- 10 Mayıs 2022
- 1.261
- 1.180
- 63
- Konu Sahibi hayatbeninedenyoruyosun
-
dimiii . düşenin halinden düşen anlar bazen peşin hükümlü konuşmak kolay oluyoKimse ödemez zaten bakma sen yorumlara. Kv bin lira istese gelip konu açarlar, kazada yanda oturuyor diye kimse 35bin ödemez merak etme.
yani şuan konular tam açılmadı ama o zaman açılırsa dirensin kardşimde ben araya pek girmem ama onada ödeme derim eşimde kendi ödeyip dava açarsa kardeşimde savunmasını ona göre yapar olanı anlatır mahkeme de kararını ona göre verirİlkinde hata yapmışsın. Senin kardeşin kaynının silah zoruyla oturtmus olsa sofor koltuguna o zaman hakliydin. Ilkinde de ödemesi gerekmezdi. Hukukun sencesi bencesi olmaz. Şoför kusurlu. Herkesin hür iradesi var. Kaldi ki abisinin arabasi bi zahmet sorumlu davransaymis dikkat etseymis. Nasi olsa suçumu paylasio insanlar diye daha cok suca karışır o kafayla. Istanbulda bi iki defa denk geldim taksici leş gibi alkol kokuyor mesela baska taksi yok mecbur bindim goze alıp adam kaza yapsa bindim diye ben de mi odeyecem simdi. Sacmaliga bak.
Canim karışma zorla isteyecek halleri yok ya. İstiolarsa istesinler kardesin de odemicem benim hatam degil desin. Sen yorum yapma o zaman bakalim ne kadar sacmalayacaklar. Polisten kacmak kimin fikriymis? Siz evlenmeden olmus olay evlenmeseniz dönüp bulacaklar miydi kardeşini allah askina? Aile baglarina güvenip sacmaliolar. Neresinden tutsam elimde kalio.yani ya ben dicem daha neyin parasını istiyosunuz diye artık. eşimle aram bozulacak diye korkuyorumda böyle bişey kardeşimin arabasıyla olsaydı asla ödemezdi kaynım onuda biliyorum
Evde içelim demiş kardeşi o da ben evde içmem demiş . Kocaman adamın elinden zorla alamazsın bir şeyi .Çünkü iki insan normal gezmeye çıkmak için arabada değiller, alkol almaya gidiyorlar ve dönerken yine o arabayla dönecekleri de baştan belli zaten.
Yani bence kardeşin hakliaslında kardeşim olduğu için dedğilde bende böyle düşündüğüm için buraya sormak istedim ama herkes kardeşimi savunduğumu aklamaya çalıştığımı düşünmüş öyle olsa ilkinde öde demem
hayatimda alkollu araba kullanan kimsenim arabasina binmedim asla binmem de o kadar buyuk konusuyorum. sonucta kaza riski yuksek birine de zarar gelebilirdi ben binmem diyip taksiyle giderimEvde içelim demiş kardeşi o da ben evde içmem demiş . Kocaman adamın elinden zorla alamazsın bir şeyi .
O zaman şöyle bir soru soralım . Iki kişi giderken şoför kaza yaptı yandaki kardeşi öldü. O zaman da engel olmaliydin deyip öldürmesini normal mi karsilayacagiz. Ya da başka bir yayaya vursa ikisi mi hapse girecek ? Böyle bir saçmalık olabilir mi
Evde içelim demiş kardeşi o da ben evde içmem demiş . Kocaman adamın elinden zorla alamazsın bir şeyi .
O zaman şöyle bir soru soralım . Iki kişi giderken şoför kaza yaptı yandaki kardeşi öldü. O zaman da engel olmaliydin deyip öldürmesini normal mi karsilayacagiz. Ya da başka bir yayaya vursa ikisi mi hapse girecek ? Böyle bir saçmalık olabilir mi
zaten eşime söylicem sen ödeme diye kim ödüyorsa ödesin ama biran önce ödesin dicem çünkü bu borç ödenmedikçe bizim mallarımıza icra geliyor araba kaynımın üzerine olsa dicemki konuşsunlar aralarında kardeşimle halletsinler nasıl yapııyolarsa ama ödemediği her gün bizim sırtımıza biniyoYahu ne saçma, alkolu kaza yapan kaynın.
Alkollu sağ koltuğa binmek yasak mı ya
Kardeşin olsa da olmasa da o kaza yaşanacaktı. Ha aileler akraba sayılır diye ödemiş belki ilkini ama ne alaka 70in yarısını ödesin.
Herkes kendi hatalarından mesuldur.
Suçlarda kanunumuzda kollektif olmadığına göre?
