Sizce ne yapmalıyım?

Aslında bu konuyu buraya yazarken çekindim etrafımda görüyorum en yakın örneği ablam hatta..O da sizin gibi aynı sıkıntıyı çekti yıllarca.10.senenin sonunda bebek sahibi oldular.Allah size de bu duyguyu yaşatsın inşallah..İnanın üzülüyorum ben de..Bi bebek gördüğündeki o ifadesi gözümün önünden gitmiyor ki hiç.Bana belli etmemeye çalışması gözlerini kaçırışı ama gözlerinin içinin gülmesi.Ama bu çok tuhaf bir şey nasıl anlatabilirim ki..Gerçekten hazır değilim..
bakacak olan sensin inşallah dilediğin gibi olur ama eşini daha fazla üzme

Ben burda eşini hakli buldum. Sen30da anne olmak istiyosun ama bir erkek 37yasinda bebekle ne kadar ilgilenebilir kafası goturmez bir kere zaten hemen hamile kalacagin ne malum simdi sen istemiyosun diye 5 yil beklediniz diyelim sen istediginde olacagi kesin degil ayrica sen de 30 yasinda ne kadar ilgilenebilirsin bir bebekle? Cocuk olup buyuyene kadar cok yorulacaksiniz,geciktirme derim ben

Ondan da korkuyorum 30 yaşından sonra da rahata alışmışken bi bebeğin varlığı..O yaşa kadar yapmayınca bi daha da istemem diye de korkuyorum.

Ay allah korusun :KK57: Evlenmeden önce detaylı bi şekilde konuştum bu konuyu eşimle.Ama evlendikten sonra değişiyolar sanırım.Normalde benim en az 3-4 sene evliliğin tadını çıkarmamı istediğimi biliyordu kendisi:KK14:

biliyorda oyun bozanlık yapıyorsa siz haklısınız.
yine de orta yolu bulmak en doğrusu. baba olmak istemesi doğal.

Sizin yaşınız genç ama eşiniz için artık zamanı gibi. Keşke evlenmeden önce bu konuyu konuşsaydınız.
Evlenmeden önce konuştuk kendisi benim evlenince en az 3-4 sene düşünmediğimi biliyordu.Ama ben de onun bu çocuk sevdasını bile bile evlendim..Yani ikimizinki de yanlıştı belki de.

Evlenmeden önce konuştuk kendisi benim evlenince en az 3-4 sene düşünmediğimi biliyordu.Ama ben de onun bu çocuk sevdasını bile bile evlendim..
O zaman bi orta yol bulmanız gerekiyor. Ben 28 yaşında evlendim ve yaşım geçiyor diye 2. senede bebek yapmaya karar verdik. Eşinde de böyle bir endişe oluşmuş olabilir. Aynı yaşta olsanız belki bu kadar üstüne düşmezdi.
Valla bu konu çok hassas ne sana baskı yapılabilir ne eşine. Ben bu kararın daha çok kadına bırakılması taraftarıyım sonuçta sen taşıyacaksın sen doğuracaksın sen daha fazla fedakarlık yapacaksın. 28 de denemeye başlayabilirsin 1 senede hamile kalsan 9 ay da hamilelik sürer 30 da doğurursun:KK53:

Yani 30 yaş bana da biraz geç geldi tamam haklısınız evlilik en azından 2 yıl çocuksuz geçirilmeli tabi kısmette varsa olur ama 30 da çok fazlaymış be kardeşim bence eşinize kestirip atmak yerine makul bir zaman verin :KK51:

bence korunmayi birakmaniz ve herseyi akisina gore yasamaniz en mantiklisi..
ne yazik ki ilk denemede hamile kalip kalmayacaginiz bu surecin ne kadar uzunlukta olacagi belli degil..ilk ayda hamile kalabilirsiniz 1 sene sonra da...

