Sizce bu dairenin kirası kaç tl olmalı ve mevcut kiracı çıkartılmalı mı?

Benim ev sahibimde sizin gibiydi. Allah kurtardı bin şükür. 2650 olan kirayı 6 bin yapmak istedi çıkın dedi. kendi evimize geçtik şansa. Ben ibs hastasıyım. Yaşadığım o stresli zamanlar yüzünden çok ağrılar çektim. Hakkım haram olsun.

Devlet %25 veriyor. Eğer ben kendi evime geçme şansı bulamasaydım %25’ten fazla yaptırmazdım. İnşallah diyorum eski ev sahibimin yeni kiracıları onun hak ettiği gibi kiracılar olur da o da çeker diyorum.

Beddua değil bu hak ettiğini yaşasın istiyorum.

Aynı emsalde daireyi 3700 yaptı kıracısına annem. Yenı kıracılar 5000’e oturuyor. Bız 2250 alıyorduk annem 4000 dedi 3700’e anlastık.

Evet yasal degil.
Kabul etmeniz haklarinizi bilmemenizden kaynaklanıyor.

Valla şu an en kötü maaş bile hiç zam almadıysa %50 zam aldı. Ev sahibinin de kiraya bu kadar zam yapmak istemesi normal değil mi? Ev sahipleri neden bu kadar kötü görülüyor anlamıyorum. Ayrıca her ev sahibi birden çok ev sahibi, zengin biri olmak zorunda değil.

Son düzenleme:
O %50 zam sadece kiraya verilsin diye yapılmadı. Hayatta kalabilelim diye yapıldı. Maaşa zam gelince ev sahipleri kiracılarının zengin olduğunu zannediyor. Daha bu ay yeni zamlar geldi. Sadece kira yok . Elektrik su doğalgaz market herşey zamlanmış ama neymiş maaşa zam geldi madem evi en az iki katına çıkartalım . Bu kocaman bir acımasızlık

Bize ne? Biz de zengin olmak zorunda değiliz. Zaten birkaç ay önce 2000₺ olan kira şu an en az 3500₺ olmuş durumda. Ayrıca yüzde 50 zam alındıysa tek zamlanan şey maaşlar ya da kiralar değil. Herkes ne çekiyorsa ev sahibi de çekecek, tütülü prenses değil ev sahipleri. Biz enflasyon altında eziliyorsak onlar da ezilecek.

Arkadaşınız yasal hakları belli ki bilmiyor.
Kiracıya kira düşük kaldı şimdi çık diyemezsiniz, telefonu engelleyip kirasını verse yapabileceğiniz birşey yok.

Eğer bu ev size miras olarak kalsaydı veya yeni satın alıyor olsaydınız süre verip boşalt diyebilirsiniz. Aynı şekilde o evde oturacaksınız da süre verebilirsiniz. Kira kontratı 5 yıl ve üzerindeyse kira tespit davası da açabilirsiniz. Kira ödenmiyorsa ihtar gönderebilirsiniz.

Ancak bu durumların hiçbiri size uymuyor.

Bu durumda önerim şu:
1) Evle hiç ilginiz olmamış, bölge ve mahalledeki ortalama kiraları internet emlak sitelerinden bulun. Olmadı evin yakınındaki emlakçılara telefon açın. Binanın yaşı, girişte olup olmadığı, büyüklüğü önemli.
2) Normalde yasal kira artışı yüzde 25 (evet enflasyondan düşük). Ancak siz kiracı ile konuşup ortalama bir rakamda anlaşın. Zaten kiracı da az kira ödediğinin farkında, başka eve geçmek istemeyecektir.
3) Zamlarınızı artık günü gününe yapın. Devlet yıllık enflasyon bazında geçen yıllarda zam verme hakkı vermişti, siz atlamassanız kira bu kadar geriye bir daha düşmez.

Hep beraber eziliyoruz zaten. Ev sahibinin yediğine içtiğine zam gelmiyor mu? Herkes aynı oranda zam yapsa, alsa zaten sorun daha mücadele edilebilir bir hale gelecek. Arada kötü ev sahipleri var diye şu anki barınma sorununu sadece ev sahiplerine yükleyemezsiniz. Asıl sorun enflasyon.

İşte o enflasyondan da yararlanmamak lazım. Bizim de sadece kiramıza zam gelmiyor çünkü. Daha kimler faydalanıyor enflasyon diye korkunç zamlar yapıyor sizler de biliyorsunuz. Benim sözüm fırsatçılara.

