- 15 Şubat 2015
- 13.329
- 47.013
-
- Konu Sahibi damaged lemon
Aynı gemide değiliz. Burada maaşa %50 zam geldi kira artsın diyenler daha suyun %40 zamlamdığını düşünmüyor. Marketin elektriğin zamlandığını düşünmüyor. Sadece kendilerini düşünüyorlar. Bizim ailede kimse %50 zam almadı ama aç gözlü ev sahibi 2650 den 6 bin yapmak istedi. Ben o adamla aynı gemide olamam . Kabul ediyorum ev sshipleri kira zammı yapmalı %25 az da olabilir ama iki katından fazla zam isteyen fırsatçının iyi biri olduğunu düşünmüyorum.
O grup maalesef hep var. Pandemide fellik fellik maske ararken 1tllik(su an tanesini 2tlye aliyorum) maskeyi 10tlye satiyorlardi. Sirf maske takma zorunluluğu var, almak zorundayiz diye firsatcilik yaptilar.Ben anladım sizi hak verdiğim nokta da var ama bende demek istediğim fırsatçı ev sahipleri var. Gözünü para bürümüş canlı grubu diyorum onlara
Çekmecede 3.5k ev bulsam balıklama atlarım.Büyükçekmeceliyim, yeni binalarda kiralar uçmuş durumda. Geçen meraktan annemlerin evin dengi evlere sarı siteden baktım şok oldum 2 milyon isteyen var deprem öncesi binaya! Kiracınızı çıkartmayın 3000-3500 bandı Büyükçekmece için iyidir, kudurup 5-6 isteyenler var ama önemli olan düzenli kirasını ödeyen, kalıcı kiracı olması. Önceliğiniz bu olsun.
Neyseki bizim ev sahibi böyle değil Allah’a şükürler olsun her zaman duacısıyımKirası düşük kalmış onu çıkartıp üç katına başkasına verecek evi
bu durumla ilgili naptınız acabaBizim de böyle bir sikintimiz var .Kendimden örnek vereyim sizin de ne yapacağınıza fikir olur belki ...
Ocak ayında aldığımız kredisini ödediğimiz bir evimiz var ( kredi iki yıllık ve yüksek odemeli ) Kiracı ,satın alırken de vardı ve o mahallenin ortalamasının altına verdik . Durumunun olmadığını anlattı ,mağdur olsun istemedim. Herneyse şu an kirası o mahalleye göre üçte bir durumda . Ev sahibim de bana iki katin üzerinde zam yaptı. Kabul etmeseydiniz diyenler için apartman tek kişinin ve ben o dönem hamileydim ,kipirdayamiyordum sonrasında da kayıp yaşadım zaten . Çıkip ev arayacak bir pozisyonda değildim yani. Sonuç olarak kiracim benden daha iyi bir mahallede ,daha ucuza oturuyor fakat bu onun suçu mu ? Değil ... Ben durumu kiracıya anlatıp kendi kirama göre esitlemeyi düşünüyorum . Yani bu da yüzde 30 35 e denk gelir sanırım . Gönül isterdi ki yasal zammi uygulayalım . Zaten kabul etmezse ben taşınmayı düşünüyorum . O yuzden de üç ay öncesinden konuşmak lazım . Sizin durumunuzda iki ayrı il söz konusu anladığım kadarıyla. Kiracinizla uzlaşma yoluna gitmenizi öneriyorum . Sizde mağdur olmayın ona da yuzde 100 zam yapmayın . Yani durumunuzu anlatın , birlikte bir çözüm yolur bulursunuz umarım .