O zaman bi orta yol bulmanız gerekiyor. Ben 28 yaşında evlendim ve yaşım geçiyor diye 2. senede bebek yapmaya karar verdik. Eşinde de böyle bir endişe oluşmuş olabilir. Aynı yaşta olsanız belki bu kadar üstüne düşmezdi.
Valla bu konu çok hassas ne sana baskı yapılabilir ne eşine. Ben bu kararın daha çok kadına bırakılması taraftarıyım sonuçta sen taşıyacaksın sen doğuracaksın sen daha fazla fedakarlık yapacaksın. 28 de denemeye başlayabilirsin 1 senede hamile kalsan 9 ay da hamilelik sürer 30 da doğurursun:KK53:

:KK45:Ben de 28 gibi denemelere başlarız diye düşündüm ama 3 sene nasıl geçicek inan bilmiyorum.Ben normalde senin yaşında evlenmek istiyordum hep eğer öyle olsaydı iki sene içinde düşünürdüm çocuğu ama ben daha 25 yaşıma yeni giricem 24üm hala yani..Gerçekten erken bir yaş anne olmak için bence.

Yani 30 yaş bana da biraz geç geldi tamam haklısınız evlilik en azından 2 yıl çocuksuz geçirilmeli tabi kısmette varsa olur ama 30 da çok fazlaymış be kardeşim bence eşinize kestirip atmak yerine makul bir zaman verin :KK51:

En azından bi 27-28 yaşında olayım daha 24 sayılırım tam 25 bile değilim diyorum ama 3 sene hayatta bekleyemez ben biliyorum.

Evlenmeden önce konuştuk kendisi benim evlenince en az 3-4 sene düşünmediğimi biliyordu.Ama ben de onun bu çocuk sevdasını bile bile evlendim..Yani ikimizinki de yanlıştı belki de.
Eşimin arkadaşları 35-38 yaşlarında hep eşleri de benim yaşımda hatta kimisinin eşleri benden büyük 28-29 yaşında ama ona rağmen ağızlarından hiç duymadım artık zamanı geldi diye..

Öyle bi adam canlandı ki gözümde:) ben de senin gibiyim. Evlenmek istemiyorum ama evlenirsem de şuanki evliliğin gibi şimdi yapamadıklarımı yapabileceğim bi evlilik istiyorum. Baba evinde öyle al başını git olmuyo malum..

Ama ne yalan söyliym:) adam istiyo ya:) belli yani ne biliym gözlerini kaçırıyo falan diyosub:) bak sen ne yap.. Git bi bebek mağazasına. Chicco (böyle mi yazılıyodu :KK70: ) ya da ne biliym e-bebek falan. Ama eşin yokken git. Ordaki bi karışlık kıyafetlere bak. Şampuanlara battaniyelere falan. 19 numara ayakkabılara bak. Bak bakalım içinde bişeyler kıpırdanıyo mu. Eşin yokken ama bak eşinle gitme sakın. Ümitlenmesin. Sen sakin kafayla yokla bi içini..

Ben de hem gezmek hem kariyer yapmak istiyorum. Çocuk bakamam. Kendime güvenmiyorum. Ama bi an kendimi düşündüm senin yerinde:) aynen böyle yapardım:) hem belki uysal olur? Çocuğuna suşi yedirmeyi öğretip çin restoranına giden var :-) ben yiyemem şahsen :KK70: hala beceremiyorum o zımbırtıları tutmayı :KK70: çocuk milor gibi her çeşidi denemiş:KK70: çocuktan çocuğa da fark var. Belki çocuğunla gezersin:)

Sen dediğimi dene bi :KK66:

Öyle bi adam canlandı ki gözümde:) ben de senin gibiyim. Evlenmek istemiyorum ama evlenirsem de şuanki evliliğin gibi şimdi yapamadıklarımı yapabileceğim bi evlilik istiyorum. Baba evinde öyle al başını git olmuyo malum..

