Sizce bu dairenin kirası kaç tl olmalı ve mevcut kiracı çıkartılmalı mı?

Artırmak istememin sebeplerinden biri benim de kiramın 2 katına çıkmış olması. Ben de zorlanıyorum yani. Ben de kiracıyım, fikir almak için buraya yazdım. Oturduğum evden çıkmak istesem şu an anlaştığım fiyata bile ev bulamıyorum mesela. Davayla uğraşacak halim de yok.

O zaman kendi evinize geçin. Kimse sizin kiranızı ödemek için fahiş bir artış kabul etmek zorunda değil. Yasal olmayan bir artışı kabul etmemeniz gerekirdi zaten.

Selam, İstanbul Büyükçekmece'de kirasını aldığım bir daire var (tapu babamın üzerine) ve şu an başka bir şehirde yaşadığımdan dolayı ilgilenemiyorum, babam da aynı şekilde ilgilenemiyor. Aile apartmanı, zamanında yazlık olarak yapılmış. O apartmanda yaşayan tek akrabam yeni vefat etti, o ilgileniyordu, bana sadece parası geliyordu. Kira şu an çok düşük, kiracı bu seneki büyük enflasyondan hemen önce girmişti. Bir şekilde ilgilenip kirayı yükseltmem gerekiyor. Evde emekli bir asker kalıyor şu anda.

Ev denizi görüyor, yeşillik bir yerde ve dublex. Kaç metrekare olduğunu bilmiyorum. 120-130 civarında olmalı. Bu evin kirası kaç olmalı minimum sizce? Ve yeni kiracı aramalı mıyım? Çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden mi haber vermem gerekiyor?
Bir sene dolmadan zam yapamazsınız. O zammıda krndiniz belirliyemezsiniz tefe tüfeye göre olucak. %25kuralı temmuzda bitiyor.
Benim evimde 6 bin civarı kiracım 2.350 ye oturuyor %25 zam yapıldı temmuzda tefe bile yasakdı.

Selam, İstanbul Büyükçekmece'de kirasını aldığım bir daire var (tapu babamın üzerine) ve şu an başka bir şehirde yaşadığımdan dolayı ilgilenemiyorum, babam da aynı şekilde ilgilenemiyor. Aile apartmanı, zamanında yazlık olarak yapılmış. O apartmanda yaşayan tek akrabam yeni vefat etti, o ilgileniyordu, bana sadece parası geliyordu. Kira şu an çok düşük, kiracı bu seneki büyük enflasyondan hemen önce girmişti. Bir şekilde ilgilenip kirayı yükseltmem gerekiyor. Evde emekli bir asker kalıyor şu anda.

Ev denizi görüyor, yeşillik bir yerde ve dublex. Kaç metrekare olduğunu bilmiyorum. 120-130 civarında olmalı. Bu evin kirası kaç olmalı minimum sizce? Ve yeni kiracı aramalı mıyım? Çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden mi haber vermem gerekiyor?
Kiracı yeni girdiyse 5 yıl dolmadıysa ne çıkartabilitsiniz ne de fahiş zam yapabilirsiniz. Hahaha

Bir sene dolmadan zam yapamazsınız. O zammıda krndiniz belirliyemezsiniz tefe tüfeye göre olucak. %25kuralı temmuzda bitiyor.
Benim evimde 6 bin civarı kiracım 2.350 ye oturuyor %25 zam yapıldı temmuzda tefe bile yasakdı.
5 yıl dolunca yeni kira belirleniyor 3 sene daha kiracim boyle oturcak benimde. Cıkmazsa sayet. Ben de kiraciyim 5 yil doldugu icin gayet iyi bir zam yapıldı 🤷🏼‍♀️

Mesela ben Büyükçekmece Atatürk’teki evi 10 bine verdim. Şu ayardaysa genç binadaysa ev ve bu civardaysa ederi 10 bin civarı. Şu an bedavaya oturuyor. Herkese %25 zam yapılmıyor, muhtemelen yeni kiracı değil, eski kiracıysa konuşun uzlaşın. Uzlaşmıyorsa kira tespit davanızı açın. Eki Görüntüle 3129045
Kira tespit davası için 5 yıl dolması lazım. Kiracı yeni girmiş. O eve taşınmak istemiyorsa hiçbir şey yapamaz

