Sizce bir çikolata için değer miydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya buna ben de katılmıyorum
benim eşim kendi çocuklarına benden daha çabuk, daha çok üzülüyor.
ben biraz daha kendi yapsın, düşmesin, atmasın öğrensin mantığındayım.
bir de genel olarak türk erkekleri rezalet yetiştirildikleri için evet bir çoğu şeyi hadi diyelim akıl edemezler
yahu pişik kremi bitmiş almak laszım gibi bir konu değil ki bu
ortada ağlayan senin çocuğun var, insanın içi acır bee
Bu adam zaten bu kadindan daha duyarli olsaydi cocugu al gotur sevsinler demezdi.. cocugu sevecek olan gelsin sevsin. Buarada konu sahibide onca seye ragmen gitmis o da dogru degil bence…
Ayrica bence babayla gitseydi o babanne ve hala boyle davranmazlardi cocuga. Torunu sevmiyolarsa gelinide sevmiyolar.. iste tamda karakterlerini gostermisler.

Benim genel anlamda insanlara guvenmeme huyum vardir, belkide o yuzden boyle dusunuyorum.

Bir daha görüşecek misiniz o insanlarla?
Görüşmeyeceğim diyin lütfen, lütfen öyle söyleyin 😐
Onca lafların üzerine ben olsam Allah cezanızı versin der çıkardım o evden.

Çocuğunuzun marketteki çikolataları beğenmeme nedeni de farkı anlamaktan değildir. Bir çanta dolusu çikolata görmekle bir paket görmek aynı mutluluğu vermemiştir besbelli. Çocuk tabii ki o çantayı hayal eder, ister.
Kahrolası insan! Çocukları üzen yaralayan herkes kahrolsun.Aşağılık şekilde alay etmişler bir de.
Umarım yanlarına bırakmaz, her fırsatta aşağılar ve görüşmezsiniz.
Ölsem görüşmeyeceğim. Çok teşekkür ederim beni anladığınız için.

Şu konuya inanmayanlar çıkıp gidebilir mi artik lütfen her konuda ayni sey bunda inanmayacak ne var anlamiorum ki. Herkes konu sahibine katılır bu konuda tartisma fln da cikmaz. Sansasyonel hicbi tarafi yok. Yok benim kafama oturmadi falan. Sen onaylamazsan eksik kaliodu her sey zaten. Hey allahim.
Kirk kat el olsa sokaktaki cocuk olsa gene verir insan bi bavul cikolatayi napacaklar oturup yiip şeker komasina girerler inşallah :)
İlk paragrafta ki cümlelerinize sonuna kadar katılıyorum. Duaniza da binlerce kez amin diyorum.

Ohff gene kendi mukemmel hayatini dusunerek bos yapiyorsun😐😂 cocugun yok , olsaydi kocan nasil evrilecekti bunu bilmiyorsun bile..demek guvenmedigin icin yapmamissin cocuk🙄 genel
Olarak Turk aileleri erkek cocuklarini boyle yetistiriyor.. olan birseyi yok gibi
Mi davranalim yani? Cogu corabini cikarip sepete bile atmaz evet, dogru bunlar.. cocukta emanet edilmez kolay kolay o yuzden.. istisnalar her zaman vardir bu dogru…

Yooo, benim etrafimdaki erkekler hepsi cok iyi bakiyorlar cocuklarina. Gece uyanmadan tut, bez değistirmeye kadar. Hiçte istisna değiller.

Millet hödük ile evleniyor diye, avutmak için "herkeste böyle beaa" diyor bide. Yok değil işte.

Ha istisnaya bakarsan, ben evde bir bardak bile kaldirmiyordum. Şimdi ev, iş çocuk mekik dönüyorum. Demek oluyormuş öyle. Demek çocukluktan eğer bişey alip almadiysan bile, ömür boyu değil o. Demek yetişkin bir insan kendi hayatini kendi belirlermiş

Vay be.

