Ben bakıcı olayına oldum olası sıcak bakan bir insan değilim.
ha eğitimli o filmlerde görünen ‘dadı’ tutacaksanız o başka. Ama çocuğumun elin kadınıyla günün belli bir zamanını geçirmesine asla olumlu bakmadım.
Çocuklar öyle bir şey ki, yemek yerken ağzını şapırdatıyor olsa onu bile karşıdaki insandan kapıyor, ya da hareketlerini vb. Tanımadığım bir insanın huylarını alma fikri beni son derece rahatsız ediyor. Birde amaç çocuğumu oyalamak mı, yoksa ona bir şeyler mi katmak mı diye düşünüyorum.
hiç bir bakıcının saatlerce çocuklar ile etkinlik vs. Yaptığına şahit olmadın elbette yapan vardır dediğim gibi ben şahit olmadım ve bütün bu etkenler yüzünden bakıcı benim için bir seçenek asla olmadı.
Almanya’da yaşıyorum ve tüm çocukların 1 yaşından sonra kreşe gitme hakkı var. Hatta %80-85 oranında başlıyor çocuklar 1 yaştan itibaren.
Kızım 15-16 aylık olduğundan beri kreşe gidiyor şu anda 27 aylık. Onun için yaptığım en doğru şey, verdiğim en doğru karar. Tabii ki gittiği kreşin, öğretmenlerin başarısı, iyi olması çok önemli. Maşallah diyim ben çok çok memnunun. Kızım çok severek gidiyor.
Sürekli yeni bir şeyler öğreniyor, enerjisini atıyor, sosyalleşiyor.
ikizlerim doğunca da yine aynı yaşlarda vereceğim.
fakat olumsuz kreş hikayeleri de yok mu ? Elbette var . Dediğim gibi bu biraz kreşe , öğretmenlere ve birwz da çocuğa bağlı bir şey .
Bir çocuğu en iyi annesi tanır ve anne çocuğu için en doğru kararı verecektir
Bol şans