- 7 Mart 2013
- 6.399
- 19.169
-
- Konu Sahibi damaged lemon
Bence büyük bir hata olur. Resmen olması gereken kiranın 2 katına çıkarılmış. Millet birbirinin kirasını göre göre arşa çıkarıyorlar. Geçen gün siteye baktım. Asgari ücretlinin çoğunlukla yaşadığı yerde kiralar 5000 ve üstü. Bu insanlar ne yiyecek? Şaşırıp kaldım. Evler de 25 30 yıllık. O kıçıkırık evlere 2800 anca verilir.internetteki ev ilanlarına bakarsanız fikir edinebilirsiniz.
Artırmak istememin sebeplerinden biri benim de kiramın 2 katına çıkmış olması. Ben de zorlanıyorum yani. Ben de kiracıyım, fikir almak için buraya yazdım. Oturduğum evden çıkmak istesem şu an anlaştığım fiyata bile ev bulamıyorum mesela. Davayla uğraşacak halim de yok.Ben ev sahiplerindeki şu olayı anlayamıyorum. Tamam mevcut duruma göre kira düşük kalıyor, bu doğru. Ama herkesin geliri eziliyor enflasyon altında. Ev sahipleri neden enflasyon tam olarak neyse o kadar artış istiyor ki? Maaşlara enflasyon kadar zam geliyor mu? Tabi ki doğru olan maaşlara da kiralara da zam gelmesi ama olmuyor, herkes enflasyon altında ezilirken ev sahiplerini özel kılan ne acaba? Neyse ki şu yüzde 25 olayı geldi de ayrıcalıklı kesim olmaktan çıktılar.
Bence büyük bir hata olur. Resmen olması gereken kiranın 2 katına çıkarılmış. Millet birbirinin kirasını göre göre arşa çıkarıyorlar. Geçen gün siteye baktım. Asgari ücretlinin çoğunlukla yaşadığı yerde kiralar 5000 ve üstü. Bu insanlar ne yiyecek? Şaşırıp kaldım. Evler de 25 30 yıllık. O kıçıkırık evlere 2800 anca verilir.
Hayret ki şu an faişçi grup yok yoksa dislike emojileri havada uçuyordu.. Ben faiş fiyat çekenlere fırsatçı diyordum da taşlanıyordum. Neyse ki aynı tür konu aynı düşündüğüm şey...İnsanlar şeref yoksunu çünkü.
Benim çevremde de gördükçe şok oluyorum ya, iyi kötü evi olan herkes avucunu sivazlayip kiracısini kovma, ya da fahiş fiyat isteme derdinde.
Bence insanın kalitesi bugünlerde ortaya çıkıyor. Ben krizden faydalanıp insanları zor duruma sokan çoğu insandan soğudum ,gözümden düştüler.
Ama suç ev sahiplerinde mi, insanları doldurup fiyatları şişiren emlakcilarda mi yoksa bu sacmalikla emlak piyasası böyle rezil haldeyken gözünü kapatan hükümette mi? Oturduğum ev ailemin ,beni bağlayan bir şey yok ama bu fırsatçılığın her türünden nefret ediyorum
Kabul etmezse hiçbir şey yapamazsın. Kiracıyı çıkartamazsın.Hangi arkadaşıma söylesem olur mu öyle şey, çok düşük, çıkart kiracıyı filan diyor. Haliyle benim de kafam karıştı bu durumda prosedürleri de pek bilmediğim için.
Ben 2 yıllık kiracıyım ve şu anki ekonomiye göre bizim verdiğimiz kira da düşük kaldığı için kabul ettik. Kendi kiracıma da bir fiyat belirleyip teklif etmeyi düşünüyordum, kabul etmezse ne yapılır bilmiyorum.
Kontrat yenilenirken de %25 üstü zam yapamazsınÇok şükür onu biliyormuşsunuz
Kontratta ne yazıyor? Kimi ev sahipleri kira yüzdesi belirtmiyor günün koşullarına diye geçiyor.Kontratta ne yazıyorsa zamanı geldiğinde o ölçüde zam yapabilirsiniz.He bahane bulup çıkarırsanız bu sizinle vicdanınız arasında olan bir şey ben etik bulmuyorum,yapmayın da diyemem ev sizin.Selam, İstanbul Büyükçekmece'de kirasını aldığım bir daire var (tapu babamın üzerine) ve şu an başka bir şehirde yaşadığımdan dolayı ilgilenemiyorum, babam da aynı şekilde ilgilenemiyor. Aile apartmanı, zamanında yazlık olarak yapılmış. O apartmanda yaşayan tek akrabam yeni vefat etti, o ilgileniyordu, bana sadece parası geliyordu. Kira şu an çok düşük, kiracı bu seneki büyük enflasyondan hemen önce girmişti. Bir şekilde ilgilenip kirayı yükseltmem gerekiyor. Evde emekli bir asker kalıyor şu anda.