Gidip oradan bir çikolatayı alır açar oğluma yedirir sonra da afiyet olsun derdim!her yerde hanımefendi cizgimizi korumak zorunda değiliz.cok buzulurlarsa da oglunuzdan parasını alırsınız der çıkardım! Bu ne zalimlik ya😡
bende yapardım kendimde yerdim kalanının üstünde de tepinirdim yenilmeyecek hale gelene kadar.
Çok sinirimi bozdu konu abartılacak birşey yok dramatize etmeyin falan demişler konu sahibine de
sakınılan şey çikolata sakınanda onların kanından bence konu sahibi gene efendi bile davranmış sesini çıkarmamış

Kvdenin birsürü gereksiz tavrına ses etmem görmezden gelirim eşimin hatırına. Ama benim evladıma bunu yapanı evime sokmam, evinede adım atmam. Çocuğumada hasret bırakırım göstermem.

Yooo, benim etrafimdaki erkekler hepsi cok iyi bakiyorlar cocuklarina. Gece uyanmadan tut, bez değistirmeye kadar. Hiçte istisna değiller.

Millet hödük ile evleniyor diye, avutmak için "herkeste böyle beaa" diyor bide. Yok değil işte.

Ha istisnaya bakarsan, ben evde bir bardak bile kaldirmiyordum. Şimdi ev, iş çocuk mekik dönüyorum. Demek oluyormuş öyle. Demek çocukluktan eğer bişey alip almadiysan bile, ömür boyu değil o. Demek yetişkin bir insan kendi hayatini kendi belirlermiş

Vay be.
Senin cevrende olmamasi normal cunku yurt disindasin kultur farki cok, kisiler turk bile olsa daha modern dusunceli cogu. Geleneksel dusunen buyuyende var tabii..

Benimde erkek kardesim var cocuguda var ve soyledigim kaliplarda biri olmadi.. en az karisi kadar sorumluluk alan biri.. gece kalkip mama yapmistir altta degistirir karisi isteyken bakarda cocuga.. yemektenyapar vs. Ama bunlarin cok azinlikta oldufunu dusunuyorum.

Burda kac tane konu var cocuktan sonra once diye.. yani bu erkeklerin dna sinda bir bozukluk var o kesin.. ama ben genelinin boyle oldugunu dusunuyorum.

kadinlarda degisiyor anne olunca..kadini erkegi yok ve evet bu bozuk ve kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyen erkekleride maalesef bizler yetistiriyoruz. Kaldi ki anasini danasini toplayan her zaman kadin olmuyor.. o cok bilmis kv ler gorumceler.. hatta kocalar olabiliyor. Yani annelerde bu kadar suc aranmaz bence. Buyukte konusmamak lazim Yinede..Bazi seyleri yasadiginda anlarsin.. yani uzaktan cidden konusmak kolaydir.

Ayrica anne olmadan bıkbık konusup buyukce atip tutan kadinlarinda erkeklerinde soylediklerini yaladiklarini cok gordum, o yuzden hep derim: esekten dusenin halini esekten dusen anlar.

Her insan zamanla değişir zaten. Ama kimsenin içinden olmadığı biri çıkmaz kolay kolay.
Yani kirli sepetinin kapağını açmayı akıl edecek kapasitesi olmayan adamın çocuğun altını değiştiremeyeceğini bilmek için 170 iq gerekmiyor.
Ya da çokbilmişlik yapan annesini istemediği halde eşinin başına musallat edip bir dur demeyen erkek o evliliğin başından beri annesine bir dur dememiştir zaten.
Ne olduğu te buradan belli adamlardan göre, bile, isteye çocuk yapıp sonra ağlamanın anlamı yok.

Bazı erkekler komple hanzo, her şeyi kadının görevi görüyorlar tamam ama bazıları da iyi yöne evrilecekse bile kadınlar fırsat vermiyor.

Benim evim, bu evin hanımıyım, benim mutfağım, ocak da benim, bulaşık makinesi de benim, kirli sepeti de benim, çocuk da benim...
Al o zaman hepsi senin işte diyor erkekler de.

İnanmayanlar inanmamakta özgür elbette ama doğruluğundan emin olmadığınız bir konuya dalga geçerek yorum yapmanız doğru değil.

Çünkü hassas bir konu. Ben de kendi hatalarımın farkımdayım ki zaten vicdan azabı çekiyorum diye konu açıyorum burada. Beni anlayan iyi yürekli kadınlara çok teşekkür ederim.

