- 28 Eylül 2024
- 273
- 351
- 30
-
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
Baskalari hakkında devamlı konuşması ve kendisi için mağdur edebiyatı yapması sizi sıkabilir bu çok normal. Ama direkt mesafe koyacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Belki yakın gördüğü için kendince fikirlerini paylaşıyor olabilir. Direkt olarak uyarın ilk başta. Baktınız yine aynı devam ediyor, ona göre mesafe koyarsınız.Kızlar bir arkadaşım var iyi anlaşıyoruz, derdimizi , sıkıntımızı paylaşıyoruz. Ama son zamanlarda dikkatimi çeken arkadaşım birileri hakkında bazı söylemleri oluyor ve canım sıkılıyor. İş yerinden bir arkadaş araba aldı . Manuel arabası ama cesaretli her yere arabasıyla gitmeye çalışıyor . Benim arkadaşım işte bu kız hakkında x her yere gidiyor baksana çok fena ben kaç yıldır sürüyorum nasıl yapıyor ben hala süremiyorum.O kız mesela cilt bakımına merkeze gidecekmiş duymuş bunu bu kız hiç durmuyor her şeyi yapıyor baksana . Parayı nasıl buluyor bir de bize bak vs diyor ben de dedim sen de gidebilirsin ne var bunda dedim. İşte birileri bir şey yapınca bak şu nasıl evlendi oh şimdi rahattır vs biz şöyleyiz biz kaldık burda vs laflar ediyor ama bu durum beni rahatsız etmeye başladı galiba ilk zamanlar fark edemiyordum ama bu durum garip geldi bana . Sizce arkadaşım niye böyle ve bundan dolayı mesafe koyulur mu bilmiyorum. Ben kendime odaklanan birisiyim hiç birisine bakıp aa şu bunu yapıyor ben kaldım demem mesela kendimle uğraşıp, kendimi geliştirmeye çalışıyorum o yüzden başkasını göremiyorum odak noktam ben oluyorum.
Bu arkadaşımla 3 yıllık arkadaşız aslında iyi anlaşıyoruz ama böyle bir huyu var malesefSiz niye hep saçma sapan insanların arasında ve saçma sapan durumların içinde kalıyorsunuz? Haysiyetsiz iki evli iş arkadaşınız peşinize düşmüştü. Sanki yaz dizisi gibi de anlatmıştınız olayı. O zaman da sizde sınır problemi var, sınır çizemiyorsunuz yazmıştık. Kabul etmiştiniz ve bundan sonra daha dikkatli olacağım gereksiz samimiyet kurmayacağım vs demiştiniz. Bu dinlemiş haliniz mi?
Bu durum artık batmaya başladıBu arkadaşımla 3 yıllık arkadaşız aslında iyi anlaşıyoruz ama böyle bir huyu var malesef
Haset insan. Mesefe koy bence. Kimsenin iyiliğini istemeyen insan tipi. Eminim senin içinde hasetlik ediyordur .Kızlar bir arkadaşım var iyi anlaşıyoruz, derdimizi , sıkıntımızı paylaşıyoruz. Ama son zamanlarda dikkatimi çeken arkadaşım birileri hakkında bazı söylemleri oluyor ve canım sıkılıyor. İş yerinden bir arkadaş araba aldı . Manuel arabası ama cesaretli her yere arabasıyla gitmeye çalışıyor . Benim arkadaşım işte bu kız hakkında x her yere gidiyor baksana çok fena ben kaç yıldır sürüyorum nasıl yapıyor ben hala süremiyorum.O kız mesela cilt bakımına merkeze gidecekmiş duymuş bunu bu kız hiç durmuyor her şeyi yapıyor baksana . Parayı nasıl buluyor bir de bize bak vs diyor ben de dedim sen de gidebilirsin ne var bunda dedim. İşte birileri bir şey yapınca bak şu nasıl evlendi oh şimdi rahattır vs biz şöyleyiz biz kaldık burda vs laflar ediyor ama bu durum beni rahatsız etmeye başladı galiba ilk zamanlar fark edemiyordum ama bu durum garip geldi bana . Sizce arkadaşım niye böyle ve bundan dolayı mesafe koyulur mu bilmiyorum. Ben kendime odaklanan birisiyim hiç birisine bakıp aa şu bunu yapıyor ben kaldım demem mesela kendimle uğraşıp, kendimi geliştirmeye çalışıyorum o yüzden başkasını göremiyorum odak noktam ben oluyorum.
