sizce kardeşim para vermese haklı mı

Arac kullanan kaza yapti diye o aracta yolculuk ede insanlarin para ödediğini hiç duymamistim, boyle bir zorunluluk mu var hukuken? Yoksa siz kendi kendinize yanindaydin bölüşün baskisi mi yapiyorsunuz? Ilkinde bölüşülmüş zaten, artik eşinizin kardeşi ödemeli ödenecek bir şey varsa diye dusunuyorum.

peki sigortanın 2. ye para isteme gibi bir hakkı varmı bununla ilgili bilgisi olan varmı
İkinci kere para isteme olayı olmaz. Bu para az diyerek bir daha öde denir mi hiç. İki yıl sonra bir daha dava açsınlar az diye malum ekonomi. Başka bir durum olabilir mi belki sizin sigorta karşı tarafı ödedi (trafik sigortası) ancak alkol kusuru olduğu için ödediğini sizden rücu ediyor olabilir mi?

teşekkürler bilgi için. şuan kimse ne öderim ne ödemem demediği için kimseden ses çıkmıyor ama kardeşim 2. gelen borca dokunmam dese ayaklanıcak eşimin kardeşi biliyorum bayada ortalığı birbirine katar yani

Ödemeli ikisi de taxiyle gidip gelebilirdi emanet araba alan allah korusun ölüm kalım kaza her şeyi göze almalı ikisi de almış arabayı kim kullandı önemli olan o değil biri kullandıysa diğeri de rahatça bindi , zamanında eşiniz arabayı emanet vermese kıyamet kopardı kendi kardeşine de benim kardeşime de güvenmiyor diye

alkollü oldukları hiçbiryerde geçmiyor polis gelmeden gittikleri için ama kaçmaları kusur sayıldı useferde yani iki şekildede bunlara patlıyo ucu

Siz 30bini nasıl ne şekilde ödediniz? Direkt mağdur tarafa mı, yoksa sigorta kanalıyla mı? 30 bini kim belirledi?

yok canım niye kıyamet kopsun ben zaten hiç istemiyorum öyle şeyleri

Kocaman adam yani kaza yapan birinin yanında oturduğu için neden cezalandırılıyor. Bende anlamadım .
aslında kardeşim olduğu için dedğilde bende böyle düşündüğüm için buraya sormak istedim ama herkes kardeşimi savunduğumu aklamaya çalıştığımı düşünmüş öyle olsa ilkinde öde demem

Ama burda olay normal değil. İki ergen arabayi kaçırıyor, alkollü bir şekilde kaza yapıp kaçıyor bence eşit ödemeleri lazım . Arkadaşlarımla araba kiralasak ve bir sorun olsa oderdim ama sevgilim ben yavaş git diye belirtmeme rağmen hız sınırı geçer ve ceza alırsa odemezdim

İçkiyi birlikte içmişler, haltı birlikte yemişler ödesinler tabi
Alkollü araç kullananlara tirilyon ceza versin, hatta hapis cezası çıksın çok isterim, kullanmayın arkadaş, bir şişe içkiye üç beş mezeye kaç bin hesap ödeyip 300-500 taksiden kaçıyorlar, anlamak mümkün değil.

ilkinde evet kendim baskı yaptım çünkü yabancı değiliz aile içinde bu tür şeyler için birbirlerine kırılsınlar istemedim ama 2.yi ödemesini bende istemiyorum ilkinde ödediği için 2.yide mecbur gibi görüyolar ve eşimde bu şelikde ikisinin beraber ödemesi gerektiğini düşünüyor o kardeşinin yükü azalsın diye düşünüyo bende neden kardeşime düğün arifeisnde bukadar borca sokayım diye düşünüyorum

Ödemek zorunda değil kardeşiniz.
Hatta arac sahibi esiniz oldugu için eşiniz ödemek zorunda o ayri, parasini da alabiliyorsa kendi kardesinden almali.

Evet ödemesi gerekir.

Bu normal bir kaza değil. Baya tehlikeli. Eğer bir yaya çarpsalar, kaçsalar ruhsat sahibi olan kişinin başına çok büyük ceza gelirdi. Yine ucuz kurtulmuşlar. Sırf yaptığı eşeklik için bile bir abla olarak ona ders olsun diye ödemesi gerektiğini düşünmen gerekirdi.

Konuyu yazarken bile kendi kardeşinizi korumak için kardeşim evde içelim demiş,onun kardeşi sürüyormuş cümleleri kullanıyorsunuz,sonra kardeşimi korumuyorum diyorsunuz. Kabul etmeseymiş kardeşiniz de zorla mı bindirmişler arabaya. İkisi birlikte ödemeli.

[/QUOTE] kardesiniz hatali cunku .donuste taksiye binse ,kaza falan olur alkollu araba surulmez diyip kendi yalniz donse kimse ona sen de ode demezdi .kardesiniz de hatasinin bedelini boyle oducek hayir demeyi ogrenmeliymis o yasa kadar

Siz 30bini nasıl ne şekilde ödediniz? Direkt mağdur tarafa mı, yoksa sigorta kanalıyla mı? 30 bini kim belirledi?
Bak ben şimdi sigortacı bir arkadaşıma sordum. Diyo ki ikinci ödeme istenmez, dosya kapatıldı ise tekrar açılmaz. Ancak kusur oranında değişiklik olduysa yani yarı yarıya tespit edildi sonra alkol ya da kaçma durumlarından dolayı kusur oranı yüzde yüz size döndüyse kalanı isteme gibi bir durum olabilir. Bir de parayı şirket hesabına iletmek gerekirmiş siz avukata attık yazmışsınız ama heralde şahsi hesap değildir.

Sizin de pek bilginiz yok hukuki süreçle ilgili anladığım kadarıyla o yüzden ne yazsak boş. Ben olsam ara bulucu yoluyla ödeme yapmam avukata ve sigorta uzmanına danışırım tüm belgelerle.

Ayrıca ortak ödeme konusunda da ilk etapta evet beraber ödemeliler diye düşündüm ancak şöyle bir şey var. Araç Allah korusun birine çarpsaydı sürücü ceza alacaktı yan koltuktaki gel bakim sen de alkollüsün bu işe ortaksın demeyecekti kimse. Yarı yarıya hapis yatmayacaklardı değil mi. Ha tamam öde demişler ödemiş kardeşiniz bence iyi yapmış ama neden yarı yarıya ya? E bi zahmet çarpan büyük kısmını ödesin. Meblağ iki bin olsaydı lafı olmazdı sanırım ama büyük olunca mesele buralara geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…