• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SiZce kreş yaşı ? Tecrübeli anneler ...

Ben erken buluyorum. Kendi çocuklarım için tercih etmedim küçük yaşta kreşi. Ama mecbursanız bir şey diyemem. Çevrenizden detaylı araştırma yapın bakıcı için, sırf komşu diye tercih etmeyin. İş çevrenizde çocuk baktırmış, referans olabilecek kimse yok mu... hani bizim falancanın oğluna x abla bakmıştı bir sorayım diyen olmuyor mu...
Bulamadım bir tülrü
Karşı komşum binadan çocuk bakmıştı o bakacaktı , anlaşamadık bazı konularda o iptal ,
Moralim çok bozuk
Ne yapacağımı bilmiyorum

Hiç deneyimim olmamasına rağmen bakıcı fobim var. Kızımı 27 aylık verdim kreşe (ücretsiz iznim bitmişti ) mesafe ulaşım vs çok sıkıntı olmasına rağmen ücreti neredeyse bu yılın ücretlerine tekabül etmesine rağmen kreş tercih ettik. Çocuğumu tek bir insanın insafına bırakmak aklıma hiç sığmadı. Kurumsal kreşlerde ( merdiven altı olmayan) insanın içi daha rahat ediyor.
Evet tek bir insana bırakmak bana da mantıksız geliyor
Ben bile zorlanıyorum çocuğunla tek başıma başka bir şişman nasıl katlanacak tüm gün diyorum , sonra da beş buçuk altı gibi evdeyim zaten halledebilir diyorum
E beş buçuk altı gibiyse o zamana kadar kreşte oynar öğrenir neden tek kişiyle evde kalsın diyorum
Bi kreş bi bakıcı arasında gelgitteyim , ama bakıcı bulabilsem başka bazı zor durumda kaldığım zamanlarda da yarım talep edebilirdim diye de düşünüyorum ...
Beynim yandı

Normalde bakıcıya gider 19 aylık.anne sevgisine muhtaç.ama güvenilir bakıcı bulmak zor.kresler daha güvenli.kamerasi var denetlemesi var.kres yasi en az bes yas olmali

Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Cok küçük henüz calisiyorsaniz mecbur tabi malum tek maaşlı gecim zor ailenizden bakan olmazmi para karsiliginda falan

Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Lutfen ama lütfen krese bırakmayın .yani terkedilme korkusu oluşuyor .Yani bence 5 yaş

Ben 32 aylik gonderdim 19 ay daha cok kucuk bence.cevreden yada bakici burada sitesinden falan bakin.cok zorda kalsaniz gonderirsiniz ama elinizden geldigince bakici bulmaya calisin.ola ki bulamadiniz mecbur gondereceksiniz stres yapmayin her anne cocugu icin en iyisini ister

Benden başka biri ile de vakit geçirirse aynı sorunu yaşamayacak mı ?
Şuan zaten yaşıyor bence , aynı odadanolmadıpkkzı an başlıyor anne nerde an nerde diye ağlamaya 😢
Bakın kendi evinde olsa bı nebze daha kolay sanki 😔Üzülmeyin ne guzel sağlıklı olanı yapıyor sizi arıyor ,diğer taraftan kreşe gittiğinde çok hastalanarak biliyorsunuz değil mi 😔ve bu sefer de hastalıklarla ugrasacaksiniz .Allah yardımcınız olsun .Umarım en doğrusunu bulursunuz .

çocuklarımın üçüde birer yaşında başladılar. Biz hiç bir sorun yaşamadık. Pedagogları yemek , alt değiştirme ve diğer konularda yardımcı oluyorlar ve eğitiyorlar.

Benim oğlum da 31 aylık. Pandemi olmasa çok daha erken verirdim. Artık yetemedigimi hissediyorum çocuk sünger gibi aliyor her yeni şeyi. Beyin gelişiminde ilk 3 yılın kritik olduğu göz önüne alınırsa kreş her anlamda çok faydalı olacak. Anneanne babaanne dönüşümlü baktı oğluma. Artık yetemiyorlar haliyle. Bu ay hemen baslatacagim ben. Tek endişem hastalıklar. Oğlum hiç hasta olmadı gibi bir şey bu zamana kadar
İnan ben de yetemedigimi hissediyorum, bugün evdeydik, temizliği falan benimle yaptı babamız çalışıyordu, sonra parka çıktık geldik hala bana sıkıldım diyor , sulu boya yaptık, başka boya yaptık kartondan birşeyler yaptık ,yine sıkılıyorum diyor..ya ben çocuk bakmayı bilmiyorum ya bu çocuklar çok fazla şey bekliyor...ekimden sonra veririm kreşe yarım gün diyorum çünkü ekime kadar babaanne köyde bakar , orda dışarı çıkıyor seviyor...benim tek düşüncem kızım biraz fazla çekingen yabancı ortamlarda şimdi kreşe bırakınca çok ağlar mı ? Kötü etkilenir mi ? Tabi yavaş yavaş alistiracagiz ve yarım gün vereceğim çabuk bunalmasin diye ama yine de endiseliyim