O iş öyle olmuyor bence.
Kiracılar kimsenin yatırım aracının güvencesi değildir.
Ev alıp kiraya veriyorsan o yatırımdır ve riski vardır. Bir evi vardır kendi de kiradadır mesela orda da aynı şartlar geçerli,orda da kendi ev sahibine dur diyecek. Ben de ev sahibiyim burda kirada olsam da haklarımı biliyorum diyecek.
Bizim sözleşme temmuzdan sonra doluyordu mesela %25 aslında zam oranı ama biz açıklanan enflasyon oranından yaptık.
Gerçeği başka mıdır bakmadık karşılıklı anlaştık.
Ama ev sahibi iki katına deseydi %25 ödüyoruz. Şimdi tüm yasal yollarını kullan der otururdum.
Karşılıklı anlayış önemli.

oyle siz istiyorsunuz diye kiracı çıkartilamiyor yalnız bilginiz olsun.

Ben zaten 2-3 katına çıksın demiyorum. İki taraf da anlaşıp orta yolu bulsun. %25 oran gerçekçi değil diyorum. Yasal olarak kiracının hakkı %25’ten fazla vermemek. Ama iki taraf da bunun ne kadar saçma olduğunu bildiği için herkes anlaşıyor, yoksa istemeyen anlaşmaz çünkü kiracı için bir yaptırımı yok. Yani enflasyon o kadar hızlı artıyor ki kiracının evde kaldığı süreye göre bile anlaşılacak oran değişiyor. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz.

Yoo tanıdığım çoğu özel şirket %25 zam aldı. Onu da hepsini ev sahiplerinin eline sayılsın diye yapmadılar.

Kocaeli'de yaşıyorum.
Aracımı satıp üstüne 100 bin tl kadar nakit koyup,üstüne 380 bin kredi çekip aylık 7 bin civarı kredi ödemeli bir daire aldım.
800 bin di fiyatı.
50 civarı da kombi tapu aboneliklere ödedim.
Tabiri caizse 5 kuruş param kalmadı,bir miktar da elden borcum var.
2 ay oldu kiraya verdim.Sıfır daire.
3 bin TL ye kiraya verdim ki burada mümkünatı yok 4000 tl istiyorlar yıkık dökük evlere.
Evim merkezi yerde,heryer elinin altında.
İş arkadaşlarım mesela çok eleştirdi pahalı veriyorsun vs diyenler oldu.
çünkü 2 sene önce 900 e vermiş dairesini kiraya.
piyasa öyleydi o zaman.
1000 tl ye verecek değildim.
Ama 4 5 bin e de vermek vicdanım el vermedi.
Sonuçta krediyi ona ödetecek değilim.
Temiz baksın düzenli ödesin.
2 taraftan da bakıp empati yapmak lazım,
bu evler de hiç kolay alınmıyor.
Pahalı vereceğim diye kiracısını çıkaran insanları hiç anlamıyorum,orta yol elbet bulunur.

İstanbul piyasasını hiç bilmiyorum ama yeri gelmişken genel bir bilgi vereyim. Kira kontratının ilk yılıysa gerekçe göstermeden direk fesih yapabilirsiniz. Kanun ilk yılda mal sahibini koruyor. Kontratı yenilemek zorunda değilsiniz. Ve tahliye etmemek gibi bir şansı yok.

Valla İstanbul'dakiler belalarını buluyor ... düzgün, efendi insanları çıkarıyorlar para para diye evi Araplara veriyorlar onlar da kirayı ödemiyor, evi leş gibi bırakıp çıkıp gidiyor.

Ev sahibi ile kiracilar birbirine düştü. Hergun haberlerde ya ev sahipleri ya emlakcilar suçlanıyor. Halbuki ne her ürüne her hizmete zam geldigi icin kirasina zam yapmak isteyen ev sahibi suclu ne de ucu ucuna geçinmeye calisirken kira zammina karsi cikan kiracilar suçlu. Hayat pahaliliginin sebebi kiracilar ve ev sahipleri degil. Ayni gemideyiz arkadaslar, tartismayin.

Aynı gemide değiliz. Burada maaşa %50 zam geldi kira artsın diyenler daha suyun %40 zamlamdığını düşünmüyor. Marketin elektriğin zamlandığını düşünmüyor. Sadece kendilerini düşünüyorlar. Bizim ailede kimse %50 zam almadı ama aç gözlü ev sahibi 2650 den 6 bin yapmak istedi. Ben o adamla aynı gemide olamam . Kabul ediyorum ev sshipleri kira zammı yapmalı %25 az da olabilir ama iki katından fazla zam isteyen fırsatçının iyi biri olduğunu düşünmüyorum.

Büyükçekmeceliyim, yeni binalarda kiralar uçmuş durumda. Geçen meraktan annemlerin evin dengi evlere sarı siteden baktım şok oldum 2 milyon isteyen var deprem öncesi binaya! Kiracınızı çıkartmayın 3000-3500 bandı Büyükçekmece için iyidir, kudurup 5-6 isteyenler var ama önemli olan düzenli kirasını ödeyen, kalıcı kiracı olması. Önceliğiniz bu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…