Sizce ne yapmalıyım?

Sadece takılarını verme meselesi için yorum yapacağım.Sakın verme, şu anda ailesiyle yaşadığı için borca ayırdığı bütçesini,borç bitince yine ailesi için kullanacak.O parayi bir kenarada koyayım diyemez .Hasta bir kardeş ve evin tek çalışanı olduğu için.

Herkese Merhaba konuyu kısa tutmaya çalışacağım nişanlıyım birbirimizi çok seviyoruz maddi sıkıntılar dışında sorunumuz yok. Nişanlımın kendine ait ilişki öncesinde borcu var ( iş için çektiği kredi) şuan faizle beraber 200 binlere ulaştı. Evlenmeyi çok istiyoruz fakat borcu bitmeden evlenmeyi o da bende istemiyoruz çünkü zaten her şey yeterince pahalı ve borçsuz bir şey yapılmıyor kolay kolay yükümüze yük eklemek istemiyoruz. Fakat 32 yaşındayız borcundan ötürü evliliğimiz kaç sene ertelenecek bilmiyorum çocuk sahibi de olmak istiyorum. Yoksa senelerde sürse beklerim. Fakat çocuk sahibi olmak istediğimden yaşım çok geçmeden de evlenmek istiyorum. Nişanda takılan bileziğim var toplasanız 2-3 tane. Ailelerimiz destek olmuyor bu yüzden bileziklerimi vermeyi düşünüyorum sizce hata mı? Gönül isteyerek değil çünkü destek görmediğimiz için her şeyim istediğim gibi zaten olmadı elimde olan tek takılarım o da giderse üzülürüm tabi ki ama başka bir çare bulamadım..
Peki bileziklerinizi nisanliniz mi istedi?

H
Ya tabi ki belki 1 sene belki 5 sene sürer belli olmaz ne zamanı bulur ödemesi. Bu devirde bir düğün salonu ne kadar düğün yapmayalım diyoruz eşyalar var eşyalarda da kısıtlamaya gitsek yine de osu busu bitmiyor ve borcunun kat ve katı lazım maddi olarak. Yani bunun takısını saymıyorum ki takı da istemedim. Yani hem borcu hem takısı hem eşyası hem düğünü derken yoruyor. Faiz işlediği için bu miktara geldi banka da taksitlendirme yapmıyor ayda 30 bin kazanıyor fakat eve de bakan kendisi hasta kardeşi olmakla beraber 4 kardeşi ve annesi var kirada çabası. Yani ayda 30 bin kenara atsın biriktirsin olmuyor banka tutarın hepsini istiyor ondan zorlanıyoruz zaten.
Hasta kardeşi +4 kardeş + anne.... Eve bakan kendisi. Ailesi de kirada. evlenseniz de bu adam ailesine bakmak zorunda yani bu borç hep olacak hatta belki daha da aşacak boyunuzu. Birlikte yaşamayı düşünmüyorsunuz değil mi?

iki işe birden gidip nişan kıza ait iken nişanı kendisi yaptı. Beyaz eşyaları kendisi aldı. İstemediğim şeyleri kendisine söyledim en basitinden en zoruna kadar hepsini yaptı. Bir şey istesem asla esirgemez alır eder. Ben istemeye alışkın olmadığım için isteyemem. Yatak odası da bildiğim kadarıyla kıza ait onu bile almak istiyor. Ben elimden geldiğince kız tarafına ait olanları yapmaya çalışıyorum tek başıma benimde bir yere kadar oluyor herşeyi beraber yapmak zorunda kaldığımız zamanlar oluyor.
E siz koca evi veriyorsunuz ya. Yapsın lütfen yani eşyaları da o alsın. Zira bi ev parası tutmaz

evlenince çalışmayan kardeşleri de çalışmaya başlamayacak hazıra alışmışlar ki diyelim çalıştı nişanlınız elini üzerlerinden çekmeyecek gene para gönderecek şu an ufak gibi görünüyor bu sıkıntılar ama evlenınce dağ olur 200 000 tl gerçekten korkutan bir rakam değil kaç yıllık borç bu ? 10 bintlden ödese 20 ayda bitmesi gerekirdi. Birde bebek istiyorsunuz oda ayrı bır masraf evliliği söylemiyorum zaten. Siz zaten fedakarlığın en büyüğünü evi vererek yapıyorsunuz oda çalışıp bişeyler yapsın da kıymetınız bilinsin.

