sizce kardeşim para vermese haklı mı

bunu söyledim diyorum ya size anlamıyormusunuz acaba. söyledim ve ödedi benim burada demek istediğim tekrar gelen bütüüüüün borca ortak almaması. birlikte bok yemişler başta birlikte temizlediler o zmanki bütün borca ortak oldu ama bu aşıyor onu artık düğünü var elinde parası yok napsın yapması gerekeni yaptı diye düşünüyorum. Kör kütük de sarhoş değillerdi yani araba kullanamayacak şekilde 1 kadehle zil zurna değillerdi yani. kaçmasa sadece ehliyeti gidicekti ehliyetim gitmesin diye binmiş kaçmış onun bedelini ödüyolar şuan. konu çarptıkları araba değil kaçmalrının bedeli

Benim anlamadığım neden avukata gitmediniz ki? Dilekçeleri siz yazmışsınız avukatsanız bir şey diyemem ama değilseniz daha çok başınız ağrır.

Benim anlamadığım neden avukata gitmediniz ki? Dilekçeleri siz yazmışsınız avukatsanız bir şey diyemem ama değilseniz daha çok başınız ağrır.
değilim ama dilekçeleri kendimiz yazıp verme gibi haklarımız var avukat tanıdıklarımdan destek alarak hazırladım dilekçeleride

Siz öde yoksa evliliğim bozulur minvalinde konuşmayın kardeşinize ya. Zaten ilk ödemeyi o sebeple yapmış gibi hissettim ben.
Ödemesin araya girmeyin. Eşiniz de ödeyip dava mı açıyo napıyosa yapsın. Kardeşi paşa paşa öder.
Ayrıca haltı beraber yemiş demişler ama neticede direksiyon başına geçen olası sonuçlar için sorumluluk almış. Bilmiyo muydu yakalanırsam benim ehliyetim gider, kaza yaparsam benim canıma okurlar. Yan koltuktakine mi güvenmiş. Sürmeseymiş. Çarpmasaymış. Kaçmasaymış. Bu böyle uzar gider.

Içki alınıyor eve gelip içelim diyor öbürü de ben evde içmem diyor. Araba kullanırken içiyor . Birincisi ben emanet araba almadım almam . Ikincisi alkollü araç kullanmayı bırakın kafam doluyken araba kullanmam . Etik olarak bakacaksak olaya . Neden başka bir yetişkinin yaptığı bir aptalligin bedelini ödesin? Dediğinizden çıkan bu oluyor kardeşi ölse konu sahibinin kendi isteğiyle binmiş mi diyeceğiz? Hukuken de ceza tabi ki kullanana gelecek . Neden ödesin başkasının yaptigi bir saçmalığı ?

hayatimda alkollu araba kullanan kimsenim arabasina binmedim asla binmem de o kadar buyuk konusuyorum. sonucta kaza riski yuksek birine de zarar gelebilirdi ben binmem diyip taksiyle giderim
Tamam da binince kaza yaptı diye siz öder miydiniz ? Bende binmedim , binmem . O zaman kaza yapıldığı sırada yanında olan herkes ortak bedel ödemeli . Kaldı ki adam ödemiş

Bence ilk başta da kardeşinizin ödemesi saçmalık hadi bir iyilik yapmış ödemiş şimdi tekrar borçlu gibi davranmak yüzsüzlük olur. Koskoca adam abisinin arabasını izin alıyorsa çalıyorsa bu sizin kardeşinizi ilgilendirmez onların kendi arasında ki ilişkidir. Kardeşiniz çalmamış arabayı, alkollü arabaya yan koltuğa binmiş sürücü değil yaralanmalı bir kaza olsa cezamı alacaktı kaynınızla. Hemde kavga çıkarıp kaçmış tamamen kendi hatası biri yanında oturdu diye suçuna ortak oluyor enayimi yani. Sanki o olmasa böyle bir kaza olmayacak mıydı? Demek ki zaten alışmış abisinin arabasını almaya yine aynı kazayı yapardı. Yumuşak yüzlü bulmuşlar diye ayıp yani siz söylemeyin ama kardeşiniz aynen böyle açıklasın ayıp ya.