Ev sahipleri istiyor ki her sene kiracı çıksın yeni zam oranlarıyla evini kiraya versin. Oldu olacak kiracılar da sırtında bir çantayla her sene ev değiştirsin göçebe gibi. Vaktiyle tırım tırım düzgün kiracı arayan kirasını zamanında ödeyene duacı olan ev sahipleri kirasını aksatmadan ödeyen kiracıları çıkarma derdinde. Bu devran döner elbet böyle sürmeyecektir umarım. Günümüz enflasyonunun yüzde doksanı ekonomi politikaları, küresel kriz ise yüzde beşi de ahlaksızlık enflasyonudur, gözü doymayan mal sahiplerinin ellerindekine paha biçememeleridir. Konu sahibi bu fikirde değildir belki, haklı gerekçeleri vardır ama bu konu üzerinden ben de içimi dökmüş olayım.

Ya siz gibi ev sahiplerinin Allah gözünü doyursun.Yok kardeşim sen öyle düzgünce kirasını ödeyen, insan gibi insan olan bir kişiyi sırf kendi gelirini katlamak için kafana göre düzeninden edemezsin. Her yatırım çeşidinde olduğu gibi evin de bir riski var sürekli kazanacak değilsiniz.. Zamanında tıkır tıkır kirasını yerken sorun yoktu..Zamlardan önce girdiyse girdi, devlet max %25 diyor.

Evet oturduğunuz eviniz kiraysa ve ev sahibiniz de kafasına göre 2 katına çıkaramaz.Neden tamam dedinizki? hem ev sahibi hem de kiracı olarak mütemadiyen haklarınızı öğrenmekte fayda var

Büyükçekmece'yi bilen biri fikir verebilir diye düşündüm çünkü ben hiç bilmiyorum.

Adamı evinden kovmak gibi bir düşüncem yok, tabii ki önce teklif yapılacak. Bu arada benim şu an oturduğum evin kirası tam olarak 2 katına çıktı geçen hafta. Bu da yasal değil o zaman?
Of resmen sizinle ayni durumu yaşıyoruz, benim büyük şehirlerden birinde kirada evim var. Kiracı bir senedir evde bedavaya oturuyor. Ben doguda küçücük köy gibi yerde büyükşehirdeki kiradan daha fazlasini ödüyorum ev sahibim ya öder ya çıkarsın diyor. Kiracım yüzde 25ten bir kurus fazlasini vermem diyor. Nefret ettirdiler beni artık. İki türlü de ben magdurum

Bizim de böyle bir sikintimiz var .Kendimden örnek vereyim sizin de ne yapacağınıza fikir olur belki ...

Ocak ayında aldığımız kredisini ödediğimiz bir evimiz var ( kredi iki yıllık ve yüksek odemeli ) Kiracı ,satın alırken de vardı ve o mahallenin ortalamasının altına verdik . Durumunun olmadığını anlattı ,mağdur olsun istemedim. Herneyse şu an kirası o mahalleye göre üçte bir durumda . Ev sahibim de bana iki katin üzerinde zam yaptı. Kabul etmeseydiniz diyenler için apartman tek kişinin ve ben o dönem hamileydim ,kipirdayamiyordum sonrasında da kayıp yaşadım zaten . Çıkip ev arayacak bir pozisyonda değildim yani. Sonuç olarak kiracim benden daha iyi bir mahallede ,daha ucuza oturuyor fakat bu onun suçu mu ? Değil ... Ben durumu kiracıya anlatıp kendi kirama göre esitlemeyi düşünüyorum . Yani bu da yüzde 30 35 e denk gelir sanırım . Gönül isterdi ki yasal zammi uygulayalım . Zaten kabul etmezse ben taşınmayı düşünüyorum . O yuzden de üç ay öncesinden konuşmak lazım . Sizin durumunuzda iki ayrı il söz konusu anladığım kadarıyla. Kiracinizla uzlaşma yoluna gitmenizi öneriyorum . Sizde mağdur olmayın ona da yuzde 100 zam yapmayın . Yani durumunuzu anlatın , birlikte bir çözüm yolur bulursunuz umarım .