Allah sizleri de çocuklarınızı da iyi insanlarla karşılaştırsın. 🌸

Ben inandım, konu sahibinin böyle abartmasının sebebinin de eş ailesine karşı bir koz elde etmesinden diye düşünüyorum. Çünkü karşılarındaki çocuk, insan olan çocuktan 1 parça çikolatayı sakınmaz. Kocası onu el kızı bellemiş, hastalık sahibi olmuş kadın, hala tınlamıyor, hala garip gurip ailesinin içine sokuyor. Bana acımadı çocuğa acır belki diye umut ediyor kadın, napsın.
10 kadinin 7 sinin yaşadığı bi durum bunlar zaten inanilmicak bi tarafi yok. Hem es ailesine karsi kullanilcak koz dedigin gibi hem de yani sevmedigin insanlar yapinca 10 kat etki edio boyle seyler iyicene kendine aciyosun düşündükçe. Kocanin ne yorum yaptığını cok merak ediorum konu sahibi dandik hanim herkes bi de nicke takılmış :KK70:

Doğru olabilir orada sorun yok, sorun olan olayın bu kadar büyütülüp dramatize edilmesi. Babaannesi de olsa çocuğumuzun her isteğini etrafımızdaki insanlar karşılamayacak, bunu kabullenmek gerekiyor. Evet bir çikolata alt tarafı ama vermeyince vermiyorlar işte, zorla da alamıyoruz. Bunu travma haline getirmek gereksiz.

2 yaş bebesi her türlü kandırılır, idare edilir, ikna edilir. Bir sürü öneri gelmiş, büyükler için o çocuklar yemez denilebilir, paketi benzer bişey alınabilir. Madem aynısı bulunuyormuş markette fiyatına bakmadan alınır en kötü akşama da kocaya “annenin çocuğundan esirgediği çikolatayı aldım şu kadar para verip” denilir geçilir. Hayır çocuğun istediği, yapışıp kaldığı sigara alkol falan olsaydı ne yapılacaktı?

çünkü o kadar kızdı ki konu sahibi aslında oradaki amaç çocuğu sakinleştirmekten çok, intikam almaya hiddetlenmeye döndü. çocuk ağlamasına takılmadı o an bence konu sahibi, hala ve babannenin hala bu davranışı inatla sürdürebilmesine takıldı, eve gidince de eşine sinirlendi çünkü olaylar zincirini başlatan eş olduğu için. Sonra siniri yatışınca da sadece çocuğuna odaklanabildi ve üzüldü. Yoksa insan çocuğuna böyle bağırabilir mi allah aşkına?
konu sigara alkol olsa tüm aile üyeleri "hayır alma onlar sana zararlı" diye otomatikman diyeceği için çocuk zaten geri durur, hala nispet yapar gibi "baaaak benim çikolatam sana vermiyceeeem" demiş. Hatta nispet yapmış direkt.Hani çocuğu o noktada toparlamak imkansız değil ama zor zaten, bir de başa dönüyorum konu sahibini biraz sakin kalabilseydi zaten durumu illaki çevirebilirdi tabi ki uzun zaman alsa da akşama kadar ağlayacağını sanmıyorum.
samantha samantha yazınca yine ailesi sorunlu -biliyorsun- eşimin bir kaç anısını hatırladım
sanırım bir aile büyüğünün "bu güzel ama sana vermiycez" tarzı yaklaşımları çocukta ayrı bir his oluşturuyor.

Her insan zamanla değişir zaten. Ama kimsenin içinden olmadığı biri çıkmaz kolay kolay.
Yani kirli sepetinin kapağını açmayı akıl edecek kapasitesi olmayan adamın çocuğun altını değiştiremeyeceğini bilmek için 170 iq gerekmiyor.
Ya da çokbilmişlik yapan annesini istemediği halde eşinin başına musallat edip bir dur demeyen erkek o evliliğin başından beri annesine bir dur dememiştir zaten.
Ne olduğu te buradan belli adamlardan göre, bile, isteye çocuk yapıp sonra ağlamanın anlamı yok.

Bazı erkekler komple hanzo, her şeyi kadının görevi görüyorlar tamam ama bazıları da iyi yöne evrilecekse bile kadınlar fırsat vermiyor.

Benim evim, bu evin hanımıyım, benim mutfağım, ocak da benim, bulaşık makinesi de benim, kirli sepeti de benim, çocuk da benim...
Haklisin, ama kadinlarda genelde oyle yetistiriliyor toplumumuzda..buarada herkes evlenmeden bir arada yasamiyor, yeterince taniyip evleneyim demek icin.. malum herkesin bunun icin sebepleri var.