Tamam da binince kaza yaptı diye siz öder miydiniz ? Bende binmedim , binmem . O zaman kaza yapıldığı sırada yanında olan herkes ortak bedel ödemeli . Kaldı ki adam ödemiş
binmem ve odemem .ama herseye evet diyip para odemeye hayir demem .ve evet bence odemeli hukuki olarak belki degil ama arabayi kacirmis,ustune alkollu surucusu olan arabaya binmis araba enistenin alkolluyuz dememis ustune kacmis simdi kadinin kardesi sucsuz mu ? hayir o da suclu ikisi de suclu

Bir soru soruyorsunuz en azından samimi olun. Ben ödemesine gerek yok düşünüyorum deyin en azından. Çünkü yorumlarda ödemesin vs tarzı yazanların yorumlarını beğeniyorsunuz. Neyse evet ikisi birlikteyse bu iş olurken ikiside ödeyecek. Biz yedik Allah arttırsın sofrayıda kuran kaldırsın diyor kardeşiniz kısaca ayıp yani

Adam zaten ilkinde bedel ödemiş . Kardeşi arabayı kaçırmış farkındaysanız. Eğer gelinin erkek kardeşi olmasa başka bir arkadaşı olsa zamanında o paraya ortak bile olmazdı . Üstüne üstlük ailesi oğlumun oldugu arabayı nasıl alkollü kullandın diye dava bile açabilirdi . Gelinin kardesi olduğu için bu kadar isteyebiliyorlar.

Senin kardeşin olduğu için bu kadar horozlanabiliyorlar. Kendi yediği haltı kendi temizlesin bırak ya . Bu artık dolandırmak. Tamam ilkinde bedel odemisler .

Gerçekten kk'da konu okuyup arkadaşınızı mi aradınız ne dediğinizi merak ettim beni biri böyle arasa ugrastigim şeye bak derim heralde
Bunun nesi garip? Sizin kendinizden başka kimseye hayrınız, faydanız yok sanırım ama insanlar yapıyor böyle şeyler. Ben de daha önceden çocuğunun okuluyla ilgili sorunu olan bir üye için anaokulu öğretmeni arkadaşıma bir şey sormuştum. Böyle de işsiziz.

gelinin kardesi de kac yasinda adam enistenin haberi yok diyememis yemis icmis eglenmis sorun olunca ooo ben kacirmadim arabayi .bu nasil is diyemeyen adam kalkmis simdi ben kaza yapmadim diyor cocuk bahanesi gibi .hata yapan insanlar sonucuna katlanmali evet odemeyebilir hukuki olarak ama eniste ve ablasiyla papaz olacagi kesin bosuna huzursuzluk oldu .

Kaynınız da tam köylü kurnazı. Normalde kardeşinizin hiç ödememesi lazımdı. Etik açıdan yaklaşmış olaya, o da ortak olmuş cezaya. Dersini almış zaten, ikinci ödemeye neden ortak olsun ki? Değmeyecek insanlar için bu kadar iyiliğe gerek yok. Bunun için de evliliğiniz bozulacaksa zaten düzgün değildir baştan.

Bu konuda benim ne yapmamı istiyorsunuz anlamadım gerçekten .bu benim fikrim . Ben böyle bir suç islesem gidip sende benimleydin neden bana dur demedin neden icki icmeme izin verdim demem bana saçma hatta komik geliyor . Bunu her konuya uyarlayabiliriz yani . Hukukta makul bir zemine oturuyor bu sebeple ceza da isleyene kesiliyor bunda tartışılacak birşey de görmüyorum . Üstelik yapacağını yapmış yardım da etmiş adama kefil mi oldu bu çocuk . Tartışıp kaçmış yani . Gerçi tartışmasına ve kaçmasına da izin vermeseydi konu sahibinin kardeşi değil mi

alkollu biri suc isleyip kacirsa tabi ki izin vermemeliyiz saka mi bu soru adam suctan kacmis ???

alkollu biri suc isleyip kacirsa tabi ki izin vermemeliyiz saka mi bu soru adam suctan kacmis ???
Ne yapacak silah zoruyla tutacak mı Allah aşkına ? Yani başkalarının işlediği suça tanık olmak nasıl suç olabilir ? Bu mantıkla ülkenin yarısını hapse atmamiz lazım . Adam bindi gidiyor hayır gidemezsin dur deyip tutacak mı ? Veyahut nasıl tutabilecegini düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi neden sormuş bu soruyu anlamsız zaten kardeşinin ödememesi gerektiğini düşünüyor

orda kalip polise ifade edilir suclu buydu gitti denir tutanak tutulur .siz de kacmazsiniz vallahi pes olay nereye gitti suc isleyen birine destek olmasi mi gerekiyordu onla kacarak yapmayin lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…