- 10 Ekim 2014
- 31.888
- 142.835
- 798
- Konu Sahibi hayatbeninedenyoruyosun
-
İkinci kere para isteme olayı olmaz. Bu para az diyerek bir daha öde denir mi hiç. İki yıl sonra bir daha dava açsınlar az diye malum ekonomi. Başka bir durum olabilir mi belki sizin sigorta karşı tarafı ödedi (trafik sigortası) ancak alkol kusuru olduğu için ödediğini sizden rücu ediyor olabilir mi?peki sigortanın 2. ye para isteme gibi bir hakkı varmı bununla ilgili bilgisi olan varmı
teşekkürler bilgi için. şuan kimse ne öderim ne ödemem demediği için kimseden ses çıkmıyor ama kardeşim 2. gelen borca dokunmam dese ayaklanıcak eşimin kardeşi biliyorum bayada ortalığı birbirine katar yaniEvet doğru demiş sigorta. Muhtemelen onlar eşinizin sigortasına başvuru yapmislardir, sigorta da yaşanan kazadan olan kalıcı sakatlii için uygun miktarda ödeme yapmistir. 70bin diyorsanız kişinin izi falan vardır fazla bir şeyi yoktur. Yüzde 1-2 orandan ödeme yapmışlardir.
Normalde bu parayi sigorta ödüyor,bitiyor.
Ama eğer araca haddinden fazla kişi bindiyse, şoför ehliyetsizse, alkollü araç kullanildiysa sigorta bu parayı sigorta sahibinden alıyor. Rücu etmek mi neydi adı
Tavsiyem kim odeyecekse temmuz zammından önce bitirsin ödemeyi, çünkü yeni zam ile beraber yeniden hesaplanacak, o zaman çok daha fazla olacaktır.
Kardeşin ödeme konusunu da bilemeyecegim. benim yanımda kaza yapılsa ben öder miydim? Bir kere kiraladigimiz araçla hız sınırını asmisiz, rent a car cezayı iletti. Ödemeyi düşünmedim çünkü sevgilim aşmış hız sınırını. Benim ehliyetim bile yok, neden odeyeyim ki?
Ama şimdi işin içinde alkol de var. Yani çok kararsız kaldım...
Eş kişisinin kardeşi ne diyor?
Ödemeli ikisi de taxiyle gidip gelebilirdi emanet araba alan allah korusun ölüm kalım kaza her şeyi göze almalı ikisi de almış arabayı kim kullandı önemli olan o değil biri kullandıysa diğeri de rahatça bindi , zamanında eşiniz arabayı emanet vermese kıyamet kopardı kendi kardeşine de benim kardeşime de güvenmiyor diyemerhaba eşimin kardeşi ve benim kardeşim, eşimin arabasıyla gezerken kaza yapmışlar. aracı kullanan eşimin kardeşi biz daha evli değildik bu olay olduğu zaman 2 yıl önce oldu olay. Kardeşlerimiz alkollüymüş benim kardeşim evde içelim demiş eşimin kardeşi ben evde içmem demiş ve arabayla dışarı çıkıp içip geri eve dönerken kaza olmuş. kazadan sonra eşimin kardeşi karşı tarafın üzerine yürümüş ve polis çağırılmış bunlarda korkup kaçmışlar kaçarken yine eşimin kardeşi arabayı kullanıyor. bunu belirtmemin sebebi evet kardeşimle beraberlerdi ama kazayı yapan kardeşim değil. Daha sonra sigortadan bize karşı tarafın hasar ücretleri değer kaybı ödemesi vs çıkıyor 2 yıl önce 30 bin tl ceza geldi eşime ve bunu kardeşimde orda olduğu için sonuçta beraber gezdik çıktık diye yarı yarıya ödediler benim kardeşim ve eşimin kardeşi.
