Sizce bu dairenin kirası kaç tl olmalı ve mevcut kiracı çıkartılmalı mı?

internetteki ev ilanlarına bakarsanız fikir edinebilirsiniz.
Bence büyük bir hata olur. Resmen olması gereken kiranın 2 katına çıkarılmış. Millet birbirinin kirasını göre göre arşa çıkarıyorlar. Geçen gün siteye baktım. Asgari ücretlinin çoğunlukla yaşadığı yerde kiralar 5000 ve üstü. Bu insanlar ne yiyecek? Şaşırıp kaldım. Evler de 25 30 yıllık. O kıçıkırık evlere 2800 anca verilir.

Artırmak istememin sebeplerinden biri benim de kiramın 2 katına çıkmış olması. Ben de zorlanıyorum yani. Ben de kiracıyım, fikir almak için buraya yazdım. Oturduğum evden çıkmak istesem şu an anlaştığım fiyata bile ev bulamıyorum mesela. Davayla uğraşacak halim de yok.

Büyükçekmecedeki ev fiyatlarını öğrenmek için konu açtığını yazmıştı konu sahibi ona istinaden söyledim. Zaten ben insanlar nasıl ödeyebiliyor ona şaşırıyorum. Ederi olmayan fiyatlarda kiralanıyor evler bir ay ödendi iki ay ödendi üçüncü ay nasıl ödeniyor?

kirasını zamanında ödeyen, anlaşabildiğiniz bir insansa neden çıkartacaksınız? bizim de ev sahibimiz, kira artış zamanı geldiğinde arttırmak istemiyoruz, ekonomi iyi değil, zorda kalmayın dedi, biz arayıp hatırlatmıştık, öyle dediği için sembolik bir artırım yaptık. aradan 4 ay geçti, durumları zorlaşmış, artırım yapmak için görüşebilir miyiz dediler, orta yolda buluştuk.

onlar da insanların lafına bakarak 3 katını istediler ama 2 katında anlaştık kiranın. yasal olan yüzde 25 i yapsak biz daha karlıydık..ama amaç birbirini zor durumda koymamak olunca anlaşılıyor gayet.

piyasa çok şişmiş durumda. insanların laflarına göre değil, doğru olduğunu düşündüğünüz şeye göre hareket edin.

Buyukcekmeceyi bilemeyeceğim ama 15-20 bin ediyor Anadolu yakasında bahsettiğiniz standartlarda deniz goren ve 130m2 diyorsunuz yeşillik müstakil ve dublex mi birde hemde 2500 e. Ben apartman dairesi olarak yorum yapmıştım. Sarı siteye bakarsanız az çok görürsünüz zaten ama ben bu kiraları kim verebiliyor hayret ediyorum

Hayret ki şu an faişçi grup yok yoksa dislike emojileri havada uçuyordu.. Ben faiş fiyat çekenlere fırsatçı diyordum da taşlanıyordum. Neyse ki aynı tür konu aynı düşündüğüm şey...

Size ne! ister 3 katına verir ister beleş diye yorum yapanlar gelecek mi diye bakıyorum konuya şimdi

Kabul etmezse hiçbir şey yapamazsın. Kiracıyı çıkartamazsın.

Kontratta ne yazıyor? Kimi ev sahipleri kira yüzdesi belirtmiyor günün koşullarına diye geçiyor.Kontratta ne yazıyorsa zamanı geldiğinde o ölçüde zam yapabilirsiniz.He bahane bulup çıkarırsanız bu sizinle vicdanınız arasında olan bir şey ben etik bulmuyorum,yapmayın da diyemem ev sizin.

Şunu da göz önünde bulundurun ama kiranız düzenli yatıyor mu size.Bu süreçte kirasını alamayan bir çok ev sahibi de var yada evinize kendi evleri gibi bakıyorlar mı?

Ben kiracıyım ev sahibim benden önceki kiracıdan illallah demiş evini satmaya kalkmıştı kiraya bile vermek istemiyordu. Hem kira borçları varmış hem evi oyle hor kullanmıslar ki anlatamam kapılara balta mı vurmuslar ne bılmıyorum ama bır kapının o hale gelmesı mumkun deıl normal sartlarda.Üstelik ev 10 yıllık yani .Tadilat yapılmadan tutmam dedim adam satamadı mecbur tadılat yaptırdı ben gırdım.5 yıl oldu gırelı % 25 anlasmamız yapılan zam oranı da aynı .Şu an etrafımda aynı şartlardaki evler 3.000 benım kıram 1250 Ocak ayına kadar.Hiç daha üstünü yapmak için konuşmadı çünkü memnun evi çiçek gibi aydan aya kirası düzgün yatıyor.

Öte yandan babamın kirada evi var 10 aylık kira borcu var kiracının çıkartmak için akla karayı seçiyor.Bir de üstüne üstlük aile görünümünde tutmuşlar meğer durum farklıymış kadın eğlence mekanında çalışıyor ve tüm site şikayetçi evdeki cümbüşten.

Herşeyi göz önüne alarak düşünün derim ben

Kontratta ne yazdığının bir önemi yok. Günün koşullarında da %25 üstü zam yapamaz.

O zaman o eve geçin

İki yıl bile olmamış kiracı evi tutalı. Daha kontrat yenilemeye de dört ay varmış
Kirası o kadar düşük ki Albatros’u gören bir ev için ya ev çok çok eski gecekondumsu ya da kendileri çok ucuza vermişler o zaman. Kontrat yapıldıysa ve nisanda yenilenecekse %25 dışına çıkamayacak. Kendisi oturmayacaksa ve kiralar düzenliyse çıkarma şansı da yok. Geçmiş olsun.

Beş sene ve daha üstü kiracıysa yapar. O bölgede zaten o kiraları artık eski kiracılar ödüyor.
Ona kalırsa 10 senelik kiracıysa süre bitimini göstererek çıkartabilir de. Kirasını ödemiyorsa 2 haklı ihtar sonrası çıkartabilir de.
Burada her ihtimali değil soruyu cevaplıyoruz. Kiracı 3 senedir oturuyormuş. Hiç ama hiçbir şey yapamaz

Kaç senelik kiracınız bilmiyorum ama 5 yıldan az süredir oturuyorsa ve kiralık olarak kullanılmaya devam edilecek bir evse zaten yasal oranın üstünde zam yapamazsınız

Kendisi enflasyondan önce demiş, demin biri iki senedir oturuyor dedi siz üç diyorsunuz. Ben o bölgede aynı özelliklere sahip daireyi 10 bine kiraya verdiğim için eski kiracı olduğunu düşündüm. HER İHTİMALİ değil, zam diyince akla bugünlerde %25 zam oranı geldiği ve eski yeni demeden herkesin bundan yararlanacağı sanıldığı için özellikle bu istisnai durum konusunda sene ayrıntısını belirtmekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…