Ama ne yalan söyliym:) adam istiyo ya:) belli yani ne biliym gözlerini kaçırıyo falan diyosub:) bak sen ne yap.. Git bi bebek mağazasına. Chicco (böyle mi yazılıyodu :KK70: ) ya da ne biliym e-bebek falan. Ama eşin yokken git. Ordaki bi karışlık kıyafetlere bak. Şampuanlara battaniyelere falan. 19 numara ayakkabılara bak. Bak bakalım içinde bişeyler kıpırdanıyo mu. Eşin yokken ama bak eşinle gitme sakın. Ümitlenmesin. Sen sakin kafayla yokla bi içini..

Ben de hem gezmek hem kariyer yapmak istiyorum. Çocuk bakamam. Kendime güvenmiyorum. Ama bi an kendimi düşündüm senin yerinde:) aynen böyle yapardım:) hem belki uysal olur? Çocuğuna suşi yedirmeyi öğretip çin restoranına giden var :-) ben yiyemem şahsen :KK70: hala beceremiyorum o zımbırtıları tutmayı :KK70: çocuk milor gibi her çeşidi denemiş:KK70: çocuktan çocuğa da fark var. Belki çocuğunla gezersin:)

Sen dediğimi dene bi :KK66:

Ay ne güzel yazmışsın canım okurken böyle bi tebessüm ettim böyle.. :KK68:Ben zaten ablamın hamile olduğunu öğrendim 9 ay boyunca bebek mağazalarından çıkmadım aynı şekilde abimin eşi de hamile kaldığında hep giderdim onlarla çok severim hani.Ama ben seviyim öyle uzaktan ancak öyle yani sorumluluğunu alamıyorum bu beni ürkütüyor.Artık devir eskisi gibi de değil çocuklar artık çok saygısız bunun ergenliği var laf çevirmesi bi sürü şeyi var.Sinirli bi yapım olmamasına rağmen böyle şeyleri düşününce ay yok gebertirim diyorum.Yani sıkılınca başından atabileceğin bi oyuncak da değil kendi kanından canından bi evlat yani.

Ay ne güzel yazmışsın canım okurken böyle bi tebessüm ettim böyle.. :KK68:Ben zaten ablamın hamile olduğunu öğrendim 9 ay boyunca bebek mağazalarından çıkmadım aynı şekilde abimin eşi de hamile kaldığında hep giderdim onlarla çok severim hani.Ama ben seviyim öyle uzaktan ancak öyle yani sorumluluğunu alamıyorum bu beni ürkütüyor.Artık devir eskisi gibi de değil çocuklar artık çok saygısız bunun ergenliği var laf çevirmesi bi sürü şeyi var.Sinirli bi yapım olmamasına rağmen böyle şeyleri düşününce ay yok gebertirim diyorum.Yani sıkılınca başından atabileceğin bi oyuncak da değil kendi kanından canından bi evlat yani.Bide eşimin annesi sürekli az çektirmedi bu bana küçükken çok şımarıktı zor zaptediyordum mahvetti beni der durur.Şimdiki haline bakınca a-a serkan mı öyleydi? diyorum böyle bi inanması zor geliyor bana.Kendi annem de aynı şeyleri hep söyler benim için.İster istemez korku oluştu içimde çocuğumuz öyle olucak diye ben sabırlı biri de değilim bir de..

Ay ne güzel yazmışsın canım okurken böyle bi tebessüm ettim böyle.. :KK68:Ben zaten ablamın hamile olduğunu öğrendim 9 ay boyunca bebek mağazalarından çıkmadım aynı şekilde abimin eşi de hamile kaldığında hep giderdim onlarla çok severim hani.Ama ben seviyim öyle uzaktan ancak öyle yani sorumluluğunu alamıyorum bu beni ürkütüyor.Artık devir eskisi gibi de değil çocuklar artık çok saygısız bunun ergenliği var laf çevirmesi bi sürü şeyi var.Sinirli bi yapım olmamasına rağmen böyle şeyleri düşününce ay yok gebertirim diyorum.Yani sıkılınca başından atabileceğin bi oyuncak da değil kendi kanından canından bi evlat yani.
Ne biliym bazen yenidoğanlar kendi kendine gülüyo ya uyurken falan:) bir de hamur gibi oluyolar:) valla ne biliym bence eşin seni de çok seviyo:) sadece öyle bi izlenim uyandı bende:) maşallahhh:))