Herkese Merhaba konuyu kısa tutmaya çalışacağım nişanlıyım birbirimizi çok seviyoruz maddi sıkıntılar dışında sorunumuz yok. Nişanlımın kendine ait ilişki öncesinde borcu var ( iş için çektiği kredi) şuan faizle beraber 200 binlere ulaştı. Evlenmeyi çok istiyoruz fakat borcu bitmeden evlenmeyi o da bende istemiyoruz çünkü zaten her şey yeterince pahalı ve borçsuz bir şey yapılmıyor kolay kolay yükümüze yük eklemek istemiyoruz. Fakat 32 yaşındayız borcundan ötürü evliliğimiz kaç sene ertelenecek bilmiyorum çocuk sahibi de olmak istiyorum. Yoksa senelerde sürse beklerim. Fakat çocuk sahibi olmak istediğimden yaşım çok geçmeden de evlenmek istiyorum. Nişanda takılan bileziğim var toplasanız 2-3 tane. Ailelerimiz destek olmuyor bu yüzden bileziklerimi vermeyi düşünüyorum sizce hata mı? Gönül isteyerek değil çünkü destek görmediğimiz için her şeyim istediğim gibi zaten olmadı elimde olan tek takılarım o da giderse üzülürüm tabi ki ama başka bir çare bulamadım..
Merhaba. O bilezikler sizin güvenceniz. Bence vermemelisiniz. Kendisi elbet bir şekilde toplayabilir diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun

Verme.guvenecek borclarin devamini yapacak. Bu sozlerimi unutma

çok teşekkür ederim biz evlendiğimizde çalışmayan kardeşleri çalışıp bakmak zorunda olucak :) (yani inşallah) birlikte yaşamayacağız farklı şehirlerde olacağız. Çünkü olmazsak sıkıntı olurdu iki evi idare etmek zorunda kalırdı diye düşünüyorum. Yani kendi borcu bunun için yapabileceğim bir şey yok sadece çocuk sahibi olmak istiyorsam evliliği uzatmamam lazım faiz işledikçe de seneler çoğalacak çoğaldım mı da maalesef evlilik uzayacak o yüzden böyle çare düşünmüştüm hayırlısı olsun diyim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ☺️
İyide ayri sehirde oturmanizin sebebi siz istiyorsunuz da nisanliniz yapiyor durumu degil ki. Eviniz var heralde gelir. Sonradan okudum yazilanlari. Aileniz bir ceyrek takmakta hakli cunku zaten ev vermisler size. Yanlis anlamadiysam. Birde evde calismayan kardeslere sihirli degnek mi degecek birden onlara şevk gelicek calisacaklar. Oyle gencler uzun sure yattiklarinda ekmek elden su golden diyip calismaya kalksa bile bir calisip iki calismaz. Nisanliniz kiyamamis calistirmamis siz saniyormusunuz evlendikten sonra bakin basinizin caresine diyecek. Yok bu is olmaz. Balik bastan kokuyor. Birde siz calisiyormusunuz

Merhaba soru sahibi, konu evlilikse gidip gün alıp bir nikah yapmanıza bakar.

Çocuk ise daha 32 yaşındasınız çok gençsiniz aman çocuk için geç kaldım diye düşünmeyin.
Altınları vermemelisiniz. Maalesef taviz tavizi doğurur gerçekten 200 Bin yüksek bir miktar değil.

Ya tabi ki belki 1 sene belki 5 sene sürer belli olmaz ne zamanı bulur ödemesi. Bu devirde bir düğün salonu ne kadar düğün yapmayalım diyoruz eşyalar var eşyalarda da kısıtlamaya gitsek yine de osu busu bitmiyor ve borcunun kat ve katı lazım maddi olarak. Yani bunun takısını saymıyorum ki takı da istemedim. Yani hem borcu hem takısı hem eşyası hem düğünü derken yoruyor. Faiz işlediği için bu miktara geldi banka da taksitlendirme yapmıyor ayda 30 bin kazanıyor fakat eve de bakan kendisi hasta kardeşi olmakla beraber 4 kardeşi ve annesi var kirada çabası. Yani ayda 30 bin kenara atsın biriktirsin olmuyor banka tutarın hepsini istiyor ondan zorlanıyoruz zaten.
Biz de zamanında ailelerimize destek olduk.
Ama benim sorumluluğumda bu kadar da çok şey yoktu.
Her evlat gibi aileme destek oldum.
Gerektiğinde de özellikle nişanlandıktan sonra desteği bıraktım.
Yapmam gereken çeyizim, düşünmem gereken düğünüm ve kuracağım evimin ihtiyaçları vardı.
Nitekim evlendim ve o günden beri aileme destek sağlamadım.
Doğru olan da bu.