Şimdi karşı taraf birdaha dava açmış bu para az diye ve bizden 70 bine yakın bir para daha istiyolar reddediyoruz daha önce ödedik bu neyin parası diye. ama karşı tarafın sigortacısı biz parayı verdik mağdura sizde bize vermek zorundasınız diyo biz itirazlarla erteliyoruz şuan ve bunun üzerine sürekli faaiz bindiriyolar. karedşim düğün ariifesinde 4 ay sonra düğünü var ve harcamaları bi hayli fazla oluyor.
arabada eşimin üzerine olduğu için bütün icra borç kağıtları bize geliyor ve eşim onlar ödemezse ben öderim ikisine de dava açarım alırım onlardan (kardeşlerimize) diyo. ben eşime hiç bişey demiyorum karışmıyorum siz aranızda halledin diyorum çünkü bu konular için tartışmak da istemiyorum ben kardeşimi savunsam oda savunmaya geçicek.
kardeşimde ben 1 defa yanında olduğum için ödedim 2 sene önceye göre de güzel paraydı daha kuruş vermem diyo. ben tabi böyle dediğini eşime söylemiyorum ama sizce ödemesi gerekirmi bunu.
alkollü oldukları hiçbiryerde geçmiyor polis gelmeden gittikleri için ama kaçmaları kusur sayıldı useferde yani iki şekildede bunlara patlıyo ucuİkinci kere para isteme olayı olmaz. Bu para az diyerek bir daha öde denir mi hiç. İki yıl sonra bir daha dava açsınlar az diye malum ekonomi. Başka bir durum olabilir mi belki sizin sigorta karşı tarafı ödedi (trafik sigortası) ancak alkol kusuru olduğu için ödediğini sizden rücu ediyor olabilir mi?
Siz 30bini nasıl ne şekilde ödediniz? Direkt mağdur tarafa mı, yoksa sigorta kanalıyla mı? 30 bini kim belirledi?ama bizim o mahkeme sürecinden de haberimiz olmadı yani sigorta şirkeeti kendince parayı ödemiş ve bize hadi sizde bize ödeyin diye pat diye tebligat gönderdiler. bu duruşma ne zaman oldu karşı taraf ne zaman böyle bişey talep etti de kabul edildi hiçbiri yok
yok canım niye kıyamet kopsun ben zaten hiç istemiyorum öyle şeyleriÖdemeli ikisi de taxiyle gidip gelebilirdi emanet araba alan allah korusun ölüm kalım kaza her şeyi göze almalı ikisi de almış arabayı kim kullandı önemli olan o değil biri kullandıysa diğeri de rahatça bindi , zamanında eşiniz arabayı emanet vermese kıyamet kopardı kendi kardeşine de benim kardeşime de güvenmiyor diye
sigortaya ödedik yani tebligat geldi avukatları taksit yaptılar 30 bini biz aylık avukata attık 3 taksit şeklindeSiz 30bini nasıl ne şekilde ödediniz? Direkt mağdur tarafa mı, yoksa sigorta kanalıyla mı? 30 bini kim belirledi?
aslında kardeşim olduğu için dedğilde bende böyle düşündüğüm için buraya sormak istedim ama herkes kardeşimi savunduğumu aklamaya çalıştığımı düşünmüş öyle olsa ilkinde öde dememKocaman adam yani kaza yapan birinin yanında oturduğu için neden cezalandırılıyor. Bende anlamadım .
Ama burda olay normal değil. İki ergen arabayi kaçırıyor, alkollü bir şekilde kaza yapıp kaçıyor bence eşit ödemeleri lazım . Arkadaşlarımla araba kiralasak ve bir sorun olsa oderdim ama sevgilim ben yavaş git diye belirtmeme rağmen hız sınırı geçer ve ceza alırsa odemezdimEvet doğru demiş sigorta. Muhtemelen onlar eşinizin sigortasına başvuru yapmislardir, sigorta da yaşanan kazadan olan kalıcı sakatlii için uygun miktarda ödeme yapmistir. 70bin diyorsanız kişinin izi falan vardır fazla bir şeyi yoktur. Yüzde 1-2 orandan ödeme yapmışlardir.