esınızın yasını bılerek evlendınız
adam artık cocuk sahıbı olmak ıstıyor bu sorumluluga hazır
sırf es ıstıyor dıye kesınlıkle cocuk olmaz tabıkı ama bu fıkre sızde kendınızı alıstırabılırsınız
zıra ılk sene asla cocuk dusunmuyorum daha gencım deyıp korunan ve sımdı keske korunmasaydım nıye cocugum olmuyor dıye uzulen bı arkadasım var esıde onu sucluyor araları acıldı durduk yere...
bence o yumak ellerı ayakları sızde yemek ıstersınız totosunu mıncıra mıncıra sevmek ıstersınız :)
herseyı dusunun ıyıce enıne boyuna herseye ragmen ıstemıyorsanız acık acık esınızle son kez konusun

Ne biliym bazen yenidoğanlar kendi kendine gülüyo ya uyurken falan:) bir de hamur gibi oluyolar:) valla ne biliym bence eşin seni de çok seviyo:) sadece öyle bi izlenim uyandı bende:) maşallahhh:))
Yaa evet yeğenlerimin öyle boğum boğum kolu bacağı allahım ısırasım geliyor :) Teşekkür ederim bu arada:KK200::nazar:

Ondan da korkuyorum 30 yaşından sonra da rahata alışmışken bi bebeğin varlığı..O yaşa kadar yapmayınca bi daha da istemem diye de korkuyorum.
Her gecen gun biraz daha alisiyorsun kurdugun duzene, biraz daha ertelersen hic istemeyecegin aslinda ortada, eşin baba olmak ideal yasta ve sen de oyle, erken degil.. Evliligin tadi her turlu cikar hayatina bir sukur sebebi gelecek onu gorunce iyiki diyeceksin.. Kurallariniz,duzenin kemiklesmeden düsün bence

sırf es ıstıyor dıye kesınlıkle cocuk olmaz tabıkı ama bu fıkre sızde kendınızı alıstırabılırsınız
zıra ılk sene asla cocuk dusunmuyorum daha gencım deyıp korunan ve sımdı keske korunmasaydım nıye cocugum olmuyor dıye uzulen bı arkadasım var esıde onu sucluyor araları acıldı durduk yere...
bence o yumak ellerı ayakları sızde yemek ıstersınız totosunu mıncıra mıncıra sevmek ıstersınız :)
herseyı dusunun ıyıce enıne boyuna herseye ragmen ıstemıyorsanız acık acık esınızle son kez konusun

Evet haklısınız öyle bi durum da söz konusu olabilir bu sefer suçu ben de arıycak doğal olarak.Ki ben bundan çok korkuyorum.Teşekkürler yorumunuz için :KK25:

Her gecen gun biraz daha alisiyorsun kurdugun duzene, biraz daha ertelersen hic istemeyecegin aslinda ortada, eşin baba olmak ideal yasta ve sen de oyle, erken degil.. Evliligin tadi her turlu cikar hayatina bir sukur sebebi gelecek onu gorunce iyiki diyeceksin.. Kurallariniz,duzenin kemiklesmeden düsün bence
Öyle mi diyorsunuz..Evet sanırım eşim de o yüzden korkuyor 3-4 sene diyorum ama ondan sonra hiç cesaretim kalmıycakmış gibi de hissediyorum bir yandan açıkçası.Belki de beni tanıdığı için böyle ısrarcı ve aceleci davranıyor bilmiyorum.

eşiniz bir süre sonra bu durumdan bıkıp sizden ayrılmak istediğini söyleyebilir.. neden derseniz çünkü hayat görüşleriniz, ileriye dönük planlarınız farklı... eşinizin daha fazla sabır gösterebileceğini sanmıyorum. ben çocuk yapmak isteyen biriyle olmalıyım diyebilir

X