• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SiZce kreş yaşı ? Tecrübeli anneler ...

Benim oğlum da hasta olmadı hiç ama benim eyleyemediğim çocuğu babaanne nasıl eylesin siye düşünüyorum , hoş çalışmasam vermezdim şu yaşta, sadece bir kça saatliğine verirdim
Ben de yarım gün baslatacagim ilk etapta. Hoş daha küçük tam gün verenler de var ama böylesi daha sağlıklı. Pandemi olmasa ufak ufak oyun gruplarıyla başlatmak da iyi olurdu daha önceden

Evet. Kesinlikle sizin evde baksin. Evimde baktirdim..onun evine kim girip cikacak nerden bileceginiz. Ayrica uyuyan cocugu uyandirip evden cikartmak kolay mi. Size gelsin kadin.. Boyama. Oyun. Kitap okuma. Yemek de pisirsin kadin. Bastan net anlasin..sonradan bastan demedin diye kabul etmezler.. bebek bakimi+yemek diyin..
Ücreti ne kadardı peki? Ben de yarım günlüğüne bakıcı arıyorum. Kızım 15 aylık ama yabancı birine bırakma konusunda tedirginim. Kameranız var mıydı evde?

Bakıcı işi de zor kreş de, ikisi bilinmez bir yol ama kreş kurumsal olanlar tercih edilebilir. Oğlum için kreş gezerken 5 6 aylık bebelerin de alındığı kreşler gördüm sınıfın ablası kucağına almış uyutuyordu. Çocuk bakmak vicdan işi, hayırlı insanlar çıksın karşınıza. Bakıcı istiyorsanız da bizim arkadaş bulunduğu semtin civarına ilan asmıştı, o şekilde eleye eleye birisiyle anlaştı şimdi çok memnun bir yıla yakindir onunla devam ediyor.

Ayrıca oğlum 33 aylık ben de bu hafta kreşe başlatıyorum, her gün iki saat ingilizce dersleri, çeşitli aktiviteleri var, ben de eşim de öğretmeniz ancak çocuk gelişimine dair eğitim almış kişilerin oğlumuza katacağı şeylerin üçte birini biz ancak verebiliriz diye düşündük, hem akranlarıyla vakit geçirsin hem de çeşitli alanlarda beceri kazansın istedik. Beni tek korkutan şey şu pandemi belası, inşallah virüs kapmaz o beni endişelendiriyor sadece

Son düzenleme:
Arkadaşım 1 yaşında bırakmıştı mecburiyetten
Bence bakici bulunmazsa olabilir resmi kurumlar hep daha güvenilir
He güvenilir bakici bulursanız 2 sene de baktırin tabii kimisi kendi annesi kadar ilgili
Çalışan annelerin çocukları maalesef hep bu şekilde

Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Genellikle çoğu kreş tuvalet eğitiminden sonra kabul ediyor.

Bir de mesela ben cocuk düşünüyorum şimdi üst katimdaki teyzeyi de bakici düşünüyorum onun haberi yok ama 🤣
O teyze de ne katacak ki cocuga sadece bakacak temel ihtiyaçlarını karşılayacak
Ama diğer türlü kreste çok güzel etkinlikler yapılıyor tvden uzak kalıyor arkadaş buluyor vs.
Güvenilir bur kreş olursa hepsinden iyi olur

Bizimki de 11 ayda yürüdü ama konuşması yok doğru hepsi farklı farklı 🥰
Benim oğlum da yaşına gelmeden son derece profesyonel bir şekilde yürüyordu🤣 ama konuşması 2,5 yaştan itibaren oldu. Öncesinde tek tük kelimeler. Çok üzüldüm, burdan çok kişiye sordum. Bir sürü uzman görüşü vs derken hepsi çocuğumun normal olduğunu beklemem gerektiğini söyledi( tabiki eğitici faaliyetler falan yaparak). 3 yaşına yaklaştığında gerçekten denildiğini gibi birden konuşmaya başladı, akranlarıyla aradaki açığı kapattı. Endişelenmeyin ama çocuğunuzu da boş bırakmayın💞
Konuya gelince kreş için çok küçük olduğunu düşünüyorum ama zaruriyet varsa tabiki yapacak bir şey yok.

Güvenilir, düzgün bir bakici bulmayı zorlayın olmazsa da mecburen kreş. Benim küçük oğlum da kreşe başlayacak 1 hafta sonra 3 yas 8 aylık olmuş olacak .pandemiden dolayı tedirginim ama hem kendi istiyor hem çalışıyorum mecburum .
Biraz yaşı küçük ama sevdiği, güvende olduğu bir yer olursa gayet te uygun kreş için. Pandemi hepimizi tedirgin etti ama yapacak bisey yok geçecek gibi durmuyor .
En rahat hangisi olacaksa o olsun inşallah, Hakkınızda hayırlısı

Biraz fazla ama egitim iyi olduktan sonra hic onemli

en önemli şey gerçekten sevgi veriyorlar. içim cok rahat bırakıyorum. çok ilgililer her öğrenciyle.
yiyecekler ve mutfak konusunda çok iyiler.
muhitten dolayı fiyat yüksek ama yapacak bişey yok ona da.
çift dil birde İngilizce ve İspanyolca ders alıyorlar.

en önemli şey gerçekten sevgi veriyorlar. içim cok rahat bırakıyorum. çok ilgililer her öğrenciyle.
yiyecekler ve mutfak konusunda çok iyiler.
muhitten dolayı fiyat yüksek ama yapacak bişey yok ona da.
çift dil birde İngilizce ve İspanyolca ders alıyorlar.
Daha ne olsun yabanci dilde varmis

Daha ne olsun yabanci dilde varmis

aynen çok şükür o kadar seviyo ki uyanır uyanmaz gitmek istiyo. şu an okuldaki en hareketli çocuk benimki, ama asla sorun yaşamadım. hep olumlu ve geliştirici şekilde yaklastilar.
normal bi insanın tek başa çıkabileceği bi çocuk değil 😅

Hiç deneyimim olmamasına rağmen bakıcı fobim var. Kızımı 27 aylık verdim kreşe (ücretsiz iznim bitmişti ) mesafe ulaşım vs çok sıkıntı olmasına rağmen ücreti neredeyse bu yılın ücretlerine tekabül etmesine rağmen kreş tercih ettik. Çocuğumu tek bir insanın insafına bırakmak aklıma hiç sığmadı. Kurumsal kreşlerde ( merdiven altı olmayan) insanın içi daha rahat ediyor.

Arkadaşlar bakıcı sorunum var , bulamıyorum , oğlum 19 aylık , kreş için nasıl bir dönem sizce ?
konuşabiliyor , kendi yiyebiliyor büyük oranda ...
Bakıcı mı kreş mi ? Hoş bakıcıyı nasıl nerden bulacağım bilemiyorum da ...
Çok erken tabii ki mümkünse aileden biri bakmalı 19 ay diyorsunuz daha 2 yaşında bile değil çocuk

Ben erken buluyorum. Kendi çocuklarım için tercih etmedim küçük yaşta kreşi. Ama mecbursanız bir şey diyemem. Çevrenizden detaylı araştırma yapın bakıcı için, sırf komşu diye tercih etmeyin. İş çevrenizde çocuk baktırmış, referans olabilecek kimse yok mu... hani bizim falancanın oğluna x abla bakmıştı bir sorayım diyen olmuyor mu...

Back