Sizce bu dairenin kirası kaç tl olmalı ve mevcut kiracı çıkartılmalı mı?

Simdiye kadar boyle bir durum yoktu degil mi? Mesela gecen sene her gun haberlere konu olacak kadar kiraci ev sahibi tartismasi var miydi? Ev sahibiniz size her sene %100 zam yapmyordu degil mi? Bu seneye kadar herkes bir sekilde kendine yetebiliyordu. Kiracilarla ev sahipleri bir kosede birbirini yerken farkinda olmadan batıyoruz. Suya markete gelen zam kiraciya da ev sahibine de geliyor. Kiraci gecinmeye calisiyor, ev sahibi alistigi standartin altina dusmek istemiyor. Vatandas birbirine düştü. Aslinda soylemek istedigim bambaska birsey ancak kurallar geregi yazamiyorum. Ustu kapali bu kadar yazabildim umarim anlatabilmisimdir.

Ben anladım sizi hak verdiğim nokta da var ama bende demek istediğim fırsatçı ev sahipleri var. Gözünü para bürümüş canlı grubu diyorum onlara
O grup maalesef hep var. Pandemide fellik fellik maske ararken 1tllik(su an tanesini 2tlye aliyorum) maskeyi 10tlye satiyorlardi. Sirf maske takma zorunluluğu var, almak zorundayiz diye firsatcilik yaptilar.

aslında kiralara enflasyon oranında zam deselerdi çok mantıklı oldu. herşey uçarken kira oranları %25de kaldı. kiracınız ile anlaşmaya bakın. anlaşamıyorsanız yapacak birşeyinizde yok.

Çekmecede 3.5k ev bulsam balıklama atlarım.
Nerdee. En berbat evler 6bin falan

bu durumla ilgili naptınız acaba

kiradaki evin geliri ile geçimini sağlayanlar var .peki o ne olacak.önceden alınan kira ile geçiniliyodu şimdi 1 hafta bile geçinemiyorum o eski kira fiyatıyla. olaya tek taraflı bakmayın bence. bi de ev sahibi olanların açısından bakılmalı.marketten bişey alırken diyebiliyomusun %25 ten fazla zam yapamazsın diye.yada elektrik faturası -doğalgaz faturası geçen sene fiyatından 2 katına çıktı. kime gidip derdini anlatabiliyosun.işine gelmiyosa kullanmıcaksın yani çözümü yok.kirada bu şekilde.elbetteki 1.500 olan kiracıya 6.000 demek olmaz.ama 1.500 olan kiracı da sırf hakkı var diye 1.800 yapması da hiç olmaz.kusura bakmasın kimse.

Bı kursa gidiyorum. Kurstaki kadın 3 tane evleri olduğunu pandemide çocukları evde bunaldiklari için içinde kiracısı olan evine çıkın biz oturcaz demiş SADECE KEYİFTEN kiracı da çıkmamış kiraya bin tl zam yapıp evde kalmaya devam etmiş. Utanmadan arlanmadan anlatıyo bı de.

Sanki bu iş çocuk oyuncağı kiracı insan değil mi işini, colugunun çocuğunun okulunu ayarlamiyo mu bu insanlar.

Allah su devirde kimseyi ev sahiplerinin eline düşürmesin.

Ben %25 yapsın demedim ki konu sahibi yüzde yüz bilmem kaç yapıyor ona demiştim. İsteyen istediğini yapsın modundayım artık. Kul hakkı denilen birşey var. Mesela ben eski ev sahibime hakkımı helal etmiyorum çeksin diğer tarafta modundayım.

bu durumla ilgili naptınız acaba
Ev sahibimizin yaptığı zammı kabul ettik . Kendi kiracimiza da aylar öncesinden durumu belirttik . Hatta baska evimiz olmadığı için tasinacagimizi sözleşme bitiminden çok önce söyledik fakat önce ben ev bulur çıkarım dedi şimdi de ev bulamadım ,çıkmayacağım diyor . İhtarname çekmişti eşim beklemedeyiz. Mağdur olmasını istemeyiz ama o da bu durumu kullanıyor maalesef

Kabul etmezse uğraşırsınız mahkemeler ile. Çok bilmiş arkadaşlarınız bunu da soyleselermiş keşke :)

Öyle kafanıza göre adam çıkaramazsınız evden eğer kiracı istemezse.

5 yıl dolmadan kira tespit davası açılamaz. Bence bir bardak su içmesi daha uygun olur.

Kira verenin de yediğine içtiğine, çocuğunun okuluna, yola, her şeye zam geliyor. Maaşa gelen zamın hepsi ev sahibine gitsin diye gelmiyor. Zaten yasal haklar ortada. Bu çerçevede her ne isteyebiliyorsaniz isteyin, eee sorun ne hala? Ne yetmiyor? Hem çoğunluk kira ödemeyip ekstra gelir elde ediyor bu demektir ki kira ödeyen bir insanla eşit şartlarda gecinmiyorsunuz, hala neyin acındırması bu? Asıl siz iki hesap kitap yapın da diğer insanları anlayın.

Bedavacilik geçmişte kaldı. 70 yaşında yaşlı bir teyze değilseniz bunu yazarken gidip maaşlı çalışan herkes gibi siz de çalışabilirsiniz. Ne de olsa maaşına göz dikilen insanlar 67 yaşına kadar çalışmaya devam etmek zorundalar. Kimse sizin bedavadan olan yasantinizı devam ettirme sözü vermedi. Şartlar herkes için değişti. Kabullenip kendinize yeni gelir kapıları yaratırsanız söylenmek yerine daha çok işinize yarar.

Güncelleme yapıyorum. Evle ilgili ayrıntıların doğrusunu öğrendim; 180 metrekareymiş, depremden sonra yapılmış. Çok yeni değil ama eski de değil yani. Ocak ayında %25 civarında bir zam yapacağız. Usulüne göre yapıp daha fazla uğraşmamaya karar verdim. Eve kendim yerleşmiyorum çünkü hem şehir merkezine uzak, hem de erkek arkadaşımla birlikte Ankara'da yaşıyorum, bütün sosyal çevremiz, işlerimiz, okullarımız burada.

Zengin değilim bu arada, sadece bir tane evim var. Bu evin getirisiyle de ayda iki kere market alışverişi yapabiliyorum sadece. Evimde oturan kişi benden çok parası olan bir emekli asker, emekçi değil. (Adam tek başına kocaman ve denizi direkt gören bir evde oturuyor. Oturmak zorunda da değil böyle bir evde normalde.) Komünizmden bahsedecek olsak tüyleri diken diken olup linç etmeye gelecek bazı insanların ev sahiplerini yerin dibine sokması tuhaf geliyor ayrıca, onu da belirteyim.

Not: solcuyum, bütün ailem de solcu.

Son düzenleme:
Yok öyle çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden haber vermek . Adamın kontratı varsa yapacağınız hiç bir şey yok. Evi satarsaniz yeni alıcısı bile 6 ay beklemek zorunda ihtar çektikten sonra

Beş sene şartı var. Kiracı şu durumda en fazla yüzde yirmi beş zamlı ödeme yapabilir.

Yani iki taraftan da ailelerimizin kirada olan evleri var. Sadece %25 zam yapıldı her iki eve de. Ne siz karşı tarafı kırın ne de o sizi kırsın. Başka geliriniz yoksa ev sahibi olmak zor evet ama kiracı olmak da zor ben çok üzülüyorum insanlara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…