Sizce bu dairenin kirası kaç tl olmalı ve mevcut kiracı çıkartılmalı mı?

damaged lemon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
2.812
7.679
Selam, İstanbul Büyükçekmece'de kirasını aldığım bir daire var (tapu babamın üzerine) ve şu an başka bir şehirde yaşadığımdan dolayı ilgilenemiyorum, babam da aynı şekilde ilgilenemiyor. Aile apartmanı, zamanında yazlık olarak yapılmış. O apartmanda yaşayan tek akrabam yeni vefat etti, o ilgileniyordu, bana sadece parası geliyordu. Kira şu an çok düşük, kiracı bu seneki büyük enflasyondan hemen önce girmişti. Bir şekilde ilgilenip kirayı yükseltmem gerekiyor. Evde emekli bir asker kalıyor şu anda.

Ev denizi görüyor, yeşillik bir yerde ve dublex. Kaç metrekare olduğunu bilmiyorum. 120-130 civarında olmalı. Bu evin kirası kaç olmalı minimum sizce? Ve yeni kiracı aramalı mıyım? Çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden mi haber vermem gerekiyor?

Niye çıkarmak istiyorsunuz kiracıyı anlayamadım. Civardaki dairelere bakın, emsalleri civarında bir fiyat belirlleyin kiracıylla güzelce konuşun kirayı artırmak istediğinizi söyleyin kabul ederse kalır, kalmazsa gidebilir. İnsanları paraya sebep evlerinden atmak yerine medenice konuşmak daha kolay bir seçenek değil mi??

şu anda ne kadar kirası sorması ayıp?
2500.
Çıkarmıyorum, mevcut kira çok düşük olduğu için ne kadar zam yapılabilir bilmiyorum, fikir yürüttüm sadece.

Kirası düşük kalmış onu çıkartıp üç katına başkasına verecek evi

Kirası düşük kalmış onu çıkartıp üç katına başkasına verecek evi

Adam belki uğraşmamak için parayı vermeye razıdır, makul bir miktarsa neden kabul etmesin bu ülkede neden insanları atmak, kovmak furyası başladı önce sorun içerdeki kiracıya belki adam parayı vermeye razı.

Çünkü adam en fazla 4.000 öder ama onu çıkarsa üç dört katı kiraya verebilir. Adamın o parayı verebileceğini düşünmüyorum

Büyükçekmece'yi bilen biri fikir verebilir diye düşündüm çünkü ben hiç bilmiyorum.

Adamı evinden kovmak gibi bir düşüncem yok, tabii ki önce teklif yapılacak. Bu arada benim şu an oturduğum evin kirası tam olarak 2 katına çıktı geçen hafta. Bu da yasal değil o zaman?

Beş senelik kiracı değilseniz yasal değil.

2500.

Çıkarmıyorum, mevcut kira çok düşük olduğu için ne kadar zam yapılabilir bilmiyorum, fikir yürüttüm sadece.
Yeni girdiği için zam yapılamaz.
Ancak, şu ekonomik durum sebebiyle kiracılar ve ev sahipleri anlaşıyor, yüzde yirmibeşten daha fazla bir zam oranına.
Ne kiracı üzülüyor ne ev sahibi.
Atıyorum 3 bin kira alan biri piyasası 7 8 ise, 5 te anlaşıyor, kiracı da çıksa en az diğer ücretleri bildiğinden kabul ediyor.

E değil?
Ödemeyin, kontratınız kaçtan başladıysa %25 zam oranı bellidir.
Siz razı değilseniz ödemeyin, uğraşsın dursun 2 sene mahkemeyle.

Büyükçekmece dediğiniz 50 haneli köy değil ki. Bir sürü birbirinden farklı semti, dairesi var içinde. Evin bulunduğunuz mahallenin emlakçısına veya internetteki ev ilanlarına bakarsanız fikir edinebilirsiniz. Başlık kiracı çıkartılmalı mı olunca haliyle adamı çıkartmak istediğinizi düşündük

Evet değil. Kaç yıllık kiracısınız? Kabul etmeseydiniz mahkeme yolu açık buyur ver deseydiniz.

Hangi arkadaşıma söylesem olur mu öyle şey, çok düşük, çıkart kiracıyı filan diyor. Haliyle benim de kafam karıştı bu durumda prosedürleri de pek bilmediğim için.

Ben 2 yıllık kiracıyım ve şu anki ekonomiye göre bizim verdiğimiz kira da düşük kaldığı için kabul ettik. Kendi kiracıma da bir fiyat belirleyip teklif etmeyi düşünüyordum, kabul etmezse ne yapılır bilmiyorum.

Miss yenısi de ne biliyo musun
Evi satıyorum

Şimdi yüzde 25 üzeri zam yapılamıyor ya
Kira düşük olunca satıyorum kendıne yenı ev bak yenı ev sahibi kendi oturmak isteyebilir

Kaç yıllık kiracı eğer 5 yıl dolmadiysa istediğiniz zammı yapamazsınız ve evden çıkaramazsiniz.

Kira kontratında özel zam oranı yoksa (%10-20-50 gibi,) en fazla yapacağınız oran %25 dir senesi geldiğinde.

5 yıl dolduğu kira tespit davası ile emsal değerlere göre zam yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…