Eğer böyle düşünüyorsa çok kötü bir durum, ben onun hep iyiliğini düşünüyorumHaset insan. Mesefe koy bence. Kimsenin iyiliğini istemeyen insan tipi. Eminim senin içinde hasetlik ediyordur .
Bilmiyorum ama genelde böyle olur. Bu durumdan hoşlanmadığınızı dile getirin. Kimse hakkında size bişey söylemez artık. Tamam dedikodu güzeldir ama herkesin dedikodusuda yapılmaz kiEğer böyle düşünüyorsa çok kötü bir durum, ben onun hep iyiliğini düşünüyorum
Dedikodu da değil farklı bir durum. Yani işte haftasonu mesela birisi geziye katılmış, şuna bak günü gününü gün ediyor, yerinde durmuyor geziyor biz burda bir yere çıkmıyoruz tarzı cümleler kuruyor yani gezsin ne var bunda sen de gez diyorum. Yani başkalarının yaptıklarını hep büyütme ve mağdur olma var . Başkasından sanane, kendin gez bakım yap, mutlu ol. Bilmiyorum art niyetli bir kız değil ama neden böyle oldu bu durum artmaya başladı onda.Bilmiyorum ama genelde böyle olur. Bu durumdan hoşlanmadığınızı dile getirin. Kimse hakkında size bişey söylemez artık. Tamam dedikodu güzeldir ama herkesin dedikodusuda yapılmaz ki
Onlar geziyordur sen birikim yapıyorsundur de sende. Bu resmen hep başkasını kıskanma durumu. Gerçekten böyle tipler sorunlu olurDedikodu da değil farklı bir durum. Yani işte haftasonu mesela birisi geziye katılmış, şuna bak günü gününü gün ediyor, yerinde durmuyor geziyor biz burda bir yere çıkmıyoruz tarzı cümleler kuruyor yani gezsin ne var bunda sen de gez diyorum. Yani başkalarının yaptıklarını hep büyütme ve mağdur olma var . Başkasından sanane, kendin gez bakım yap, mutlu ol. Bilmiyorum art niyetli bir kız değil ama neden böyle oldu bu durum artmaya başladı onda.
Kıskançlık böyle bir şey , başkalarının başarılarını tebrik etmek yada örnek almak bukadar zor olmamalı herşey istemekten geçer istersen herşey yapabilirsin bu hayatta genel olarak söylüyorum. Bu arkadaş senin bir başarını gördüğü an başkasına da seni böyle konuşacak dedikodunu yapacak ilk seni satar zaten :)Kızlar bir arkadaşım var iyi anlaşıyoruz, derdimizi , sıkıntımızı paylaşıyoruz. Ama son zamanlarda dikkatimi çeken arkadaşım birileri hakkında bazı söylemleri oluyor ve canım sıkılıyor. İş yerinden bir arkadaş araba aldı . Manuel arabası ama cesaretli her yere arabasıyla gitmeye çalışıyor . Benim arkadaşım işte bu kız hakkında x her yere gidiyor baksana çok fena ben kaç yıldır sürüyorum nasıl yapıyor ben hala süremiyorum.O kız mesela cilt bakımına merkeze gidecekmiş duymuş bunu bu kız hiç durmuyor her şeyi yapıyor baksana . Parayı nasıl buluyor bir de bize bak vs diyor ben de dedim sen de gidebilirsin ne var bunda dedim. İşte birileri bir şey yapınca bak şu nasıl evlendi oh şimdi rahattır vs biz şöyleyiz biz kaldık burda vs laflar ediyor ama bu durum beni rahatsız etmeye başladı galiba ilk zamanlar fark edemiyordum ama bu durum garip geldi bana . Sizce arkadaşım niye böyle ve bundan dolayı mesafe koyulur mu bilmiyorum. Ben kendime odaklanan birisiyim hiç birisine bakıp aa şu bunu yapıyor ben kaldım demem mesela kendimle uğraşıp, kendimi geliştirmeye çalışıyorum o yüzden başkasını göremiyorum odak noktam ben oluyorum.