Eşiniz davayı nasıl açacacakmış acaba onu da çok merak ettim.
Ödememesinden yanayım ben.
Direksiyonda kim varsa suç onundur. Bu kadar basit. Kimse de ödemek istemez, kimseye o para havadan gelmiyor.
dimiii . düşenin halinden düşen anlar bazen peşin hükümlü konuşmak kolay oluyo
ya ne alaka ne alaka birisinin ölmesiyle gelen para cezasının. merak etmeyin o zaman buraya kardeşime günah yazılmışmıdır diye konu açmazdım. konuyu nasıl ölüme carta curta bağlayıp vicdandan girmeye çalışıyorsunuz. ben burada enayi yerine koyulmaktan bahsediyorum kardeşim bu parayı ödedi ilk başta ve ben yan koltuktaydım banane muhabbeti yapmadı ama kusurun çoğuda şoförde olduğundan bu sadece bu konu için değil herhangi bir kazada da kusurlu şofördür yanda duran değil kardeşim alkol muhabbeti yüzünden zaten kendindede kusurunu görerek ödedi. ama 2. geleni niye ödesin diyorum ben düşüncesizliğinin bedelini ödedi zorla kimseye bişey de yaptırmadı. Ölüm kalımla alakası yok konunun yaniMerak ettim o kazada biri ölseydi ya da sakat vicdanınız rahat olacak mıydı kardeşim zaten direksiyonda değil diye.
ya ne alaka ne alaka birisinin ölmesiyle gelen para cezasının. merak etmeyin o zaman buraya kardeşime günah yazılmışmıdır diye konu açmazdım. konuyu nasıl ölüme carta curta bağlayıp vicdandan girmeye çalışıyorsunuz. ben burada enayi yerine koyulmaktan bahsediyorum kardeşim bu parayı ödedi ilk başta ve ben yan koltuktaydım banane muhabbeti yapmadı ama kusurun çoğuda şoförde olduğundan bu sadece bu konu için değil herhangi bir kazada da kusurlu şofördür yanda duran değil kardeşim alkol muhabbeti yüzünden zaten kendindede kusurunu görerek ödedi. ama 2. geleni niye ödesin diyorum ben düşüncesizliğinin bedelini ödedi zorla kimseye bişey de yaptırmadı. Ölüm kalımla alakası yok konunun yani
olur hatta şöyle yapalım bide siz dava edin ödeme emri falan çıkartın ne dersiniz?Karışmıyorum derken ? Karışacaksınız ve kardeşinizden o parayı alacaksınız. Bir de onu kalıyorsunuz. Yapmayın arabayı kullanan değil ama işin içinde. Bir de öyle bir anlatmışsınız ki kardeşim evde içelim demiş o dışarda içerim demiş.. devamında herhalde kardeşiniz silah zoruyla götürüldü ..
Resmen siz kaosa götürüyorsunuz süreci. Bunu 2 kardeş ödeyecek ortak. Hatta sizin aracınıza verdikleri zararı da onlar ödeyecek.
Kusura bakmayın kardeşiniz yaptığı hatanın bedelini ödemeli,kendi idraki eksik mi? Alkollü adamın arabasına biniyor,o kaçınca kaçıyor.O da suça iştirak etmiş bir güzel içmiş,alkollü adamla yola çıkmış,olmaz bir cana zarar veririz dememiş güle oynaya devam etmiş, kavgayı ayirmamis yaptığın yanlış dememiş,birde kaçmış.zaten kardeşim yapmadı kazayı körkütük sarhoşda değillerdi kaçmalarındaki sebep de eşimin kardeşi çok hırçın birisi ve adamın üzerine yürümüş polis çağırılınca kaynım ehliyetimi alırlar diye binmiş arabaya gitmiş
bununla ne alakası var? konu vicdan değil ki? biri ölse hepimiz üzülürüz, ama kanun önünde aracı kullanan kişi suçludur.Merak ettim o kazada biri ölseydi ya da sakat vicdanınız rahat olacak mıydı kardeşim zaten direksiyonda değil diye.
laf anlatamıcam. anlamıyorsunuz çünkü teşekkürler fikriniz için iyi günlerNoldu işinize gelmedi mi , kaza olmuş zaten ölümlü kaza da olabilirdi alaka o bir de kaçmışlar
Sizin kardeşiniz direksiyonda olsa kocanızın kardeşi ödemese vayyy neden binmiş o da yarısını ödesin diye buraya yazardınız da neyse.
bununla ne alakası var? konu vicdan değil ki? biri ölse hepimiz üzülürüz, ama kanun önünde aracı kullanan kişi suçludur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?