiyor. En iyisi korunmaya devam edip eşinizin surat asmalarını görmezden gelmek.. Çocukların yalandan ağlama modu gibi, ilgi göstermeyince susuyorlar. Siz de kafanızı çevirin başka şeylerle ilgilenin.

Dediğinizi yaptım bi ilgilenmedim iki ilgilenmedim yani ama iki ayda usandım aynı evin içinde iki yabancı gibi daha kötü oldu durum 4-5 sene nasıl idare edicem inanın bilmiyorum.

Bu durumda biraz da eşinizi düşünmek lazım. Yani 5 yıl sonra 37 yaşında olacak eşiniz. O yaştan sonra küçük çocuğun peşinden koşmak yorar insanı. Bence siz çocuk işini 27 yaşında düşünün.

canımm bence çocuğunuda düşünmelisinn bu konuda...20 yaşına geldiğinde çocuğunun 60 yaşında bi babası olucak yaşıtlarının 45-50lerde olucak büyük ihtimalle...

Bir düşün derimmm...bence eşin haklı

Valla ne diycemi bilemedim burda bizim seni etkilememiz dogru degil sonuçta bu kararı vericek olan sensin kardeşş

Öyle mi diyorsunuz..Yani şu bir iki sene içinde hamile kalmalı mıyım sizce?Hiç hazır hissetmiyorum kendimi o kadar alıştırmışım ki 30 yaşından önce anne olmam diye.

Valla ne diycemi bilemedim burda bizim seni etkilememiz dogru degil sonuçta bu kararı vericek olan sensin kardeşş
Ya biliyorum canım ama sen olsan ne yapardın böyle bi durumda çünki gerçekten fikre ihtiyacım var farklı bakış açıları vs..

Ben olsam cocuk yapardım erken evlendim ve yaptımda 26 yasındayım 7 yasında kızım var istedim ben esimle benden bi parca çünkü benim herseyim ama tabi ben farklıyım sen farklı herkez mutlu olucak diye bişey yok kendini hazır hissediyosan yaparsın cocuk yapmak kadar bakmak da önemli olan ilgi istiyo bakım istiyo ona sen karar vericeksin iyce düşün herikiniz acısındanda öyle karar ver

Evet çok haklısınız ama aynı zamanda durum şöyle ki ben özel bi şirkette çevirmen olarak çalışıyorum bu yüzden sürekli yurtdışına çıkmam gerekiyor ve belki de geçici bi süreliğine yurtdışında kalmam gerekicek çalıştığım firmanın viyanadaki şubesinde iki yıl kadar.Ve ordaki konumum kariyerim açısından da çok iyi olucak.Bunun içinde çok çalıştım hep hayal ettiğim işti.Eşim de bu zamanda orada yüksek lisans yapıcak.Yani yine en az 3 sene imkansız gibi gözüküyor.Benim orada çok yoğun çalışmam gerekicek hamilelik ve onun getirdikleriyle nasıl başa çıkabilirim ki bilemiyorum..

Allah bağışlasın kızını canım :) Senin gibilerini gördükçe ne güzel diyorum erken yaşta anne olmuş ama yaş ilerledikçe insan cesaretini kaybediyor sanırım..

Bunu evlenmeden konuşmadınız mı hiç siz ne kadar istemesenizde eşiniz o kadar istiyor tek taraflı düşünmemek lazım en azından 1 sene falan müddet isyeyin bu adamı 5 sene bekletemezsiniz

Öyle mi diyorsunuz..Yani şu bir iki sene içinde hamile kalmalı mıyım sizce?Hiç hazır hissetmiyorum kendimi o kadar alıştırmışım ki 30 yaşından önce anne olmam diye.
Canımm benimm ben çevremden duyduğumu yazdım aslında...sevgilimm öyle der 5 yaş fark var aramızda bende çocukları çok severim oda...evlendikten sonra 1 yıl sonra falan düşünüyorum o yüzden inşallahh

Geç kalma ben derim sana canımm istersen eşinden biraz vakit iste karşına al konuş güzelce...bir süre daha düşünmüyordum ama senin ve bebeğimiz için daha öne çekmeye karar verdim aşkımmm ama senden şu kadar süre vakit istiyorumm lütfen konusunu açma olur mu sakin sakin düşüneyim bize yardımcı ol lütfen diyebilirsinnn...

Sırf eşin istiyor diye ya da bebeğini düşünerek çıkma bu yola canımm kendini hazırla ..iyi kötü sonuçlarını kafanda iyice ölç tart :) büyük sorumluluk ama hayatın en güzel duygusu diyor yaa herkes geç kalma o güzel duyguya derim ben canımm...

Allahım en hayırlısını nasip etsin size inşallahhh :)

Allah bağışlasın kızını canım :) Senin gibilerini gördükçe ne güzel diyorum erken yaşta anne olmuş ama yaş ilerledikçe insan cesaretini kaybediyor sanırım..
Amin canım hepimizinkini insan gercekten isterse Allah yardım ediyo insallah sende kendin için en dogru kararı verirsin

Ortayolu bulun sonucta siz istemiyorsanız o da tam tersi, biraz o biraz siz taviz verin. Allah korusun her isteyen de artık cocuk sahibi olamıyor , benim de yasım genc evlenince cocuk hemen istemiyorum ama bi yandan da korkuyorum sanki nerden belli şak diye olacak mı diye.hamile kalamasak bir de bunun tedavisi var , bi süreci var. 30 u beklememek lazım bence

Sadece eşiniz istiyor diye çocuk yapmak doğru olmayabilir ama ters taraftan bakarsanız sırf siz istemiyorsunuz diye o da bu arzusunu senelerce dizginlemek zorunda kalacak. Ben de çok çocuk seviyorum ve sırf eşimin keyfi gelsin diye ikinci çocuğum için sekiz sene bekledim. Bu kadar zaman beklemek de bana haksızlık diye düşünüyorum.

bence korunmayi birakmaniz ve herseyi akisina gore yasamaniz en mantiklisi..
ne yazik ki ilk denemede hamile kalip kalmayacaginiz bu surecin ne kadar uzunlukta olacagi belli degil..ilk ayda hamile kalabilirsiniz 1 sene sonra da...

bence çok bencilce düşünüyorsunuz o sizin eşiniz yahu nasıl kıyabiliyorsunuz ona. Benim eşimde çok istiyor bizim olmuyor vakti saati var herhalde diye bekliyoruz ama o avmlerde çocuklara baktıkça benim gözlerim doluyor.

Ben de sizin gibi düşünüyorum.

İyice gezin bence yoksa içinizde kalır çocukla hiçbir yere gidilmiyor.

Çocuklu çiftleri tatilde görünce benim gözüm korkuyor çocuklar sürekl ağlayıp sızlanıyor :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…