- Konu Sahibi hayatbeninedenyoruyosun
Kardeşin haklı. Arabayı kullanan o değil sonucta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zaten öyle dusunerek 2. Cezadan daha haberimiz yokken ilk ceza gelir gelmez odemesini soyledim ve ödedi ben 2. Gelen ceza icin söylüyorumEvet ödemesi gerekir.
Bu normal bir kaza değil. Baya tehlikeli. Eğer bir yaya çarpsalar, kaçsalar ruhsat sahibi olan kişinin başına çok büyük ceza gelirdi. Yine ucuz kurtulmuşlar. Sırf yaptığı eşeklik için bile bir abla olarak ona ders olsun diye ödemesi gerektiğini düşünmen gerekirdi.
Gerekirmerhaba eşimin kardeşi ve benim kardeşim, eşimin arabasıyla gezerken kaza yapmışlar. aracı kullanan eşimin kardeşi biz daha evli değildik bu olay olduğu zaman 2 yıl önce oldu olay. Kardeşlerimiz alkollüymüş benim kardeşim evde içelim demiş eşimin kardeşi ben evde içmem demiş ve arabayla dışarı çıkıp içip geri eve dönerken kaza olmuş. kazadan sonra eşimin kardeşi karşı tarafın üzerine yürümüş ve polis çağırılmış bunlarda korkup kaçmışlar kaçarken yine eşimin kardeşi arabayı kullanıyor. bunu belirtmemin sebebi evet kardeşimle beraberlerdi ama kazayı yapan kardeşim değil. Daha sonra sigortadan bize karşı tarafın hasar ücretleri değer kaybı ödemesi vs çıkıyor 2 yıl önce 30 bin tl ceza geldi eşime ve bunu kardeşimde orda olduğu için sonuçta beraber gezdik çıktık diye yarı yarıya ödediler benim kardeşim ve eşimin kardeşi.
Şimdi karşı taraf birdaha dava açmış bu para az diye ve bizden 70 bine yakın bir para daha istiyolar reddediyoruz daha önce ödedik bu neyin parası diye. ama karşı tarafın sigortacısı biz parayı verdik mağdura sizde bize vermek zorundasınız diyo biz itirazlarla erteliyoruz şuan ve bunun üzerine sürekli faaiz bindiriyolar. karedşim düğün ariifesinde 4 ay sonra düğünü var ve harcamaları bi hayli fazla oluyor.
arabada eşimin üzerine olduğu için bütün icra borç kağıtları bize geliyor ve eşim onlar ödemezse ben öderim ikisine de dava açarım alırım onlardan (kardeşlerimize) diyo. ben eşime hiç bişey demiyorum karışmıyorum siz aranızda halledin diyorum çünkü bu konular için tartışmak da istemiyorum ben kardeşimi savunsam oda savunmaya geçicek.
kardeşimde ben 1 defa yanında olduğum için ödedim 2 sene önceye göre de güzel paraydı daha kuruş vermem diyo. ben tabi böyle dediğini eşime söylemiyorum ama sizce ödemesi gerekirmi bunu.
Zaten öyle dusunerek 2. Cezadan daha haberimiz yokken ilk ceza gelir gelmez odemesini soyledim ve ödedi ben 2. Gelen ceza icin söylüyorum
Arastiricam bu kinuyu daha detaylica tesekkurler. Aynen öyle oluyo evet ve beni burda bunu dusunmeme sebep olan kaynim ilkinde daha kardesim odemicem bile demeden basladi odemek zorunda oda yanimdaydi demeye ben sakin zitlaşma ode bosver dedim ve odedi ama 2. De de sanki onun odemeis gerekiyormus gibi hep konusrken yari yariya hesp yapiyorBak ben şimdi sigortacı bir arkadaşıma sordum. Diyo ki ikinci ödeme istenmez, dosya kapatıldı ise tekrar açılmaz. Ancak kusur oranında değişiklik olduysa yani yarı yarıya tespit edildi sonra alkol ya da kaçma durumlarından dolayı kusur oranı yüzde yüz size döndüyse kalanı isteme gibi bir durum olabilir. Bir de parayı şirket hesabına iletmek gerekirmiş siz avukata attık yazmışsınız ama heralde şahsi hesap değildir.
Sizin de pek bilginiz yok hukuki süreçle ilgili anladığım kadarıyla o yüzden ne yazsak boş. Ben olsam ara bulucu yoluyla ödeme yapmam avukata ve sigorta uzmanına danışırım tüm belgelerle.
Ayrıca ortak ödeme konusunda da ilk etapta evet beraber ödemeliler diye düşündüm ancak şöyle bir şey var. Araç Allah korusun birine çarpsaydı sürücü ceza alacaktı yan koltuktaki gel bakim sen de alkollüsün bu işe ortaksın demeyecekti kimse. Yarı yarıya hapis yatmayacaklardı değil mi. Ha tamam öde demişler ödemiş kardeşiniz bence iyi yapmış ama neden yarı yarıya ya? E bi zahmet çarpan büyük kısmını ödesin. Meblağ iki bin olsaydı lafı olmazdı sanırım ama büyük olunca mesele buralara geliyor.