Hangi arkadaşıma söylesem olur mu öyle şey, çok düşük, çıkart kiracıyı filan diyor. Haliyle benim de kafam karıştı bu durumda prosedürleri de pek bilmediğim için.

Ben 2 yıllık kiracıyım ve şu anki ekonomiye göre bizim verdiğimiz kira da düşük kaldığı için kabul ettik. Kendi kiracıma da bir fiyat belirleyip teklif etmeyi düşünüyordum, kabul etmezse ne yapılır bilmiyorum.
Yeni girdiği için 5 yıl süre içinde %25ten fazla zam yapamazsınız. Kendi istemediği sürece çıkaramazsınız da. Ancak eve kendiniz yerleşecekseniz çıkarabilirsiniz. Onda bile şartları var

Yeni girdiği için 5 yıl süre içinde %25ten fazla zam yapamazsınız. Kendi istemediği sürece çıkaramazsınız da. Ancak eve kendiniz yerleşecekseniz çıkarabilirsiniz. Onda bile şartları var

5 yıl süre içinde % 25 değil diye biliyorum bu yüzdelik dilim şimdilik 2023 / temmuz ayına kadar devletin belirlediği olması gereken kanunu tutar. Belki Temmuzdan sonra serbest kalır TEFE/TÜFE gibi ya da yeni bir yüzdelik dilim gelir.

arkadaşlar yanlışsam beni düzeltin lütfen.

Bizim esenyurtta kiracılar 8 yıllık. Adamların 1000 TL bile değil kirası ama asla çıkarma düşüncemiz yok. Büyükçekmece de eviniz deniz gorebilir ama kaç senelik acaba? Depreme dayanıklı mi mesela. Bunları düşündüğünüzü hiç sanmıyorum..

Anladığım kadarıyla bahsettiğiniz ev bakımsız ve eski.
Dubleks olması artı değil çünkü ev küçük.
Eşyalı haliyle 3500'e bile ilan var şişmiş sarı sitede.
Bence 3000 üstüne çıkmamalısınız.

Screenshot_2022-09-13-15-49-04-95_e6c416a7a20cc47f021fe9117c5cadc8.jpg

Anladığım kadarıyla bahsettiğiniz ev bakımsız ve eski.
Dubleks olması artı değil çünkü ev küçük.
Eşyalı haliyle 3500'e bile ilan var şişmiş sarı sitede.
Bence 3000 üstüne çıkmamalısınız.

Eki Görüntüle 3129508
Burası kumburgaz ama büyükçekmecenin ve İstanbulun çok dışı sayılır. O nedenle önemli evin semtin neresinde olduğu

Yeni girmiş insanı nasıl kafanıza göre çıkartıyorsunuz merak ettim.

Büyükçekmece'yi bilen biri fikir verebilir diye düşündüm çünkü ben hiç bilmiyorum.

Adamı evinden kovmak gibi bir düşüncem yok, tabii ki önce teklif yapılacak. Bu arada benim şu an oturduğum evin kirası tam olarak 2 katına çıktı geçen hafta. Bu da yasal değil o zaman?
Yasal değil. İstemezsen yükseltmezsin. 5 yıl geçmediyse hiçbir şey yapamaz. 5 yıl geçtiyse mahkemeye gider kira tespit davası açar. Ama sen daha 1 yıllık kiracıya hiçbir yaptırımda bulunamazsın.

Bursanin en guzel semtinde Niluferde 1300 tl gibi bir rakama oturuyorm.Komsular arasinda 4 -5 e oturanlar var.Ev 30 senelik ama simdi girsen 7 den asagi vermez baska bi ev sahibi.Ev secerken ev sahibinin kac evi var baakacaksiniz😄Oyle 1-2 evi olanla ugrasilmaz bakin.Benim ev sahibinin 50 kusur evi var benim kira cerez parasi kaliyor.Onu da zaten burs veriyorr ogrenciye.Okulu bitince baska ogrenciye geciyoruz.Benim 7.senem bu evde 3 cocuk okuttu kiram🙏

X