Başkalarının yaptığına özense biz de gidelim tarzı felan olsa iyi ama işte onlar oh şöyle böyle yaptı biz böyle kaldık demesi kötü ve sinir bozucuKıskançlık böyle bir şey , başkalarının başarılarını tebrik etmek yada örnek almak bukadar zor olmamalı herşey istemekten geçer istersen herşey yapabilirsin bu hayatta genel olarak söylüyorum. Bu arkadaş senin bir başarını gördüğü an başkasına da seni böyle konuşacak dedikodunu yapacak ilk seni satar zaten :)
Yakın zamanda 13 yıllık dostundan kazık yemiş birisi olarak söylüyorum;Kızlar bir arkadaşım var iyi anlaşıyoruz, derdimizi , sıkıntımızı paylaşıyoruz. Ama son zamanlarda dikkatimi çeken arkadaşım birileri hakkında bazı söylemleri oluyor ve canım sıkılıyor. İş yerinden bir arkadaş araba aldı . Manuel arabası ama cesaretli her yere arabasıyla gitmeye çalışıyor . Benim arkadaşım işte bu kız hakkında x her yere gidiyor baksana çok fena ben kaç yıldır sürüyorum nasıl yapıyor ben hala süremiyorum.O kız mesela cilt bakımına merkeze gidecekmiş duymuş bunu bu kız hiç durmuyor her şeyi yapıyor baksana . Parayı nasıl buluyor bir de bize bak vs diyor ben de dedim sen de gidebilirsin ne var bunda dedim. İşte birileri bir şey yapınca bak şu nasıl evlendi oh şimdi rahattır vs biz şöyleyiz biz kaldık burda vs laflar ediyor ama bu durum beni rahatsız etmeye başladı galiba ilk zamanlar fark edemiyordum ama bu durum garip geldi bana . Sizce arkadaşım niye böyle ve bundan dolayı mesafe koyulur mu bilmiyorum. Ben kendime odaklanan birisiyim hiç birisine bakıp aa şu bunu yapıyor ben kaldım demem mesela kendimle uğraşıp, kendimi geliştirmeye çalışıyorum o yüzden başkasını göremiyorum odak noktam ben oluyorum.
Haklısınız mesafeli olmak gerekiyor birazYakın zamanda 13 yıllık dostundan kazık yemiş birisi olarak söylüyorum;
Kesinlikle dostun dahi olsa güvenme çünkü bu kavramlar çoooooook eskidenmiş ben de senin gibi dostumu araya mesafeler de girse dost sandım ama öyle bir kazık attı ki acayip ders aldım herkesle belli mesafen olsun çizgin olsun sonra üzülen sen olursun
kesinlike ben de yapı olarak çoooook öncelerden iş hayatında olsun ,sosyal hayatta,okul hayatında olsun çok sıcakkanlı konuşkan birisiydim ama insanlardan ders ala ala emin olun katılaşıyorsunuzHaklısınız mesafeli olmak gerekiyor biraz
Evet ben de şaşırıyorum niye böylekesinlike ben de yapı olarak çoooook öncelerden iş hayatında olsun ,sosyal hayatta,okul hayatında olsun çok sıcakkanlı konuşkan birisiydim ama insanlardan ders ala ala emin olun katılaşıyorsunuz
karşımızdakini kendimiz gibi sanıyoruz ve o insanlar da zamanla sanırım değişiyorlar ondan galiba karakter meselesi aslında ben karakter olarak yıllardır aynıyım ama arkadaşlık konusunda resmiyim o eski halimden eser yok şimdi :)Evet ben de şaşırıyorum niye böyle
Kıskanan insan ve insanlara çok gören insan tehlikelidir. İnsan imrenebilir ama arkasından konuşmak gereksiz .. senin de biseyini kıskanıp görürse aynısını başkasıyla konuşurBaşkalarının yaptığına özense biz de gidelim tarzı felan olsa iyi ama işte onlar oh şöyle böyle yaptı biz böyle kaldık demesi kötü ve sinir bozucu
Belli olmaz dediğiniz gibiKıskanan insan ve insanlara çok gören insan tehlikelidir. İnsan imrenebilir ama arkasından konuşmak gereksiz .. senin de biseyini kıskanıp görürse aynısını başkasıyla konuşur
Biz burda eziyet çekiyoruz işte şunlar şöyle oldu gitti ne var ne eziyeti diyorum. Şunlar çok fena tayin istedi gitti diyorlar. Her şeyi var arabasını aldı, evi uygun birikim yapıyor ama hala böyle ahlanıyorKıskançlık böyle bir şey , başkalarının başarılarını tebrik etmek yada örnek almak bukadar zor olmamalı herşey istemekten geçer istersen herşey yapabilirsin bu hayatta genel olarak söylüyorum. Bu arkadaş senin bir başarını gördüğü an başkasına da seni böyle konuşacak dedikodunu yapacak ilk seni satar zaten :)