Erkek olarak onun elini çekmesi zor gibi.
4 kardeş, anne, ev kira ve hasta bir kardeş.

Evlenince çalışmayan kardeşleri( paşa paşa ) çalışmak zorunda kalıcaklar yani inşallah çünkü hasta bir kardeşleri var şuan abilerine güveniyorlar. Kirada olmayacağız benim kendi evim var allahtan. Fakat böyle de içime sinmiyor borcunu ödesin vereyim ev zaten benim evim Allah’a çok şükür durumum iyi ama sanki ben damat alıyormuşum gibi hissediyorum fakat onun fedakarlıklarını da görünce nankör gibi hissediyorum.
Siz öyle diyorsunuz da, o paşa paşa çalışacak dedikleriniz ile birlikte oturup,
aynı evde siz de onlara annelik yapmak zorunda kalırsınız.
dedi dersiniz.
Çalışacak olan şimdiden çalışır, abisinin halini görür destek olurdu.
Bu kadar zorlandığına göre, anlayışlı kardeşlere ve anneye sahip değil.

Ay inanın bende kızdım neden nişanı da ertelemedik hemen yaptık diye keşke aceleye getirmeseydik. Kendi işi değil zaten iş yerini kapatmak zorunda kaldı daha çok borçlanmadan. Başka bir işte çalışıyor çok çalışkan yeri geliyor iki işe birden gidiyor yettirebilmek için ama yetmiyor maalesef. Ev sıkıntımız yok ama ailesine evlendikten sonra bakmaması gerektiğini de söyledim. Bir yerden tutsak bir yerden kalıyor.
O işler öyle olmuyor.
Evlenene kadar senin dediğin diye ilerler herşey.
Evlendikten sonra da "sen zaten biliyordun bu durumları, bilmeden mi evlendik" diye tokat gibi laf söylerler.
Siz de kalakalırsınız, kendinizi neyin içinde bulduğunuza şaşırırsınız.
Bizden söylemesi.

Evlenince çalışmayan kardeşleri( paşa paşa ) çalışmak zorunda kalıcaklar yani inşallah çünkü hasta bir kardeşleri var şuan abilerine güveniyorlar. Kirada olmayacağız benim kendi evim var allahtan. Fakat böyle de içime sinmiyor borcunu ödesin vereyim ev zaten benim evim Allah’a çok şükür durumum iyi ama sanki ben damat alıyormuşum gibi hissediyorum fakat onun fedakarlıklarını da görünce nankör gibi hissediyorum.
Çalışmayan kardeşler birden aydınlanıp bizim çalışmamız lazım mı diyecekler bu hikaye pek gerçekçi değil ama

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü 7 köy bir araya gelse yapamaz. Şu an kendinize çok kötülük ediyorsunuz. Çok akıl verilir ama siz evlenmeye ve çocuk yapmaya kararlısınız sanırım. İnşallah bu ailenin borçları için kendi evinizi satmak zorunda kalmazsınız. Gerçekler acıdır. Hakkınızda hayırlısı…
Tabi ki öyle bir şey yapmam. Öyle cahillik yapsaydım zaten borcuna rağmen evlenirdim. Evlenmeye ve çocuk yapmaya kararlı da değilim ama yaşım beklemek için de müsait değil.ileri de pişman olmak istemiyorum yalnız kalmaktan da korkan bir insanım. Bu iş olmasa bile yalnız hayat kurarım fakat pişman olmaktan da korkuyorum tabi ki bu demek değil ki illa bu insanla evleneceğim ya da evlensem de illa çocuk yapacağım. Ama yaşım bir karar verip yolumu çizmem gereken bir yaş bu yüzden direk bitti demeden başka yolları da düşünmek zorundayım..

