- 24 Şubat 2020
- 2.812
- 7.679
-
- Konu Sahibi damaged lemon
2500.şu anda ne kadar kirası sorması ayıp?
Çıkarmıyorum, mevcut kira çok düşük olduğu için ne kadar zam yapılabilir bilmiyorum, fikir yürüttüm sadece.Niye çıkarmak istiyorsunuz kiracıyı anlayamadım. Civardaki dairelere bakın, emsalleri civarında bir fiyat belirlleyin kiracıylla güzelce konuşun kirayı artırmak istediğinizi söyleyin kabul ederse kalır, kalmazsa gidebilir. İnsanları paraya sebep evlerinden atmak yerine medenice konuşmak daha kolay bir seçenek değil mi??
Kirası düşük kalmış onu çıkartıp üç katına başkasına verecek eviNiye çıkarmak istiyorsunuz kiracıyı anlayamadım. Civardaki dairelere bakın, emsalleri civarında bir fiyat belirlleyin kiracıylla güzelce konuşun kirayı artırmak istediğinizi söyleyin kabul ederse kalır, kalmazsa gidebilir. İnsanları paraya sebep evlerinden atmak yerine medenice konuşmak daha kolay bir seçenek değil mi??
%25 üzerine çıkamazsınız. Kira artış zamanı gelmeden de artış yapamazsınız2500.
Çıkarmıyorum, mevcut kira çok düşük olduğu için ne kadar zam yapılabilir bilmiyorum, fikir yürüttüm sadece.
Kirası düşük kalmış onu çıkartıp üç katına başkasına verecek evi
Çünkü adam en fazla 4.000 öder ama onu çıkarsa üç dört katı kiraya verebilir. Adamın o parayı verebileceğini düşünmüyorumAdam belki uğraşmamak için parayı vermeye razıdır, makul bir miktarsa neden kabul etmesinbu ülkede neden insanları atmak, kovmak furyası başladı önce sorun içerdeki kiracıya belki adam parayı vermeye razı.
Büyükçekmece'yi bilen biri fikir verebilir diye düşündüm çünkü ben hiç bilmiyorum.Buraya neden sorduğunuzu pek anlamadım. Küçük bir Google araması ile öğrenebilirsiniz. Yüzde 25 zam yapmanız gerek yasal prosedüre göre. 3125₺ yapabilirsiniz kirayı. Ha yine yasalara göre öyle kafanıza göre kiracı çıkartamazsınız bilginiz olsun
Beş senelik kiracı değilseniz yasal değil.Büyükçekmece'yi bilen biri fikir verebilir diye düşündüm çünkü ben hiç bilmiyorum.
Adamı evinden kovmak gibi bir düşüncem yok, tabii ki önce teklif yapılacak. Bu arada benim şu an oturduğum evin kirası tam olarak 2 katına çıktı geçen hafta. Bu da yasal değil o zaman?
Yeni girdiği için zam yapılamaz.2500.
Çıkarmıyorum, mevcut kira çok düşük olduğu için ne kadar zam yapılabilir bilmiyorum, fikir yürüttüm sadece.
Değilim, 2 sene oldu.Beş senelik kiracı değilseniz yasal değil.
E değil?Büyükçekmece'yi bilen biri fikir verebilir diye düşündüm çünkü ben hiç bilmiyorum.
Adamı evinden kovmak gibi bir düşüncem yok, tabii ki önce teklif yapılacak. Bu arada benim şu an oturduğum evin kirası tam olarak 2 katına çıktı geçen hafta. Bu da yasal değil o zaman?
Büyükçekmece'yi bilen biri fikir verebilir diye düşündüm çünkü ben hiç bilmiyorum.
Hangi arkadaşıma söylesem olur mu öyle şey, çok düşük, çıkart kiracıyı filan diyor. Haliyle benim de kafam karıştı bu durumda prosedürleri de pek bilmediğim için.Büyükçekmece dediğiniz 50 haneli köy değil ki. Bir sürü birbirinden farklı semti, dairesi var içinde. Evin bulunduğunuz mahallenin emlakçısına veya internetteki ev ilanlarına bakarsanız fikir edinebilirsiniz. Başlık kiracı çıkartılmalı mı olunca haliyle adamı çıkartmak istediğinizi düşündük
Evet değil. Kaç yıllık kiracısınız? Kabul etmeseydiniz mahkeme yolu açık buyur ver deseydiniz.
Miss yenısi de ne biliyo musunAdam belki uğraşmamak için parayı vermeye razıdır, makul bir miktarsa neden kabul etmesinbu ülkede neden insanları atmak, kovmak furyası başladı önce sorun içerdeki kiracıya belki adam parayı vermeye razı.
Kaç yıllık kiracı eğer 5 yıl dolmadiysa istediğiniz zammı yapamazsınız ve evden çıkaramazsiniz.Selam, İstanbul Büyükçekmece'de kirasını aldığım bir daire var (tapu babamın üzerine) ve şu an başka bir şehirde yaşadığımdan dolayı ilgilenemiyorum, babam da aynı şekilde ilgilenemiyor. Aile apartmanı, zamanında yazlık olarak yapılmış. O apartmanda yaşayan tek akrabam yeni vefat etti, o ilgileniyordu, bana sadece parası geliyordu. Kira şu an çok düşük, kiracı bu seneki büyük enflasyondan hemen önce girmişti. Bir şekilde ilgilenip kirayı yükseltmem gerekiyor. Evde emekli bir asker kalıyor şu anda.
Ev denizi görüyor, yeşillik bir yerde ve dublex. Kaç metrekare olduğunu bilmiyorum. 120-130 civarında olmalı. Bu evin kirası kaç olmalı minimum sizce? Ve yeni kiracı aramalı mıyım? Çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden mi haber vermem gerekiyor?