Şahsen bakıcı yerine kreşi tercih ederim ben. En azımdan kurumsal bir yer seçerseniz denetlemeniz de daha iyi olur. Samimi arkadaşım 15 aylık verdi kreşe. Şu an 4 yaşında zehir gibi akıllı çok tatlı bir çocuk. Gelişimi de çok ileride tabii erken başlayınca

İnan ben de yetemedigimi hissediyorum, bugün evdeydik, temizliği falan benimle yaptı babamız çalışıyordu, sonra parka çıktık geldik hala bana sıkıldım diyor , sulu boya yaptık, başka boya yaptık kartondan birşeyler yaptık ,yine sıkılıyorum diyor..ya ben çocuk bakmayı bilmiyorum ya bu çocuklar çok fazla şey bekliyor...ekimden sonra veririm kreşe yarım gün diyorum çünkü ekime kadar babaanne köyde bakar , orda dışarı çıkıyor seviyor...benim tek düşüncem kızım biraz fazla çekingen yabancı ortamlarda şimdi kreşe bırakınca çok ağlar mı ? Kötü etkilenir mi ? Tabi yavaş yavaş alistiracagiz ve yarım gün vereceğim çabuk bunalmasin diye ama yine de endiseliyim
Bizimki de pek sosyal değil, çevrede hiç akrani yok. Pandemi çocukları malum. Alısacaklar, sosyalleşme açısından çok faydalı olacak ztn kreş. Bizimki de sürekli yeni aktivite bekliyor. Bur aktiviteyi en fazla 2 kere yapabiliyoruz farklı gunlerde ztn.

Bizimki de pek sosyal değil, çevrede hiç akrani yok. Pandemi çocukları malum. Alısacaklar, sosyalleşme açısından çok faydalı olacak ztn kreş. Bizimki de sürekli yeni aktivite bekliyor. Bur aktiviteyi en fazla 2 kere yapabiliyoruz farklı gunlerde ztn.
Evet pandemiden dolayı çoğu çocuk sosyalleşme sıkıntısı yaşıyor ama bazen bakıyorum bazı çocuklar çok daha arkadaş canlısı daha sosyal,benim kızım fazla çekingen inşallah sorun yasamayiz

Çocuğa göre değişkenlik gösterir bu durum.
Uzman görüşü almanızda fayda var.
Şuan çevremde 18 ve 19 aylık iki akran bebek var.
18 aylık olan, 10 aylıktan tek farkı yürümesi, öyle diyeyim.
19 aylık ise 3 kelimelik cümleler kuruyor, her türlü iletişime açık, sosyal becerileri gelişmiş, kendini koruyabilen bir çocuk.
Diğeri daha vallahi bebek.

O sebeple genelgeçer bir doğru yok bu meselede, evladınızı siz ve uzmanı değerlendirebilir.

Nasıl umut oldu bu mesaj bana
Peki nelere dikkat edeyim kreş seçerken ??
Ben önce gidip kreşi ziyaret ettim oradaki düzene ve çocukların durumuna baktım. Sonra çocukların annelerine sordum memnun olup olmadıklarına. Şimdiye kadar 4-5 kez taşınıp büyük çocukların kreşini değiştirdim , çok şükür kreş seçiminde hep şanslı oldum. 4 yaşındaki oğlum hala aynı kreşe gidiyor ve inanın bana çok mutlu orda. Şimdiye kadar ufacık dahi bir negatif durum yasamadık. Çocuklarımın hepsi orda yürümeyi öğrendi. Bez bıraktırırken bile çok yardımcı oluyorlar. Hiç çekinmeden her türlü konuyu sorup konuşun pedagoglarla .

Benim oğluma şimdilik annem bakıyor, 2022 ekimde 4 yaşında oluyor,Eylül'de kreş düşünüyorum.Anaokulu mu kreş mi kararsizim ama bu arada,bakalım şartlar ne gösterir

Anaokullarında yaşa göre sınıf olduğu için o yaş grubuna uygun eğitim verilir,dolayısıyla iki yıl anasınıfına gitse bile öğrenecekleri farklıdır bu konuda rahat olsun içiniz.Anaokullarında özbakım becerisi de çok iyi verilir tuvalet,yemek yeme vb kendi başına üstesinden gelmesini daha çabuk öğrenir

Back