Normalde bu parayi sigorta ödüyor,bitiyor.
Ama eğer araca haddinden fazla kişi bindiyse, şoför ehliyetsizse, alkollü araç kullanildiysa sigorta bu parayı sigorta sahibinden alıyor. Rücu etmek mi neydi adı
Tavsiyem kim odeyecekse temmuz zammından önce bitirsin ödemeyi, çünkü yeni zam ile beraber yeniden hesaplanacak, o zaman çok daha fazla olacaktır.
Kardeşin ödeme konusunu da bilemeyecegim. benim yanımda kaza yapılsa ben öder miydim? Bir kere kiraladigimiz araçla hız sınırını asmisiz, rent a car cezayı iletti. Ödemeyi düşünmedim çünkü sevgilim aşmış hız sınırını. Benim ehliyetim bile yok, neden odeyeyim ki?
Ama şimdi işin içinde alkol de var. Yani çok kararsız kaldım...
Eş kişisinin kardeşi ne diyor?
Kocaman adam yani kaza yapan birinin yanında oturduğu için neden cezalandırılıyor. Bende anlamadım .
kacmalari halinde sigorta odemez hic bisiyi .onlar da alkoldan kactiklarinin farkindalar cunkualkollü oldukları hiçbiryerde geçmiyor polis gelmeden gittikleri için ama kaçmaları kusur sayıldı useferde yani iki şekildede bunlara patlıyo ucu
merhaba eşimin kardeşi ve benim kardeşim, eşimin arabasıyla gezerken kaza yapmışlar. aracı kullanan eşimin kardeşi biz daha evli değildik bu olay olduğu zaman 2 yıl önce oldu olay. Kardeşlerimiz alkollüymüş benim kardeşim evde içelim demiş eşimin kardeşi ben evde içmem demiş ve arabayla dışarı çıkıp içip geri eve dönerken kaza olmuş. kazadan sonra eşimin kardeşi karşı tarafın üzerine yürümüş ve polis çağırılmış bunlarda korkup kaçmışlar kaçarken yine eşimin kardeşi arabayı kullanıyor. bunu belirtmemin sebebi evet kardeşimle beraberlerdi ama kazayı yapan kardeşim değil. Daha sonra sigortadan bize karşı tarafın hasar ücretleri değer kaybı ödemesi vs çıkıyor 2 yıl önce 30 bin tl ceza geldi eşime ve bunu kardeşimde orda olduğu için sonuçta beraber gezdik çıktık diye yarı yarıya ödediler benim kardeşim ve eşimin kardeşi.
Şimdi karşı taraf birdaha dava açmış bu para az diye ve bizden 70 bine yakın bir para daha istiyolar reddediyoruz daha önce ödedik bu neyin parası diye. ama karşı tarafın sigortacısı biz parayı verdik mağdura sizde bize vermek zorundasınız diyo biz itirazlarla erteliyoruz şuan ve bunun üzerine sürekli faaiz bindiriyolar. karedşim düğün ariifesinde 4 ay sonra düğünü var ve harcamaları bi hayli fazla oluyor.
arabada eşimin üzerine olduğu için bütün icra borç kağıtları bize geliyor ve eşim onlar ödemezse ben öderim ikisine de dava açarım alırım onlardan (kardeşlerimize) diyo. ben eşime hiç bişey demiyorum karışmıyorum siz aranızda halledin diyorum çünkü bu konular için tartışmak da istemiyorum ben kardeşimi savunsam oda savunmaya geçicek.
kardeşimde ben 1 defa yanında olduğum için ödedim 2 sene önceye göre de güzel paraydı daha kuruş vermem diyo. ben tabi böyle dediğini eşime söylemiyorum ama sizce ödemesi gerekirmi bunu.
