Sizce bu dairenin kirası kaç tl olmalı ve mevcut kiracı çıkartılmalı mı?

Miss yenısi de ne biliyo musun
Evi satıyorum

Şimdi yüzde 25 üzeri zam yapılamıyor ya
Kira düşük olunca satıyorum kendıne yenı ev bak yenı ev sahibi kendi oturmak isteyebilir
Yine çıkaramaz.
Evi sattı diyelim, kontratı bitine kadar kiracının oturma hakkı var ihtar çekilse bile, kaldı ki ihtara uymadı yine mahkeme yolu açıl, seneler sürüyor.
Evden tek bir şartla çıkartılabiliyor kiracı, kendi ya da ailesi oturacaksa.
Ha bunu söyleyip çıkardığında, çıkan kiracı ise tazminat davası açabiliyor, mülk sahibi gerçekten oturmak zorunda.

1. Kira oranları TÜFE ye göre hesaplanıyor. Bu yıl da artış oranı yüzde 25 olarak açıklandı. Onun üzeride artış yapamazsınız.

2. Kontrat süreniz dolmadıysa da zam yapamazsınız. Ara zam da mümkün değil.

3. Kiracınız kirayı zamanında ve tam ödüyorsa çıkarmak için de bahaneniz olmayacaktır. Yasalar yükümlülüklerini yerine getiren kiracıları koruyor çünkü.

4. Ya konuşup gönül rızasıyla kabul ettirecek siniz, ya da kontrat tarihini bekleyeceksiniz.

Evet ama mahkeme şu bu uğraşmak istemiyor ki insanlar

Bende eşime söyledım versın mahkemeye evvsahibi diye onla mı uğraşayım şimdi diye kabul etmiyor
Satacakmış bakalım nolacak bekliyoruz bizde

Kontrat nisan da bitiyor

Artış %25 ama kiracıyla konuşup orta yolu bulabilirsiniz. Ben şahsen öyle yaptım insanlarıda zor duruma sokmamak lazım çok iyi durumda olsalar kirada oturmazlar zaten. O civarın kira fiyatlarınıda internetten öğrenebilirsiniz

Sizin de meyliniz olmasa kafanız karışmazdı. Ne kadar kolay geliyor size ve arkadaşlarııza insanları evinden etmek.

Googledan bakıp okuyabilirsiniz yasal prosedürü. Aslında bunu daha ilk size yüzde yüz zam yapıldığında okumanız gerekirdi. Kabul etmezse mahkemeyle uğraşırsanız o da seneler sürer ki sizin lehinize sonuçlanmaz kiracınız kira ödemeyi aksatmıyorsa eve bir zararı yoksa. Zaten ara zam da yapamazsınız. Nisanda biten kontrata Eylül’de zam olmaz.

Ara zam olmadığını biliyorum, kontrat yenileneceği zaman konuşulacaktı zaten, ocak ayında o da.

İnsanlar şeref yoksunu çünkü.
Benim çevremde de gördükçe şok oluyorum ya, iyi kötü evi olan herkes avucunu sivazlayip kiracısini kovma, ya da fahiş fiyat isteme derdinde.
Bence insanın kalitesi bugünlerde ortaya çıkıyor. Ben krizden faydalanıp insanları zor duruma sokan çoğu insandan soğudum ,gözümden düştüler.
Ama suç ev sahiplerinde mi, insanları doldurup fiyatları şişiren emlakcilarda mi yoksa bu sacmalikla emlak piyasası böyle rezil haldeyken gözünü kapatan hükümette mi? Oturduğum ev ailemin ,beni bağlayan bir şey yok ama bu fırsatçılığın her türünden nefret ediyorum

Selam
büyükçekmecede oturuyorum dediğiniz evleri biliyorum ve az çok tahmin ediyorum denizi görenler bölgedeki en eski evler zaten (bir kaç kentsel dönüşüm projesi var anladığıma göre onlardan biri değil)
eski dönemde yazlık olarak yapılmış evler ve şuan ki deprem durumuna bakılırsa üzgünüm ama güçlendirme olmadığı taktirde eviniz bomba üzerinde duruyor.
Bunu göz önünde bulundurun lütfen ona göre zam yapın.

Hiçbir şey olmaz.
Uğraşacak olan siz değilsiniz, onlar.
Şuan tüm haklar kiracıdan yana.
Onlar sizinle uzlaşmak zorunda.
Ev denilen şey ha deyince satılmıyor, piyasanın hali belli, mevcut değerin altında vermesi lazım ki ancak satılsın.
Kontratınız devam edene kadar hakkınız var, alan sahibi ise devam etmek de isteyebilir kendi oturacaksa yine bunu ispatlamak zorunda.

