SiZce kreş yaşı ? Tecrübeli anneler ...

Gözümzle şahit oldukki. Bağdat caddesinde özbekti sanırım bakıcı kadın kimbilir kaçpara alıyordur. Bağtığı 2 yaş civarı bebeğim ağzına çarptı bir tane.referanslı bilmem ne kadın yani.

demem oki güvenilir bakıcı çok ama çok zor bulunur. Ama düzgün bir kreşe verirseniz kamera kaydı herşey eğitim gayet düzgün oluyor.

Cok guzel
Fiyatlari ne durumda acaba

Hastalık oldu mu ? Bende vermek istiyorum bazen ama çok hasta olur diye korkuyorum
Ilk kis hasta oldu evet. Ama bu sene hic olmadi mesela. Bagisiklikta gucleniyor böylece.
Gerçekten mi ? Neden peki ?
Bakıcı deneyimin oldu mu ?
Hayir bakici hic denemedim. Gerekte duymadim. Bir yerden sonra benim veremedigimi bakicida veremeyecekti. Cocuk sosyallesmek istiyor arkadas istiyor. Bizim çevremizde yasiti veya yakin yasi bile yoktu. Yalniz kaliyordu hep. Kreste arkadas edindi. Benim kizim 3.5 yasinda hala sınırlı ekran kullanimi var. Surekli evde olsak bu kadar aktiviteyi ben yapamaz bir yerden sonra acardim tv. Sadece bu bile yeterli aslinda.

İlk defa verdiğinde kaç aylıktı peki ?
Ben de evde üretememeye başladım ki koskoca başka bi kadın nasıl baksın diyorum akşama kadar evde olacaklar ,,, ben de aktivite yanlısıyım ama erken mi diyorum , şükür konuşuyor aktivitelere bayılıyor
Hangi ildesiniz ?

18 aylikti. Eskisehirdeyim. Ben 10 aylikken ebeveynli oyun gruplarına goturuyordum. Cok keyif aliyordu. Kresede kolay uyum sagladi.

Benim şuan 10 aylıkken bakıcıya vereceğim ama seneye bende kreş düşünebilirim çünkü arkadaşım 24 aylıkken vermeyi düşünüyor oda evde olmuyor yetmiyoruz dedi.
Bakıcı da yetemez ekrana bağlı kalsın istemiyorum dedi
Bencede hakli.
Evde çocuğa yetismemiz zor.

Ben sırf bu strese girmemek için borçların bitmesini bekledim 6 sene. Hep çalıştım. Kiradayız ama evi de alalım öyle olsun desek zaten ben menopoza girerdim Allah da istediğim zaman nasip etti şükür. Kit kanaat geçinicez ama ben bakıcam çocuğuma inşallah. İşi bırakıcam yasal süremden sonra.

Tabi ki herkesin durumu, planı farklı. Allah içine sinen bi yer, içine sinen birini bulmayı nasip etsin sana da

18 aylikti. Eskisehirdeyim. Ben 10 aylikken ebeveynli oyun gruplarına goturuyordum. Cok keyif aliyordu. Kresede kolay uyum sagladi.
Teşekkür ederim
Ben de Bir kaç yer ile görüşeceğim artık , belki de kafamdaki soru işaretleri hemen gidecek
Peki nelere dikkat etmemi tavsiye edersin kreş seçerken

Bir aydır kızım gidiyor eylülde 3 yaşında olacak
Ev hanımıyım ideal yaş olarak düşündüm
Çalışıyor olsaydım tabiki daha erken verirdim

Evde veremediğimiz etkinlikler oyunlar herşeyi kreşte daha iyi oluyor

Teşekkür ederim
Ben de Bir kaç yer ile görüşeceğim artık , belki de kafamdaki soru işaretleri hemen gidecek
Peki nelere dikkat etmemi tavsiye edersin kreş seçerken
Sinifi kalabalik olmasin. Yardimci ogretmen mutlaka sinifin olsun ortak olmasin. Kahvaltiya dikkat et. Cikolatali ekmek varsa kac. Ben 9 16 arasi gonderiyorum. 18 ayliktan beri boyle.

