- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.001
- 133
- 41
- Konu Sahibi Prensescann
-
Yakin arkadasim psikolog 36 ay oncesi verme dediği icin oglumu bakiciyla buyuttum..bakiciyi da apartman gorevlisi ve komsular sayesinde bulmustum.Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi giyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Memnun muydun peki bakıcıdanYakin arkadasim psikolog 36 ay oncesi verme dediği icin oglumu bakiciyla buyuttum..bakiciyi da apartman gorevlisi ve komsular sayesinde bulmustum.
Evet. Kesinlikle sizin evde baksin. Evimde baktirdim..onun evine kim girip cikacak nerden bileceginiz. Ayrica uyuyan cocugu uyandirip evden cikartmak kolay mi. Size gelsin kadin.. Boyama. Oyun. Kitap okuma. Yemek de pisirsin kadin. Bastan net anlasin..sonradan bastan demedin diye kabul etmezler.. bebek bakimi+yemek diyin..Memnun muydun peki bakıcıdan
Sizin eve mi geliyordu
Çocukla akşama kadar ne yapıyorlardı ?
Önceliğin senin evine gelecek birisi olsun. Başkasının evinde nasıl bakacağını, neyle ilgileneceğini evine giren çıkan insanı kontrol edemezsin. Oturup misafir mi ağırlayacak, kocasına yemek mi yapacak temizlik mi yapacak çocuk mu bakacak? Bak bu süreçler çok zor gerçekten insan sağlığından oluyor çocuğunu düşünmekten , ben oldum psikolojik tedavi gördüm çocuğum ne olacak diye düşünmekten. Kendi evinde olursa kamera koyup izlersin tabi ki bakıcının haberi olarakMemnun muydun peki bakıcıdan
Sizin eve mi geliyordu
Çocukla akşama kadar ne yapıyorlardı ?
Sen nasıl geçirdin bu süreçleriÖnceliğin senin evine gelecek birisi olsun. Başkasının evinde nasıl bakacağını, neyle ilgileneceğini evine giren çıkan insanı kontrol edemezsin. Oturup misafir mi ağırlayacak, kocasına yemek mi yapacak temizlik mi yapacak çocuk mu bakacak? Bak bu süreçler çok zor gerçekten insan sağlığından oluyor çocuğunu düşünmekten , ben oldum psikolojik tedavi gördüm çocuğum ne olacak diye düşünmekten. Kendi evinde olursa kamera koyup izlersin tabi ki bakıcının haberi olarak
Is arkadaslari, konu komsu, apartman görevlisi, parktaki ailelere sorun. Guvenilir biri. Baskalarinin cocuklarina bakmis biri illaki bulunurArkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Ben de çok aradım. İş arkadaşlarına, doktor , öğretmen ,hemşire tanıdıklarına söyle. O şekilde bulunuyor referanslı bakıcı. Ben de kaç kişiyle görüştüm kimisi kendi evinde bakmak istedi, kiminin okula giden çocuğu vardı benim bebeğimle beraber onu okula bırakırız çıkışta alırız filan dedi. Bunlar bana uymadı. Ben kendi evimde kamera koyarak kendi ortamında bakılmasını istedim. Ev işi vs istemedim ekstra yemek de istemedim sadece çocuğuma bakıyor ona çorba yapıyorsa biraz fazla yapıyordu bize de akşam yemeği oluyordu. Şimdi artık 4 yaşa yaklaştığı için anaokulu düşünüyorum sosyalleşme açısından. Tabi pandemi koşulları ne olur bilmiyorum belki yine bakıcı olurSen nasıl geçirdin bu süreçleri
Ben bulamıyorum bakıcı
19 aylık konuşuyor mu maşallah benimki 20 aylık konuşmuyorArkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
Kreş. Muhatabın var. Kurum var. Yeter ki resmi ve güvenilir bir yer olsun.Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
17 aylıktan beri artarak konuştu şükür19 aylık konuşuyor mu maşallah benimki 20 aylık konuşmuyorhavhav vakvak möö baba vs gibi 15-20 ses kelime var ama neden konuşmuyor
18 aylik verdim. 5 cocugum daha olsa yine 18 aylik krese veririm.Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
Bizimki de 11 ayda yürüdü ama konuşması yok doğru hepsi farklı farklı17 aylıktan beri artarak konuştu şükür
Ama sanırım biraz geç yürüdü 16 aylıkken
Her çocuğun gelişimi farklı ben aşırı aşırı aşırı konuştun anlattım sürekli , kartlardan çalıştık vs , alakalı bir durum mu bilemiyorum
Her çocuk farklı zaten 24 aylık konuşmak İçin normal bir yaş olarak biliyorum
Benim ki biraz erken konıştı diyor herkes bilemiyorum ama çok şükür bin şükür
Hepsi elbet konuşacak canım
Hastalık oldu mu ? Bende vermek istiyorum bazen ama çok hasta olur diye korkuyorum18 aylik verdim. 5 cocugum daha olsa yine 18 aylik krese veririm.
Gerçekten mi ? Neden peki ?18 aylik verdim. 5 cocugum daha olsa yine 18 aylik krese veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?