kiradaki evin geliri ile geçimini sağlayanlar var .peki o ne olacak.önceden alınan kira ile geçiniliyodu şimdi 1 hafta bile geçinemiyorum o eski kira fiyatıyla. olaya tek taraflı bakmayın bence. bi de ev sahibi olanların açısından bakılmalı.marketten bişey alırken diyebiliyomusun %25 ten fazla zam yapamazsın diye.yada elektrik faturası -doğalgaz faturası geçen sene fiyatından 2 katına çıktı. kime gidip derdini anlatabiliyosun.işine gelmiyosa kullanmıcaksın yani çözümü yok.kirada bu şekilde.elbetteki 1.500 olan kiracıya 6.000 demek olmaz.ama 1.500 olan kiracı da sırf hakkı var diye 1.800 yapması da hiç olmaz.kusura bakmasın kimse.O %50 zam sadece kiraya verilsin diye yapılmadı. Hayatta kalabilelim diye yapıldı. Maaşa zam gelince ev sahipleri kiracılarının zengin olduğunu zannediyor. Daha bu ay yeni zamlar geldi. Sadece kira yok . Elektrik su doğalgaz market herşey zamlanmış ama neymiş maaşa zam geldi madem evi en az iki katına çıkartalım . Bu kocaman bir acımasızlık
Bı kursa gidiyorum. Kurstaki kadın 3 tane evleri olduğunu pandemide çocukları evde bunaldiklari için içinde kiracısı olan evine çıkın biz oturcaz demişNiye çıkarmak istiyorsunuz kiracıyı anlayamadım. Civardaki dairelere bakın, emsalleri civarında bir fiyat belirlleyin kiracıylla güzelce konuşun kirayı artırmak istediğinizi söyleyin kabul ederse kalır, kalmazsa gidebilir. İnsanları paraya sebep evlerinden atmak yerine medenice konuşmak daha kolay bir seçenek değil mi??
Ben %25 yapsın demedim ki konu sahibi yüzde yüz bilmem kaç yapıyor ona demiştim. İsteyen istediğini yapsın modundayım artık. Kul hakkı denilen birşey var. Mesela ben eski ev sahibime hakkımı helal etmiyorum çeksin diğer tarafta modundayım.kiradaki evin geliri ile geçimini sağlayanlar var .peki o ne olacak.önceden alınan kira ile geçiniliyodu şimdi 1 hafta bile geçinemiyorum o eski kira fiyatıyla. olaya tek taraflı bakmayın bence. bi de ev sahibi olanların açısından bakılmalı.marketten bişey alırken diyebiliyomusun %25 ten fazla zam yapamazsın diye.yada elektrik faturası -doğalgaz faturası geçen sene fiyatından 2 katına çıktı. kime gidip derdini anlatabiliyosun.işine gelmiyosa kullanmıcaksın yani çözümü yok.kirada bu şekilde.elbetteki 1.500 olan kiracıya 6.000 demek olmaz.ama 1.500 olan kiracı da sırf hakkı var diye 1.800 yapması da hiç olmaz.kusura bakmasın kimse.
Ev sahibimizin yaptığı zammı kabul ettik . Kendi kiracimiza da aylar öncesinden durumu belirttik . Hatta baska evimiz olmadığı için tasinacagimizi sözleşme bitiminden çok önce söyledik fakat önce ben ev bulur çıkarım dedi şimdi de ev bulamadım ,çıkmayacağım diyor . İhtarname çekmişti eşim beklemedeyiz. Mağdur olmasını istemeyiz ama o da bu durumu kullanıyor maalesefbu durumla ilgili naptınız acaba
Kabul etmezse uğraşırsınız mahkemeler ile. Çok bilmiş arkadaşlarınız bunu da soyleselermiş keşke :)Hangi arkadaşıma söylesem olur mu öyle şey, çok düşük, çıkart kiracıyı filan diyor. Haliyle benim de kafam karıştı bu durumda prosedürleri de pek bilmediğim için.
Ben 2 yıllık kiracıyım ve şu anki ekonomiye göre bizim verdiğimiz kira da düşük kaldığı için kabul ettik. Kendi kiracıma da bir fiyat belirleyip teklif etmeyi düşünüyordum, kabul etmezse ne yapılır bilmiyorum.