Gerçekten kk'da konu okuyup arkadaşınızı mi aradınız ne dediğinizi merak ettim beni biri böyle arasa ugrastigim şeye bak derim heraldeBak ben şimdi sigortacı bir arkadaşıma sordum. Diyo ki ikinci ödeme istenmez, dosya kapatıldı ise tekrar açılmaz. Ancak kusur oranında değişiklik olduysa yani yarı yarıya tespit edildi sonra alkol ya da kaçma durumlarından dolayı kusur oranı yüzde yüz size döndüyse kalanı isteme gibi bir durum olabilir. Bir de parayı şirket hesabına iletmek gerekirmiş siz avukata attık yazmışsınız ama heralde şahsi hesap değildir.
Sizin de pek bilginiz yok hukuki süreçle ilgili anladığım kadarıyla o yüzden ne yazsak boş. Ben olsam ara bulucu yoluyla ödeme yapmam avukata ve sigorta uzmanına danışırım tüm belgelerle.
Ayrıca ortak ödeme konusunda da ilk etapta evet beraber ödemeliler diye düşündüm ancak şöyle bir şey var. Araç Allah korusun birine çarpsaydı sürücü ceza alacaktı yan koltuktaki gel bakim sen de alkollüsün bu işe ortaksın demeyecekti kimse. Yarı yarıya hapis yatmayacaklardı değil mi. Ha tamam öde demişler ödemiş kardeşiniz bence iyi yapmış ama neden yarı yarıya ya? E bi zahmet çarpan büyük kısmını ödesin. Meblağ iki bin olsaydı lafı olmazdı sanırım ama büyük olunca mesele buralara geliyor.
Olani anlatiyorum olmayan sryo kardesim oyle demis gibi soylemiyorum ve Evet zaten kardeşim ilk gelen borcun yarısını ödedi burada suçun yarısı kardeşiminmiş gibi Kardeşimin üzerine yükleniyorlar Ben de ablası olarak tabii ki de orta yolu bulmaya çalışıyorum Tamam kardeşim de gitmiş ve bunun mükafatını ödedi ama burada Onların yaptığı şey anki kardeşim zorla bir şeyleri İkna etmiş kardeşim kullanmış kardeşim vurmuş gibi borcun yarısını kardeşime yüklemeye çalışıyorlarKonuyu yazarken bile kendi kardeşinizi korumak için kardeşim evde içelim demiş,onun kardeşi sürüyormuş cümleleri kullanıyorsunuz,sonra kardeşimi korumuyorum diyorsunuz. Kabul etmeseymiş kardeşiniz de zorla mı bindirmişler arabaya. İkisi birlikte ödemeli.
Hukuksal olarak zorunda değil zaten “zorunda” demesi de hoş değil.Arastiricam bu kinuyu daha detaylica tesekkurler. Aynen öyle oluyo evet ve beni burda bunu dusunmeme sebep olan kaynim ilkinde daha kardesim odemicem bile demeden basladi odemek zorunda oda yanimdaydi demeye ben sakin zitlaşma ode bosver dedim ve odedi ama 2. De de sanki onun odemeis gerekiyormus gibi hep konusrken yari yariya hesp yapiyor
Olay yerinden kaçmak da rücu sebebi.alkollü oldukları hiçbiryerde geçmiyor polis gelmeden gittikleri için ama kaçmaları kusur sayıldı useferde yani iki şekildede bunlara patlıyo ucu
Sonuç olarak bu olayi birlikte yaşamişlar. Kardeşinizin "evde içelim" demiş olması bir şeyi degiştirmiyor sonuç olarak o da eşinizin kardeşiyle birlikte alkollüyken araca binmiş. Polisten kaçmış. Ben kardeşinizin yerinde olsam vicdanen birlikte yaptık bu işi ödeyim diye düşünürüm. Siz tam tersi ben olsam parayı istemezdim demişsiniz ama mantıklı olan bu işi birlikte yaptık borcu boluşelim olur..Olani anlatiyorum olmayan sryo kardesim oyle demis gibi soylemiyorum ve Evet zaten kardeşim ilk gelen borcun yarısını ödedi burada suçun yarısı kardeşiminmiş gibi Kardeşimin üzerine yükleniyorlar Ben de ablası olarak tabii ki de orta yolu bulmaya çalışıyorum Tamam kardeşim de gitmiş ve bunun mükafatını ödedi ama burada Onların yaptığı şey anki kardeşim zorla bir şeyleri İkna etmiş kardeşim kullanmış kardeşim vurmuş gibi borcun yarısını kardeşime yüklemeye çalışıyorlar
İçkiyi birlikte içmişler, haltı birlikte yemişler ödesinler tabi
Alkollü araç kullananlara tirilyon ceza versin, hatta hapis cezası çıksın çok isterim, kullanmayın arkadaş, bir şişe içkiye üç beş mezeye kaç bin hesap ödeyip 300-500 taksiden kaçıyorlar, anlamak mümkün değil.