Tabi ki öyle bir şey yapmam. Öyle cahillik yapsaydım zaten borcuna rağmen evlenirdim. Evlenmeye ve çocuk yapmaya kararlı da değilim ama yaşım beklemek için de müsait değil.ileri de pişman olmak istemiyorum yalnız kalmaktan da korkan bir insanım. Bu iş olmasa bile yalnız hayat kurarım fakat pişman olmaktan da korkuyorum tabi ki bu demek değil ki illa bu insanla evleneceğim ya da evlensem de illa çocuk yapacağım. Ama yaşım bir karar verip yolumu çizmem gereken bir yaş bu yüzden direk bitti demeden başka yolları da düşünmek zorundayım..
Veya aramak zorundasınız . Bence kapınızı gelecek olan durumu daha iyi kismetlere kapatmayın bir gozunuz açık olsun . Evet kulağa belki haince geliyor veya aşka sığmıyor ama aşk biraz da mantık demek ve zaman kadınların aleyhine daha hızlı işler .

Şimdi başlasın o halde. Benim maaşıma oranla büyük borcum var, bitirmek borçsuz evlenmek istiyorum desin. Önümüzdeki aydan itibaren kirayı faturayı masrafları ödemeyi kessin. Başınızın çaresine bakın ben evleniyorum desin. Neyin ne olduğu ne olacağı hemen anlaşılır. Kardeşler hemen iş arayacak mı yoksa abimiz eve bakacak verecek mi diyecekler. Sizin düşüncenize yavaş yavaş her şey yoluna girer. Kocaman adamlar iş bulmaya niyetli, çalışmaya azimli istekli olsalardı tamam derdim. Biri de değil hiç biri çalışmıyor. O kadar iyiniyetli ve fedakar biri kardeşlerine acımasa annesine ve hasta olana acıyacak. Benim istediğim eş ve çocuk diyorsanız siz çalışıp evinize bakacaksınız, eşinizden bir şey beklemeyeceksiniz. Yani sadece varlığı size yetecek, masraf ödeme maaş para vs konularına hiç girmeyeceksiniz. Sadece bu şekilde mutlu olursunuz belki diyeceğim ama şimdiden ben mi damat alıyorum demelere başlamışsınız. Ki bunu demekle de haklısınız.

Ya madem bu durumdasınız o nişan niye yapıldı, hem de kız tarafının yapması gereken nişan masrafının altına niye girdi? Bu adam hesap kitap para yönetme konularında becerikli değil kabul edin.
Becerikli olsa bile eleştiri yapacağım hayır demeye huyu yok. Yani birine borç verse bile geri isteme konusunda yetersiz maalesef ne geliyorsa iyi niyetinden geliyor.. ben konuştum fatura ödemeyeceğini ailesine iletti ama bakalım zaman ne gösterecek yine de ailesinin beklentileri bitmiyor. Hem istekleri bitmiyor hemde ne zaman evleneceksiniz diye de aceleye getirmeye çalışıyorlar. Onun dışında ailesinin bana yaptığı bir olumsuz birşey yok anlayışlı değiller sadece. Sabahlara kadar çalışıyor ama uykuyu bile haram ediyorlar kalk bir iş daha bul derler yani.( yapmadıkları şey değil) Nişanda belki de aceleye geldi bilemiyorum zamana bırakmak en iyisi sanırım