Ev denizi görüyor, yeşillik bir yerde ve dublex. Kaç metrekare olduğunu bilmiyorum. 120-130 civarında olmalı. Bu evin kirası kaç olmalı minimum sizce? Ve yeni kiracı aramalı mıyım? Çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden mi haber vermem gerekiyor?
Kontratta ne yazdığının bir önemi yok. Günün koşullarında da %25 üstü zam yapamaz.Kontratta ne yazıyor? Kimi ev sahipleri kira yüzdesi belirtmiyor günün koşullarına diye geçiyor.Kontratta ne yazıyorsa zamanı geldiğinde o ölçüde zam yapabilirsiniz.He bahane bulup çıkarırsanız bu sizinle vicdanınız arasında olan bir şey ben etik bulmuyorum,yapmayın da diyemem ev sizin.
Şunu da göz önünde bulundurun ama kiranız düzenli yatıyor mu size.Bu süreçte kirasını alamayan bir çok ev sahibi de var yada evinize kendi evleri gibi bakıyorlar mı?
Ben kiracıyım ev sahibim benden önceki kiracıdan illallah demiş evini satmaya kalkmıştı kiraya bile vermek istemiyordu. Hem kira borçları varmış hem evi oyle hor kullanmıslar ki anlatamam kapılara balta mı vurmuslar ne bılmıyorum ama bır kapının o hale gelmesı mumkun deıl normal sartlarda.Üstelik ev 10 yıllık yani .Tadilat yapılmadan tutmam dedim adam satamadı mecbur tadılat yaptırdı ben gırdım.5 yıl oldu gırelı % 25 anlasmamız yapılan zam oranı da aynı .Şu an etrafımda aynı şartlardaki evler 3.000 benım kıram 1250 Ocak ayına kadar.Hiç daha üstünü yapmak için konuşmadı çünkü memnun evi çiçek gibi aydan aya kirası düzgün yatıyor.
Öte yandan babamın kirada evi var 10 aylık kira borcu var kiracının çıkartmak için akla karayı seçiyor.Bir de üstüne üstlük aile görünümünde tutmuşlar meğer durum farklıymış kadın eylence mekanında çalışıyor ve tüm site şikayetçi evdeki cümbüşten.
Herşeyi göz önüne alarak düşünün derim ben
O zaman o eve geçinArtırmak istememin sebeplerinden biri benim de kiramın 2 katına çıkmış olması. Ben de zorlanıyorum yani. Ben de kiracıyım, fikir almak için buraya yazdım. Oturduğum evden çıkmak istesem şu an anlaştığım fiyata bile ev bulamıyorum mesela. Davayla uğraşacak halim de yok.
Beş sene ve daha üstü kiracıysa yapar. O bölgede zaten o kiraları artık eski kiracılar ödüyor.Kontrat yenilenirken de %25 üstü zam yapamazsın
İki yıl bile olmamış kiracı evi tutalı. Daha kontrat yenilemeye de dört ay varmışBeş sene ve daha üstü kiracıysa yapar. O bölgede zaten o kiraları artık eski kiracılar ödüyor.
Kiracı kac yıllık kiracı? Cıkarmak öyle kolay olmuyor ve çıkan kanunlarla birlikte zam orani belli ve o oran dısında yükseltemiyorsunuz.2500.
Çıkarmıyorum, mevcut kira çok düşük olduğu için ne kadar zam yapılabilir bilmiyorum, fikir yürüttüm sadece.
Kirası o kadar düşük ki Albatros’u gören bir ev için ya ev çok çok eski gecekondumsu ya da kendileri çok ucuza vermişler o zaman. Kontrat yapıldıysa ve nisanda yenilenecekse %25 dışına çıkamayacak. Kendisi oturmayacaksa ve kiralar düzenliyse çıkarma şansı da yok. Geçmiş olsun.İki yıl bile olmamış kiracı evi tutalı. Daha kontrat yenilemeye de dört ay varmış
Ona kalırsa 10 senelik kiracıysa süre bitimini göstererek çıkartabilir de. Kirasını ödemiyorsa 2 haklı ihtar sonrası çıkartabilir de.Beş sene ve daha üstü kiracıysa yapar. O bölgede zaten o kiraları artık eski kiracılar ödüyor.
Kendisi enflasyondan önce demiş, demin biri iki senedir oturuyor dedi siz üç diyorsunuz. Ben o bölgede aynı özelliklere sahip daireyi 10 bine kiraya verdiğim için eski kiracı olduğunu düşündüm. HER İHTİMALİ değil, zam diyince akla bugünlerde %25 zam oranı geldiği ve eski yeni demeden herkesin bundan yararlanacağı sanıldığı için özellikle bu istisnai durum konusunda sene ayrıntısını belirtmekte fayda varOna kalırsa 10 senelik kiracıysa süre bitimini göstererek çıkartabilir de. Kirasını ödemiyorsa 2 haklı ihtar sonrası çıkartabilir de.
Burada her ihtimali değil soruyu cevaplıyoruz. Kiracı 3 senedir oturuyormuş. Hiç ama hiçbir şey yapamaz