+1Ama burda olay normal değil. İki ergen arabayi kaçırıyor, alkollü bir şekilde kaza yapıp kaçıyor bence eşit ödemeleri lazım . Arkadaşlarımla araba kiralasak ve bir sorun olsa oderdim ama sevgilim ben yavaş git diye belirtmeme rağmen hız sınırı geçer ve ceza alırsa odemezdim
evet ve ben bu para konularının tartışılmasından nefret ediyorum keşke olsa kimse zora düşmese pat pat ödeseler ama iki tarafta ha diyince şimdi 35 biner çıkarıp nasıl vericek. ister istemez karışıcak ortalık benim korktuğumda buHukuksal olarak zorunda değil zaten “zorunda” demesi de hoş değil.
Ben bu laftan sonra ödemezdim.
İnsan biraz mahçup olur kazaya ben sebep oldum, üstüne kavga çıkardım kaçmak zorunda kaldım diye.
Siz güzelce araştırın en iyisi. Sadece arabulucu ile ilerlemeyin, ki onlar kim tamam derse arayı bulmuş oluyo neticede:) İkinci ödeme aileyi biraz karıştıracak gibi.
Arkadaşım yanımda konuyu okudum oldu bitti. Ayrıca arayadabilirdim, sonuçta buradaki birine yardım etmek istedim. Tuhaf bulmanız tuhaf.Gerçekten kk'da konu okuyup arkadaşınızı mi aradınız ne dediğinizi merak ettim beni biri böyle arasa ugrastigim şeye bak derim heralde
bu bir başkası olsa kolaylıka yaparım benide böyle arada bırakıyolar ikiside ailem arada eşim var kime ne diyim bilmiyorum kafam yoruldur artıkKaza şoförün sorumlulugundadir. Kardesinizin ödemesi gerekmez. Eşinin kardesi ödesin ödenmesi gerekiyorsa, surmeseymis alkollü araba, illa birileri vazgecirmek zorunda degil. Kaldi ki zaten odemissiniz bu neyin itirazi, itiraza itiraz edin ordan bisey cikmaz. Millet sürekli baskalarini yolarak ek gelir peşinde. Avukat tutun ugrassin alır masraflari karsi taraftan.
yani ya ben dicem daha neyin parasını istiyosunuz diye artık. eşimle aram bozulacak diye korkuyorumda böyle bişey kardeşimin arabasıyla olsaydı asla ödemezdi kaynım onuda biliyorumAdını Feriha koydum dizisinde bu konu işleniyor valla bak, arabayı beraber izinsiz alıp kaza yapıyorlar ama sadece süren bedelini ödüyor alkollü araba kullanmasına izin verdiği için kardeşiniz başta bir ödeme yapmış tamam iyi etmiş, ona da ders olmuş. Ama artık gerisini istemek de çiğlik. Burada kimsenin böyle bir kazada 2.gelen faturayı ödeyeceğine de inanmıyorum. Eşinize söyleyin istiyorsa dava açabilir, bakalım eline ne geçecek.
Kimse ödemez zaten bakma sen yorumlara. Kv bin lira istese gelip konu açarlar, kazada yanda oturuyor diye kimse 35bin ödemez merak etme.yani ya ben dicem daha neyin parasını istiyosunuz diye artık. eşimle aram bozulacak diye korkuyorumda böyle bişey kardeşimin arabasıyla olsaydı asla ödemezdi kaynım onuda biliyorum
İlkinde hata yapmışsın. Senin kardeşin kaynını silah zoruyla oturtmus olsa sofor koltuguna o zaman hakliydin. Ilkinde de ödemesi gerekmezdi. Hukukun sencesi bencesi olmaz. Şoför kusurlu. Herkesin hür iradesi var. Kaldi ki abisinin arabasi bi zahmet sorumlu davransaymis dikkat etseymis. Nasi olsa suçumu paylasio insanlar diye daha cok suca karışır o kafayla. Istanbulda bi iki defa denk geldim taksici leş gibi alkol kokuyor mesela baska taksi yok mecbur bindim goze alıp adam kaza yapsa bindim diye ben de mi odeyecem simdi. Sacmaliga bak.Arastiricam bu kinuyu daha detaylica tesekkurler. Aynen öyle oluyo evet ve beni burda bunu dusunmeme sebep olan kaynim ilkinde daha kardesim odemicem bile demeden basladi odemek zorunda oda yanimdaydi demeye ben sakin zitlaşma ode bosver dedim ve odedi ama 2. De de sanki onun odemeis gerekiyormus gibi hep konusrken yari yariya hesp yapiyor