Sen anlamazsın ana değilsin ana 😂 evliliğin de yeni daha kocan evrim geçirmedi, seneye geçirecek diye tahmin ediyorum.

Ya da belki sen de benim gibi mükemmel koca bulmuşsundur, evrim geçirmez. İnşallah dinimiz amin 😂

Merak edene söyleyeyim, ben anneyim. Ota b.ka kötüye evrilecek tıynette adamla evlenip çocuk yapmamışım iyi ki zamanında ailemi dinleyip. Erkekteki lükse bak abi, boş alan bulmasın hemen keyfine göre evriliyor.

Öf zaten erkeklerin tek derdi de bir kadınla evlenip kadını eve bağlamaktı.
O yüzden sevgiliyken numara yapıp gerçek yüzlerini gizliyorlar. Sonra çocuk için gerçek yüzlerini gizliyorlar.
Hepsi adeta bir aktör, hepsi birer haluk bilginer.

Teşhisi doktor koydu evet. Bir kanser hastasının nasıl stres olmaması gerekiyorsa sen de aynı şekilde dikkat edeceksin dedi. Benim hayatım da onlardan başka beni strese sokacak kimse yok. Çünkü bu insanlar hastalığımı bile bile beni sevmedikleri halde yüzsüz yüzsüz benimle görüşmek istiyorlar. Uzun bi süre görüşmedim çok rahattım. Eşim onları ölen babalarının emaneti olarak gördüğü için, benden başka kimseleri yok yazık günah vs vs dediği için idare edelim dediği için idare etmeye çalıştım. Aslında böyle yaparak en büyük zararı kendime ben verdim. İdrak etmem biraz geç oldu ama oldu işte. Ne kadar boş şeylere takılıyorsunuz. İlginçsiniz.
Evet ilginç olan ve boş şeylere takılan benim
Haklısınız

İnanmayanlar inanmamakta özgür elbette ama doğruluğundan emin olmadığınız bir konuya dalga geçerek yorum yapmanız doğru değil.

Çünkü hassas bir konu. Ben de kendi hatalarımın farkımdayım ki zaten vicdan azabı çekiyorum diye konu açıyorum burada. Beni anlayan iyi yürekli kadınlara çok teşekkür ederim.

Allah sizleri de çocuklarınızı da iyi insanlarla karşılaştırsın. 🌸
Madem hatalarınızın farkına varmaya başladınız 2 yaşında çocuğun paketli gıdalarla bu kadar haşır neşir olmasının doğru olmadığının da farkına varmışsınızdır umarım. O çocuğun çikolatayı görünce ne olduğunu bile anlamaması gerekiyordu normal şartlarda. Süt dilimi falan demişsiniz, korkunç zararlı katkı maddeleri içeren ürünler bunlar. Bu kötülüğü yapmayın çocuğunuza.

Normalde bencede kadin erkek diye birsey pek yok artik.. ama annelik cidden icgidusel birsey.. ya da soyle soyleyim bizim turk
Erkekleri genel anlamda daha rahatlar anneye bakarak..

Cocuga bagirmasi yanlis
Olmus, ama iste katirlar tepisir olan arada kalan eseklere olur derler.. kaldi ki olay burda cocugu kandirmak degil bana kalirsa.. o hala babanne musvettelerinin hareketi. Bazen bu tarz seyler 30 yil gecsede unutulmaz. Gitmemesi gerekirdi konu sahibini oraya bastan
kadınlar kadar onsezılerının yuksek olmadıgına erkeklerın dıkkatlerının daha dagınık olduguna bende katılıyorum cunku zaten bu bılımsel kanıtlanmıs bırsey

konu sahıbı oraya gıdınce aslında gerılım yasanacagını bılıyordu
erkek kısısı zaten bu kadarını dusunmez

“Önsezi düşünmeden düşünmektir. İnsanların ‘içgüdü’ dediği de budur. Kadınlar, iyi bir anne olmak gibi bu tip yeteneklerde erkeklerden daha iyidir.”

erkekler kadınlar kadar ''bazı seylerı,'' gorebılseydı dunya zaten bambaska olurdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X