tam bu durumda olan arkadaşım haziran'da evleniyor. yaşı sizle aynı. açıkçası berbat giden ilişkiler ve berbat adamlardan sonra nasıl diyeyim böyle kurak toprağa düşen yağmur damlası gibi geldi adam kıza. o sebeple 6 ay içinde evlilik teklifi sonraki aylarda nişan oldu. şuan nikah oldu ayrı evlerde yaşıyorlar. yazın düğünden sonra beraber yaşamaya başlayacaklar. bu süreçte ekonomik olarak hop oturup hop kalktılar adamın işinde yaptığı satış üstüne para geliyor ama yüklü miktar alıyor tek seferde. kız 30-40 bandında bir çalışan ama o da borca girdi çok. şimdi istifa edip tazminatla borcun bir kısmını kapatacak ama sonra tekrar aynı yere girecek muhtemelen ya da benzer bir yerde müdürlük yapma şansı var. aileler destek sayılır genelde tek başlarına yapıyorlar her şeyi. bu süreçte kimseye anlatamadığı için 1-2 defa gelip bana ağladığı oldu, evet çok iyi geldi bana çok iyi insan ama çok bunaldım gibisinden. ben hep ilerlemesi yönünde konuştum çünkü duygusal anlamda güvendiği biriydi ve daha önce böyle biri olmamıştı hiç. bu arkadaşlarım evlenmeye çok para harcadılar borçlara rağmen. açıkçası ben yapmam, nikahımda imza atarım takı takanlara dua ederim bitiririm. bekarlık eşyalarımı da kullanırım ilk etapta, sadece balkonlu ve güneş alan bir ev istiyorum dedim yani. :D bizim hedeflediğimiz maddi kazanımlar daha farklı. ben kervan yolda düzülür diyorum borçlar elbet biter planlı ve tasarruflu olunduğu sürece. mesele borç konusunda disiplinli olmak ve sabretmek bence. ama siz daha iyi bilirsiniz. benim aklıma takılan da aile konusu oldu. geriye bıraktığı ailede çalışıp sorumluluğu alacak olan var mı yok mu? bi de para konusunda ne kadar şeffafsınız birbirinize bu.
Arkadaşınız içinde umarım hayırlısı olsun bir ömür mutlu olsun dilerim ki🥰 Benim hayatım gayret rahat bir hayattı benimde dolu dolu isteklerim vardı böyle bir duruma girdim aynı acıları yaşamış biri olarak bağlandık birbirimize sevgi konusunda hissettirmesi göstermesi çok çok fazla diyorum ya bu konu hariç çok şükür sıkıntımız yok olsa zaten derim ki bununla mı uğrayacağım. Kendisi de tutumlu ama ailesinin istekleri bitmiyor bu da evin babası konuma geldiği için erkek olarak yapamadığında işe yaramadığını düşünüyor. Beni bir şeyden eksik de etmediler ne gerekiyorsa para yok demediler ben yapma dedikçe yaptılar. Bir şeye ihtiyacım olur gelir karşılar. Ama hep verici ailesi akrabaları asla arkasında durmamış bu zamana kadar. Yarım saatlik uyku ile iki işe birden gider birikim yapar yine de yetmeye çalışıyor sabahlara kadar çalışıyor ama birikimi borcunu kapatmaya yetmiyor hepsini istediği için banka. Onun dışında parası yetiyor her şeye. Şuan düğünden bahsediyor ama düğün benim hiç istemediğim şey takılara güvenebilir güvenmemesi lazım. Düğün çok masraflı bir olay aynı borca girmeye de gerek yok. Ama bu durumda bile akrabalar gelmiyor düğünsüz takı takmayız diyorlar yani ikimizde zor dayanıyoruz🤦‍♀️ Şeffafız para konusunda zaten banada verir ben da altın alır kenara atarım bu zor koşulda birikim yapabiliyoruz az çok nasıl başardık bilemesem de. Arkasında ailesine bakabilecek var tabi ki ama destek görmüyor şuan evlendikten sonra da iş başa düştü çalışmak zorundalar şimdi diyemiyorum çalışan şimdi çalışırdı çünkü

Peki bileziklerinizi nisanliniz mi istedi?
Yok hayır kesinlikle lafını bile geçirmedi aksine iki bilezik daha yapacağız diye söz verdiler ben böyle bir teklif mi sunsam diye konu açtım borç başka türlü ödenmez gibi geldi borç benim borcum değil tabi ki ama evlenmemiz içinde engeldi ne kadar mantıklı mantıksız bilemedim ama öyle düşündüm

İyi niyet değil o pasiflik, eziklik. Şu an söylediğimiz her şey size zalimce geliyor. Bir şekilde hallederim diye düşünüyorsunuz ama evlenince öyle olmuyor. Sizin evinizde oturduğunuzda, evi siz geçindirdiğinizde, ev işleri yapıp çocuk doğurup büyütüp, bir de eşinizi memnun etmeye çalıştığınız günün sonunda, eşinizin eve bir katkısı olmadığını, başka insanlar için yaşadığını görünce ben bu evliliği niye yaptım diye düşünüyorsunuz.
Yaşınız da gayet normal, geç değil. Burada yazılanları dikkate alın.
Lütfen

Back
X