ilkinde evet kendim baskı yaptım çünkü yabancı değiliz aile içinde bu tür şeyler için birbirlerine kırılsınlar istemedim ama 2.yi ödemesini bende istemiyorum ilkinde ödediği için 2.yide mecbur gibi görüyolar ve eşimde bu şelikde ikisinin beraber ödemesi gerektiğini düşünüyor o kardeşinin yükü azalsın diye düşünüyo bende neden kardeşime düğün arifeisnde bukadar borca sokayım diye düşünüyorumArac kullanan kaza yapti diye o aracta yolculuk ede insanlarin para ödediğini hiç duymamistim, boyle bir zorunluluk mu var hukuken? Yoksa siz kendi kendinize yanindaydin bölüşün baskisi mi yapiyorsunuz? Ilkinde bölüşülmüş zaten, artik eşinizin kardeşi ödemeli ödenecek bir şey varsa diye dusunuyorum.
ilkinde evet kendim baskı yaptım çünkü yabancı değiliz aile içinde bu tür şeyler için birbirlerine kırılsınlar istemedim ama 2.yi ödemesini bende istemiyorum ilkinde ödediği için 2.yide mecbur gibi görüyolar ve eşimde bu şelikde ikisinin beraber ödemesi gerektiğini düşünüyor o kardeşinin yükü azalsın diye düşünüyo bende neden kardeşime düğün arifeisnde bukadar borca sokayım diye düşünüyorum
merhaba eşimin kardeşi ve benim kardeşim, eşimin arabasıyla gezerken kaza yapmışlar. aracı kullanan eşimin kardeşi biz daha evli değildik bu olay olduğu zaman 2 yıl önce oldu olay. Kardeşlerimiz alkollüymüş benim kardeşim evde içelim demiş eşimin kardeşi ben evde içmem demiş ve arabayla dışarı çıkıp içip geri eve dönerken kaza olmuş. kazadan sonra eşimin kardeşi karşı tarafın üzerine yürümüş ve polis çağırılmış bunlarda korkup kaçmışlar kaçarken yine eşimin kardeşi arabayı kullanıyor. bunu belirtmemin sebebi evet kardeşimle beraberlerdi ama kazayı yapan kardeşim değil. Daha sonra sigortadan bize karşı tarafın hasar ücretleri değer kaybı ödemesi vs çıkıyor 2 yıl önce 30 bin tl ceza geldi eşime ve bunu kardeşimde orda olduğu için sonuçta beraber gezdik çıktık diye yarı yarıya ödediler benim kardeşim ve eşimin kardeşi.
kardesiniz hatali cunku .donuste taksiye binse ,kaza falan olur alkollu araba surulmez diyip kendi yalniz donse kimse ona sen de ode demezdi .kardesiniz de hatasinin bedelini boyle oducek hayir demeyi ogrenmeliymis o yasa kadarilkinde evet kendim baskı yaptım çünkü yabancı değiliz aile içinde bu tür şeyler için birbirlerine kırılsınlar istemedim ama 2.yi ödemesini bende istemiyorum ilkinde ödediği için 2.yide mecbur gibi görüyolar ve eşimde bu şelikde ikisinin beraber ödemesi gerektiğini düşünüyor o kardeşinin yükü azalsın diye düşünüyo bende neden kardeşime düğün arifeisnde bukadar borca sokayım diye düşünüyorum
Bak ben şimdi sigortacı bir arkadaşıma sordum. Diyo ki ikinci ödeme istenmez, dosya kapatıldı ise tekrar açılmaz. Ancak kusur oranında değişiklik olduysa yani yarı yarıya tespit edildi sonra alkol ya da kaçma durumlarından dolayı kusur oranı yüzde yüz size döndüyse kalanı isteme gibi bir durum olabilir. Bir de parayı şirket hesabına iletmek gerekirmiş siz avukata attık yazmışsınız ama heralde şahsi hesap değildir.Siz 30bini nasıl ne şekilde ödediniz? Direkt mağdur tarafa mı, yoksa sigorta kanalıyla mı? 30 bini kim belirledi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?