Benim kızım 32 aylık babaanne bakıyor ama bu yıl yarım gün de olsa ben de kreşe vereceğim, senin yerinde olsam arastiririm kreşleri evde bakıcıya hem güvenmek zor hem de çocuğa yetmesi zor,bizim yaz donemi köyde oluyorlar surei dışarı falan çıkıyor ama kışın evde babaanneyle çok sıkılıyor hoş ben olsam benimle de sıkılıyor çünkü çocuklara yetmek gerçekten zor, yasitlarini arıyor cocuklar

Benim oğlum da 31 aylık. Pandemi olmasa çok daha erken verirdim. Artık yetemedigimi hissediyorum çocuk sünger gibi aliyor her yeni şeyi. Beyin gelişiminde ilk 3 yılın kritik olduğu göz önüne alınırsa kreş her anlamda çok faydalı olacak. Anneanne babaanne dönüşümlü baktı oğluma. Artık yetemiyorlar haliyle. Bu ay hemen baslatacagim ben. Tek endişem hastalıklar. Oğlum hiç hasta olmadı gibi bir şey bu zamana kadar

Benim oğlum da hasta olmadı hiç ama benim eyleyemediğim çocuğu babaanne nasıl eylesin siye düşünüyorum , hoş çalışmasam vermezdim şu yaşta, sadece bir kça saatliğine verirdim

12 ay boyunca gitti mi çocuk peki ? Yani 12 ay boyunca haftada beş gün gittiyse bakıcıdan çok daha ucuz

Eylül haziran arası dönemi kapsıyor. temmuz ağustos yaz okuluna giriyor. ona kaç hafta giderse haftalık ödüyoruz. geçen ay bir hafta gitti tatil bayram derken bizleydi çocuk bir haftalık verdik. bu ay ful gitcek ful vercez.
tabi uygun bence verdiği hizmete göre. ama benim oturduğum semt özellikle kresin olduğu yer çok pahalı o yüzden fiyatlar yüksek. iyi bi araştırmayla daha uyguna da bulunur iyi bir kres

Ben bakıcı olayına oldum olası sıcak bakan bir insan değilim.
ha eğitimli o filmlerde görünen ‘dadı’ tutacaksanız o başka. Ama çocuğumun elin kadınıyla günün belli bir zamanını geçirmesine asla olumlu bakmadım.
Çocuklar öyle bir şey ki, yemek yerken ağzını şapırdatıyor olsa onu bile karşıdaki insandan kapıyor, ya da hareketlerini vb. Tanımadığım bir insanın huylarını alma fikri beni son derece rahatsız ediyor. Birde amaç çocuğumu oyalamak mı, yoksa ona bir şeyler mi katmak mı diye düşünüyorum.
hiç bir bakıcının saatlerce çocuklar ile etkinlik vs. Yaptığına şahit olmadın elbette yapan vardır dediğim gibi ben şahit olmadım ve bütün bu etkenler yüzünden bakıcı benim için bir seçenek asla olmadı.
Almanya’da yaşıyorum ve tüm çocukların 1 yaşından sonra kreşe gitme hakkı var. Hatta %80-85 oranında başlıyor çocuklar 1 yaştan itibaren.
Kızım 15-16 aylık olduğundan beri kreşe gidiyor şu anda 27 aylık. Onun için yaptığım en doğru şey, verdiğim en doğru karar. Tabii ki gittiği kreşin, öğretmenlerin başarısı, iyi olması çok önemli. Maşallah diyim ben çok çok memnunun. Kızım çok severek gidiyor.
Sürekli yeni bir şeyler öğreniyor, enerjisini atıyor, sosyalleşiyor.

ikizlerim doğunca da yine aynı yaşlarda vereceğim.

fakat olumsuz kreş hikayeleri de yok mu ? Elbette var . Dediğim gibi bu biraz kreşe , öğretmenlere ve birwz da çocuğa bağlı bir şey .
Bir çocuğu en iyi annesi tanır ve anne çocuğu için en doğru kararı verecektir
Bol şans

19 aylık konuşuyor mu maşallah benimki 20 aylık konuşmuyor havhav vakvak möö baba vs gibi 15-20 ses kelime var ama neden konuşmuyor
Benim kızım da 19 aylık aynı sizin ki gibi. Cümle kuramaz hala, "bu ne" der sadece ki hepimiz özellikle 8yaşında ki abisi oynar oynatır kitap okur yalnız değilsiniz bence arkadaşın bebeği erkenci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…