Ben ev sahiplerindeki şu olayı anlayamıyorum. Tamam mevcut duruma göre kira düşük kalıyor, bu doğru. Ama herkesin geliri eziliyor enflasyon altında. Ev sahipleri neden enflasyon tam olarak neyse o kadar artış istiyor ki? Maaşlara enflasyon kadar zam geliyor mu? Tabi ki doğru olan maaşlara da kiralara da zam gelmesi ama olmuyor, herkes enflasyon altında ezilirken ev sahiplerini özel kılan ne acaba? Neyse ki şu yüzde 25 olayı geldi de ayrıcalıklı kesim olmaktan çıktılar.

Çok bencilce değil mi davranışınız? Elbette arttırin kirayı ama adam önce girmiş maudillerinden aşağıda oturacak tabii. Bir de sarı siteye bakarak fiyat belirlemeyin, kiralık daire olmadığından orada birbirlerine bakarak fiyatları uçurdular. Benim bir evim var kirada o mahallede 6000 altına şuan ev yok ama adam bu zamlardan önce girdi şuan 2300 kira alıyorum. Yenileme zamanı da bir orta yol buluruz elbet.
Vicdanınız da etkileşim kararınızı.

Kabul etmezse kabul etmez Kiraların güncellendiği bir tarih var öyle barbarlar gibi öneriler yapan arkadaşlarınızı dinlemeyin herşeyin yasal bir çizgisi var öyle ver istediğim parayı vermezsen çık dünyası yok. Benim iş arkadaşımın ev sahibi kirayı 2 binden 8 bine çıkarmaya çalıştı. Ev arkadaşım kabul etmedi zaten zam dönemi de değildi. Kiracı binbir saçma sebep uydurdu arkadaşımı orda oturmuyor göstermek, kendini mağdur yapıp onu evden kovmak için. Hiçbiri işe yaramayınca güya arkadaşım imzalamış gibi bir kira ve evden çıkış protokolü gibi bir şey hazırlayıp sahte imza yaptırıp arkadaşımı polise vermiş. Ev sahibi hapse girecek yakında

Biz kiralari son seneler nerdeyse hic yükseltmedik. Bana daha fazla para gelicek belki, ama su an icin saglam kiracilarim var. Hep zamaninda ödüyorlar. Fahis fiyat istenebilir tabi, ama o zaman insanlar da ödeyemeyecek. Cikmak da istemez. Ugrasip dur. En iyisi makul bir fiyatda anlasip devam etmek. Is yerleri corona dan dolayi kapatilinca bir kac ay kira da almadik dükkanlardan. Para kazanamayan ne ile ödeyecek. Konu sahibine tek tavsiyem: Iyi kiraciniz varsa makul bir zama anlasmaya calisin.

Mesela ben Büyükçekmece Atatürk’teki evi 10 bine verdim. Şu ayardaysa genç binadaysa ev ve bu civardaysa ederi 10 bin civarı. Şu an bedavaya oturuyor. Herkese %25 zam yapılmıyor, muhtemelen yeni kiracı değil, eski kiracıysa konuşun uzlaşın. Uzlaşmıyorsa kira tespit davanızı açın.

İşte makul insan böyle yapıyor zaten. Eski ev sahibimiz yurt dışında fabrikaları olan insanlardı. Zamları hep maksimumdan yaptılar, covid döneminde bile bana mısın demediler. Tek gün sektirmeyen insanlardık, canımıza tak edince çıktık gittik. Hala kiracı arıyor şimdi :)

Annemin kiracısı 10 yıllık. Evi kiraya verirken adamdan dolayı verdi. Eşine vermek istemedi çünkü kadın çok sorun çıkardı. İlk verdiğinde de düşükten vermişti. Yıllık zam oranlarını da baya düşük tuttu. Bu yıl 2.000tl den 3.000tl ye çıkardı kirayı. O kiracıyı çıkarsa evi vereceği minumum tutar 6.000 - 7.000 civarı. Bu arada annemler kiralarla geçiniyorlar ve liseye giden kardeşim var. annemleri de çok doldurdular ama kimseye uymadı. Hala daha o kiraya ev mi kaldı çıkar onu diyorlar

Türkiyenin (disardan gözlemledigim kadar) en büyük sorunlarindan biri firsatcilar zaten. Tipki depremden sonra baddaniyeleri birden fahis fiyata satanlar gibi. Iki evde insanlar asgari ücretle calisiyorsa 8000 Tl kirayi ödeyip nasil yasayacaklar demiyor kimse. Bir cok ev sahibinde dediginiz gibi böyle rakamlara ihtiyaci yok, ama herkea ne kadar koparabilirsem dertde..böylece de kendi ellerimizle fiyatlari cikartiyoruz. Gecen bir daire icin satis ilani gördüm. Cirkin birsey ama 400000 Euro istiyorlar. O fiyata burda müstakil ev alabilirsin yani. Onu Türkiyede kim alabilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…