5 yıl dolmadan kira tespit davası açılamaz. Bence bir bardak su içmesi daha uygun olur.Mesela ben Büyükçekmece Atatürk’teki evi 10 bine verdim. Şu ayardaysa genç binadaysa ev ve bu civardaysa ederi 10 bin civarı. Şu an bedavaya oturuyor. Herkese %25 zam yapılmıyor, muhtemelen yeni kiracı değil, eski kiracıysa konuşun uzlaşın. Uzlaşmıyorsa kira tespit davanızı açın. Eki Görüntüle 3129045
Kira verenin de yediğine içtiğine, çocuğunun okuluna, yola, her şeye zam geliyor. Maaşa gelen zamın hepsi ev sahibine gitsin diye gelmiyor. Zaten yasal haklar ortada. Bu çerçevede her ne isteyebiliyorsaniz isteyin, eee sorun ne hala? Ne yetmiyor? Hem çoğunluk kira ödemeyip ekstra gelir elde ediyor bu demektir ki kira ödeyen bir insanla eşit şartlarda gecinmiyorsunuz, hala neyin acındırması bu? Asıl siz iki hesap kitap yapın da diğer insanları anlayın.Hep beraber eziliyoruz zaten. Ev sahibinin yediğine içtiğine zam gelmiyor mu? Herkes aynı oranda zam yapsa, alsa zaten sorun daha mücadele edilebilir bir hale gelecek. Arada kötü ev sahipleri var diye şu anki barınma sorununu sadece ev sahiplerine yükleyemezsiniz. Asıl sorun enflasyon.
Bedavacilik geçmişte kaldı. 70 yaşında yaşlı bir teyze değilseniz bunu yazarken gidip maaşlı çalışan herkes gibi siz de çalışabilirsiniz. Ne de olsa maaşına göz dikilen insanlar 67 yaşına kadar çalışmaya devam etmek zorundalar. Kimse sizin bedavadan olan yasantinizı devam ettirme sözü vermedi. Şartlar herkes için değişti. Kabullenip kendinize yeni gelir kapıları yaratırsanız söylenmek yerine daha çok işinize yarar.kiradaki evin geliri ile geçimini sağlayanlar var .peki o ne olacak.önceden alınan kira ile geçiniliyodu şimdi 1 hafta bile geçinemiyorum o eski kira fiyatıyla. olaya tek taraflı bakmayın bence. bi de ev sahibi olanların açısından bakılmalı.marketten bişey alırken diyebiliyomusun %25 ten fazla zam yapamazsın diye.yada elektrik faturası -doğalgaz faturası geçen sene fiyatından 2 katına çıktı. kime gidip derdini anlatabiliyosun.işine gelmiyosa kullanmıcaksın yani çözümü yok.kirada bu şekilde.elbetteki 1.500 olan kiracıya 6.000 demek olmaz.ama 1.500 olan kiracı da sırf hakkı var diye 1.800 yapması da hiç olmaz.kusura bakmasın kimse.
Yok öyle çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden haber vermek . Adamın kontratı varsa yapacağınız hiç bir şey yok. Evi satarsaniz yeni alıcısı bile 6 ay beklemek zorunda ihtar çektikten sonraSelam, İstanbul Büyükçekmece'de kirasını aldığım bir daire var (tapu babamın üzerine) ve şu an başka bir şehirde yaşadığımdan dolayı ilgilenemiyorum, babam da aynı şekilde ilgilenemiyor. Aile apartmanı, zamanında yazlık olarak yapılmış. O apartmanda yaşayan tek akrabam yeni vefat etti, o ilgileniyordu, bana sadece parası geliyordu. Kira şu an çok düşük, kiracı bu seneki büyük enflasyondan hemen önce girmişti. Bir şekilde ilgilenip kirayı yükseltmem gerekiyor. Evde emekli bir asker kalıyor şu anda.
Ev denizi görüyor, yeşillik bir yerde ve dublex. Kaç metrekare olduğunu bilmiyorum. 120-130 civarında olmalı. Bu evin kirası kaç olmalı minimum sizce? Ve yeni kiracı aramalı mıyım? Çıkarmak istiyorsam 3 ay önceden mi haber vermem gerekiyor?